Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، عروسی‌های هندی فقط رویداد‌های پر از رنگ و لعاب نیستند بلکه در آن‌ها از آداب و رسوم بعضا عجیب و غریب پیشینیان پیروی می‌شود. در این گزارش نگاهی خواهیم انداخت به بعضی از عجیب‌ترین و در عین حال زیباترین رسومی که عروسی‌های هندی از آن‌ها پیروی می‌کنند.

۱- تاریخ عروسی توسط طالع بینی تعیین می‌شود

طالع بینی در فرهنگ هندو نقش مهمی بازی می‌کند، اما نه آن نوع از طالع بینی که در غرب مرسوم است بلکه نوعی که با ودا‌ها و کارما و دارما مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالع بینان در هند به مردم در تصمیم گیری‌های مهم کمک می‌کنند که یکی از این تصمیمات، تاریخ عروسی است. هندو‌ها معتقدند که اگر تاریخ عروسی بر اساس طالع عروس و داماد محاسبه شود، زندگی آن دو طولانی و شاد خواهد بود.

۲- عروس و داماد باید حلقه گل رد و بدل کنند

این یکی از مهم‌ترین آیین‌های عروسی‌های هندی است. در دوران باستان این تبادل به معنای پذیرفتن پیشنهاد ازدواج بوده است. عروس و داماد به هم حلقه گل‌های خوش‌رنگ و خوش‌رایحه می‌دهند. امروزه این کار نماد عشق و احترام بین طرفین است.

۳- یک دختر می‌تواند با یک درخت یا یک سگ ازدواج کند

در هند امکان این وجود دارد که فرد نه تنها با یک انسان بلکه با یک درخت یا حتی یک قابلمه ازدواج کند. این عمل عجیب یک توجیه فرهنگی دارد. اگر زنی در زمان خاصی ـ وقتی مریخ در نمودارش عیان باشد ـ متولد شود به او «مانگالیک» می‌گویند.

برخی معتقدند این زن‌ها نحس هستند و ممکن است برای همسران شان یا خانواده شان ایجاد مشکل کنند. به همین خاطر زن مانگالیک برای خنثی کردن این نحسی پیش از ازدواج اصلی اش، با یک درخت، سگ یا قابلمه ازدواج می‌کند. پس از مراسم ازدواج، قابلمه همراه با نحسی اش نابود می‌شود.

۴- پا‌های داماد با شیر و عسل شسته می‌شوند

در بعضی جوامع گجراتی، وقتی داماد به خانه‌ی عروس می‌آید، مادر عروس یک مناسک عجیب را انجام می‌دهد: او پای داماد را با شیر و عسل می‌شوید. این یکی از روش‌های باستانی برای خوشامدگویی به مهمان است.

۵- به موی عروس پودر قرمز مالیده می‌شود

وقتی یک زن ازدواج می‌کند، یک پودر قرمز آرایشی به نام «سیندور» به فرق وی مالیده می‌شود. این علامتی است که از دوران باستان به جا مانده و تاییدی برای وضعیت تاهل به شمار می‌آید؛ و خیلی زن‌ها حتی بعد از مراسم ازدواج شان آن را به مو‌های خود می‌مالند.

۶- از داماد با پرتاب گوجه استقبال می‌شود

در ناحیه‌ی قبیله ایِ اوتار پرادش، مهمانان نه با گل که با پرتاب گوجه فرنگی از داماد و دوست هایش استقبال می‌کنند. مردم بر این باورند که رابطه‌ای که با چنین وضعیت ناخوشایندی آغاز شود قطعا به عشقی عمیق منتهی خواهد شد.

۷- به دست‌ها و پا‌های عروس حنا زده می‌شود

حنانگاری احتمالا یکی از معروف‌ترین رسوم عروسی‌های هندی است. قبل از مراسم عروسی، عروس دست‌ها و پاهایش را با طرح‌های زیبای حنا تزئین می‌کند. حنانگاری زمانی انجام می‌شود که عروس و خانواده اش دور هم جمع می‌شوند. عموما عقیده دارند که حنا باروری را بهبود می‌بخشد و ارواح خبیثه را از زوج دور می‌کند.

۸- عروس نمی‌تواند لباس سفید بپوشد

برعکس کشور‌های دیگر، عروس‌های هندی نمی‌توانند در جشن عروسی سفید بپوشند چرا که در فرهنگ هندو، این رنگ در سوگواری‌ها استفاده می‌شود. در عوض آن، زن‌ها ساری‌هایی با رنگ‌های سرزنده می‌پوشند. غالباً رنگ قرمز به سایر رنگ‌ها ترجیح داده می‌شود چرا که این رنگ معانی مثبت بسیاری در فرهنگ هندی دارد.

۹- مادر عروس بینی داماد را می‌کشد

در عروسی‌های گجاراتی، یک رسم بامزه وجود دارد: مادر عروس بینی داماد را از سر شوخی می‌کشد. با این کار مادر عروس به عضو جدید خانواده یادآوری می‌کند که باید متواضع باقی بماند. از سوی دیگر داماد نیز باید از این کشیدن فرار کند.

۱۰- عروس روی سر خودش برنج می‌پاشد

در پایان مراسم عروسی، عروس باید آخرین آیین را به جا بیاورد: «وداع» یا همان خداحافظی با پدر و مادر. در طول وداع، عروس باید یک مشت برنج روی سر خودش برید و مادرش که پشت سرش ایستاده باید آن را بگیرد. این کاری نمادین برای ابراز تشکر از والدین است به خاطر تمام زحماتی که برای دخترشان کشیده اند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جالبترین ها سبک زندگی عروسی های هندی مادر عروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۵۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه غریب‌آبادی به کمیسر عالی حقوق بشر برای سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین

دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای به کمیسر عالی حقوق بشر، از سرکوب خشونت‌آمیز تجمعات مسالمت‌آمیز دانشجویی در آمریکا به شدت انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میزان، کاظم غریب‌آبادی در نامه‌ای به ولکر تورک، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، نوشت:

«همانطور که مطلع هستید اندیشمندان، نخبگان، اساتید و دانشجویان در سراسر دانشگاه‌های آمریکا که از حمایت‌های کورکورانه زمام‌داران کاخ سفید از رژیم صهیونیستی به ستوه آمده‌اند، شخصاً به صحنه آمده و با برپایی تجمعات گسترده و به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن به جنایت علیه بشریت، نسل‌کشی و نقض‌های جدی و فاحش حقوق بشر در غزه و حمایت‌های همه‌جانبه دولت‌مردانشان از این جنایت‌ها، اعتراض می‌کنند.

امواج بلند اعتراض‌های دانشجویی که از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به سرعت دیگر دانشگاه‌های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و … را در برگرفته است، به دیگر کشورهای غربی از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، استرالیا و… نیز رسیده و اینک شعارهای اعتراضی «نه به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه»، «فلسطین آزاد»، «آتش‌بس فوری»، «نه به تسلیح، حمایت و همراهی با رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی‌گناه غزه» از نیویورک تا پاریس، از لندن تا برلین و از ملبورن تا اتاوا طنین‌انداز شده و به گوش می‌رسد.

اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، خواسته‌های مشخص و صریحی را مبنی بر «برقراری آتش‌بس دائمی در غزه»، «قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل»، «پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تامین‌کنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی و دیگر شرکت‌هایی که از جنگ سود می‌برند»، و «عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند» مطرح کرده و به مدنی‌ترین شکل ممکن با برپایی تجمعات مسالمت‌آمیز در محیط دانشگاه‌ها، خواستار پاسخ‌گویی و مسئولیت‌پذیری و شنیده شدن خواسته‌هایشان از سوی رؤسای دانشگاه‌ها و مقامات دولت آمریکا شده‌اند.

متأسفانه، دولت آمریکا که از زمان شروع تهاجم کور و همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به غزه در کنار این رژیم ایستاده و ضمن حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی همه‌جانبه، از ظرفیت‌های سیاسی و مالی و رسانه‌ای خود برای سرپوش نهادن بر جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و به بن‌بست کشاندن ابتکارات و تلاش‌های بین‌المللی برای دست‌یابی به آتش‌بس فوری استفاده کرده است، به جای شنیدن نصایح و ندای اعتراض اساتید و دانشجویان، به شدیدترین وجه ممکن با این اعتراض‌های مسالمت‌آمیز برخورد کرده و با توسل به زور افراطی سعی در سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان داشته است؛ پاسخی که توسط دیگر دولت‌های غربی حامی رژیم صهیونیستی از جمله فرانسه و انگلیس و آلمان نیز اتخاذ شده و به‌وضوح، مبین دروغین و متزورانه بودن ادعاهای کشورهای غربی در زمینه آزادی بیان و حقوق بشر است.

بدون شک، سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا و دیگر دولت‌های غربی در امتداد سیاست حمایت علنی آنان از کشتارها و جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی قرار داشته و موجب تشویق این رژیم به ادامه جنگ‌افروزی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در سرزمین‌های اشغالی خواهد شد.

تلاش برای سرکوب و خفه کردن صدای اساتید و دانشجویان معترض و ارعاب آنان از حمله از طریق بازداشت خودسرانه، اخراج و محرومیت از کار و تحصیل و امنیتی کردن فضای دانشگاه‌ها، در تضاد آشکار با تعهدات این کشورها در تضمین آزادی بیان، آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز، منع بازداشت خودسرانه و تضمین حق بر آموزش و … تحت معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی به‌ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی قرار دارد.

بدیهی است در شرایطی که اعتراض‌های دانشجویی موجی از خوشحالی و امید نسبت به آینده حقوق بشر و روحیه عدالت‌جویی جوانان و دانشجویان در آمریکا و کشورهای غربی را ایجاد کرده و اهرم فشاری برای جلوگیری از کشتار بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه محسوب می‌شود، سکوت و انفعال سازوکارها و نهادهای حقوق بشری ضمن اینکه به ترغیب رژیم‌های ناقض حقوق بشر غربی به‌ویژه آمریکا در سرکوب بیشتر جنبش‌های دانشجویی منجر می‌شود، رژیم صهیونیستی را برای ادامه نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و نقض فاحش و جدی حقوق بشر در غزه گستاخ‌تر خواهد کرد.

در این چارچوب، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت کامل از جنبش‌های اعتراضی دانشجویی در آمریکا و دیگر کشورهای غربی، از جنابعالی به‌عنوان عالی‌ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل انتظار دارد تا به‌صورت حرفه‌ای و غیرگزینشی به وظایف خود عمل کرده و ضمن محکوم کردن و ابراز انزجار از سرکوب اعتراض‌های مسالمت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا، به‌صورت همدلانه و جدی اهداف این جنبش‌های اعتراضی مبنی بر «پیگیری فوری آتش‌بس در غزه و پایان دادن به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه» و «پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایت‌ها» را در دستور کار قرار داده و ترتیبات و سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری را در راستای دستیابی به این اهداف هدایت، ترغیب و تشویق کنید؛ افکار عمومی منتظر واکنش مناسب و اقدام‌های فوری شما است.»

کد خبر 748667

دیگر خبرها

  • نامه غریب‌آبادی به کمیسر عالی حقوق بشر برای سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین
  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • ماجرای عجیب گم شدن یک حلقه ازدواج
  • کار‌های عجیب و غیر ممکن این افراد را ببینید
  • (تصویر) عکس‌هایی از جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل
  • حرف‌های جالب عروس بزرگ امام: نمی‌خواستم ازدواج کنم اما.. /آقا مصطفی، روحانیِ مدرنی بود و در حجاب سختگیری نداشت
  • عروس بزرگ امام : نمی خواستم ازدواج کنم، قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشورهای خارجی سفر کنم؛ اما..