Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از کیو اس، تصور عمومی و تصویر رسانه‌ای از هوش مصنوعی این است که به شکل یک ربات انسان مانند و در عین حال از نظر فکری برتر است. در واقعیت، انسان‌ها هر روز به شکل‌های نامحسوسی در یک چت بات مجازی، یک سیستم امنیتی یا هنگام خرید آنلاین با هوش مصنوعی تعامل دارند.

به زبان ساده: هوش مصنوعی هوشی است که توسط ماشین‌ها نشان داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هوش اغلب برای انجام کار‌ها به طور موثرتر، مانند حل مسئله یا منطق و استفاده از تلاش‌های قبلی برای یادگیری نحوه کارآمدتر شدن در کار محول شده، به کار گرفته می‌شود.
در حال حاضر مزایا و محدودیت‌های هوش مصنوعی در بخش‌هایی مانند حمل و نقل و مراقبت‌های بهداشتی شناخته شده است.

با باز شدن مسیر سفر و بازگشت دانشگاه‌ها به آموزش حضوری، دانشگاه‌ها ممکن است فرصت‌های توسعه خود را از دست بدهند و این چیزی نیست که نسل جدید دانشجویان آن را بپذیرد. همانطور که دانشگاه‌ها به روال عادی جدید نگاه می‌کنند، باید نحوه ایجاد تعامل را در نظر بگیرند.

در حالی که همه گیری ویروس کرونا بخش آموزش عالی بین المللی را به شدت مختل کرده است، اما در عین حال پنجره‌ای از فرصت را برای موسسات آموزش عالی ایجاد کرده است تا رویکرد خود را به اتخاذ رویکرد کارآمدتر و پایدارتر تغییر دهند. استفاده از فناوری‌های پوشیدنی برای ردیابی و بهبود سلامت دانشجویان یک مثال از این دست است.

توسعه هوش مصنوعی (AI) این پتانسیل را دارد که بسیاری از حوزه‌های آموزش عالی از جمله مدیریت، دانشگاه، تولید محتوای هوشمند و موارد دیگر را تغییر دهد.

به عنوان نمونه در موسسه فناوری گواهاتی هند (IIT) دانشجویان دوره‌هایی را با موضوعاتی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق می‌گذارنند و اعضای هیئت علمی در سراسر دپارتمان‌ها در حال انجام فعالیت‌های تحقیقاتی هستند که شامل استفاده از هوش مصنوعی است.

حوزه‌هایی مانند رباتیک، پردازش زبان طبیعی، پردازش تصویر و ویدئو، زیست شناسی محاسباتی، تجزیه و تحلیل رسانه‌های اجتماعی، مهندسی ژئوتکنیک، خطرات جغرافیایی و مدیریت منابع آب از جمله این فعالیت‌های تحقیقاتی است.

وجود کامپیوتر‌های فوق قوی محاسباتی نقش مهمی در آموزش و تحقیقات هوش مصنوعی ایفا می‌کنند و موسسات باید امکانات ارتباطی خود را در این سطح تقویت کنند. به عنوان مثال موسسه فناوری گواهاتی هند (IIT) یک سیستم فوق کامپیوتری دارد و قرار است یک سیستم بالاتر دیگر نیز نصب کند.

برای استفاده از هوش مصنوعی نیاز است تحقیقات بین رشته‌ای تقویت شود. موسسه فناوری گواهاتی هند (IIT) مدرسه علم داده و هوش مصنوعی را راه اندازی کرده است که در آن از امسال برنامه درسی تکنولوژی ویژه ارائه می‌شود.

پروفسور سیتهارم مدیر موسسه فناوری گواهاتی هند (IIT) در مورد چالش‌ها و فرصت‌هایی که هوش مصنوعی می‌تواند در آموزش عالی ارائه دهد می‌گوید: ایجاد یک پایه قوی در روش‌های ریاضی و آماری، مهارت‌های برنامه نویسی و ترکیب تخصص‌های حوزه‌های مختلف باعث می‌شود دانشجویان به خوبی برای حل مسائل چالش برانگیز آماده باشند.

او افزود: در موسسه ما، کانون‌های دانشجویی کارگاه‌ها و سمینار‌ها را به طور منظم سازماندهی می‌کنند و با کارشناسان صنعت و دانشگاه در تعامل هستند.

به نظر او عدم پذیرش این رشته در میان مجموعه دانشجویان با استعداد یکی از موانع کلیدی پذیرش سریعتر هوش مصنوعی در مؤسسات آموزش عالی آسیا و اقیانوسیه است و می‌گوید: اگرچه هوش مصنوعی به تدریج در آموزش عالی شروع شده، اما هنوز برخی دانشجویان با استعداد این حوزه را منجر به شغل نمی‌دانند.

چالش‌های دیگر شامل توسعه محتوای با کیفیت بالا و روش‌های آموزشی و همچنین تسهیل تحقیقات غنی در آموزش هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی به طور مداوم راه‌حل‌های آموزشی و یادگیری جدیدی تولید می‌کند، بنابراین مطمئناً می‌توان بر موانع موجود غلبه کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هوش مصنوعی تحقیقات بین رشته ای دانشگاه ها آموزش عالی هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان گردهمایی ۳ روزه مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور که از پنجم اردیبهشت ماه در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز شده بود، امروز با معرفی مراکز برتر به کار خود پایان داد.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در اختتامیه این همایش اظهار کرد: کاربرد هوش مصنوعی به منظور هوشمندسازی خدمات از اولویت های سال جاری سازمان امور دانشجویان در حوزه مشاوره و سلامت است.

مصطفی صالحی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری با این مضمون که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد، گفت: هم‌گام با پیشرفت سریع فناوری‌های دیجیتالی، با پیدایش تحول‌های جدید در این زمینه و ظهور هوش مصنوعی در کاربردهای واقعی، انقلابی در فناوری اطلاعات رخ داده است، به طوری که بسیاری از کارها در جهان امروز، با به کارگیری ابزارها و روش‌های هوشمند انجام می‌شود.

وی افزود: طی سال‌های گذشته بسیاری از دانشگاه‌های کشور گام‌های کوچک یا بزرگی به سمت هوشمندسازی برداشته‌اند و تلاش می‌شود با گسترش این اقدامات، بهبود سطح کمی و کیفی ارائه خدمات به دانشجویان احساس شود.

وی بیان کرد: در این راستا، پروژه‌های هدف‌گذاری شده در سال جاری با تمرکز بر بکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه مشاوره و سلامت شامل دستیار هوشمند (ربات گفتگو محور) مشاوره، اعتبارسنجی و تحلیل داده‌های کارنامه‌های جسم و روان به منظور سنجش ریسک روانی، جسمی و تحصیلی دانشجویان و پیش‌بینی رفتارهای پر خطرشان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • تشدید اعتراض حامیان فلسطین در مراکز آموزش عالی آمریکا