Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@10:47:44 GMT

«اومیکرون» و بازی با آتش...

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۱۴۳۸

«اومیکرون» و بازی با آتش...

فرارو- "نشریه اشپیگل" در گزارشی به ظهور سویه جدید ویروس کرونا موسوم به "اومیکرون" پرداخته و به طور خاص این سویه جدید را مرموز‌تر از تمامی جهش‌های ویروس کرونا تا به امروز ارزیابی کرده است. اشپیگل در گزارش خود به طور خاص سویه اومیکرون را نمودی از روند تکاملی جهش‌های ویروس کرونا ارزیابی کرده و تاکید کرده که ساختار مرموز این سویه، بسیاری از داشنمندان و محققانِ ویروس شناسی را در مورد نوعِ پدیده‌ای که با آن رو به رو هستند، با مشکلات و تردید‌های جدی مواجه کرده و نگرانی‌ها در مورد این سویه جدید را به نحو قابل توجهی افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه اشپیگل در این رابطه می‌نویسد: «سویه اومیکرونِ ویروس کرونا در تاریخ چهارم نوامبر سال جاری میلادی، برای نخستین بار شناسایی شد. یک دانشمند ویروس شناسی اهل آفریقای جنوبی برای نخستین بار سویه اومیکرون را در آزمایشگاهی در شهر "دوربان" این کشور شناسایی کرد. ساختار خاص این ویروس در جریان بررسی نمونه‌های آزمایشگاهیِ مرتبط با مبتلایان به ویروس کرونا، تا حد زیادی توجه وی (دانشمند مذکور) را جلب کرد و در نهایت او را به سویه جدید "اومیکرون" رساند. یافتن موارد متعدد دیگر از سویه اومیکرون توسط دانشمند مذکور و تیم پزشکی همراه وی در آزمایشگاهی در دوربان آفریقای جنوبی، عملا موجب شد تا آن‌ها زنگ خطر را به صدا در آورده و از ظهور سویه‌ای جدید و البته خطرناک از ویروس کرونا خبر دهند.

به گزارش فرارو، پس از این اعلام هشدار، "سازمان بهداشت جهانی" نسبت به شیوع سویه جدید ویروس کرونا هشدار داد و نمونه‌های مرتبط با سویه اومیکرون و ساختار ژنتیکی آن، برای دانشمندانی در اقصی نقاط جهان ارسال شد. البته که جمع بندی تمامی دانشمندان و آزمایشگاه‌های جهان تقریبا مشابه بود: "ظهور سویه‌ای جدید از ویروس کرونا با ویژگی هایِ خاص و منحصر به فرد". در این رابطه حتی این نکته مشخص شده که پیشتر صد‌ها نفر نیز به این سویه جدید از ویروس کرونا (اومیکرون) مبتلا شده اند. در این رابطه، مقام‌های بهداشت و درمان آفریقای جنوبی گفته اند: "ما تنها در دو هفته ابتدایی ماه نوامبر، روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا را در سرتاسر آفریقای جنوبی ثبت کرده ایم. اوج گیری این سویه جدید حقیقتا نگران کننده است... در این رابطه برخی دانشمندان آفریقای جنوبی ابراز نگرانی کرده اند که شاید سویه اومیکرون، هیولای خطرناک باشد و تبعات وحشتناکی را با خود به همراه داشته باشد".

ویروس کرونا نشان داده که ویروسی با جهش‌های متعدد است با این حال جهش جدید و ایجاد سویه اومیکرون این نگرانی را ایجاد کرده که شاید روز‌های سختی در آینده در راه باشند. در این راستا، محققان در اقصی نقاط جهان در روز‌های اخیر شدیدا مشغول پژوهش و مطالعه هستند تا شاید بتوانند اطلاعات بیشتری را در مورد سویه اومیکرون کسب کنند. در این راستا، شاید مهمترین سوال در مورد سویه اومیکرون این باشد که آیا واکسن‌های موجود، در برابر آن ایمنی لازم و کافی را ایجاد می‌کنند؟ آیا سویه اومیکرون از سویه دلتا، با سرعتِ به مراتب بیشتری منتقل می‌شود؟ و در نهایت سویه جدید ویروس کرونا تا چه میزان افراد را بیمار می‌کند؟ همه این‌ها سوال‌هایی هستند که هنوز دانشمندان ویروس شناسی نتوانسته اند برای آن‌ها جواب‌های مشخصی را بیایند. جدای از این ها، ساختار ژنتیکی سویه اومیکرونِ ویروس کرونا نیز هنوز چندان برای محققان شناخته شده نیست. اینطور به نظر می‌رسد که سویه اومیکرون تا حد زیادی ویژگی‌های بسیاری از جهش‌های قبلی ویروس کرونا را در خود دارد و عملا به ترکیبی خطرناک رسیده است. ترکیبی که پژوهشگران و محققان تاکنون آن را مشاهده نکرده اند.

باید توجه داشت که جهش‌های ویروسی به چند شکل می‌توانند در یک ویروس ایجاد تغییر کنند: آن‌ها می‌توانند یک ویروس را تهاجمی‌تر و یا مُسری‌تر کنند (نظیر سویه دلتا)؛ و یا به ویروس کمک می‌کنند تا به جهش‌های فَرار دست بزند و از ایمنی‌هایی که علیه آن در بدن افراد وجود دارند و یا ایجاد می‌شود، فرار کند.

اومیکرون همه جا هست

سویه اومیکرون به طور همزمان تمامی ویژگی‌های یک جهش ویروسی خطرناک را دارد. این سویه می‌تواند افرادی را که پیشتر مبتلا به ویروس کرونا شده اند و از آن بهبود یافته اند و یا آن‌هایی که علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند را هدف قرار دهد. از سویی، اومیکرون می‌تواند بیش از تمامیِ دیگر سویه‌های ویروس کرونا، مُسری‌تر باشد. جدای از این ها، هنوز مشخص نیست که آیا سویه اومیکرون، افراد مبتلا را با بیماریِ شدیدتری رو به رو خواهد کرد و یا میزان ایجاد بیماری از سوی آن خفیف‌تر خواهد بود.

در این رابطه، "مری بوشمن" ویروس شناس از "دانشگاه هاروارد" می‌گوید: "هیچکس نمی‌داند که جهش‌های فراوانِ ویروس کرونا در جهان واقعی چگونه عمل می‌کنند... متاسفانه ما بر اساس داده‌هایی که در اختیار داریم نمی‌توانیم میان قابلیت و سرعتِ انتقال سویه اومیکرون، فرارِ ایمنی آن و بسیاری از عوامل دیگر، تمایز قائل شویم".

در شرایط کنونی، سویه اومیکرون با سرعت قابل توجهی در اقصی نقاط جهان پخش می‌شود. این سویه حتی در افرادی که در آفریقا نبوده اند نیز مشاهده شده است. به عنوان مثال در آلمان، ۱۲ مبتلا به سویه اومیکرون تاکنون تایید شده اند. در کشور‌هایی نظیر آفریقای جنوبی و بوتسوانا نیز سویه اومیکرون تا حد زیادی سویه غالبِ دلتا را به سویه‌ای قدیمی تبدیل کرده که این مساله نشان می‌دهد این سویه می‌تواند بیش از هر جهش و سویه دیگر ویروس کرونا که تاکنون شاهد آن بوده ایم، قدرت داشته باشد.

آنچه سویه اومیکرون را بیش از هر چیز دیگری خطرناک می‌کند این است که اولا از توان ایجاد عفونت بیشتری در بدن بیماران برخوردار است و در نقطه مقابل نیز به خوبی سیستم ایمنی بدن را فریب می‌دهد و می‌تواند برای بیماران ایجاد آسیب کند. مسائلی که در نوع خود سویه اومیکرون را به سویه‌ای خطرناک تبدیل می‌کنند. در این رابطه ویروس شناسان از اقصی نقاط جهان نسبت به پیامد‌های مخرب و ویرانگر سویه اومیکرون، هشدار‌های جدی داده اند.

در شرایط کنونی، سه نظریه و دیدگاه متفاوت در مورد ریشه‌های ظهور و پیدایش سویه اومیکرون مطرح می‌شود. اول، سویه اومیکرون سویه‌ای جهش یافته از سوی‌های دلتا، آلفا، و یا دیگر سویه‌های ویروس کرونا نیست. از طرفی با توجه به ساختار ژنتیکی سویه اومیکرون، واضح است که ریشه‌های ظهور اومیکرون به حدودا بهار سال ۲۰۲۰ میلادی بر می‌گردد. جدای از این ها، ظاهرا این سویه مدت‌های طولانی وجود داشته، اما کشف نشده است.

در این زمینه یک فرضیه‌ای که مطرح می‌شود این است که احتمالا ویروس در ابتدا، حیوانی را مبتلا کرده و قبل از اینکه مجددا به انسان‌ها بازگردد، جهش‌های بیشتری را تجربه کرده است. جدای از این ها، برخی بر این باورند که شاید سویه اومیکرون برای نخستین بار در کشوری ضعیف ظهور کرده که همین مساله شناسایی آن را سخت و مشکل نموده است. در این راستا، ویروس شناسان می‌گویند: "ظهور سویه‌ای نظیر اومیکرون یک شبه اتفاق نمی‌افتد و قطعا زمان‌بَر است. از این رو ما باید بفهمیم که چرا این سویه تاکنون شناسایی نشده است. در این میان، نکته خطرناک در مورد سویه اومیکرون این است که این سویه نوعی روند تکاملی جهش‌های ویروس کرونا را نمایندگی می‌کند که این مساله می‌تواند برای آینده بسیار خطرناک باشد و باید برای آن سیاست‌ها و برنامه‌های تقابلیِ مشخصی را طراحی و اجرایی کرد"».

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس کرونا اومیکرون سویه جدید ویروس کرونا سویه اومیکرون ویروس کرونا اقصی نقاط جهان جدای از این ها آفریقای جنوبی سویه جدید جهش های ویروس ظهور سویه شده اند سویه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۱۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!