Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@15:03:14 GMT

تبدیل ضایعات مواد غذایی به انرژی و کود

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۲۱۷۱

تبدیل ضایعات مواد غذایی به انرژی و کود

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از news.nus.edu.sg، یک سیستم هضم بی هوازی برای تصفیه ضایعات غذایی در دهکده غذایی ساحل شرقی به صورت آزمایشی در حال اجرا است. این سیستم توسط تیمی از محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) توسعه یافته است و ضایعات غذایی تولید شده توسط غرفه‌های مواد غذایی و مشتریان را به بیوگاز و کود زیستی تبدیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک موتور، بیوگاز را به برق تبدیل می‌کند، در حالی که کود در برنامه‌های محوطه سازی استفاده می‌شود.

ضایعات غذایی یکی از اولویت‌های سنگاپور در طرح جامع صفر کردن زباله است. در سال ۲۰۲۰، ضایعات غذایی حدود ۱۱ درصد از کل زباله‌های تولید شده در این کشور را تشکیل می‌داد، اما تنها ۱۹ درصد از زباله‌های غذایی بازیافت و بقیه آن در نیروگاه‌های زباله سوزانده شدند. بنابراین، کاهش هدر رفت مواد غذایی، توزیع مجدد مواد غذایی فروخته نشده یا اضافی و بازیافت یا تصفیه ضایعات مواد غذایی از استراتژی‌های مهم سنگاپور به حساب می‌آید.

آژانس ملی محیط زیست (NEA) از دانشگاه NUS در اجرای آزمایشی سیستم هضم بی‌هوازی کانتینری خود در دهکده غذایی تالاب شرق ساحل، حمایت می‌کند. تیم NUS به رهبری Tong Yen Wah از بخش مهندسی شیمی و بیومولکولی بر عملکرد و نگهداری سیستم هضم بی هوازی نظارت دارد. این تیم به طور همزمان در حال مطالعه بر روی عوامل رفتاری انسانی در تشویق دستفروشان و نظافتچیان به جداسازی ضایعات غذا از سایر زباله‌ها است. پروفسور تانگ از NUS گفت:" تیم ما هیجان زده است که با حمایت NEA و NParks برای کاهش ضایعات در سنگاپور و تبدیل آن‌ها به منبع انرژی سبز گام مثبتی بردارد. فناوری ما منحصر به فرد است و می‌تواند گرما، کود و برق را برای مناطقی در اطراف یا مرکز تولید کند."

نهاد‌های NEA و NParks یک یادداشت تفاهم برای همکاری در این پروژه آزمایشی امضا کرده اند. NParks کاربرد استفاده از بقایای مایع حاصل از تجزیه بیولوژیکی ضایعات مواد غذایی را برای محوطه سازی در پارک ساحل شرقی مطالعه خواهد کرد. چیا سنگ جیانگ مدیر گروه پارک‌های NParks، گفت:" ما خوشحالیم که با حمایت از این پروژه آزمایشی و همکاری با NEA و NUS زباله‌های غذایی را به انرژی و کود تبدیل می‌کنیم. ما در حال شناسایی مکان‌های آزمایشی در پارک ساحلی شرقی هستیم تا کارایی مواد هضمی را به عنوان کود آزمایش کنیم."

نحوه کار سیستم هضم بی هوازی ضایعات مواد غذایی

سیستم هضم بی هوازی پسماند‌های مواد غذایی قابل هضم تفکیک شده مانند میوه‌ها و سبزیجات، ضایعات غرفه‌ها و مواد باقیمانده میز‌ها را دریافت می‌کند. میکروب‌ها از ضایعات مواد غذایی ترکیبی تغذیه می‌کنند تا بیوگاز غنی از متان تولید کنند. بیوگاز برای راه اندازی یک موتور گازی برای تولید برق استفاده می‌شود، در حالی که از هضم آن می‌توان به عنوان کود برای گیاهان زینتی و کاربرد‌های محوطه سازی استفاده کرد. پاتریک پانگ مدیر ارشد فناوری NEA، گفت:" نوآوری‌هایی مانند هضم بی‌هوازی ایجاد محصولات مفید از ضایعات مواد غذایی را ممکن می‌سازد که در غیر این صورت باید برای سوزاندن به مکان‌های خاص فرستاده شوند. چنین فناوری‌هایی به کاهش ردپای زیست‌محیطی مدیریت ضایعات مواد غذایی و اقتصاد کمک می‌کنند."

ادغام سیستم‌های فرعی چه سودی دارد؟

این پروژه سیستم‌های فرعی مانند لودر سطل زباله، مرتب‌کننده، خردکن و فیدر را برای بهبود عملکرد سیستم هضم بی‌هوازی ادغام می‌کند. این کار بارگیری ضایعات غذا را خودکار می‌کند و آلودگی ضایعات غذایی وارد شده به سیستم هضم بی هوازی را به حداقل می‌رساند. بیوگاز تولید شده از فرآیند هضم بی هوازی برای تامین انرژی سیستم و دو ایستگاه شارژ تلفن همراه برای استفاده عموم به الکتریسیته تبدیل می‌شود. علاوه بر این، برق اضافی می‌تواند انرژی ۳۱ فن دیواری را در دهکده غذایی تالاب شرق تامین کند. پایه بتنی که از سیستم هضم بی هوازی پشتیبانی می‌کند که از NEWSand ساخته شده است و اگر به طور گسترده‌تر استفاده شود به کاهش زباله‌های ارسالی به محل دفن زباله سمکائو کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید

روش جدید دانشمندان برای تبدیل ضایعات مواد غذایی به باتری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کود شیمیایی ضایعات غذایی بازیافت زباله ضایعات مواد غذایی ضایعات غذایی زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۲۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد غذایی را با نوشابه نخورید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ اگر شما از طرفداران بزرگ نوشابه‌هاهستید، احتمالاً می‌دانید که این نوشیدنی‌ها برای سلامتی شما مفید نیستند. اما، اگر نمی‌توانید از نوشیدنی مورد علاقه‌تان دست بردارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که باید آن را با برخی مواد غذایی مصرف نکنید. چون ممکن است این ترکیب باعث سوء هاضمه یا برخی اختلالات داخلی خطرناک شود، حتی اگر اثرات منفی آن را به سرعت مشاهده نکرده باشید.

نوشابه با میوه‌های اسیدی
میوه‌هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و آناناس اسیدی هستند. در صورت مصرف همزمان با نوشابه، می‌تواند باعث سوء هاضمه، درد شکم، تحریک روده و سایر اختلالات دستگاه گوارش شود.

نوشابه با شیر
بدون شک، منظور ما از ترکیب شیر و نوشابه در یک لیوان مخلوط کردن آنها نیست. بلکه، برخی از غذا‌هایی که ما برای ناهار یا شام می‌خوریم، حاوی شیر هستند؛ مانند برخی از سوپ‌ها، دسر‌ها و غیره. به عنوان مثال، پاستا با خامه یا کیک‌های تولد حاوی شیر هستند. زمانی که شما این غذا‌ها یا شیرینی‌جات را می‌خورید و در عین حال نوشابه هم می‌نوشید، این دوتا در معده شما باعث ایجاد حالت اسیدی وسیعی می‌شوند که ممکن است باعث درد معده شدید، ریفلاکس و سوء هاضمه شوند.

نوشابه با غذا‌های چرب
مصرف نوشابه با غذا‌های چرب مانند برگر، ناگت، کیک و پیتزا باعث ایجاد سوء هاضمه، کاهش جذب مواد مغذی و افزایش وزن می‌شود.

نوشابه با غذا‌های حاوی کافئین
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌هایی که حاوی کافئین هستند مانند قهوه، چای سیاه و شکلات باعث ایجاد اضطراب، بی خوابی و سردرد می‌شود.

نوشابه با غذا‌های قندی
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌هایی که حاوی قند زیادی هستند مانند کیک، شیرینی و شکلات باعث افزایش سطح قند خون و اختلالات متابولیکی می‌شود.

نوشابه با قهوه
یک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسیم از طریق ادرار کلید می‌خورد که می‌تواند در طولانی مدت باعث پوکی استخوان، پوسیدگی دندان یا شکنندگی استخوان‌ها شود. این مشکل خطرناک در اثر ترکیب نوشابه با غذا و یا نوشیدن آن با دسر و قهوه نیز وجود دارد. زمانی که این دوتا در داخل دستگاه گوارش ترکیب می‌شوند، نوعی کف فرار تشکیل می‌شود که اسیدیته زیادی تولید می‌کند. اگر به اشتباه این ترکیب را میل کنید، ممکن است با علائمی مانند تندمزاجی، عصبانیت، درد معده و سوء هاضمه مواجه شوید. لذا، بهتر است نوشابه را به تنهایی و بدون ترکیب با دیگر مواد مصرف کنید.

نوشابه با غذا‌های شور
مصرف نوشابه با غذا‌های شور مانند چیپس، تاکو و پفک باعث ایجاد خشکی دهان، تحریک روده و فشار خون بالا می‌شود.

نوشابه با غذا‌های تند و پرادویه
درست است که ادویه‌های تند به غذا‌ها طعمی خوشمزه می‌دهند، اما مصرف زیاد غذا‌های پرادویه می‌تواند برای بدن مضر باشد. این غذا‌ها معمولاً حاوی چربی و نمک بالا هستند که مصرف آنها به مشکلات قلبی، فشار خون بالا، چاقی و سایر مشکلات سلامتی مرتبط می‌شود. همچنین، ادویه‌های تند ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برسانند و مشکلات هضمی را افزایش دهند.

نوشابه با غذا‌های سرد
مصرف همزمان نوشابه با غذا‌های سرد مانند بستنی، کیک یخی و شیرینی یخی باعث تحریک دهنده دستگاه گوارش و درد شکم می‌شود.

آب نبات‌های نعنایی
شاید در ویدیو‌هایی که در فضای مجازی منتشر شده اند، با فیلمی از یک بطری نوشابه که حاوی آبنبات نعنایی است، روبرو شده باشید. در این فیلم، یک انفجار کوچک و خطرناک را مشاهده می‌کنید که ناشی از ترکیب قدرتمند آبنبات‌های نعنایی با گاز موجود در نوشابه است. بهتر است حتی به فکر ترکیب این دو در معده خود نیز نیفتید، زیرا واکنش شیمیایی بین این دو ماده برای سلامتی بسیار خطرناک است. بهترین راهکار این است که از ترکیب این دو ماده خودداری کنید.

دیگر خبرها

  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله