Web Analytics Made Easy - Statcounter

خوانساری گفت: ارز‌های ترجیحی علاوه بر فساد و رانت که بر جامعه ایجاد می‌کند اثر بسیار مخربی بر اقتصاد و تولید کشور دارد به این منظور بحث حذف ارز‌های ترجیحی در بودجه سال آینده مطرح است که دولت هم تصویب کند.

به گزارش بازارنیوز؛ مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران امروز در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت:دنیا توانست با بحران کرونا مقابله کنند و تا اندازه‌ای کرونا خاتمه یافته است و کشور‌هایی که واکسیناسیون به صورت فراگیر انجام شده است نیز رشد اقتصادی خوبی داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: افزایش قیمت نفت و مواد غذایی در این دوران بعد از سال ۲۰۱۱ بی سابقه است و بیشترین افزایش نرخ نیز مربوط به گندم است چراکه علاوه بر افزایش تقاضا شاهد کاهش صادرات این محصول در کشور‌های روسیه، کانادا و امریکا بوده ایم.

این مقاتم مسئول بیان کردک در حال حاضر مهمترین موضوع اقتصادی کشور بحث تورم است که اندکی کاهش یافته است، اما درلایحه بودجه ۱۴۰۱ به این امر توجه شده است و امیدوارین با همکاری مجلس کسری بودجه کمتری درسال اینده داشته باشیم.

او گفت: ارز‌های ترجیحی علاوه بر فساد و رانت که بر جامعه ایجاد می‌کند اثر بسیار مخربی بر اقتصاد و تولید کشور دارد به این منظور بحث حذف ارز‌های ترجیحی در بودجه سال آینده مطرح است که دولت هم تصویب کند.

او بیان کرد: خواسسته همه بخش خصوصی این است که پیگیری مذاکرات برجام انجام شود و رفع تحریم‌های پولی هر چه سریع‌تر برداشته شود و تقویت رویکرد تعاملی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشور‌ها صورت پذیرد.

خوانساری افزود: تحریم‌ها ضربات جبران ناپذیری را به ایران وارد کرده تا جایی که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد به هزینه مبادلات اضافه شده است و مجبوریم با قیمت بالاتری کالا‌های وارداتی را بخریم و صادراتمان را به خاطر مسائل تحریم ارزان‌تر بفروشیم. این رقم مازاد که ۱۰ هزار میلیارد تومان است وارد چرخه اقتصاد کشور شود در تولید و رونق کشور بسیار موثر است.

او تصریح کرد: در مورد بحث تحولات اقتصادی در کشور‌های همسایه در ماه گذشته شاهد تضعیف شدید ارزش لیر در ترکیه بوده ایم که آن هم شاید بخاطر سیاست‌های نادرست پولی بوده است که باعث تورم در کشور شد.

این مقام مسئول گفت: نکته مهم این است که ترکیه توانست از این موقعیت استفاده خوبی بکند و افزایش نرخ ارز در رشد صادرات خود بسیار موثر بود به طوری که حداکثر استفاده را صادر کنندگان این کشور توانستند انجام دهند و در ماه اکتبر ۲۰۱۱ صادرات ترکیه ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد در ۲ ماه ستامبر و اکتبر ۲۱ میلیارد دلار درآمد صادراتی ترکیه بود.

او افزود: پیش بینی آن‌ها این است تا پایان سال میلادی رقم صادراتیشان به ۲۰ میلیارد دلار برسد که این بی سابقه‌ترین رقم صادراتی است که در دهه اخیر وجود دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر این موضوع را با سال ۹۷ در اقتصاد کشور مقایسه بکنیم اتفاقاتی در این زمان برای کشور به وجود آمد و یک مرتبه نرخ دلار جهش جدی در ایران داشت در آن زمان دولت به جای اینکه از صادر کنندگان حمایت بکند و موانعی که پیش روی صادر کنندگان بود مرتفع شود نگرش بد بینانه باعث شد نت‌ها کشور از این فرصت استفاده نکرد بلکه صادرات نیز کاهش پیدا کردو از این موقعیت استفاده خوبی نشد.

خوانساری بیان کرد: همانطور که می‌دانید چند ماه چیش که طالبان در افغانستان روی کار آمد اقتصاد این کشور وضعیت خوبی ندارد. تعدا زیادی از سرمایه داران آن از این کشور خارج شده اند یا فعالیت ندارند و صرافی‌ها کلا تعطیل شده است و مبادلات ارزی با همه کشور‌ها از جمله ایران به حداقل رسیده است.

او افزود: وضعیت بودجه افغانستان دچار مشکل شده است وتعداد بسیاری از کارمندان این دولت توانستند حقوق بگیرند و وضعیت به سامانی ندارد. در این موقعت می‌توانیم استفاده خوبی داشته باشیم. تردد مرزی کشور که روزانه چندین هزار کامیون مبادله می‌شد به حداقل رسیده است و توصیه میکنم دولت از این موقعیت استفاده بکند و بهترین زمان است که دولت می‌تواند سرمایه گذاری مشترکی را در افغانستان به خصوص در زمینه معادن داشته باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: امکان انتقال آب در حال حاضر به کشور افغانستان وجود دارد به جای اینکه آب را بخواهیم از خلیج فارس به آن مناطق منتقل بکنیم می‌شود تفاهم نامه‌هایی را به وجود بیاریم که این امر انجام شود دراتاق بازرگانی جلسات خوبی را در این زمینه داشته ایم.

او افزود: اگر در این موضوع تعجیل نکنیم هجوم محاجرین افغانستانی به ایران را شاهد خواهیم بود و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند امکان دارد چندین میلیون افغانستانی به مرز‌های کشور بیاید و قصد ورود به کشور را داشته باشند؛ و از دولت می‌خواهیم این مسئله را جدی‌تر پیگیری کند.


او بیان کرد: گزارش دیوان محاسبات که در خصوص ۶ ماهه نخست امسال برای بودجه ۱۴۰۰ ارایه شد در این گزارش امده است که ۲۰ درصد احکام بودجه اجرایی شده است و مجموعا ۴۱۰ حکم مندرج در بودجه است ۵۸ درصد آن عملکرد ناقص داشته است و ۲۲ درصد کلا فاقد عملکرد بوده است. این نشان دهنده ان است که بی توجهی به قانون چقدر ابعاد مختلف کشور تاثیرگذار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: بحث واردات نفت چین روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت وارد می‌کند و درمانه اکتبر نیز به ۸/۹ میلیون بشکه رسیده است که به نظر می‌رسد محدودیتی که دولت چین هم برای پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی ایجاد کرده است که در مقابل افزایش قیمت نفت بتواند مقابله بکند و نرخ آن بیشتر از این نشود. چراکه چین بزرگترین مصرف کننده نفت است و با کاهش واردات بتواند جلوی این افزایش قیمت را بگیرد.





/yjc

برچسب ها: اتاق بازرگانی ، ارز ترجیحی ، رانت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Q5I

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ارز ترجیحی رانت ارز های ترجیحی مقام مسئول اتاق بازرگانی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود

به گزارش خبرنگار مهر، پورنچای دانویواتانا، روز دوشنبه در آئین افتتاحیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با بیان اینکه خرسندم که توانستم به‌عنوان رئیس ACD در این کنفرانس شرکت کنم، اظهار داشت: از تمام کسانی که فرصتی را فراهم کردند که این جلسه برگزار شود، بسیار سپاسگزارم.

وی با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو ACD در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه افزود: این مجمع توسط اتحادیه اتاق‌های بازرگانی در ترکیه با عنوانTOBBبرگزار شد که در پایان نیاز به گسترش چنین اجلاس‌هایی برای رسیدن به توافق مورد تأکید قرار گرفت.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ادامه داد: برای‌آنکه بتوانیم گفتگوها را بین ۳۵ کشورACDو همچنین گفتگوهای میان منطقه‌ای را با یکدیگر ادامه دهیم، برگزاری چنین اجلاسی مؤثر است.

وی با تاکید بر اینکه ما از لحاظ ارتباطات برای ایجاد استانداردها و قوانین باید در موضوع سرمایه‌گذاری، اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا با یکدیگر تبادلات بیشتری داشته باشیم، گفت: در این مسیر موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این زمینه بسیار مهم است.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، اظهار داشت: غیر از اینکه علاقه‌مند هستم که چنین جلساتی تداوم داشته باشد، همچنین می‌خواهیم که افراد دست‌اندرکار به مشکلاتی که در این موضوع وجود دارد به‌صورت عمیق فکر کنند تا بتوانیم با همکاری‌ها مشکلات را برطرف کنیم.

پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاق‌های بازرگانی آمادگی خود را به‌عنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب شوند در نهایت می‌توانیم به اجماع برسیم.

وی خاطرنشان کرد: باید بتوانیم همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین مجمع‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین نیاز است که نتایج توافقات به‌صورت گزارش به ACDارائه شود و از طریق بهبود شرایط مشکلات را برطرف کنیم تا در مسیر توسعه پیشرفت داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، اصفهان دهم تا دوازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD است.

از اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا، نمایندگان کشورهای چین، عربستان، ترکیه، امارات، برونئی، پاکستان، قطر، تایلند، قرقیزستان، بنگلادش، فیلیپین، مالزی، تاجیکستان، افغانستان و فلسطین در این اجلاس دو روزه در اصفهان حضور یافتند.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092223

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار