Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@03:10:39 GMT

انقلاب اسلامی، پرچمدار تشکیل تمدن نوین اسلامی است

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۳۸۴۳۶

انقلاب اسلامی، پرچمدار تشکیل تمدن نوین اسلامی است

دکتر صادق کوشکی یکشنبه شب در نشستی تخصصی با موضوع نقش طلاب و دانشجویان در تحقق تمدن نوین اسلامی در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که به صورت وبینار در مشهد برگزار شد افزود: تمدن از دیدگاه انقلاب اسلامی و امام راحل و دین اسلام تلاش برای رسیدن به خواسته‌ها از طریق داشته‌هاست به این معنی که تمدن یعنی یک جامعه انسانی و یک گروه اجتماعی تلاش کند از آنچه که دارد به آنچه که نیاز دارد برسد و نتیجه این تلاش‌ها شامل هر نوعی از تمدن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: داشته‌ها، بر اساس تعاریف مبنایی هر جامعه معین می‌شود. دیدگاه غربی ها در باره داشته ها این است که اتفاقی و بر حسب تصادف به وجود آمده اند پس در نتیجه داشته ها و نیازهایی که دارد امری طبیعی است و خواسته هایشان آن چیزی است که غرایز به آنها عطا کرده است که این تعریفی است که تمدن غرب برای خودش انتخاب کرده‌است.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: تمدن اولیه اسلامی و اولین عرصه‌ای که اسلام تمدن‌سازی می‌کند در زمان کوتاه ۱۰ ساله حضور پیامبر در مدینه و پنج سال حضور امیرالمؤمنین در مسند حکمرانی در مدینه و کوفه است.

کوشکی افزود: ما دورانی که غیر از معصومین(ع) بر قدرت جامعه تکیه زده‌ اند را دوران تمدن اسلامی محسوب نمی‌کنیم بلکه دوران تمدن مسلمین حساب می‌کنیم چون پس‌ از رحلت پیامبر عده‌ای این بحث را مطرح کردند که دین برای اداره جامعه ما کفایت نمی‌کند و ما علاوه‌ بر دین از عقل و فهم خود استفاده می‌کنیم تا جامعه را اداره کنیم بنابراین ما نیازی نمی‌بینیم که فرد منتخب خداوند سکان‌دار باشد و خودمان فردی شایسته را انتخاب می‌کنیم.
وی ادامه داد: اگر همه چارچوب‌ها و قواعد یک جامعه از دین استخراج بشود در عرصه تمدن‌سازی دینی است.     

عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: رسیدن به یک تعریف فراگیر و شناخت فراگیر از خود در کل جامعه،تعریف نیازها،شناخت داشته ها، حل مساله ،نظم، شایسته سالاری، تلاش و سختکوشی وداشتن ارزیابی عمومی  گام ها و مولفه های تمدن سازی است. 

کوشکی افزود: حرکت تمدن‌سازی از گام اول تا گام هشتم، حرکتی است که لحظه به لحظه با علم، تولید علم، ثبت علم و ثبت تجربیات همراه است و اگر ما بخواهیم این مراحل هشت‌گانه را ارزیابی کنیم می‌بینیم که این مراحل هشت‌گانه کاملاً آمیخته با فعالیت‌های علمی است و همه آنچه که در این مراحل طی می‌شود مؤلفه‌هایی است که سهم جدی علم در آن وجود دارد و عمدتاً تولید علم است در هیچ کجای مرحله یک تا هشتم ما تقلید و ترجمه نمی‌بینیم و همه تولید علم است.

وی اضافه کرد: امام راحل می‌فرمایند که روح جست و جو و کشف واقعیت که روش تولید علم است در جامعه کنونی زنده نیست و باید زنده شود که در گفتار رهبر انقلاب تحت عنوان نهضت نرم‌افزاری و تولید علم دیده می‌شود بنابراین مراحل یکم تا هشتم تمدن‌سازی جز با تولید علم، فکر و اندیشه در هر مرحله‌ای پیش نمی‌رود.

برچسب‌ها وبینار حوزه علميه مشهد انقلاب اسلامی ایران مقام معظم رهبری مدینه دانشگاه علمی تمدن نوین اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وبینار حوزه علميه مشهد وبینار حوزه علميه مشهد انقلاب اسلامی ایران مقام معظم رهبری مدینه دانشگاه علمی تمدن نوین اسلامی تولید علم تمدن سازی داشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۸۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: جوانان و نوجوانان دلباخته به انقلاب اسلامی اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند تا اساتید خودخوانده و درس‌نخوانده به اسم اسلام و انقلاب راهزن فکر و عمل آنها نشود.

به گزارش مشرق، «محمدباقر قالیباف» در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس ضمن تبریک فرا رسیدن روز معلم، اظهار کرد: شهید مطهری پاره تن و حاصل عمر امام راحل و صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود. ایشان عمر شریف خود را صرف مبارزه سرسختانه با انحرافات کرد و به همین جهت همواره مورد بغض و نفرت متحجران و غرب زدگان بود.

وی گفت: جوانان و نوجوانان دلباخته به انقلاب اسلامی اندیشه بلند شهید مطهری را که جوهر اندیشه امام (ره) است، چراغ راه خود قرار دهند تا اساتید خودخوانده و درس نخوانده به اسم اسلام و انقلاب راهزن فکر و عمل آنان نشوند. شهید مطهری زنده است، چرا که اندیشه مطهری همچنان راهگشا و درس آموز است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین روز معلم را به همه فرهنگیان عزیز و پرتلاش سراسر کشور تبریک و تهنیت می گویم. مجلس یازدهم مفتخر به تصویب قانون رتبه بندی معلمان و پیگیری مستمر تا اجرای کامل آن است. همچنین در برنامه هفتم پیشرفت کشور نیز احکام بسیار مهمی برای ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس و افزایش رضایت شغلی معلمان و اصلاح نظام تربیت معلم و ارزیابی عملکرد به تصویب رسیده است که در صورت اجرای درست می تواند تحول جدی در وضعیت تربیتی نظام آموزش و پرورش ایجاد کند.

قالیباف در ادامه روز جهانی کار و کارگر را تبریک گفت و بیان کرد: مجلس یازدهم کارنامه درخشانی در حوزه حمایت از تولید و اشتغال دارد و قوانین مهمی در این باره به تصویب رسیده است. مهمترین اقدام مجلس در این حوزه رفع انحصار از مجوزهای کسب و کار و شکستن قلم های طلایی با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بود که به دوران تاریک رانت های صنفی پایان داد.

قالیباف ادامه داد: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان نیز به عقب ماندن نظام قانون گذاری از نیازهای زیست بوم فناوری کشور پایان داد و به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری قانون جهش تولید دانش بنیان تاکنون منجر به ۱.۳ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی شده است. رهبر معظم انقلاب قانون جهش تولید دانش بنیان را یکی از سه قانون راهبردی تصویب شده در مجلس یازدهم دانستند.

قالیباف تاکید کرد: تصویب قانون مالکیت فکری و قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی و همچنین معافیت های مالیاتی بر کسب و کارهای خرد و تصویب قانون مالیات بر سوداگری برای هزینه دار کردن فعالیت های اقتصادی غیرمولد و در نهایت اختصاص منابع تبصره ۱۸ بودجه برای ایجاد اشتغال به خود استان ها از دیگر عناصر ریل گذاری مجلس در موضوع تولید و اشتغال است که در صورت اجرای درست و دقیق آن به بهبود وضعیت کسب و کار در کشور و رونق تولید منجر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است
  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت
  • کارگران و کارفرمایان دو بال سخت‌کوش تولید هستند
  • جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف /اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی