Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی ضمن تاکید بر لزوم تقویت نظارت دقیق بر فعالیت بانکها گفت: رشد نقدینگی در شرایط فعلی به میزانی است که بنیان های اقتصادی ما طلب می کند و کیفیت رشد نقدینگی به انداز کمیت آن هم مهم است و ارقام پولی را باید نسبت به تورم و شرایط جامع اقتصاد سنجید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  حسین درودیان کارشناس اقتصادی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: بازیگر اصلی در رشد نقدینگی بانک‌ها هستند و ۹۰ درصد نقدینگی را بانک‌ها ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او گفت: رشد نقدینگی یک پدیده ساختاری است و دولت و بانک مرکزی تنها بخش‌هایی از بازیگران آن هستند.

او با بیان این که باید دید الان نقدینگی و پول موجود کجا رفته و وجود دارد، از این که نبود نقدینگی موجب رکود و لطمه اقتصادی بشود، نیز ابراز نگرانی کرد.

درودیان افزود: تا زمانی که نرخ ارز به ثبات نرسد نمی‌توان انتظار داشت نرخ رشد نقدینگی به عدد مطلوب و طبیعی اش برسد.

سعدوندی دیگر کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به خلق پول در نظام سنتی و مدرن بانکداری گفت: رشد نقدینگی در نظام بانک‌های تجاری ایجاد شده و اگر واقعا می‌خواهیم تورم را کنترل کنیم باید نظارت بانکی را جدی بگیریم.

سعدوندی گفت: هروقت بانک تسهیلات پرداخت می‌کند در حقیقت از جیب مردم پرداخت می‌کند و در نظام بانکداری مدرن تسهیلات از هیچ می‌تواند خلق شود. اگر این تسهیلات برگردد رشد نقدینگی اتفاق نمی‌افتد، اما به هر دلیلی که برنگردد یا برگشتش به تعویق بیفتد موجب رشد نقدینگی می‌شود.

این کارشناس گفت:در برخی از بانک‌های خصوصی خود مالک بانک از بانک خودش وام گرفته که این یک تخلف بزرگ است.

او گفت: ابزار‌های نظارت بر بانک‌ها از جعبه ابزار بانک مرکزی خارج شده است.

سعدوندی گفت: مثل همه بانک‌های دنیا، بانک‌های ما هم باید موظف شوند هر نوع وامی که پرداخت می‌کنند در سامانه‌ای مشخص و شفاف، ثبت و منتشر کنند.

نادعلی مدیرکل عملیات پول و اعتباری بانک مرکزی هم گفت: حوزه نظارت بانک مرکزی دارد برنامه ریزی جدید می‌کند تا بتواند با دانش آی تی نظارت موثرتری بر بانک‌ها داشته باشد.

او گفت: ما رشد ماهانه ترازنامه بانک‌ها را رصد می‌کنیم و در صورتی که رعایت نکنند میزان سپرده آن‌ها را بالا می‌بریم.

نادعلی با بیان این که در بحث استفاده از سامانه‌ها و نظارت هوشمند مقداری از دنیا عقب هستیم گفت: ما مقررات لازم را داریم و مقررات به بانک‌ها ابلاغ شده و خلایی در این زمینه وجود ندارد. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی برچسب ها: تیتر امشب ، خلق پول ، رشد نقدینگی ، حسین درودیان ، سعدوندی ، نادعلی ، بانک مرکزی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: تیتر امشب خلق پول رشد نقدینگی سعدوندی نادعلی بانک مرکزی رشد نقدینگی بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۶۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به صحبت های رهبری گفت: تولید صادراتی زیر بار دستورالعمل های بانک مرکزی له شد؛ بانک مرکزی بگوید نتیجه صدور گواهی ۳۰ درصدی چه بود.

به گزارش مشرق، مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها