Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛شصت و هشتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع "بررسی مسائل و مشکلات آب در حوزه کشاورزی"با حضور علی زینی وند، استاندار کرمان،حسن‌پور و پورابراهیمی نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی،معاون هماهنگی امور عمرانی و سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار و برخی مدیران استانی در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استاندار کرمان در این نشست،اجرای طرح‌های مرغداری را از مباحث اولویت‌دار و استراتژیک استان برشمرد که با امنیت غذایی مردم در ارتباط است و تاکید کرد:اگر لازم باشد،برای حل مشکل و مجوز تامین آب این واحدها با وزیر نیرو مذاکره خواهیم کرد.

زینی‌وند،با اشاره به تصمیم دولت برای واگذاری بخشی از اختیارات به استان‌ها و استانداران گفت:سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در این زمینه پیشرو بوده و اسناد خوبی را طراحی کرده و تحویل داده است.

وی با بیان این موضوع که رویکرد و اراده دولت بر توجه به سمت برنامه رفته است تا بودجه‌ گفت:ما در استان اختیارات اقتضایی آب و زمین و معادن را می‌خواهیم و دیگر نیاز به بودجه دولتی نداریم.

وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر واگذاری اختیارات به استانداران اظهار داشت:46 هزار میلیارد تومان طرح تعریف شده از جمله لاستیک‌سازی، شهرک انرژی‌های نو،الکترودهای گرافیتی،پلاسمای خون و مرکز لجستیک شرق کشور در استان داریم که با مسئله اختصاص زمین،مجوز محیط زیست و آب مواجه هستند و افزایش اختیارات به استان‌ها این طرح‌ها را تا حد زیادی جلو خواهد برد. 

استاندار کرمان با بیان اینکه 5.2 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی استان مصرف می‌شود تاکید کرد:اجرای سند سازگاری با کم آبی،کاهش برداشت غیرمفید برای کشاورزی،استفاده از آب برای صنایع سازگار با مناطق برای ما قطعی و جدی است.

وی با تاکید بر این موضوع که برای ورود به صنعت و کشاورزی باید دانش لازم را داشت خاطر نشان کرد:مرکز قنات استان نیز با ساختار قوی شکل گرفته و باید در حوزه کارشناسی برای حفظ منابع آبی مورد توجه باشد.

براساس این گزارش،سیدمهدی طبیب‌زاده،رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با تاکید بر اینکه نظام آب استان کرمان نیاز به بازنگری و بازمهندسی دارد،گفت:وضعیت منابع و مصارف آب در استان به شدت بحرانی است.

وی بیان داشت:میزان مصرف سرانه آب در استان کرمان رتبه دوم در کشور را بعد از خوزستان دارد و این مسئله نشان دهنده عمق بحران مدیریت مصارف و منابع آب است.

عباس سعیدی،رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان نیز در این جلسه از نیاز 400 میلیارد تومانی 177 طرح نیمه تمام بخش کشاورزی استان کرمان خبر داد و گفت:حدود 80 درصد این طرح ها، مشکل تسهیلات بانکی دارند.

وی لزوم ابلاغ بند الف تبصره 18برای استفاده طرح‌ها نیمه تمام عنوان کرد و گفت:126 طرح دارای متقاضی نیز در بخش کشاورزی داریم که 250 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند. 

سعیدی،بیان داشت:طرح‌های جدید مرغداری در استان با مشکل تامین آب و تغییر کاربری مواجه هستند. 

براساس این گزارش،علوی،رئیس اندیشکده آب استان کرمان نیز در این جلسه گفت:نقش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی کشور 10 درصد است در حالی که مصرف آب در بخش کشاورزی 90درصد است‌ و نتوانسته نقش تاثیرگذار خود را در توسعه اقتصادی کشور انجام دهد.
 آب را باید با رویکرد مالکیت عمومی و ملی دید

محمدرضا پورابراهیمی،رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این نشست عنوان کرد:آب باید با رویکرد مالکیت عمومی و ملی دیده شود،اما رویکرد کنونی آب اختصاصی است.

وی همچنین انجام مطالعات دسترسی به آبهای ژرف را در استان کرمان خواستار شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اجرای طرح های مرغداری استاندارکرمان بخش کشاورزی استان کرمان طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۷۸۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه