Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@13:48:45 GMT

رد پای شخصیت‌های کلیدر در «شرق وحشی»

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۳۹۷۶

رد پای شخصیت‌های کلیدر در «شرق وحشی»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجتبی اسماعیل‌زاده، کارگردان مستند «شرق وحشی» درباره این فیلم گفت: مستقیم‌ترین آدرسی که می‌توان به مخاطبان این فیلم داد، گل محمدِ کلمیشی، قهرمان رمان «کلیدر» محمود دولت‌آبادی است. این فیلم در بطن خود به دنبال پیدا کردن سرگذشتی حقیقی از آدم‌های داستان «کلیدر» و گل محمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره روند تولید این فیلم گفت: من رمان «کلیدر» را نخوانده‌ام، اما ایده اصلی داستان من از یک ترانه فولکلوراز سبزوار است که در ترجیع‌بند هر بیت آن، نام گل محمد را می‌شنویم و سالیان سال این ترانه در گوش من بود تا اینکه در نوجوانی متوجه شدم که داستان گل محمد در رمانی به نام «کلیدر» نوشته شده است. 

اسماعیل‌زاده ادامه داد: شبی با خودم فکر کردم باید سرگذشت آدم‌های این ترانه را پیدا کنم و تقریبا از سال ۱۳۸۸ ایده این فیلم در ذهن من شکل گرفت، در سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۰ فیلمبرداری بخش عمده‌ای از فیلم را در سبزوار، نیشابور، مشهد و کوه‌هایی بین سبزوار، نیشابور و قوچان که زیستگاه اصلی گل محمد و خانواده‌اش بود، انجام دادیم. در این فیلم سعی کردیم به روایت مستندی نسبت به موضوع برسیم که با روایت آقای دولت‌آبادی زمین تا آسمان تفاوت دارد.

اسماعیل‌زاده از صحبت کردن با محمود دولت‌آبادی درباره این مستند گفت: یکی از شخصیت‌های حاضر در مستند من گفت اگر این فیلم ساخته شود، آرزوی بخشی از مردم برآورده می‌شود، آدم‌های زیادی به انجام تحقیق و ساخت گزارش‌ تصویری درباره گل محمد پرداختند اما کسی نبوده که بگردد و بیش‌تر آدم‌ها را پیدا کند. در این مدت آدم‌های زیادی برای تولید محتوا به آقای دولت‌آبادی رجوع کردند زمانی که من با ایشان تماس گرفتم، به من گفتند پسرم، من تمام آن چیزی که درباره گل محمد باید بگویم را در «کلیدر» گفتم و دیگر حرفی برای گفتن ندارم. پس من با علم به این‌که فقط کلیتی از رمان «کلیدر» می‌دانم، مسیرم را ادامه دادم و با کمک دوستان سعی کردیم نسل دوم آدم‌هایی که در جریان روایت هستند، را پیدا کنیم و مستند را بسازیم.

این مستندساز درباره نقش محمود دولت‌آبادی در معرفی گل محمد گفت: آقای دولت‌آبادی در بزرگ کردن و شناساندن گل محمد نقش به سزا و غیرقابل کتمانی داشته و اگر آقای دولت‌آبادی «کلیدر» را نمی‌نوشت، فکر می‌کنم که این شخصیت در حد یک قهرمان محلی باقی می‌ماند، اما آقای دولت‌آبادی با اضافه کردن جزئیات و پرداخت جذابی که نسبت به قصه داشتند، این شخصیت را تبدیل به قهرمان ملی کرده‌اند. بعد از آشنایی با شخصیت گل محمد و ساخت مستند، ترغیب شدم که «کلیدر» را بخوانم اما هنوز فرصت این ماجرا پیش نیامده است.

او درباره انتخاب نام «شرق وحشی» برای این مستند گفت: این داستان یک ماجرای وحشی است که در دهه ۲۰ و ۳۰ و پیش از کودتای ۲۸ مرداد رخ می‌دهد و برای ما، فضای داستان، شبیه فیلم‌های وسترن و غرب وحشی بود اما مدل شرقی. به همین دلیل این نام را انتخاب کردیم.

این کارگردان ادامه داد: این مستند مصاحبه محور است و به طور متمرکز با ۱۲ نفر گفت‌وکو می‌کند که بخشی از آن‌ها قوم و خویش خاندان گلمیشی هستند.

کارگردان «شرق وحشی» درباره روند تولید این فیلم توضیح داد: فیلمبرداری سال ۱۳۹۰ به پایان رسید و تا پایان تولید ۱۰ سال طول کشید. برای ساخت این مستند مصاحبه‌های زیادی انجام دادم و ده سال به تشخیص روایت‌های سره از ناسره سپری شد.

او در پایان افزود: باید از دوستانم که در ساخت این فیلم من را همراهی کردند تشکر کنم، بدون کمک آن‌ها نمی‌توانستم این پروژه شخصی را به پایان برسانم. این فیلم را متعلق به مردم سبزوار می‌دانم که این شخصیت را به دنیا آوردند و به آقای دولت آبادی تقدیم کردند تا رمان بی‌نظیر «کلیدر» را بنویسد.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار می‌شود.

۵۸۵۸

کد خبر 1578398

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جشنواره سینما حقیقت سینمای مستند محمود دولت آبادی آقای دولت آبادی شرق وحشی گل محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۳۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید

سی و یکمین جشنواره بین‌الملل و معتبر هات داکس در عرصه مستند با معرفی برندگان به کار خود پایان داد.

به گزارش ایسنا، جشنواره مستند هات‌داکس که از تاریخ ۲۵ آوریل تا ۵ می (۶ تا ۱۶ اردیبهشت) در تورنتو کانادا برگزار شد و در نهایت مستند «کِشت انقلاب» محصول مشترک هند و نروژ به کارگردانی «نیشتا جین» موفق به کسب جایزه بهترین مستند از نگاه مخاطبان در بخش آثار بین‌الملل شد.

این مستند که درباره جنبش اعتراضی کشاورزان در هند است جایزه نقدی ۱۰ هزار دلاری بخش مستندهای بلند بین‌المللی را به خانه برد.

به گزارش اسکرین، جایزه بهترین فیلم مستند بلند کانادایی از نگاه مخاطبان با جایزه‌ای به مبلغ ۱۰ هزار دلار کانادا هم به «پابلو آلوارز مسا» برای مستند «تالاب سرباز» تعلق گرفت که به مبارزات سیمون بولیوار برای آزادسازی کلمبیا پرداخته است.

همچنین جایزه «لیندال تریسی» برای تجلیل از مستندسازان نوظهور کانادایی به میثم معتضدی سینماگر ایرانی تبار اعطا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صهیونیست‌ها و حمله به رفح؛ رفع عطش خونریزی با اهداف واهی
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • ببینید | سقوط مرد میانسال خرم آبادی به عمق چاه ۲۵ متری
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • جواد عزتی بازیگر «وحشی» هومن سیدی شد
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • شکارچی «کل وحشی» در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید