Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ‌ اراک؛ بر اساس آمار جهانی، صنعت پوشاک طی سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۴ ، بیش از ۷۵ درصد رشد داشته و به بیش از ۴۷۳ میلیارد دلار رسیده است، به طوری که ۲.۳ درصد از کل تجارت جهانی در اختیار صنعت پوشاک قرار دارد. 

سهم ایران از صنعت پوشاک حدود ۰.۰۱۵ درصد در سال ۲۰۱۳ بوده است. اگرچه آمار رسمی در ایران وجود ندارد، اما برآوردها نشان می‌ دهد که حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد از پوشاک مورد نیاز کشور از طریق تولید داخلی تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته فعالان صنعت پوشاک ظرفیت بالای اشتغالزایی، سرمایه کم برای ایجاد شغل، آثار فرهنگی پوشاک و مد و فراهم بودن بستر برای اشتغال زنان از مهم‌ترین ویژگی‌های این صنعت به شمار می‌رود که فرصت خوبی برای توسعه و سرمایه‌گذاری در این صنعت به شمار می‌رود.

در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ واحد صنعتی (بدون احتساب واحدهای زیرزمینی) در زمینه تولید و عرضه پوشاک در کشور  فعالیت دارند  و حدود ۶۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این بازار (بدون احتساب اشتغال‌زایی زنجیره و توزیع پوشاک)مشغول به کار هستند.

 

پوشاک در اولویت پنجم مصرفی خانوارها قرار دارد، تولید پوشاک تنها در یک واحد تولیدی صاحب برند سالانه از خروج 600 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

توسعه این صنعت، در حالی که می‌تواند در زمینه اشتغال و درآمد در شرایط نامطلوب این روزهای اقتصاد کشور کمک‌ کننده باشد، در استان مرکزی با چالش‌هایی مواجه است که یکی از این چالش‌ها عدم اختصاص زمین برای طرح توسعه یک بند معروف است.

صاحب پوشاک برند ملودی در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: 25 سال در امر تولید پوشاک فعالیت دارم و هم اکنون صاحب چندین کارگاه در شهرهای تهران، کرج و همدان هستم و بیش از 150 نفر در این واحدها مشغول فعالیت هستند.

سعید الله‌‌وردی با اشاره به طرح توسعه فعالیت در یکی از مناطق کم‌برخوردار شهر ساوه می‌افزاید: به منظور توسعه فعالیت‌ها و ایجاد اشتغال تصمیم به راه‌اندازی کارگاه جدید در شهرک صنعتی غرق‌آباد شهر ساوه گرفتیم، چرا که این منطقه از نظر نزدیکی به تهران و ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه مکان مناسبی بود.

 

وی با اشاره به اینکه صنعت پوشاک از جمله صنایعی است که راه‌اندازی آن به شرایط خاصی نیاز ندارد، اظهار می‌کند: با وجود فراهم نبودن شرایط سرمایه‌گذاری در شهرک صنعتی غرق آباد، از آنجا که ایجاد کارگاه خیاطی به امکانات خاصی نیاز ندارد، این شهرک مکان مناسبی برای طرح توسعه کارگاه بود و با تامین زمین به راحتی می‌توانستیم نسبت به ایجاد کارگاه اقدام کنیم، با علم به این موضوع درخواست خرید زمین به شرکت شهرک‌های صنعتی استان را ارائه دادیم، اما هنوز با گذشت بیش از یک سال موفق به اخذ زمین نشده‌ام.

این تولیدکننده پوشاک می‌گوید: صنعت تولید پوشاک از جمله صنایع پاک است که هیچگونه آلودگی ندارد به همین دلیل در زوم‌بندی‌های صورت گرفته در شهرک صنعتی، قطعه زمینی در کنار یک واحد تولید مواد غذایی را به ما اختصاص دادند اما کارشناسان به دلیل آنکه اختلاف آن از سطح زمین 10 متر بود موافقت نکردند و ما همچنان با گذشت بیش از یک سال نتوانستیم زمینی برای طرح توسعه کارگاه خریداری کنیم، و هر بار که به شرکت شهرک‌های صنعتی مراجعه می‌کنیم با بهانه‌گیری‌ مختلف مواجه می‌شویم، این در حالی است که آن شهرک از نظر امکاناتی چون آب و برق و گاز بامشکلاتی مواجه است و زیر ساخت‌های سرمایه‌گذاری در آن فراهم نیست و مسوولان در این شرایط به جای جذب سرمایه‌گذار، آن را فراری می‌دهند.

الله‌دادی می‌افزاید: با راه‌اندازی این کارگاه که شاید تنها به یک هکتار زمین نیاز داشته باشد، آنهم بدون امکانات، زمینه اشتغال بیش از 100 نفر به صورت مستقیم ایجاد خواهد شد، ضمن اینکه 500 هزار عدد پوشاک نیز تولید و روانه بازار خواهد شد که تولید این میزان پوشاک از خروج چندین دلار ارز  از کشور جلوگیری خواهد کرد.

 

وی تصریح می‌کند: زمانی که برای خرید زمین اقدام کردیم، زمین متری 80 هزار تومان بود، اما در حال حاضر به متری 300 هزار تومان افزایش یافته است و این برای یک تولیدکننده که در شرایط سخت اقتصادی در حال تولید است بسیار هزینه‌بر است.

این تولیدکننده با بیان اینکه تولید پوشاک در این واحد تولیدی از خروج سالانه 600 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند، بیان می‌کند: ای کاش مسوولان به جای فراری دادن سرمایه‌گذار به فکر حمایت از تولید باشند و آن را نه در شعار بلکه در عمل، عملیاتی کنند.

انتهای پیام/ 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: تولیدکننده پوشاک پوشاک برند ایران شرایط سرمایه گذاری تولید پوشاک صنعت پوشاک طرح توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۳۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 

ایسنا/خراسان رضوی در فصل بهار، با سبز شدن برگ درختان توت که غذای اصلی کرم‌های ابریشم است، در خراسان رضوی کار پرورش کرم ابریشم به عنوان دومین تولیدکننده در کشور رونق می‌گیرد. به‌ویژه در روستاها با توجه به اینکه تهیه چند جعبه تخم نوغان و تهیه برگ درخت توت به سرمایه چندانی نیاز ندارد؛ پرورش کرم ابریشم دراین ایام پرطرفدار است و اغلب زنان روستایی با تهیه جعبه تخم نوغان و تأمین برگ درخت توت به عنوان تنها غذای این موجودات کوچک، مشغول به کار می‌شوند و از اوایل اردیبهشت‌ماه، در یک فرآیند ۴۵ روزه به کار پرورش کرم ابریشم مشغول هستند.

خراسان قطب تولید پیله تر در کشور

در اغلب شهرهای خراسان رضوی در فصل بهار، پرورش کرم ابریشم دست‌ِکم در چند دهه اخیر کم و بیش در حال انجام بوده و چندین هزار نفر به این کار به عنوان یک شغل فصلی اشتغال داشته‌اند.

حسن رستمی، مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص وضعیت استان در پرورش کرم ابریشم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این استان در زمینه تولید پیله تر در کشور رتبه دوم را دارد.

وی با اشاره به فعالیت ۴۶۳۷ نوغاندار در خراسان رضوی در سال جاری عنوان کرد: بیشترین تعداد فعالان این صنعت مربوط به شهرستان تربت حیدریه به‌ویژه بخش بایگ این شهرستان است.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در شهرستان تربت حیدریه با توزیع جعبه‌های نوغان بین ۱۲۶۸ نفر بهره‌بردار در سال گذشته مقدار ۹۶ تن پیله تر و ۱۸ تن نخ ابریشم تولید شد.

رستمی با بیان اینکه شهرستان تربت حیدریه مقام اول در امر فرآوری تولید پیله به نخ ابریشم خام در کشور را دارد، گفت: برای این قشر زحمتکش هرساله تخم نوغان به‌صورت یارانه‌ای بین نوغانداران توزیع می‌شود. علاوه بر آن نهال توت نیز به‌صورت رایگان بین بهره‌برداران این صنعت توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تولید نوغانداری علاوه بر تربت حیدریه در شهرستان‌های کوهسرخ، درگز، زاوه و کلات خراسان رضوی انجام می‌شود، عنوان کرد: سهم خراسان رضوی در توزیع تخم نوغان امسال ۱۱ هزار و ۴۱۵ جعبه است که به نسبت سال گذشته تفاوتی ندارد.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به حمایت‌های انجام شده از فعالان این حوزه تصریح کرد: تولید نهال توت اصلاح نژاد شده از طریق قلمه‌های توتی که از استان‌های شمالی آورده می‌شود صورت گرفته و در نهالستان های منابع طبیعی استان، تولید نهال توت برای نوغانداران صورت گرفته است.

رستمی پرورش کرم ابریشم را یکی از بهترین موارد اشتغال فصلی، کم‌هزینه و با سود بالا برای متقاضیان عنوان کرد و گفت: پرورش کرم ابریشم یکی از بهترین راهکارهای کسب درآمد اقتصادی و کمک به معیشت متقاضیان، روستاییان و علاقه‌مندان به این حوزه است.

صنعت نوغانداری باقدمتی بیش از یک قرن در خراسان رضوی

وی با اشاره به اینکه نوغانداری و پرورش کرم ابریشم در خراسان رضوی سابقه طولانی دارد، خاطرنشان کرد: قدمت اداره نوغان به سال ۱۳۱۶ برمی‌گردد و خراسان رضوی بعد از استان گیلان مقام دوم در توزیع و تولید پیله تر در کشور را دارد.

رستمی با اشاره به اینکه دراستان خراسان ۳۰۰۰ هکتار درخت توت وجود دارد از وجود  ۱۲۰۰ کارگاه ابریشم کشی سنتی درشهر ملی بایگ خبر داد و گفت: در این شهر و روستای ملی ابریشم بسک کارگاه های ابرشم کشی به صورت سنتی فعالیت دارند.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی یادآور شد: هم اکنون در ۳۳ شهرستان استان پرورش‌ کرم ابریشم داریم اما شهرستان‌های تربت حیدریه، درگز، کوهسرخ، گناباد، کلات نادر، سبزوار و خوشاب در این صنعت پیشتاز هستند.

رستمی تصریح کرد: نوغاندارانی که برگ توت و سالن پرورش کرم ابریشم داشته باشند این فعالیت برایشان توجیه اقتصادی دارد.

وی با بیان اینکه قیمت هر جعبه تخم نوغان ۲۸ هزار تومان است، اظهار کرد: از هر جعبه نوغان ۴۰ کیلوگرم پیله تر برداشت می‌شود.

مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: اکنون قیمت نخ ابریشم دولا تولیدی بایگ تربت حیدریه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است اما با توجه به اینکه ابریشم‌کشی جزو مشاغل خانگی محسوب می‌شود، چند نمونه از دستگاه‌های ابریشم‌کشی در اصفهان تولید و به بایگ آورده شد اما مورد استقبال فعالان این بخش قرار نگرفت.

رستمی در رابطه با صنعتی شدن کار ابریشم‌کشی عنوان کرد: باید الگوی مصرف در ایران عوض شود، زیرا با توجه به تحریم‌های اقتصادی و مشکلاتی که در حوزه صادرات فرش ایران داریم باید به تولید کالاهای دیگری مانند روسری ابریشمی، مانتوی ابریشمی، مبلمان و غیره روی آوریم تا صنعت نوغانداری رونق بیشتری پیدا کند.

حمایت، لازمه حفظ میراث کهن ابریشم کشی

رضا محمودی، فعال بخش کشاورزی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پرورش کرم ابریشم از زمان‌های دور در خراسان رضوی وجود داشته، به طوری که پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی، به‌عنوان بیست‌ویکمین عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران ثبت جهانی شده است، اظهار کرد: مسئولان باید با حمایت از این صنعت برای حفظ این میراث کهن تلاش کنند.

وی افزود: بدون شک حمایت از این صنعت سنتی می‌تواند به عنوان اشتغال فصلی که برای روستائیان درآمدزا است، موجب تقویت توان اقتصادی و معیشتی فعالان این عرصه شود؛ همچنین به حفظ و ماندگاری این صنعت کهن کمک کند.

محمودی بیان کرد: در مدت  ۴۵ روزی که تخم‌های کوچک و سیاه رنگ نوغان به پیله‌های ارزشمند ابریشم تبدیل می‌شوند، فعالیت اقتصادی جانبی است که در کنار کشاورزی و باغداری در فصل بهار می‌تواند درآمدی برای خانواده‌ها داشته باشد.

وی ادامه داد: در این ایام نبود، کمیابی و گرانی برگ توت گریبانگیر پرورش‌دهندگان کرم ابریشم می‌شود؛ لذا کسانی که دسترسی به درخت توت ندارند از رفتن به سمت نوغانداری دور می‌شوند و تأمین و خرید برگ توت منجر می‌شود حاصل زحماتشان متناسب با سود فعالیتشان نباشد. 

این کارشناس بخش کشاورزی گفت: نیاز اولیه صنعت نوغانداری وجود درختان توت است که باید برای این مهم برنامه‌ریزی صورت گیرد زیرا توزیع نهال توت برای کسانی که زمین و آب برای کشت این درخت ندارند خیلی موثر نیست.

محمودی اضافه کرد: رونق صنعت نوغانداری در یکی دو دهه اخیر به دلیل کاهش قیمت ابریشم، نداشتن صرفه اقتصادی و بی‌ثباتی بازار کم شد اما با  اندیشیدن تدابیری برای حمایت از این صنعت، چند سالی است که پرورش کرم ابریشم از سوی جوامع روستایی جدی‌تر دنبال می‌شود اما می‌توان با حمایت بیشتر از فعالان این عرصه به رشد بیشتر این صنعت کمک کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • ماجرای تولید نوکیای تقلبی جدی شد
  • سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز
  • ورود سازمان توسعه تجارت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی
  • ساخت شهرک صنعتی پوشاک هنوز آغاز نشده است
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو