Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@02:30:23 GMT

ریزش‌مو و ناخن‌های شکننده

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۰۸۱۶۰

ریزش‌مو و ناخن‌های شکننده

عوامل متعددی می‌تواند سبب ریزش مو و شکنندگی ناخن‌هایتان شود. در قدم اول شما باید این عوامل را شناسایی و سپس آن‌ها را درمان کنید.
عوامل متعددی می‌تواند سبب ریزش مو و شکنندگی ناخن‌هایتان شود. در قدم اول شما باید این عوامل را شناسایی و سپس آن‌ها را درمان کنید. بهتر است برای درمان حتما با یک پزشک مشورت کنید و سرخود از مکمل‌ها استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تغییر سبک غذایی قطعا در بهبود شرایط موثر است. در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت.

عوامل موثر

از عوامل موثر در ریزش مو و شکنندگی ناخن‌ها می‌توان به استرس، کمبود ویتامین‌ها، کمبود پروتئین و کم‌خونی اشاره کرد.

استرس: استرس سبب بالا رفتن سطح هورمون کورتیزول در بدن می‌شود و در نتیجه پوست تولید چربی خواهد کرد و ریزش مو را در پی خواهد داشت. همچنین استرس باعث جویدن یا کندن ناخن و شکسته شدن غیر عادی آن‌ها می‌شود.

کمبود ویتامین‌ها: وجود ویتامین‌های A، B، C، E، بیوتین، اینوزیتول و اسید فولیک برای گردش مناسب خون در پوست سر و تشکیل سبوم سالم در پوست سر کاملا ضروری است و کمبود آن‌ها منجر به ریزش مو خواهد شد.

کمبود پروتئین: رژیم غذایی بدون پروتئین می‌تواند منجر به شکنندگی ناخن‌ها و نازک شدن مو‌ها شود؛ بنابراین اگر به دنبال داشتن مو‌هایی پر و ناخن‌های محکم هستید به میزان پروتئین در رژیم غذایی خود دقت کنید.

کم‌خونی: اختلال در انتقال آهن به سرانگشتان و سطح پوست، سبب شکنندگی ناخن‌ها و نازک شدن مو‌ها می‌شود؛ بنابراین اگر دچار کم‌خونی هستید احتمال این که ریزش مو و شکنندگی ناخن در شما بیشتر شود، زیاد است.

رژیم غذایی: تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی در بهبود وضعیت مو‌ها و ناخن‌های شما موثر است. در ادامه به معرفی این مواد غذایی خواهیم پرداخت.

آجیل ها: آجیل‌ها حاوی چربی‌های ضروری، ویتامین‌های گروه B و ویتامین E است که برای مبارزه با شکنندگی ناخن‌ها و ریزش مو حیاتی است؛ بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنم آجیل‌ها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

آهن: مصرف آهن کافی به رفع ریزش موی شما کمک زیادی می‌کند علاوه بر آن ناخن‌هایتان را محکم و درخشنده خواهد کرد. جگر یکی از غنی‌ترین منابع غذایی سرشار از آهن است گوشت گاو بدون چربی، تخم‌مرغ، سویا و لوبیا هم منابع بسیار خوبی از آهن هستند و باید به رژیم غذایی روزانه شما اضافه شوند.

آناناس: هر چند بیوتین و ویتامین C برای حفظ ناخن‌ها و موی سالم ضروری هستند، اما بدن نمی‌تواند آن‌ها را بدون مقدار کافی منگنز به خوبی جذب کند. یکی از بهترین منابع منگنز آناناس است و بهتر است جزو برنامه غذایی شما قرار بگیرد.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ریزش مو ریزش ریزش مو و ناخن های ناخن های شکننده شکنندگی ناخن ها ویتامین ها رژیم غذایی ناخن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۸۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند

رزیتا ضیائی، کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آن؛ با اشاره به اینکه کمبود ید یکی از مشکلات اصلی سلامت در جهان است، اظهار کرد: کمبود ید و اختلالات ناشی از آن از سال‌ها پیش یکی از مشکلات تغذیه‌ای در ایران بوده است. 

وی افزود: براساس آمار موجود در سال 1368، حدود 20 میلیون نفر از مردم کشور ما در معرض کمبود ید قرار داشتند که با توجه به پیامدهای زیان‌بار بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی آن، پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در اولویت مداخلات نظام سلامت کشور قرار گرفت و به همین منظور «یددار کردن نمک های خوراکی» به عنوان راهکاری اصلی در نظر گرفته شد و کارخانجات تولید کننده نمک موظف به افزودن ید به نمک های خوراکی شدند که حاصل 25 سال تلاش و پیگیری وزارت بهداشت در این زمینه، کاهش شیوع گواتر از 68 درصد به 5.6 درصد بوده است.

ضیائی با بیان اینکه ید یک ماده مغذی ضروری است که باید از طریق مواد غذایی به بدن برسد، گفت: حیاتی ترین نقش ید در بدن، شرکت در ساختمان هورمون‌های تیروئیدی است. این هورمون‌ها در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز تاثیر دارند. 

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه ید به طور طبیعی در آب و خاک وجود دارد و ید مورد نیاز بدن، عمدتا از سبزی ها و گیاهانی که روی خاک حاوی ید کاشته شده اند تأمین می شود، ادامه داد: اگر خاک منطقه‌ای مانند کشور ما دچار کمبود ید باشد، محصولات غذایی آن منطقه نیز از نظر این ماده مغذی فقیر خواهند بود و حتی مصرف مداوم آن‌ها نیز نمی‌تواند نیاز بدن به ید را برطرف کند. 

وی با بیان اینکه میزان ید مورد نیاز بدن بسیار کم است، افزود: بدن انسان روزانه 150 میکروگرم ید نیاز دارد که بهترین منابع غذایی ید، غذاهای دریایی، به ویژه آبزیان ساکن آب‌های شور هستند. البته به دلیل مصرف کم این غذاها در رژیم غذایی، ید مورد نیاز بدن تأمین نمی‌شود.

ضیائی افزود: کمبود ید، عوارضی مانند افزایش خطر سقط جنین در مادر باردار، اختلال رشد مغز جنین، ناشنوایی و اختلال در تکلم، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی، کم کاری تیروئید، گواتر و مهم‌تر از همه اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی، خستگی و کاهش کارایی را دارد.

وی در خصوص بهترین راه پیشگیری از کمبود ید گفت: افزودن ید به مواد غذایی همان فرآیندی است که از آن تحت عنوان «غنی سازی» نام برده می‌شود و مناسب‌ترین گزینه در میان مواد غذایی برای افزودن ید، نمک است، زیرا هم ارزان قیمت است و هم اینکه معمولا هر روز توسط تمام افراد جامعه مورد استفاده قرار می گیرد. بر این اساس، بهترین و ساده ترین راه برای پیشگیری از کمبود ید، استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده می باشد.

ضیائی گفت: نمک دریا دارای ناخالصی‌هایی است و به همین دلیل نباید آن را مصرف کرد. نمک چه به صورت استخراج از معادن سنگ نمک و چه استخراج از آب دریا و دریاچه ها حاوی ناخالصی های فراوان فلزی و غیر فلزی است. سولفات کلسیم یا گچ از جمله ناخالصی‌های غیر‌فلزی نمک دریا است که همرنگ نمک بوده و به راحتی قابل تشخیص نیست. 

وی افزود: ناخالصی های فلزی نمک ناچیز است اما عوارض نامطلوبی همچون سرطان و مسمومیت های کشنده و آسیب به کلیه و کبد دارد. همچنین نمک‌های تصفیه نشده اغلب حاوی فلزات سنگینی نظیر سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک هستند و بر این اساس، ضرورت دارد این ناخالصی‌ها طی فرآیند «تصفیه» از نمک جدا شده تا نمک نهایی از لحاظ وجود ناخالصی به حد استاندارد و مطلوب برسد.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: نمک‌های صنعتی، صادراتی و سنگ نمک فاقد ید بوده و برای مصارف خوراکی و حتی خیساندن برنج توصیه نمی شوند. سنگ نمک علاوه بر اینکه فاقد ید است، به دلیل انواع ناخالصی‌ها و آلودگی‌ها نباید مورد مصرف خوراکی قرار گیرد و همه افراد خانواده، از کودک و بزرگسال، باید نمک تصفیه شده یددار مصرف کنند همچنین مصرف زیاد نمک یددار هم می‌تواند موجب اختلالات فراوانی از جمله افزایش فشار خون شود و به طور کلی، مقدار مصرف روزانه نمک باید کمتر از 5 گرم (حدودا به اندازه یک قاشق مرباخوری) باشد که این مقدار باید از تمام مواد غذایی روزانه تامین شود.  

ضیائی در خصوص افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، گفت: این افراد در استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده برای به حداقل رساندن میزان ید مصرفی، باید نمک را در ابتدای پخت به غذا اضافه کنند و به هنگام غذا خوردن از نمکدان استفاده نکنند، همچنین قرار دادن نمک در معرض هوای آزاد و نور خورشید سبب از بین رفتن ید آن می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟