Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، عبدالفتاح البرهان، رهبر کودتاگران در سودان در مصاحبه با رسانه‌های خبری اعلام کرد: وقتی یک دولت انتخاب شود، من فکر نمی‌کنم ارتش، نیرو‌های مسلح یا هیچ یک از نیرو‌های امنیتی در سیاست نقشی داشته باشند. این چیزی است که ما در مورد آن به توافق رسیده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی وعده داد پس از انتخابات سال ۲۰۲۳، ارتش به طور رسمی از قدرت کناره گیری کرده و احزاب سیاسی زمام امور را به دست بگیرند. برهان در جریان این مصاحبه تاکید کرد: تحقیقات برای شناسایی افرادی که در تظاهرات مردمی به سوی معترضان آتش گشوده اند در جریان است و باید مقصران این حادثه شناسایی و محاکمه شوند.

در کودتای ماه اکتبر در سودان نیرو‌های نظامی به رهبری عبدالفتاح البرهان تسلط بر امور کشور را به دست گرفتند و در تاریخ ۲۱ نوامبر این حکومت نظامی توافق کرد تا زمان برگزاری انتخابات ۲۰۲۳ در این کشور عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان رهبری کابینه تکنوکرات را برعهده بگیرد.

کمیته‌های مقاومت مردمی و برخی احزاب سیاسی خواستار خروج فوری ارتش و نظامیان از سیاست شده اند و هر گونه مصالحه و یا معامله سیاسی با حمدوک را رد کرده اند.

به گفته منابع خبری در جریان اعتراضات مردمی در پی تسلط ارتش بر سودان حداقل ۴۴ نفر کشته شدند که بسیاری از آن‌ها بر سر شلیک مستقیم نیرو‌های امنیتی جان خود را از دست داده اند.

عمر البشیر، رئیس جمهور پیشین سودان از سوی دادگاه کیفری بین المللی به اتهام جنایات جنگی در دارفور تحت تعقیب است. دولت غیرنظامی موافق تحویل بشیر به مراجع قانونی بین المللی است، ولی ارتش سودان هنوز با این موضوع موافقت نکرده است.

از زمان قدرت گرفتن ارتش سودان، هزاران نفر در این کشور آفریقایی به خیابان‌ها ریخته و چندین نفر در درگیری با نیرو‌های امنیتی کشته شده اند. ژنرال عبدالفتاح البرهان، فرمانده نیرو‌های مسلح سودان شورای نظامی-غیرنظامی مشترکی را که برای هدایت کشور به سمت انتخابات دموکراتیک در پی سرنگونی عمر البشیر در قیام مردمی ماه آوریل سال ۲۰۱۹ تشکیل شده بود، منحل کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دولت سودان عبدالفتاح البرهان ارتش سودان عمر البشیر کودتای نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۱۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان زن صهیونیست دچار حملات پانیک می‌شوند

تارنمای صهیونیستی واللا گزارش داد که سربازان زن در ارتش صهیونیستی به دلیل بدرفتاری و خشونتی که پس از خودداری از خدمت به عنوان ناظر آنها با آن مواجه شده‌اند، دائما از حملات پنیک رنج می‌برند و تحت درمان هستند.

براساس گزارش المیادین، به گفته این وب سایت صهیونیستی ده‌ها سرباز زن که به عنوان ناظر منصوب شده بودند، هفته‌ها پیش به دلیل نگرانی شدید که ممکن است کشته یا اسیر شوند، خواستند تا ماموریت خود را تغییر دهند.

این وب سایت به نقل از خانواده این سربازان زن نوشته است که دخترانشان برای ساعات طولانی در پایگاه تل هاشومر زیر آفتاب داغ قرار گرفته و با هدف تحمیل زورگویی فرماندهان ارتش در گوش هایشان فریاد زدند، آنان را تهدیدکرده و به آنها توهین کردند. این سربازان زن همچنین توسط افسران دیگر مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. آنها همچنین مجبور به خوابیدن در یک مکان پر سر و صدا و با هدف شکستن روحیه‌شان شدند، که باعث شد غش کنند یا دچار حملات پانیک مداوم شوند.

واللا به نقل از خانواده‌های این سربازان زن نوشت که آنها در مواجهه با شیوه‌ای که ارتش برای مقابله با این مشکل انتخاب کرده احساس شوک می‌کنند و ادعای آنها مبنی بر عدم اعتماد به ارتش بعد از همه وقایع جنگ شدید شده است. مادر یکی از این سربازان زن گفت که دخترش پس از وحشیگری و آزار و اذیتی که به او وارد شده، اکنون نمی‌تواند در ارتش باشد و آنچه را که اتفاق افتاده است به عنوان شاهد فقری ارتش صهیونیستی توصیف کرد.

وب سایت اسرائیلی یدیعوت آحارنوت پیشتر فاش کرده بود که ده‌ها سرباز زن از اعزام به خدمت در پایگاه آموزشی اولیه نیرو‌های دفاع مرزی در سیاریم در وادی عربا در مرز با اردن خودداری کردند.

این سایت اعلام کرد که امتناع نیرو‌های زن از خدمت، به دلیل ترس آنها از تکرار آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاده است. به ویژه در سایت نظامی  ناحل عوز و سایر سایت‌های ارتش در غلاف غزه، جایی که مقاومت فلسطین توانست به این سایت‌های نظامی حمله کند و با سربازان صهیونیست درگیر شود.

یدیعوت آحارنوت تأیید کرد که ده‌ها سرباز زن پس از امتناع از خدمت به بازداشت منتقل شدند. در همین راستا توضیح داد که حدود ۵۰ سرباز زن در اوایل این هفته در ارتش نام‌نویسی کردند، اما با ادعای اینکه از شرایط بهداشتی و روانی رنج می‌برند، به شدت از انتقال به آنجا خودداری کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • سرلشکر باقری: وضعیت منطقه قبل و بعد از «وعده صادق» تغییر کرده است
  • ۳۸۷ نیرو مشغول یافتن «یسنا دیدار» در کلاله/اعزام بالگرد به گلستان
  • سربازان زن صهیونیست دچار حملات پانیک می‌شوند
  • هشدار جدی فرمانده ارشد ارتش به دشمنان: جواب هر تجاوز و نگاه نامناسبی را با قدرت می دهیم /پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • افزایش قدرت در حوزه نظامی عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • رئیس ستاد انتخابات ورامین: فرآیند انتخابات با قدرت برگزار می‌شود