Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، مراسم گردهمایی مبلغان روضه‌های خانگی ویژه ایام فاطمیه به همت مجموعه سدره و اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران با حضور حجج‌اسلام علیرضا پناهیان، سید حسین حسینی قمی، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت‌ها و تشکل‌های دینی، علی انسانی و مهدی آصفی از پیرغلامان اهل بیت(ع) صبح امروز پنجشنبه ۱۸ آذرماه در حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روضه خانگی بستری برای کمک و نصرت به خانواده‌های اهل بیتی است

علی‌اصغر سهرابی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه همگی از دوران کودکی با ضرورت و برکت روضه‌های خانگی آشنا هستیم، اظهارداشت: روضه‌ خانگی هرجا برگزار شود، نور و مشکل گشاست و برای شرکت‌کنندگان و بانیان بهره‌های بسیاری دارد و این عنایت در حیات خانوادگی و اجتماعی آن‌ها جاری و ساری است.

وی با بیان اینکه به واسطه این روضه می‌توانیم وارد زندگی مردم شویم و به حل مسائل و چالش‌های آنان کمک کنیم، گفت: روضه خانگی فرصتی برای حضور در زندگی مردم است در عین حال که اجتماعات بزرگ و هیأت‌ها کارکردهای خود را دارند.

سهرابی تصریح کرد: تعهد و وظیفه ما صرفاً برگزاری روضه نیست بلکه این فرصتی است که نسبت به مسائل ریز و درشت جامعه و چالش‌های نهاد خانواده تلاش‌های داشته باشیم، روضه خانگی بستری برای کمک و نصرت به خانواده‌های اهل بیتی است و با این قدردانی و حفظ شبکه این روضه‌ها محقق می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران  در پایان سخنان خود با بیان اینکه اثرگذاری و فعالیت در این میدان نیازمندان آمادگی‌هایی است، تصریح کرد: این جلسات و گفت‌وگوها این ظرفیت را ایجاد می‌کند تا در مسائل مختلف خانواده‌های ایرانی کمک کار باشیم.

روضه‌خوان‌ها و منبری‌ها در خانه‌های خود هم روضه بگیرند

مهدی آصفی از پیرغلامان اهل بیت(ع) نیز در این مراسم اظهارداشت: مرحوم ماشاءالله جلیلوند از مداحان گذشته بود که تا سن ۸۰ سالگی به خودش اجازه نداد روی منبر بنشیند. در اواخر عمرش بیمار و بستری بود که مرحوم اسماعیلی شیرازی از منبری‌های به نام گذشته به عیادت او رفت. از او پرسید اوضاعت چطور است؟ او پاسخ داد همین را بگویم که امام حسین(ع) نوکرهایش را خودش انتخاب می‌کند. بنابراین مایی که توفیق خدمت در این عرصه را داریم باید قدر بدانیم.

وی افزود: درگذشته منبری‌ها و روضه‌خوان‌ها در خانه‌های خود فرضاً یک دهه روضه خانگی داشتند اما این متاسفانه کم شده است. خود ما باید انجام دهیم تا دیگران را هم بتوانیم تشویق کنیم. اوایل انقلاب موجی ایجاد شده بود تا روضه‌ها را به خیابان‌ها بیاورند و حالت راهپیمایی بگیرد. امام خمینی(ره) فرمودند عزاداری به همان شیوه سنتی باشد.

آصفی گفت: علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان می‌فرماید برای رسیدن به مدارج بالای عرفان دو راه وجود دارد اول حرم امام حسین(ع) و دیگری مجلس عزاداری ایشان پس باید قدر بدانیم زیرا مرکز تردد ملائک است.

این پیرغلام اهل بیت(ع) در پایان سخنان خود تصریح کرد: مردم ما را محرم خود می‌دانند که به خانه‌هایشان راه می‌دهند. روضه‌خوان‌های قدیم سال‌ها به منزل افراد برای روضه می‌رفتند و حتی به وسایل و دیوار خانه نگاه نمی‌کردند که بدانند صاحب خانه چی دارد. باید رعایت کنیم و همین حساسیت‌ها را داشته باشیم.

دو سوژه‌ای که مبلغان در ایام فاطمیه می‌توانند بر منبرها بیان کنند

حجت‌الاسلام سید حسین حسینی قمی از سخنرانان مذهبی اظهارداشت: در کتاب کامل‌الزیارات در باب ۳۳ چندین روایت آمده است که اهل بیت(ع) در زمان خفقان که امکان برپایی مجالس عزاداری نبود، در خانه روضه می‌گرفتند.اباهارون نقل می‌کند خدمت امام صادق(ع) رسیدم ایشان از من خواست شعری بخوانم. شعری برای امام حسین(ع) خواندم اما گفتند نه مشابه مجالس خودتان بخوان یعنی مراعات نکن. من بیتی خواندم ایشان شروع به گریه کرد. ادامه ندادم و زمانی که آرام شدند فرمودند: بیشتر بخوان. من قصیده‌ای خواندم و صدای گریه زنان در پشت پرده‌ها هم بلند شد. صدای گریه به بیرون رفت و ماموران حکومت به در خانه آمدند و پرسیدند چه شده؟ چه خبر است؟ امام فرمود: بگویید از ما طفلی مرده است و برای او عزاداری می‌کنیم که منظورشان حضرت علی اصغر(ع) بود.

وی با اشاره به سوژه‌های تبلیغی در ایام فاطمیه امسال گفت: شخصی نزد امام جواد(ع) آمد و پرسید من شنیدم امکان این نیست که ما به نیابت از شما حج انجام دهیم حضرت فرمودند خیر انجام دهید. آن فرد 3 سال بعد دوباره خدمت حضرت رسید و گفت: من برنامه‌ای چیدم و هربار به حج می‌روم به نیابت از رسول‌الله و دیگر ائمه(ع) یک به یک حج انجام می‌دهم. گاهی هم برای مادرتان حضرت زهرا(س) انجام می‌دهم. امام در این زمان می‌فرماید: بیش از همه به نیت مادر ما طواف کن از همه بهتر است.

حسینی قمی با اشاره به اینکه مقام رسول‌الله از مقام حضرت زهرا(س) بالاتر است اما چرا امام می‌فرماید طواف به نیت ایشان از همه بهتر است؟ گفت: یکی از دلایل این است که دشمنان اصرار بر حذف نام حضرت زهرا(س) داشتند. نیت انجام حج برای حضرت زهرا(س) یک تصور ذهنی است حال تصور کنید که برپایی یک مجلس برای ایشان و بیان فضائل‌شان دارای چه جایگاه و پاداشی است. پس هرکار فرهنگی و دینی برای ایشان صورت گیرد، افضل از دیگر ائمه(ع) است.

این سخنران مذهبی با بیان اینکه یکی از مصادیق کامل روضه خانگی خانگی، مجلس عزاداری در ایام فاطمیه است، افزود: این روزها الحمدلله فاطمیه دوم رونق خوبی دارد اما فاطمیه اول کمرنگ شده است. یکی از سوژه‌های تبلیغی خوب برای این ایام بحث خطبه حضرت زهرا(س) است که به خطبه فدکیه معروف شده است اما نام کاملی هم برای این خطبه نیست.

وی گفت: در ایام فاطمیه برروی منبرها کمتر از این خطبه گفته می‌شود. اهل بیت(ع) و بزرگان ابی طالب این خطبه را به فرزندان خود آموزش می‌دادند تا نسل به نسل منتقل و حفظ شود. سند این خطبه در مصادر اصلی و مهم اهل سنت و شیعه آمده است. مهمترین محور این خطبه، دفاع حضرت زهرا(س) از امیرالمومنین(ع) است.

حسینی قمی گفت: در این خطبه حضرت زهرا(س) توصیف زیبایی از امیرالمومنین(ع) می‌کند بنابراین ما وظیفه داریم حداقل این بخش از خطبه را در منبرها مطرح کنیم و با روضه خانگی به خانه‌ها ببریم. ما به برکت اهل بیت(ع) و سیدالشهدا(ع) امکان ورود به خانه مردم را داریم و این در نظام تبلیغی هیچ دینی وجود ندارد.

این سخنران مذهبی افزود: قدیمی‌ترین سند این خطبه در یک کتاب اهل سنت مربوط به سال ۲۸۰ قمری است که در کتاب  بلاغات النساء آمده است که در بین مردم عامه معتبر است. منبری‌ها برای آشنایی با این خطبه دو کتاب شرح خطبه حضرت زهرا(س) نوشته عزالدین حسینی و شرح خطبه فدکیه آیت آلله مصباح یزدی را مطالعه کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از سوژه‌های تبلیغی در این ایام داستان شخصی به نام محمود بن لبید است، گفت: او نقل می‌کند روزی از کنار قبور شهدای احد می‌گذرد که حضرت زهرا(س) را می‌بیند که در حال شیون هستند. بعد از آرام شدن ایشان، او سه سوال از حضرت می‌کند. اول شما به عنوان دختر پیامبر(ص) حرفی از ایشان راجه به علی(ع) شنیدید؟ حضرت پاسخ می‌دهد این چه سوالی است مگر غدیر را فراموش کرده‌ای؟ او در سوال دوم می‌پرسد به جز غدیر مدنظر من است آیا شنیدید؟ حضرت می‌فرماید شهادت می‌دهم که پدرم می‌فرمود اگر دنبال علی(ع) و اولاد او باشید آنها هادی و مهدی خواهند بود و اگر تبعیت نکنید اختلافات باقی خواهند ماند.

حسینی قمی افزود: او در سوال سوم می‌پرسد پس چرا امیرالمومنین(ع) سکوت کرد؟ حضرت پاسخ می‌دهد پیامبر(ص) می‌فرمود: امام مثل کعبه است مردم باید به دنبال امام بروند نه او دنبال آن‌ها باشد و بعد حضرت تحلیلی از وضعیت روز ارائه می‌دهند که بسیار مهم است. این داستان می‌تواند روی منبر مطرح شود.

این سخنران مذهبی در پایان سخنان خود گفت: جدای از این مباحث برروی منبرها نباید از مسائل خانه و خانواده غافل شویم. یکی از مراجع تقلید محرم امسال با من تماس گرفت و تاکید داشتند که حتماً به موضوع خانواده و حتی فرزندآوری بپردازید.

رونمایی از سامانه «روضه‌ خونگی»

سید محمدحسین میرهادی مسئول طرح سدره نیز در این مراسم اظهارداشت: در سال ۹۷ مقام معظم رهبری در دیدار با مداحان ماموریتی بر دوش مداحان و هیأت‌ها گذاشتند تا در حوزه خانه و خانواده هم تلاش کنند. از همان سال کار تحقیق و بررسی در خصوص هیأت و خانواده در مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) با اخذ نظر از بزرگان، مبلغان و پیرغلامان صورت گرفت که تاکید همه بر روضه‌های خانگی بود. در این راستا طرح سدره را از سال ۹۸ آغاز کردیم که هدف ما نیز کمک به برپایی روضه‌های خانگی بود.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح در فاز نخست صرفاً در تهران برنامه‌ریزی شد، گفت: از فاطمیه ۹۸ مردم با این طرح مرتبط شدند که بسیار هم استقبال کردند به طوری که در کل شهر تهران اجرایی شد. الحمدلله در این یک سال و ۹ ماه هزاران مجلس روضه  خانگی به واسطه این طرح اجرا شده است.

میرهادی گفت: برای اجرای این طرح با حوزه علمیه، خانه مداحان، سازمان تبلیغات اسلامی و کانون مداحان ارتباطاتی برقرار شد و در طول مسیر از تجربیات بزرگان و پیرغلامان استفاده کردیم. کرونا موجب توجه مجدد مردم به روضه‌های خانگی و این سنت حسنه شد البته نیازمند نظارت هستیم تا مشکلی ایجاد نشود.

مسئول طرح سدره با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح تسهیل برگزاری این مجالس ایت و ما به دنبال تصدی‌گری نیستیم، گفت: روضه خانگی به دنبال جایگزینی مجالس بزرگ نیست بلکه بنا داریم افرادی که علاقه‌مندان برپایی این مجالس هستند را کمک کنیم تا از این فضا بهره ببرند. برای همین ۸ ماهی است که برروی سامانه «روضه خونگی» متمرکز شدیم تا هم در قالب سایت و اپلیکیشن دردسترس قرار گیرد. این سامانه هم بعد تبلیغ و ترویج و هم بعد تسهیل‌گری دارد.

وی گفت: افراد می‌توانند با مراجعه به این سامانه هم برای برپایی روضه کمک دریافت کنند و هم افراد فعال می‌توانند در این سامانه ظرفیت خود را ثبت کنند تا دیگران به آنان مراجعه کنند تا کار در استان‌ها و شهرستان‌های دیگر هم گسترش یابد.

در بخشی از این مراسم با حضور حجج‌الاسلام پناهیان، قمی و باباخانی و همچنین علی انسانی و مهدی آصفی از سامانه «روضه خونگی» رونمایی شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان تهران شهادت حضرت زهرا فاطمیه علیرضا پناهیان محمد قمی روضه خانگی خطبه حضرت زهرا طرح سدره خطبه حضرت زهرا س تبلیغات اسلامی ایام فاطمیه روضه های خانگی روضه خانگی حسینی قمی اهل بیت ع منبری ها خانه ها روضه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۶۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین

مدیر مجتمع اسلامی حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) گفت: ثبت‌نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین حسینی در مشهد مقدس آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمد رجبی اظهارداشت:اعضای کاروان پیاده انصار‌الحسین (ع) وابسته به مجتمع اسلامی حضرت بقیه‌الله الاعظم مشهد، برای بیست و چهارمین سال پیاپی از مشهد مقدس تا کربلای معلی را با پای دل طی خواهند کرد.

وی افزود:ثبت نام در این کاروان مخصوص برادران است که از هم اکنون آغاز و تا پنجم خرداد ماه ادامه دارد.

رجبی تصریح کرد:کاروان پیاده انصار‌الحسین (ع) برای بیست و چهارمین سال پیاپی، در 25 خرداد امسال با برگزاری مراسم بدرقه در مشهد، بعد از زیارت بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع)، عازم کربلای معلی خواهند شد.

مدیر مجتمع اسلامی حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) گفت: علاقه مندان برای ثبت نام در این کاروان و حضور در طولانی‌ترین مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی می‌توانند با شماره تلفن‌های 09159061410، 09159101510 و 05133712305 تماس بگیرند.

وی خاطرنشان کرد:متقاضیان برای ثبت نام حضوری نیز می‌توانند صبح‌ها از ساعت 8 الی 12 و عصرها از ساعت 16 الی 20 به مجتمع اسلامی حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) واقع در مشهد مقدس، شهرک شهید رجایی، روبه‌روی حر 23 مراجعه کنند.

رجبی اظهارکرد:کاروان پیاده انصار الحسین، یک کاروان مردمی است که اعضای این کاروان حدود 2 هزار کیلومتر در خاک ایران پیاده روی می‌کنند و با عبور از 5 استان کشور از طریق مرز شلمچه و پس از طی تشریفات قانونی وارد خاک عراق خواهند شد و سپس با میلیون‌ها زائر حسینی همراه و ادامه مسیر را در خاک عراق به سمت کربلای معلی پیاده‌روی خواهند کرد و در آستانه اربعین حسینی در حرم سید و سالار شهیدان نائب‌الزیاره مردم شریف ایران و تمامی دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) خواهد بود.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین آغاز شد
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
  • خطبه های نماز جمعه شهرستان های هرمزگان 
  • عملیات وعده صادق سیلی محکمی بر چهره رژیم صهیونیستی بود
  • نماز جمعه سنندج
  • امپراطوری رسانه ای دشمن در جنگ غزه شکست خورده است