Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، دوازدهمین بسیج ملی تغذیه سالم با شعار «تغذیه، کرونا، واکسیناسیون» و با هدف فرهنگسازی و اصلاح الگوی تغذیه سالم، تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا با تغذیه سالم، واکسیناسیون به موقع و کاهش شانس ابتلا به کرونا از ۱۵ تا ۳۰ دی ماه آغاز شده است.

در اهمیت این موضوع همین بس که تغذیه سالم ارتباط تنگاتنگی با سلامتی انسان دارد و به معنای محدودیت های شدید غذایی، لاغر ماندن یا محروم کردن خود از غذاهای مورد علاقه نیست بلکه به معنای حس عالی بودن، داشتن انرژی بیشتر، بهبود سلامتی و تقویت روحیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که فریبا کوهدانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا بر آن تاکید کرد و گفت: تغذیه ای سالم است که باعث سلامت بیشتر بدن شود به همین دلیل این مساله که چه غذایی بخوریم بدن سالمتری داریم یا مصرف چه مواد غذایی می تواند به ضرر بدن تمام شود و در نتیجه سلامت را با تهدید مواجه کند و ما را به سمت مسایل مربوط به بیماری ها سوق می دهد اهمیت پیدا می کند.

وی درباره میزان و نحوه جذب و کسب سلامتی از راه تغذیه سالم، به استفاده به اندازه و متناسب از گروه های مختلف غذایی اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از بهترین شاخص ها برای سنجش تغذیه، وزن افراد است؛ افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند مبین این است که زیادی غذا می خورند یا تعادلی میان غذا و فعالیت بدنی آنان وجود ندارد. در حالیکه باید میان میزان دریافت غذایی و فعالیت بدنی تعادل و توازن مناسبی وجود داشته باشد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه ورزش در کنار تغذیه سالم یکی از اصول و مبانی الگوی زندگی سالم است، یادآور شد: گاهی اوقات عدم توازن به دلیل پرخوری و گاهی به دلیل کم تحرکی است بنابراین اگر اضافه وزن داریم یکی از این دو عامل خوب عمل نمی کند.

کوهدانی با تاکید بر اینکه زیاد خوردن یا بد خوردن از دیگر موارد ایجاد اضافه وزن در افراد است، متذکر شد: بد خوردن باعث افزایش انرژی و کالری در بدن و در نتیجه منجر به اضافه وزن یا چاقی می شود پس اندازه خوردن و انتخاب مناسب غذا هم دریافت انرژی را کنترل می کند و هم سیری سلولی برای بدن ایجاد کند.

با چه منابع غذایی، انرژی مورد نیاز سلول های بدن تامین می شود؟

وی در پاسخ به این پرسش که با چه منابع غذایی، انرژی مورد نیاز سلول های بدن تامین می شود، تصریح کرد: باید از همه گروه های غذایی مانند گروه نان و غلات، لبنیات، پروتئین ها، سبزیجات و میوه ها و غیره به اندازه استفاده کرد اما امروزه بنا بر اطلاعات غلط در برخی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، در برخی رژیم های غذایی، بر روی یک ماده غذایی تمرکز یا یک ماده غذایی را کامل حذف می کنند در حالیکه این کار عوارض بسیار جدی بر روی سلامت افراد ایجاد می کند و در نهایت با عوارض بسیار وخیم به پزشک مراجعه می کنند.

به گفته این رژیم درمانگر، حذف یک ماده غذایی کار اشتباهی است زیرا در میان مراجعه کنندگان، شاهد هستیم که افراد با این کار از مشکلاتی مانند ریزش مو، بیماری های پوستی، یبوست شدید و مسایل خیلی جدی تر رنج می برند. پس انتخاب های ما از گروه های مواد غذایی، باید از تنوع برخوردار باشد یعنی در گروه گوشت نباید فقط از گوشت قرمز استفاده کرد بلکه باید از ماهی، مرغ، بوقلمون، حتی ترکیبات جانشین مانند حبوبات یا پروتئین بسیار عالی مانند تخم مرغ  بهره برد زیرا هر کدام از این ها حاوی یکسری مواد مغذی هستند که در دیگری ممکن است به آن اندازه نباشد.

وی با تاکید بر اینکه همه گروه های غذایی به اندازه و بر اساس شرایط جنسی و سنی و میزان کالری مورد نیاز باید در برنامه غذایی ما باشد، تصریح کرد: استفاده افراطی از یک ماده غذایی باعث ایجاد اختلال در جذب یکسری مواد مغذی دیگر را تحت تاثیر منفی قرار می دهد پس تنوع غذایی به ما کمک می کند که نیاز بدن از نظر مواد مغذی را تامین کنیم و از همه مواد در گروه های غذایی برخوردار شویم ضمن اینکه استفاده متنوع از مواد غذایی باعث کاهش تجمع سموم شیمیایی و مواد مضر احتمالی مواد غذایی در بدن می شود.

کوهدانی تاکید کرد: تعادل در مصرف و انتخاب متنوع از همه گروه های غذایی از نکات مهمی است که باید در مقدار دریافت غذا و کالری روزانه مورد توجه قرار گیرد و افراد از توصیه های غیرعلمی و اتکا به یک ماده غذایی در رژیم غذایی خود باید پرهیز کنند.

برچسب‌ها رژیم غذایی واکسیناسیون تغذیه سالم ریزش مو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رژیم غذایی واکسیناسیون تغذیه سالم رژیم غذایی واکسیناسیون تغذیه سالم ریزش مو گروه های غذایی یک ماده غذایی مواد غذایی تغذیه سالم اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟

نوزادان از شش ماهگی می‌توانند ماست را امتحان کنند. ماست یک راه مفید برای اطمینان از دریافت برخی از مواد مغذی مورد نیاز کودک شما است و تطبیق پذیری آن باعث می‌شود که زمینه مناسبی برای معرفی میوه‌ها و سبزیجاتی باشد که برای تمام عمر از آنها لذت خواهند برد.

ماست، پروتئین و مواد مغذی ضروری مانند کلسیم برای ساخت استخوان‌ها و ماهیچه‌های قوی، «روی» برای حمایت از رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن و «ب ۱۲» برای رشد مغز و تولید گلبول‌های قرمز سالم را دارد. ماست، بافت لطیفی دارد و برای کسانی که برای اولین‌بار این ماده غذایی را تجربه می‌کنند به‌راحتی پذیرفته می‌شود. ماست به دلیل فرآیند تخمیری که طی می‌کند، کیفیت خوبی دارد. بیشتر ماست‌ها با کشت‌های زنده و فعال تهیه می‌شوند، بنابراین پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم می‌کنند.

در شش ماهگی، شیر مادر و در شرایط خاص شیر خشک همچنان منبع اصلی تغذیه کودک هستند و این در طول سال اول زندگی او نیز خواهد بود و سپس آماده می‌شوند تا از غذا‌های دیگری مانند ماست لذت ببرند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن باید تنها منبع تغذیه کودک به حساب می‌آید. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ماست ساده، بهترین انتخاب برای کودک است، زیرا در عین حال سرشار از مواد مغذی و فاقد قند‌های افزوده است و می‌تواند پایه و اساس ماجراجویی طعم عالی بعدی کودک باشد.

 افزودن میوه‌ها یا سبزیجات پوره شده به ماست ساده یک راه جذاب و مناسب برای معرفی طعم‌ها است؛ هلو یا موز پوره شده را برای یک تجربه شیرین با ماست مخلوط کنید. همچنین برای یک غذای خوش طعم، سیب زمینی شیرین پوره شده را با ماست مخلوط کنید. ماست را با منبع پروتئین دیگری مانند پوره مرغ یا لوبیا جفت کنید.

از ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، کودک در حال رشد شما می‌تواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد. این می‌تواند ترکیبی از شیر گاو، ماست و پنیر باشد. با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا باید به کودک خود برای رشد و تکامل سالم معرفی کنید، مشورت کنید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!