Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرحوم ورشابی زمانی که می‌دید راننده لودر قدرت مانور ندارد، خود با شجاعت پشت وسیله نقلیه می‌نشست تا دیگران نیز به‌تأسی از ایشان همین کار را ادامه دهند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جهاد سازندگی یکی از نهادهای جوشیده از انقلاب اسلامی ایران است که از بدو تأسیس توانست بسیاری از جوانان انقلابی کشور را جذب فعالیت‌های خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجاکه نهادهای انقلابی در اجرای مأموریت‌های خود، درگیر پیچیدگی‌های نظام بروکراتیک نبودند، به‌محض تغییر اوضاع زمانه و بروز نیازهای جدید در کشور، به‌سرعت می‌توانستند با توجه به امکانات موجود برای خود مأموریت‌های کاری جدید تعریف کنند.

مأموریت اولیه و اصلی محول شده به جهاد سازندگی، رسیدگی به روستاها، محرومیت‌زدایی از مناطق محروم و تمرکز به توسعه اقتصادی روستاها بوده است. جهاد سازندگی علاوه بر اجرای این مأموریت، در طول هشت سال دفاع مقدس نیز، وظایف جدیدی را با توجه به نیاز جبهه‌ها بر عهده گرفت. پشتیبانی، تدارکات و امور فنی و مهندسی، ازجمله نیازهای مبرم جبهه‌ها بود و با توجه به تازه تأسیس بودن و کم‌تجربگی نیروهای مسلح ایران در این امور، ضرورت کمک‌رسانی به جبهه‌ها دوچندان می‌شد.

جهاد سازندگی ویژگی‌هایی داشت که می‌توانست بیشترین نقش را در فعالیت‌های پشتیبانی و مهندسی ایفا کند برای همین در دوران دفاع مقدس اقداماتی انجام داد که در نوع خود بی‌نظیر است. بر همین اساس خبرگزاری تسنیم، در نظر دارد به بهانه فوت شهادت‌گونه مرحوم مهدی ورشابی ضمن بررسی نقش جهاد در دفاع مقدس به ویژگی‌ها و خصوصیات اخلاقی این جهادگر دوران جنگ تحمیلی بپردازد. به همین  دلیل با برخی از فرماندهان جهاد و دفاع مقدس گفت‌وگو کرده‌ایم. متن کامل گفت‌وگوی تسنیم با محسن امیریان از فرماندهان جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس را اینجا بخوانید:

جهاد و ورشابی-2|امام خمینی(ره) درباره جهاد سازندگی چه فرمودند؟/نقش مرحوم ورشابی برای پیروزی در عملیات‌هاجهاد و ورشابی-3|گره‌های کور عملیات‌های دفاع مقدس با طراحی مرحوم ورشابی باز شد/ حضور متخصصین در جنگ، به واسطه جهاد+ عکسجهاد و ورشابی-4|تصاویر دیده نشده از «اسوه جهاد سازندگی» در دفاع مقدس+ فیلم

محسن امیریان نفر دوم از سمت راست

* از گفت‌وگو با شهید جهان‌آرا تا غیب‌شدن مرحوم ورشابی در روزهای ابتدایی جنگ

محسن امیریان از فرماندهان جهاد سازندگی استان خراسان در دوران دفاع مقدس با اشاره به حضور خود و نیروهای جهاد قبل از هجوم سراسری رژیم بعث عراق به کشورمان در مناطق استان خوزستان برای رفع محرومیت مردم،  تصریح کرد: من یکی از افرادی بودم که حمله و هجوم سراسری را با چشم خودم دیدم و آن را به تهران اعلام کردم. هر چند که روزهای قبل از جنگ تحمیلی نیز وضعیت مرز، نامناسب بود و عراق حملات متعددی به پاسگاه‌های مرزی داشت.

‏وی به ماجرای گفتگوی خود با شهید جهان آرا اشاره کرد و گفت: وقتی جنگ آغاز شد همه مردم مسلح شدند تا بتوانند در برابر صدامیان مقابله کنند. زمانی که ما از شهید جهان‌آرا درخواست اصلاح کردیم تا به ما اسلحه بدهد، ایشان به بنده فرمودند که «نیازی به مسلح شدن شما نیست بلکه شماها باید بروید و تجهیزات برای رزمندگان بیاورید، الان بچه‌ها در خط مقدم آب ندارند.» چراکه در آن دوران‌ حتی کلمن‌ هم پیدا نمی‌شد.

این فرمانده جهاد سازندگی ادامه داد: هنوز چند روزی از حمله صدام نگذشته بود که دیدیم، شهید رضوی، مرحوم ورشابی و شهید صیدآبادی، جهاد را رها کرده و برای کمک به جبهه حق علیه باطل، سلاح به دست گرفته و در کنار شهید چمران مبارزه می‌کردند که پس از نیازهای جهاد مجدداً به جمع جهاد بازگشتند.

* عشق و علاقه، مرحوم ورشابی را به جبهه کشاند/شهید طرحچی سرشار از هوش بود

امیریان با تاکید بر اینکه مرحوم ورشابی بر اساس عشق و علاقه خود در جبهه‌ها حضور پیدا کرد؛ اظهار داشت: مرحوم ورشابی در همان روزها در کنار شهید طرحچی برای پیشرفت جهاد اقدام کرد. بدون اغراق شهید طرحچی باهوش‌ترین فرد در جبهه‌ها بود که نمونه ایشان را در هیچ جا ندیدم.

فرمانده جهاد سازندگی استان خراسان در دوران جنگ تحمیلی در بخش دیگری از سخنان خود مرحوم ورشابی را انسانی خوشرو و خوش برخورد عنوان کرد و گفت: مرحوم  ورشابی به همکاران خود عشق می‌ورزید و همواره  به فکر آنها بود تا جایی که وقتی فرماندهان وقت را می‌دید، ایشان درخصوص نیاز نیروها شروع به گله و گله‌گذاری می‌کردند تا نیروهای جهادی با آرامش بیشتری در برابر رژیم بعث عراق ایستادگی کنند.

امیریان با تاکید بر اینکه مرحوم ورشابی پس از دوران جنگ نیز همین روحیه را دارا بود؛ افزود: این روحیه پیگیری مشکلات همکار و همرزم در کمتر کسی دیده می‌شود و به عقیده من، ایشان در داغ مشکلات همرزمان دق کرد و به دیار باقی شتافت.

* معلم مرحوم ورشابی چه کسی بود؟

وی روحیه بالای ایشان را یکی دیگر از خصوصیات اخلاقیات مرحوم ورشابی دانست و به ذکر خاطره‌ای از دوران دفاع مقدس یادآور شد: با توجه به عملیات فاو که پشت سر هم اتفاقات جدید و غیرقابل باوری می‌افتاد مرحوم ورشابی با مدیریت خود توانست یک لشکر اسلام را نجات دهد.

این رزمنده دفاع مقدس با تاکید بر اینکه معلم حاج مهدی ورشابی شهید طرحچی بود؛ افزود: بچه‌های جهاد هرچه که دارند از استادشان شهید طرحچی است و مرحوم ورشابی نیز با الگوی‌گیری از شهید طرحچی اقدام به برنامه‌ریزی می‌کرد.

این فرمانده جهاد در جنگ تحمیلی ادامه داد: شهید طرحچی با وجود آنکه مهندس مکانیک بود اما رانندگی با ماشین‌های سنگین مثل لودر و غیره را به خوبی یاد گرفته و به نیروهای خود نیز آموزش می‌داد. این کار شهید طرحچی باعث شده بود که در بزنگاه‌ها زمانی که راننده لودر یا بلدوزر خسته، مجروح و شهید می‌شد، خود نیروهای جهاد رانندگی را بر عهده بگیرد و بتوانند کار نیمه تمام را تمام کند.

مرحوم حاج مهدی ورشابی در دوران جنگ تحمیلی

* مرحوم ورشابی حتی رانندگی لودر هم می‌کرد

امیریان یادآور شد: مرحوم ورشابی زمانی که می‌دید راننده لودر یا ماشین سنگین قدرت مانور ندارد، خود با شجاعت پشت وسیله نقلیه می‌نشست تا دیگران نیز به تأسی از ایشان همین کار را ادامه دهند.

وی با تاکید بر اینکه  شجاعت و فرماندهی مرحوم ورشابی باعث شد در عملیات‌های مختلف به پیروزی برسیم؛ اظهار داشت: ایشان با وجود آنکه درجه سرلشکری را داشت اما بسیار خاکی بود و همانند افراد عادی با سایر رزمندگان صحبت می‌کرد و بابت حضور خود در جبهه‌های نبرد مرد هیچ ادعایی نداشت.

این فرمانده دفاع مقدس، بزرگترین قرارگاه جنگ تحمیلی را قرارگاه کربلا خواند و با اشاره به مسئولیت و فرماندهی مرحوم ورشابی در قرارگاه کربلا خاطرنشان کرد: بدون اغراق باید گفت که بدون قرارگاه کربلا نمی‌توانستیم جبهه جنوب را اداره کنیم و در زمینه مهندسی و جهاد مرحوم ورشابی اقدامات درخور تحسینی را انجام داد.

* مرحوم ورشابی یکی از موثرترین مهندسین جنگ جمهوری اسلامی ایران بود

امیریان مرحوم ورشابی را یکی از موثرترین مهندسین جنگ جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی خواند و گفت: بی‌تردید هیچ عملیاتی بدون حضور جهاد موفقیت‌آمیز نبود و جهاد در تمام عملیات‌های بزرگ حضور جدی داشت.

وی ادامه داد: به خاطر دارم برای جلوگیری از پیشروی رژیم بعث عراق مجبور شدیم آب را در میان آنها رها کنیم تا آنها نتوانند پیشروی کنند؛ طراحی این کار امری بسیار دشوار بود، اما مهندسین جهاد توانستند این کار را انجام دهد و از پیشروی رژیم بعث جلوگیری کنند.

فرمانده جهاد سازندگی خراسان در دوران دفاع مقدس، حضور 2000 وسیله نقلیه سنگین در یکی از عملیات‌های دفاع مقدس خبر داد و گفت: اگر 2 هزار خودروی سنگین را در یک شهر رها کنیم، باعث ترافیک سنگین می‌شود، چه آنکه در عملیاتی در یک منطقه جغرافیایی کوچک از آنها استفاده کنیم! اما با برنامه‌ریزی‌های نیروهای جهاد تحت امر قرارگاه کربلا این امر بدون کوچکترین خللی انجام می‌شد.

--------------------------------

گفت‌وگو از محمد کربلایی اسماعیل

---------------------------------

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جهاد سازندگی جنگ دفاع مقدس جهاد سازندگی جنگ دفاع مقدس دوران دفاع مقدس قرارگاه کربلا جهاد و ورشابی نیروهای جهاد جهاد سازندگی مرحوم ورشابی فرمانده جهاد جنگ تحمیلی دوران جنگ رژیم بعث جبهه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۱۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان گفت: در روز شهادت امام صادق (ع)میزبان چهار شهید گمنام در کرمان، سیرجان، رفسنجان و جیرفت خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی استانداری، محمود مهدوی‌فرد در شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر انجام شده است. وی با اشاره به اینکه تولیت شهدای گمنام به عهده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس است، افزود: در روز شهادت امام صادق (ع) میزبان چهار شهید گمنام در کرمان، سیرجان، رفسنجان و جیرفت خواهیم بود. مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمان بیان کرد: تا سال ۱۴۰۲ در مجموع پیکر ۳۲۲ شهید گمنام در ۱۴۵ یادمان در استان خاکسپاری و ۲۳۱ درخواست عمومی نیز جهت تدفین شهید گمنام دریافت شده است. کد خبر 748575

دیگر خبرها

  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • کشف پیکر مطهر ۸ شهید دوران دفاع مقدس در شلمچه +فیلم
  • حماسه‌سازی رزمندگان باعث ناکامی دشمن در جنگ تحمیلی شد
  • میزبانی استان کرمان از ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم
  • تشییع پیکر پدر شهید دوران دفاع مقدس در سراب
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • ۲ شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • خانواده شهید نسیم افغانی پس از سال‌ها شناسایی شدند