Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:02:29 GMT

آلودگی هوا در صدر بروز بیماری در کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۷۷۲۵۵

آلودگی هوا در صدر بروز بیماری در کشور

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: عوامل خطرات محیطی در کشور ما در حدود ۲۰ درصد از بار بیماری‌ها را به خود اختصاص داده است و آلودگی هوا در صدر این عوامل قرار دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر کاظم نداف امروز در وبینار "بررسی وضعیت آلودگی هوا در شهر تهران؛ روند تغییرات کیفیت هوا، کمی‌سازی اثرات و برنامه‌های پیشنهادی" گفت: همه نظام‌های سلامت دنیا، کلیه عوامل محیطی که سلامت انسان را تهدید می‌کنند را به دو دسته اصلی  عوامل خطر "رفتاری" و "محیطی" تقسیم بندی می‌کنند تا بتوانند این خطرات را در هر کشور مدیریت کنند و اثرات سیاستگذاری‌ها را برآورد و ارزیابی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عوامل خطرات محیطی در کشور ما در حدود ۲۰ درصد از بار بیماری‌ها را به خود اختصاص داده است و آلودگی هوا در صدر این عوامل قرار دارند.

نداف، اضافه کرد: اگر بخواهیم برنامه‌های موفقی برای کنترل عوامل آلودگی هوا داشته باشیم، باید این برنامه‌ها را بر پایه اصولی بنا کنیم که بتواند به ما در اجرای برنامه‌های کنترل کمک کند.

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اسناد بالادستی در زمینه کنترل آلودگی هوا، خاطر نشان کرد: سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و قوانین کشوری از مهمترین اسناد بالادستی هستند که زمینه کنترلی برای اقدامات در این زمینه برای ما فراهم کرده است.

وی با اشاره به سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، خاطر نشان کرد: تامین هوای پاک با رعایت استانداردهای ملی و معیارهای جهانی و منطقه ای از محورهای اصلی این سیاست‌ها به شمار می رود.

نداف اضافه کرد: در قسمت ۲-۳ این سیاست‌ها بر کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدیدکننده سلامت مبتنی بر شواهد معتبر علمی تاکید دارد و کارهایی که در سال‌های اخیر توسط پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده، در این راستا بوده است.

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران به بند ۶ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در این بخش بر تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی، آب و هوای پاک، امکانات وزشی همگانی و فرآورده‌های بهداشتی ایمن همراه با رعایت استانداردهای ملی و معیارهای منطقه‌ای و جهانی تاکید دارد.

وی بر لزوم تعیین اهداف کمی برای برنامه‌های جامع کاهش آلودگی هوا تاکید کرد و گفت: در این راستا پیشنهاد می شود که از سال ۱۴۰۱، سازمان حفاظت محیط زیست خود را مکلف کند که با نظارت بر اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوای ۸ شهر بزرگ کشور سالانه باید حداقل ۵ درصد از غلظت متوسط سالانه ذرات معلق (PM۱۰ و PM۲.۵) و NO۲ و O۳ را نسبت به سال ۱۴۰۰ بکاهد تا به حد استاندارد ملی کاهش یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی تهران آلودگی هوا برنامه ها سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر طاهری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه با بیان اینکه پروژه با هدف به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی ناشی از منابع آلاینده اجرا شد، اظهارداشت: این پروژه علاوه بر شناسایی منابع آلاینده زیست محیطی رصد و نظارت منطقه‌ای بر وضعیت منابع آلاینده، ارائه راه کارهای مدیریتی کاهش پیامدهای محیط زیستی، ایجاد بستری مناسب برای تصمیم گیری بهتر و ارتقای آگاهی‌های عمومی در رابطه با مسائل زیست محیطی را در پی خواهد داشت.

وی مراحل انجام پروژه را شامل فاز مطالعات و بررسی کلیات وضعیت محیط زیستی منطقه، شناسایی منابع آلاینده سطح منطقه، تهیه بانک اطلاعاتی، ارائه راهکارهای کاهش آلاینده‌ها، تهیه اطلس زیست محیطی منطقه و ارائه راه کارهای مدیریت محیط زیست در منطقه عنوان کرد.

طاهری بابیان اینکه در این اطلس منابع آلاینده هوا، خاک، نور، انرژی، امواج و.. شناسایی شده است، افزود: در گام دوم براساس داده‌های احصا شده، برنامه ریزی برای به حداقل رساندن آلودگی ناشی از مراکز آلاینده آغاز خواهد شد.

کد خبر 6089935

دیگر خبرها

  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان