Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@07:40:36 GMT

تولید زباله در قزوین ۲ برابر استاندارد جهانی است

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۵۶۹۹

تولید زباله در قزوین ۲ برابر استاندارد جهانی است

گروه استان‌ها- معاون استاندار قزوین گفت: هر فرد در استان قزوین روزانه ۸۰۰ گرم زباله تولید می‌کند که این آمار ۲ برابر استاندارد جهانی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین ، علی فرخزاد در جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان قزوین که عصر امروز در سالن جلسات ساختمان مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد، با اشاره به ضرورت همکاری مردم برای ساماندهی وضعیت پسماند در استان اظهار داشت: هر فرد در استان قزوین روزانه 800 گرم زباله تولید می‌کند که این آمار 2 برابر استاندارد جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از حاضر شدن نماینده شهرداری قزوین در این کارگروه به شدت انتقاد کرد و افزود: در حال حاضر شیوه جمع‌آوری، پردازش و تفکیک زباله در شهر قزوین به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست و شهرداری قزوین باید در عملکرد خود در این حوزه به صورت جدی بازنگری کند.

کم‌کاری شهرداری قزوین در تهیه طرح جامع پسماند

رئیس کارگروه مدیریت پسماند استان قزوین همچنین با انتقاد از ‌کم‌کاری شهرداری قزوین در حوزه تهیه طرح جامع پسماند تصریح کرد: متأسفانه مصوبات شهرداری برای ساماندهی وضعیت پسماند در قزوین قابلیت اجرایی ندارند و به همین خاطر است که در حوزه مدیریت پسماند به مشکل خوردیم.

فرخزاد ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری‌ها متولی اصلی مدیریت پسماند به حساب می‌آیند، باید برنامه زمان‌بندی برای اجرای طرح‌های تفکیک و بازیافت پسماند ارائه دهند که در این حوزه یک ترک فعل آشکار را مشاهده می‌کنیم. در ضمن اجرای فاز به فاز مدیریت پسماند به شورای شهر قزوین هم تکلیف شده، ولی در حوزه اجرا تحرکی دیده نمی‌شود.

تفکیک زباله از مبدأ راهکار نهایی مدیریت پسماند در قزوین است

معاون عمرانی استاندار قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت سایت پردازش پسماند محمدآباد اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر پسماند 200 روستا و 22 شهر استان قزوین به این سایت انتقال می‌یابد و با توجه به هزینه سنگین ساماندهی این سایت مصوب کردیم که هر کدام از شهرداری‌های 22گانه استان قزوین به ازای هر کیلو زباله‌ای که به سایت محمدآباد منتقل می‌کنند، 150 تومان به شهرداری قزوین بپردازند تا بتواند سایت را ساماندهی کرده و دستگاه‌های خراب آن را تعمیر و راه‌اندازی کند.

فرخزاد راهکار نهایی حل مشکلات مدیریت پسماند در استان قزوین را تفکیک زباله از مبدأ تولید آن دانست و تصریح کرد: اگر فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ در خانه‌ها را ترویج کنیم، زباله‌گردی هم به مرور از بین می‌رود؛ چرا که زباله‌گردی دیگر صرفه مالی نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: در ضمن تفکیک زباله از مبدأ هزینه‌های جمع‌آوری زباله، پردازش و تفکیک آن را به شدت کم می‌کند و از طرفی هم مزیت اقتصادی بالایی در حوزه بازیافت ایجاد می‌کند؛ چرا که در حال حاضر زباله‌های مخلوط جمع‌آوری‌شده در استان قزوین به هیچ‌وجه قابلیت تفکیک و بازیافت را ندارند و به این ترتیب هر سال میلیاردها تومان سرمایه به هدر می‌رود.

نفوذ شیرابه زباله به عمق زمین‌های کشاورزی

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان قزوین هم در ادامه این جلسه نفوذ شیرابه زباله به عمق زمین‌های کشاورزی را یکی از معضلات زیست‌محیطی استان دانست و گفت: در سایت پسماند محمدآباد روزانه صدها لیتر شیرابه سمی زباله تولید می‌شود که اگر به سفره‌های آب زیرزمینی نفوذ کند، می‌تواند منجر به آلودگی جدی منابع آبی شود.

مهران شنتیایی افزود: با توجه به نقش زباله‌های خوراکی در تولید کود کمپوست، در حال حاضر به دلیل اینکه زباله‌های تر و خشک به صورت مخلوط به سایت پسماند محمدآباد منتقل می‌شود، نمی‌توانیم کود کمپوست استاندارد تهیه کنیم؛ در حالی که اگر زباله‌ها از مبدأ تفکیک شود، می‌توانیم صنایع تولید کمپوست را در کنار سایت محمدآباد ایجاد کنیم.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی و عفونی در بیمارستان‌‌ها گفت: در این حوزه در سال‌های قبل هم اخطارهای متعددی به بیمارستان‌ها داده شده و با توجه به اینکه حجم زباله‌های عفونی ما در دوران کرونا چند برابر شده، اقداماتی در این حوزه صورت گرفت که البته کافی نیستند.

طرح جامع مدیریت پسماند در استان قزوین مغفول مانده است تولید روزانه 700 تن زباله در قزوین؛ ظرفیت سایت محمد آباد رو به اتمام است نفوذ شیرابه به آب‌های زیرزمینی بزرگ‌ترین تهدید سایت پسماند محمدآباد/ شهرداری قزوین به مرجع قضایی معرفی شد‌

شنتیایی ادامه داد: در حال حاضر همه بیمارستان‌های ما به امید بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی در سایت محمدآباد دست از بی‌خطرسازی این پسماندها در محیط بیمارستانی برداشته‌اند که به نظر می‌رسد در این زمینه باید شاهد ورود دستگاه قضا باشیم.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای اسلامی قزوین صنایع آلاینده استانداری قزوین شورای اسلامی قزوین صنایع آلاینده استانداری قزوین تفکیک زباله از مبدأ پسماند محمدآباد استان قزوین شهرداری قزوین مدیریت پسماند حال حاضر زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارزار نجات انجیلسی در مازندران

مازندرانی‌ها برای تعطیلی سایت زباله انجیلسی، با تشکیل کارزار «سکوی مستقل جمع آوری امضاء» خواستار اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله انجیلسی به مکان دیگر شدند.

در این کارزار خطاب به رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و استاندار مازندران آمده است:

"منطقه انجیلسی و حومه به مدت ۲۵ سال محل دپوی زباله شهرستان بابل می‌باشد که سبب آلودگی محیط زیست و آب‌های زیرزمینی و سطحی از طریق شیرابه و تخریب جنگل، اراضی کشاورزی و دامداری و نابودی جان و مال مردم گردیده است؛ لذا تقاضا داریم نسبت به اجرای حکم قطعی به شماره ۱۴۰۰/۳۸۰۶۱ مورخه ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ صادره از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر رفع مزاحمت، جمع‌آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت از منطقه انجیلسی به محل دیگر اقدام شود. آدرس کارزار https://www.karzar.net"

۹ اردیبهشت ماه جاری هم جمعی از اهالی روستای انجیلسی بابل که خواهان اجرای حکم قطعی دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر جابجایی این سایت زباله شدند در ورودی این سایت تجمع و خواستار حل گره کوره ۲۵ ساله این سایت در قلب جنگل‌های هیرکانی شدند.

مردم منطقه در ورودی سایت زباله انجیلسی بنری نصب کردند که در این بنر تنها خواسته خود را اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله به مکان دیگر اعلام کردند.

روستای انجیلسی یکی از روستا‌های بالا دست بخش بابلکنار در جنوب بابل است که اهالی این روستا بعد از ۲۵ سال پیگیری موفق شدند حکم قطعی جابجایی این سایت را از طریق مراجع قضایی در تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان دریافت کنند.

بعد از قطعی شدن حکم سایت انجیلسی در جلسه شورای حفظ بیت المال شهرستان بابل که سال گذشته با حضور رییس کل وقت دادگستری مازندران تشکیل شد، تا ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۲ برای حل این مشکل زمان تعیین شد، که بعد از گذشت نزدیک به ۲ ماه از این ضرب الاجل اهالی روستا خواستار اجرای حکم شدند.

نفوذ شیرابه‌ها در اراضی کشاورزی، مراتع چرای دام و شیوع بیماری‌ها مختلف سبب شد که اهالی منطقه دست از زادگاه خود بردارند و برای ادامه زندگی به مکان دیگری دست به کوچ اجباری بزنند. اهالی منطقه که در مدت ۲۵ سال گذشته تمام توان خود را برای حل این مشکل به کار بسته بودند موفق به حل مشکل نشدند، در نهایت با طرح شکایت در مراجع قضایی این خواسته را پیگیری کردند.

اهالی بخش بابلکنار بر این باورند که مشکلی انجیلسی که قرار بود یک سال مردم منطقه تحمل کنند تا یک مکان مناسب برای زباله شهر بابل و ۶ شهر اقماری آن بیابند، اما ۲۵ سال است که آسایش را از اهالی بخش بابل کنار ربوده و حتی با حکم قطعی مرجع قضایی هم این گره گشوده نشد.

انجیلسی که در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر بابل قرار گرفته است هر روز میزبان ۳۰۰ تن زباله از شهر‌های بابل، امیرکلا، گلوگاه، مرزی کلاه، زرگرشهر، خوشرودپی و گتاب است.

بر اساس مکاتبه اداری که در فرمانداری بابل موجود است قرار بود انجیلسی یک سال میزبان زباله باشد و بعد از آن یک جانمایی مناسب برای دفع زباله بابل و شهر‌های اقماری پیدا شود، اما مهمان یک ساله جا خوش کرد و ۲۵سال برخانه میزبان لنگر انداخته و هم اکنون سایت زباله انجیلسی دیگر مملو از زباله می‌باشد و از سویی دیگر سرازیر شدن شیرابه‌های این زباله‌ها خسارت‌های زیادی به جنگل‌های هیرکانی و زمین‌های شالیزاری پایین دست وارد کرده است که همه این اسیب‌ها سبب شد اهالی منطقه خواستار اجرای حکم شوند.

شهرستان ۶۰۰ هزار نفری بابل دارای هفت شهر و ۶ بخش است، که سایت زباله انجیلسی در بخش بابلکنار در قلب جنگل‌های هیرکانی واقع شد و روزناه میزبان حدود ۳۰۰ تن زباله است.

 

 

منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه