Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، معاملات عمده و خرده فروشی در تاجیکستان طی ماه‌های ژانویه – اکتبر افزایش یافته است.

بنابر گزارش وزارت توسعه اقتصادی و تجارت تاجیکستان، گردش مالی تجارت عمده و خرده فروشی در تاجیکستان در 10 ماه سال جاری بالغ بر 32.1 میلیارد سامانی (بیش از 2.8 میلیارد دلار) بوده که نسبت با مدت مشابه سال 2020 میلادی 13.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 درصد بیشتر است.

طی این دوره در بازارهای مواد غذایی، پوشاک و مختلط به ارزش بیش از 10.7 میلیارد سامانی محصولات فروخته شده که 39.8 درصد از کل گردش مالی خرده فروشی را شامل می شود.

در ماه های ژانویه – اکتبر سال 2021 میلادی سود حاصل از فروش حیوانات بالغ بر 2.5 میلیارد سامانی، فراورده های نفتی – حدود 6 میلیارد و 66.5 میلیون سامانی و کامیون و اتومبیل – 643.3 میلیون سامانی بوده است.

سهم محصولات غذایی در حجم کلی تجارت بیش از 13.2 میلیارد سامانی یا 49.1 در صد، غیرخوراکی – بیش از 13.7 میلیارد سامانی یا 50.9 در صد را تشکیل داده است.

بر حسب درصد ،گوشت و سوسیس و کالباس، شکر و شیرینی، آرد و نان، سبزیجات، روغن نباتی در گروه محصولات غذایی بیشتر است.

در بین کالاهای غیرخوراکی بیشترین سهم با محصولات نفتی، پارچه، بافتنی، مصالح ساختمانی، کفش و کالاهای الکتریکی است.

طی این مدت، حجم گردش خرده فروشی به ازای هر شهروند تاجیکستان به طور متوسط 2 هزار و 874.5 سامانی را تشکیل داده است.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: تاجیکستان توسعه اقتصادی مواد غذایی معاملات میلیارد سامانی خرده فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۴۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور

محمد حسین کاویانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار گمرک در ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۰۷ هزارتن پنبه وارد کشور شد.

به گفته او، با توجه به آنکه ۱۰ تا ۱۵ هزارتن محصول از سال قبل در انبارها باقی مانده است، انتظار می رود که تا شهریور ،قبل از ورود محصول جدید به بازار توسط صنعت نساجی خریداری شود.

کاویانی ادامه داد: قیمت کنونی خرید تضمینی هرکیلو پنبه ۳۵ هزارتومان است، درحالیکه بارها اعلام کرده ایم که قیمت خرید پنبه باید ۳ تا ۳‌.۵ برابرنرخ خرید تضمینی گندم باشد تا برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد، در غیراین صورت به سبب هزینه های بالای کاشت، داشت و برداشت کشاورزان به سمت زراعت دیگر محصولات نظیر چغندر و شالی می روند.

مدیر عامل صندوق پنبه با اشاره به راهکار خودکفایی پنبه افزود: با توجه به آنکه پنبه یکی از محصولات استراتژیک محسوب می شود، از این رو وظیفه دولت است که حمایت های لازم را از زراعت این پنبه انجام دهد به طوریکه همانند کشورهای تولیدکننده پنبه یارانه تخصیص دهد.

به گفته او، براساس برنامه ریزی وزارت جهاد امسال سطح زیرکشت پنبه باید به ۱۱۷ هزارهکتار برسد، درحالیکه برآورد می شود که حداکثر به ۸۵ هزارهکتار برسد.

کاویانی با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، گفت: بنابر آمار تولید پنبه جوابگوی ۵۰ درصد نیاز صنعت نساجی است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • یکپارچگی نیروهای مسلح موجب یاس و ناامیدی دشمن است
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اقتصاد ژاپن دست پُر آمد
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است