Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قم، به نقل روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم (ع)، حجت الاسلام والمسلمین احمد اولیایی ،مدیر روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی و استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) در وبینار تخصصی عدالت فرهنگی، مؤلفه‌ای در تمدن اسلامی که از سوی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به زبان انگلیسی برگزار شد، اظهار  کرد: در موضوع عدالت فرهنگی به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های تمدن نوین اسلامی با سه‌گانه تمدن، عدالت و فرهنگ روبرو هستیم که با کنار هم گذاشتن این سه عنصر می‌توانیم برداشتی داشته باشیم که عدالت فرهنگی می‌تواند ما را به سمت تمدن سازی سوق دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد و دانش‌آموخته دکتری فرهنگ و ارتباطات با اشاره به این که در تعاریف مختلف از تمدن به‌مثابه نظم، یاد می‌شود، بیان کرد: این موضوع یعنی این که برقراری نظم اجتماعی و جامعه‌پذیری برای همکاری و تعامل بین انسان‌ها است.

اولیایی گفت: بسیاری از افراد همانند افلاطون موزون بودن و تناسب کلی جامعه را عدالت می‌دانند و اندیشمندانی مانند آگوست‌کنت نیز عدالت را مطابق با نظم تعریف می‌کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: عدالت و تمدن در مفهوم نظم یک سازگاری دارند و از طرفی خود فرهنگ نیز تعاریف متعددی دارد، اما برخی فرهنگ را به‌عنوان نظم تعریف کردند ازاین‌جهت که یک نظام کنترلی است و می‌تواند جامعه را یک جامعه منظم از باید‌ها و نباید‌های فرهنگی تبدیل کند، بنابراین یک رابطه خاصی از نظم میان عدالت، تمدن و فرهنگ برقرار می‌شود.

مدیر روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی با تأکید بر این که عدالت فرهنگی به معنای بسط عدالت در عرصه فرهنگ به شمار رفته و یکی از مؤلفه‌های تمدن است، گفت: زمانی که به سمت این می‌رویم که بدانیم عدالت فرهنگی چیست با پرسش‌های متفاوتی روبرو می‌شویم و برخی از این پرسش‌ها در حوزه عدالت و برخی نیز در حوزه فرهنگ است.

اولیایی به پرسش‌های مطرح در حوزه عدالت اشاره کرد و گفت: یکی از پرسش‌ها در حوزه عدالت این است که عامل بسط عدالت چه کسی است؟ آیا مردم هستند یا حاکمیت‌ها؟ این که در عدالت باید به دنبال رسیدن به خیر یا حق باشیم؟ آیا اصالت فرد مهم است یا اصالت جامعه؟

این استاد دانشگاه بیان کرد: در فرهنگ نیز پرسش‌های متعدد داریم و آن این است که فرهنگ خادم انسان است و یا انسان خادم فرهنگ است؟ این که فرهنگ دارای ذات است یا این که برساخته است؟ از این پرسش‌ها می‌توانیم فرهنگ را کنترل و برنامه‌ریزی کنیم؛ بنابراین برای رسیدن به عدالت فرهنگی باید از این پرسش‌ها عبور کنیم تا بتوانیم عدالت فرهنگی در جامعه را به سمت شاخص‌ها ببریم و آن نظم فرهنگی که به‌عنوان بن‌مایه تمدن نوین به شمار می‌رود، در جامعه نهادینه و اجرایی شود.


انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه باقرالعلوم تبلیغات اسلامی عدالت فرهنگی پرسش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۸۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود

ایسنا/هرمزگان مدیر سابق مرکز اسلامی استان هرمزگان گفت: برای تحقق تمدن نوین اسلامی باید تمام ارکان جامعه اسلامی مشارکت کنند. نه شیعه و نه اهل سنت به تنهایی نمی‌توانند به این مهم دست پیدا کنند؛ بلکه باید با اتحاد برای تحقق این تمدن تلاش کرد.

حجت‌الاسلام احمدرضا باوقار امروز (هشتم اردیبهشت ماه)، در آئین تودیع و معارفه خود که در سالن جلسات حوزه علمیه بانوان برگزار شد، با ذکر این نکته که مسلمان باید بلند بیندیشد، خاطرنشان کرد: مسلمانان باید حامی و پشتیبان یکدیگر باشند؛ اما متاسفانه امروز در مسئله غزه شاهد رفتاری غیر از این هستیم.

مدیر اسبق مرکز اسلامی استان هرمزگان بیان کرد: هموارسازی مسیر برای عینت‌بخشی به وحدت موجود در استان هرمزگان از جمله اصول اساسی برنامه‌هایم در مرکز اسلامی بود.

در استان هرمزگان بیش از ۲۰ حوزه علمیه شیعه و حدود ۵۰ مدرسه دینی اهل سنت داریم که در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی و خدماتی فعالیت‌ می‌کنند.

وی، با اشاره به گستردگی فعالیت مرکز اسلامی، عنوان کرد:این مرکز در حوزه مساجد مانند مرکز رسیدکی به امور مساجد و در حوزه مدارس دینی مانند حوزه علمیه و مرکز خدمات فعالیت می‌کند که نشان دهنده حجم فعالیت‌ها است.

حجت‌الاسلام باوقار منشاء اختلاف را جهل دانست و اظهار کرد: اختلاف باعث عدم تحقق اهداف جامعه اسلامی خواهد شد و همین امر باعث شکست جبهه اسلام می‌شود به همین جهت باید وحدت اسلامی را عینیت بخشید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور