Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-05-02@02:38:06 GMT

واگن اقتصاد فارس روی ریل شعار

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۷۱۵۵

واگن اقتصاد فارس روی ریل شعار

پروژه های ریلی استان فارس سال هاست که تعطیل شده اند و واگن اقتصاد استانی که به چهار راه ترانزیتی کشور معروف شده این روزها روی ریل شعار به مسیر خود ادامه می دهد.


جنوب نیوز: بسیاری از کلانشهرهای ایران طی دهه‌های اخیر رفته رفته به شبکه ریلی ایران متصل شدند اما استان پهناور فارس با دارا بودن ظرفیت‌های اقتصادی، کشاورزی و صنعتی بسیار کماکان تا اواخر دهه ۸۰ از این زیرساخت بسیار ضروری در توسعه بهره مند نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان فارس از نظر جمعیت چهارمین استان بزرگ کشور به شمار می‌رود و به دلیل اینکه کریدور به شمال به جنوب و برعکس است از این رو باید در تمامی حوزه‌ها به ویژه حمل و نقل دارای ظرفیت‌های بسیاری باشد.

در این راستا در خرداد ۱۳۸۸ سوت قطار در ایستگاه راه آهن شیراز شنیده شد و انتظار ۸۰ ساله اهالی پایان یافت هرچند که در ابتدای ورود این ناوگان به فارس حرف و حدیث‌های فراوانی در زمینه استاندارد پایین خط ریلی ایجاد شده در فارس در زبان‌ها افتاده بود.

طی ۱۰ سال گذشته حدود ۵۰۰ کیلومتر ریل آهن در این استان به بهره برداری رسیده که ظرفیت حمل حدود ۵۰۰ هزار مسافر و ۳۵۶ هزار تن بار در سال را دارد. در حال حاضر راه آهن فارس از مبدا شیراز به دو مقصد پایتخت و مشهد مقدس قطار دارد اما همچنان استان فارس همچنان با عقب ماندگی‌های زیادی در این حوزه دست و پنجه نرم می‌کند.

از چند سال قبل بود که موضوعات مختلفی پیرامون راه اندازی خطوط ریلی از استان فارس به دیگر نقاط کشور مطرح شد که از آن جمله می‌توان به راه آهن شیراز - گل گهر و شیراز - بوشهر اشاره کرد که فقط در حد حرف باقی مانده است.

خط ریلی شیراز- گل گهر از پروژه‌های کلانی است که ساخت آن حوالی سال ۱۳۹۰ آغاز شده و الان بیش از سه سال است که تعطیل شده است.

این خط ریلی از ایستگاه راه آهن گل گهر سیرجان در استان کرمان واقع در محور راه آهن بافق - بندرعباس انشعاب گرفته و در ادامه از قطروئیه شهرستان نی ریز، استهبان، فسا و سروستان عبور خواهد کرد و در نهایت با خط ریلی در حال احداث شیراز-عسلویه-بوشهر متصل می‌شود.

راه آهن شیراز-عسلویه-بوشهر نیز یکی دیگر از پروژه‌های در حال احداث فارس است که با هدف جابه جایی مسافر و کالا قرار بود ساخته شود.طول مسیر راه آهن شیراز-بوشهر ۴۳۷ کیلومتر است که ۳۱۰ کیلومتر آن در فارس و مابقی در استان بوشهر قرار دارد.

این مسیر ریلی در استان فارس از راه آهن مرودشت شروع می‌شود و در ادامه از ایستگاه‌های رحمت آباد، ایزدخواست، فتح آباد، کوار، فیروزآباد، فراشبند، اهرم (Ahram) به بوشهر منتهی خواهد شد
در حالی که حمل و نقل و خطوط راه آهن یکی از مهمترین زیرساخت‌های توسعه به شمار می‌رود و استان فارس یکی از استان‌های استراتژیک کشور است از این رو انتظار می‌رود به این موضوع به عنوان یکی از اساسی‌ترین نیازهای استان توجه شود.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر با انتقاد از وضعیت خطوط ریلی در استان فارس بیان کرد: استان فارس یکی از استان‌های مهم و استراتژیک کشور در تمامی ابعاد است و از نظر جمعیت نیز عنوان چهارمین استان کشور را به خود اختصاص داده است.

علیرضا پاک فطرت افزود: با وجود این همه ظرفیت و اینکه استان فارس از سمت جنوب به بنادر و دریا متصل می‌شود اما همانگونه که دیده می‌شود در حوزه حمل و نقل به ویژه خطوط ریلی از استان‌های بسیار کوچک‌تر کشور هم محروم‌تر است.

توسعه خطوط ریلی فارس در حد شعار باقی مانده است

وی با اشاره در این سال‌ها مسئولان برای راه اندازی خطوط ریلی در استان فقط شعار داده اند، ادامه داد: ماهم به عنوان نمایندگان مردم آنگونه که باید به وظایف خود عمل نکرده ایم و راه اندازی خطوط ریلی در استان فارس در حد حرف و شعار باقی مانده است.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید پرسید که راه آهن شیراز - بوشهر به عنوان یکی از مهمترین خطوط ریلی استان فارس به کجا رسیده و در چه وضعیتی است، سرنوشت راه آهن شیراز - بندرعباس به کجا رسید؟

وی گفت: متأسفانه استان فارس در بحث خطوط ریلی وضعیت بسیار نامناسبی دارد به گونه‌ای که میانگین خطوط راه آهن در استان فارس از میانگین کشوری بسیار پایین‌تر است از این رو ضروری است دیگر به جای شعار دادن و حرف زدن ساکت بمانیم و تا زمانی که کاری نکرده ایم اینقدر شعار ندهیم.

پاک فطرت ادامه داد: راه آهن شیراز - بوشهر بعد از چهار سال همچنان بلاتکلیف مانده است و باید پرسید چرا از سرمایه گذاران بخش خصوصی استفاده نمی‌شود؟ در حالی که این موضوع بسیار مهم و اساسی استو اگر سرمایه گذاران پای کار بیایند بسیاری از مسائل و مشکلات حل می‌شود.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مزایای توسعه خطوط ریلی توضیح داد: به طور حتم اگر استان فارس در حوزه حمل و نقل ریلی توسعه یابد دیگر نیازی به جابه جایی بار با کامیون با هزینه‌های آنچنانی به بوشهر و برعکس از بوشهر به فارس نیست و از این طریق می‌توان در تمامی حوزه‌ها از جمله هزینه حمل و نقل و مستهلک شدن جاده‌ها جلوگیری کرد.

عقب ماندگی حق مردم فارس نیست

وی با بیان اینکه این همه عقب ماندگی حق مردم استان فارس نیست، اظهار کرد: خطوط ریلی فقط مربوط به یک شهر نیست، استان فارس ۱۸ نماینده دارد و باید تمامی نمایندگان دست به دست هم برای به سرانجام رساندن این موضوع تلاش کنند و از رئیس جمهور و وزرای مربوطه موضوع را پیگیری کنند.

پاک فطرت افزود: از رئیس جمهور انتظار می‌رود که به استان فارس توجه ویژه ای در تمامی حوزه‌ها به ویژه حمل و نقل و خطوط ریلی داشته است.

نماینده مردم استهبان، نی‌ریز و بختگان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره وضعیت خطوط ریلی گفت: استان فارس یکی از استان‌های مهم کشور به شمار می‌رود و با وجود اینکه حمل و نقل و خطوط ریلی یکی از اساسی‌ترین زیرساخت‌های توسعه به شمار می‌رود این استان از داشتن حداقل‌ها محروم است.

فرهاد طهماسبی ادامه داد: در حالیکه استانی مثل آذربایجان غربی از سالیان قبل از انقلاب به خطوط راه آهن مجهز بود استان فارس همچنان اندر خم یک کوچه است از این رو باید تدابیر ویژه ای اتخاذ شود و به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی از سوی تمامی مسئولان و نمایندگان مجلس پیگیری شود.

تعطیلی پروژه راه آهن شیراز- گل گهر

وی به راه آهن شیراز- گل گهر اشاره کرد و گفت: این پروژه نزدیک به سه سال است که به دلیل کمبود اعتبار به طور کامل تعطیل شده است در حالی که در بخشی از قطعات پیشرفت ۶۰ تا ۷۰ درصدی داشته است و هم اکنون زیر ساختهای اولیه این پروژه هم در حال نابودی است.

نماینده مردم استهبان، نی‌ریز و بختگان با تاکید بر اینکه باید از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذرای در این پروژه دعوت کرد، ادامه داد: در این راستا با وزارت راه و شهرسازی و برخی از سرمایه گذاران هماهنگی‌هایی شده است

وی گفت: سرعت عمل بالا درجا به جایی بار و مسافر و همچنین پایین بودن هزینه این جابه جایی ها از جمله موارد مهمی است که دربحث حمل و نقل باید مورد توجه باشد. گر بخش حمل و نقل ناقص و با مشکل مواجه باشد، زمینه برای رشد و توسعه سایربخش ها هم فراهم نمی‌شود.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: سرمایه گذاران شمار می رود راه آهن شیراز استان فارس استان فارس ریلی در استان نماینده مردم حمل و نقل خطوط ریلی خط ریلی گل گهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۷۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کاندیداهای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس دو حوزه انتخابیه فارس آشنا شوید

با اعلام نتایج انتخابات در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، تکلیف انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در فارس مشخص شد و منتخبان مردم در این دوره و همچنین کاندیداهایی که به دور دوم راه پیدا کردند، معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، با اعلام نتایج دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، «روح‌الله نجابت» با ۷۸ هزار و ۳۵۱ رای و «جعفر قادری» با ۵۹ هزار و ۶۲ رای به مجلس راه پیدا کردند و از دو حوزه شهرستان شیراز و زرقان و حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد به دور دوم کشیده شده است.

حوزه انتخابیه شیراز و زرقان جمعاً چهار نماینده و حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند.

انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی به منظور انتخاب دو منتخب دیگر حوزه شیراز و زرقان روز جمعه بیست‌ویکم اردیبهشت برگزار می‌شود و تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان‌های شیراز و زرقان هم‌زمان با دیگر حوزه‌های کشور از بامداد سیزدهم اردیبهشت آغاز می‌شود و زمان مجاز تبلیغات این دور از انتخابات تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز فرایند رأی‌گیری، یعنی برابر با ساعت هشت صبح روز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

«علیرضا پاک‌ فطرت» با ۵۶ هزار و ۳۲۹ رای، «ابراهیم عزیزی» با ۵۲ هزار و ۷۷۳ رای، «سیداسماعیل حسینی» با ۴۹ هزار و ۱۱ رای و «رحمت‌الله مرزوقی» با ۴۷ هزار و ۳۴۱ رای در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم برای تصدی دو کرسی دیگر حوزه شیراز و زرقان در مرحله دوم رقابت خواهند کرد.

ابراهیم عزیزی: کاندیدای اصولگرا انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان است که به دور دوم راه پیدا کرد، وی که دارنده کارشناسی ارشد حقوق است، در این دوره انتخابات مجلس ۵۲ هزار و ۷۷۱ رای کسب کرد و در دوره یازدهم نیز با ۱۱۴ هزار و ۳۲۹ رای به عنوان منتخب چهارم مردم شیراز و زرقان به مجلس راه پیدا کرده بود.

از جمله سوابق ابراهیم عزیزی می‌توان به فرماندار شیراز، استاندار هرمزگان و فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شیراز اشاره کرد.

علیرضا پاک فطرت: دیگر کاندیدای اصولگرای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان است که در این دوره با کسب ۵۶ هزار و ۳۲۹ رای به مرحله دوم این انتخابات راه پیدا کرد، شهردار شیراز و نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم با کسب ۱۹۳ هزار و ۷۹۰ رای از جمله سوابق پاک فطرت است.

سید اسماعیل حسینی: سومین کاندیدای اصولگرای انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان است که با ۴۹ هزار و ۱۱ رای به دور دوم این انتخابات راه پیدا کرد، از جمله سوابق وی می توان به عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز، معاون پژوهشی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز، عضو شورای پژوهشی دانشگاه شیراز و موسس و رئیس مرکز نوآوری و تخصصی علوم مهندسی دانشگاه شیراز اشاره کرد.

رحمت‌الله مرزوقی: دیگر کاندیدای اصولگرای انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان از اساتید گروه مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز است که توانسته با کسب ۴۷ هزار و ۳۴۱ رای به دور دوم انتخابات مجلس در این حوزه انتخابیه راه پیدا کند.

در حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد که به دور دوم کشیده شده است، نیز در دور نخست «اسفندیار عبدالهی» (اصولگرا) ۱۸ هزار و ۵۹۸ رای و «سیرویس سجادیان» (اصولگرا) ۱۴ هزار و ۵۳۰ رای را از آن خود کردند.

اسفندیار عبدالهی دارای سابقه فعالیت در سپاه فجر استان فارس است و سیروس سجادیان هم سابقه فرمانده انتظامی فارس، جانشین مرکز مطالعات راهبردی فرماندهی کل انتظامی کشور، معاون اطلاعات مرزبانی فرماندهی انتظامی کشور و رئیس شورا علمی پژوهشی مرکز مطالعات راهبردی ناجا را در کارنامه دارد.

کد خبر 749543

دیگر خبرها

  • این پهپاد به کنترل ترافیک در شیراز کمک می کند ؛ روش شناسایی خودروهای متخلف | ویدئو
  • مربی تیم جوانان: فوتبال پایه برای نتیجه گرفتن نیست
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • با کاندیداهای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس دو حوزه انتخابیه فارس آشنا شوید
  • انتصاب مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور