Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@19:21:36 GMT

خنجری از پشت بر پیکره تولید ملی

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۳۹۷۲۲

خنجری از پشت بر پیکره تولید ملی

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، «با فساد مبارزه‌ جدّی بشود، با ویژه‌خواری مبارزه‌ جدّی بشود، با قاچاق مبارزه‌ جدّی بشود؛ این‌ها دارد به اقتصاد کشور لطمه می‌زند و ضررش را مردم می‌برند. اگر ما در مقابل آن مجموعه‌ای که فرض بفرمایید با زدوبست‌هایی در زمینه‌ مسائل اقتصادی ویژه‌خواری می‌کنند، خودشان را از امتیازات ویژه برخوردار می‌کنند و یا دچار فساد پولی و مالی و اقتصادی می‌شوند، سهل‌انگاری کنیم، قطعاً کشور ضرر خواهد کرد؛ نباید سهل‌انگاری بشود» این قسمتی از سخنان رهبر انقلاب در اول فروردین سال ۹۵ در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این تنها توصیه رهبر انقلاب به دولتمردان نبوده و در طی سال‌های مختلف ایشان تاکیدات فراوانی بر مبارزه با قاچاق و نحوه برخورد مسئولان به قاچاق بیان کردند.

از سوی دیگر با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مبارزه با قاچاق توام با تحولات خوبی شده است؛ رئیس جمهور بر این باور است که قاچاق ضد اقتصاد ملی و خنجری از پشت بر تولید است. موضوع قاچاق به صورت ته‌لنجی و کوله‌بری هر چه سریع‌تر سامان پیدا کند و با تبیین و مشخص کردن مقررات، تعیین شود چه کالا‌هایی ممنوعه و غیرمجاز است و چه کالا‌هایی می‌تواند به صورت مجاز وارد کشور شود و همچنین تعیین گردد چه اشخاصی، به چه میزانی و چه نوع کالایی را می‌توانند وارد کشور کنند.

حسین قاسمی مدیرکل امور مرزی وزارت کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره همین موضوع بیان کرد که حدود یک هزار و ١٣٠ قلم کالا داریم که از طریق بازارچه‌های موقت مرزی مبادله می‌شود؛ در سال ۹۷، ۲ مصوب را از هیئت وزیران اخذ کردیم، برای اینکه بتوانیم فعالیت در بازارچه‌های موقت مرزی را سامان دهیم، در همان جلسه عنوان شد که ما دیگر بحث کولبر نداریم.

از سوی دیگر علی مؤیدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ورود لوازم خانگی به کشور در دو الی سه سال گذشته ممنوع شده، ولی متاسفانه از مرز‌های کشور برای ورود کالای قاچاق همچنان سوء استفاده می‌شود. خوشبختانه با برخورد‌های اخیر نیرو‌های انتظامی شاهد کاهش ورود لوازم خانگی به صورت رویه‌ای در کشور هستیم، ما در مواقعی معافیت‌هایی به مرزنشینان می‌دهیم که در برخی از مواقع سوء استفاده‌هایی می‌شود، ولی به طور کلی این سوء استفاده‌ها به حداقل رسیده است.

به گفته رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طرح شناسه کالا از ۲۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته برای گروه لوازم خانگی لازم‌الاجرا شده است؛ بر اساس این طرح، با لوازم خانگی فاقد شناسه کالا در سطح عرضه، در حکم کالای قاچاق برخورد خواهد شد.

قاچاق سوخت، یکی دیگر از چالش‌های دولت‌ها

امروزه پدیده قاچاق به عنوان یک تهدید جدی در مسیر شکوفایی اقتصاد و رونق تولید در کشور قرار دارد؛ البته بحث قاچاق به اقتصاد ایران منحصر نیست، اما این مسئله در کشور ما به دلیل شرایط خاص جغرافیایی برای ورود و خروج کالا و نیز نبود شرایط با ثبات در کشور‌های همسایه بسیار قابل توجه است.

بدون شک مضرات قاچاق کالا بر پیکره اقتصادی هر کشور آنچنان قابل توجه است که اتخاذ تدابیر مناسب برای کنترل آن را ضروری می‌سازد.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور بیان کرد که در بحث فروش سوخت مرزی برای مرز نشینان شعاع ۲۰ کیلومتر مطرح بود که سال ۹۰ مصوبات آن انجام شد و سال ۹۲ اجرایی شد، به این ترتیب که وزارت نفت سهمیه‌ای را به هشت استان مرزی تخصیص داد و آن‌ها از طریق رایزنی‌هایی که به استان‌های مرزی داشتند، سوخت را می‌فروختند و عایدات آن را برای مرز نشینانی که در شعاع ۲۰ کیلومتری قرار داشتند، پرداخت می‌کردند.

هدف این کار دو بحث عمده که اول بحث جلوگیری از قاچاق سوخت و دیگری ایجاد یک معیشت پایدار برای مرزنشینان بود که وارد مباحث خلاف قانون نشوند. این موضوع از سال ۹۲ در واقع دوباره عملیاتی شد.

قاچاق کالا علاوه بر هزینه‌ای که برای مبارزه با آن به کشور تحمیل می‌کمد مضرات دیگری نیز دارد که تولید و اقتصاد ملی را نابود می‌کند.

۱- کاهش درآمد حاصل از اخذ تعرفه واردات کالا به داخل کشور

۲- رواج مصرف کالاهای خارجی در داخل کشور و تغییر ذائقه مصرف مردم کشور

۳- کاهش خرید محصولات تولید داخلی و در نتیجه تعطیلی کارخانه‌های داخلی و از بین رفتن اشتغال در داخل کشور

۴- خروج ارز از کشور

۵- بخش عمده‌ای از محصولات قاچاق، خصوصا در زمینه محصولات غذایی و بهداشتی، محصولات معیوب و تاریخ مصرف گذشته هستند و استفاده از آن‌ها مضرات زیادی را برای مردم به همراه خواهد داشت.

۶- درگیر کردن بخش عمده‌ای از نیروی کار کشور که عمدتا جوان هستند، در فرآیند قاچاق کالا که موجب می‌شود قبح عمل غیرقانونی برای این قشر از بین برود و در ادامه خلاف‌های دیگری را نیز به راحتی مرتکب شوند.

آن چیزی که قاچاق کالا را در سال‌های اخیر به یک معزل اقتصادی تبدیل کرده است واردات غیر رسمی و قاچاق کالاهای مصرفی به شکل سازمان یافته از طریق راههای غیر قانونی و غیر مجاز توسط باندهای قاچاق و صاحبان نفوذ قدرت است که در سالهای اخیر آسیب های شدیدی بر نظام اقتصادی کشور وارد کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قاچاق کالا رهبر انقلاب دولت سیزدهم مبارزه با قاچاق لوازم خانگی قاچاق کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۹۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای استان اردبیل از افزایش ۸۱ درصدی صادرات کالا از پایانه مرزی بیله سوار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، کلیم الله وثوقی در بازدید از پایانه مرزی بیله سوار با بیان اینکه در یک ماه گذشته ۶۴ هزار و۵۹۹ تن کالا از این مرز صادر شده است، اظهار کرد: این میزان کالا توسط سه هزار دستگاه کامیون از مرز بیله سوار صادرات شده است.

وی با اشاره به اینکه نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۳۵ هزار و۷۳۱ تن کالا از مرز بیله سوار صادرات شده بود، افزایش ۸۰ درصدی را شاهد هستیم، افزود: عمده کالاهای صادر شده شامل کاشی، شیشه، سیب زمینی، سنگ‌های ساختمانی، انواع نمک و پروفیل است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اردبیل، واردات دو هزار و۶۸۱ تن کالا را در یک ماهه گذشته توسط ۱۳۰ دستگاه کامیون از مرز بیله‌سوار یادآور شد و اظهار داشت: نسبت به مدت مشابه سال قبل که حدود سه هزار تن کالا وارد شده بود کاهش ۹ درصدی را شاهد هستیم.

وثوقی در مدت یاد شده از ترانزیت ورودی بیش از ۳۴ هزار تن کالا از مرز بیله‌سوار خبر داد و خاطرنشان شد: این میزان کالا توسط هزار و۵۰۶ دستگاه کامیون به‌صورت ترانزیت ورودی وارد مرز بیله‌سوار شده است.

عضو شورای ترافیک استان اردبیل با بیان اینکه در یک ماه گذشته ۵۵ هزار و۶۹۳ تن کالا توسط دو هزار و۵۵۳ دستگاه کامیون از مرز بیله‌سوار ترانزیت خروجی شده است، ادامه داد: نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴۶ هزار و۸۲۳ تن کالا ترانزیت خروجی شده بود افزایش ۱۹ درصدی را شاهد هستیم.

مدیر کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اردبیل گفت: از این میزان کالا ۵۳ درصد توسط کامیون ایرانی ،۳۹ درصد توسط کامیون آذری و هشت درصد نیز توسط کامیون سایر ملیت‌ها ترانزیت خروجی شده است.

وثوقی در یک ماه گذشته تردد ۱۲ هزار و۲۳۴ دستگاه وسیله نقلیه اعم از پر و خالی را از مرز بیله‌سوار یادآور شد و افزود: از این میزان شش هزار و۴۷۵ دستگاه وارد و ۵ هزار و۷۵۹ دستگاه نیز از مرز خارج شده است.

وی با اشاره به اینکه در یک ماهه گذشته حدود ۱۲ هزار دستگاه کامیون و ۲۴۶ دستگاه اتوبوس از مرز بیله‌سوار تردد کرده‌اند، گفت: در تردد وسیله نقلیه اتوبوس نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۶۲ دستگاه تردد کرده بود، افزایش ۵۲ درصدی و در تردد وسیله نقلیه کامیون نیز افزایش ۳۱ درصدی را شاهد هستیم.

کد خبر 751139

دیگر خبرها

  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • افزایش ۲۴ درصدی حجم مبادلات اقتصادی از پایانه مرزی میرجاوه
  • تفاوت ثبت اطلاعات توسط صنف طلافروشان با سایر اصناف در سامانه جامع تجارت
  • کشف محموله قاچاق پارچه در شهرستان آستارا
  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم