Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای با تاکید بر لزوم توجه به نخبگان مهارتی گفت: ۹۵ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در ایران مشغول تحصیل و کار هستند.

محسن جهانشاهی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای رییس سابق بنیاد ملی نخبگان استان مازندران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره پدیده مهاجرت نخبگان آمار‌های ضدونقیض آن بیان کرد: باید دید چرا گا‌ها آمار‌هایی که از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیرون می‌آید با آمار مراکز دیگر همخوانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهاجرت وجود دارد و نمی‌توانیم منکر آن شویم، اما طبیعتا می‌توانیم آمار‌ها را به شیوه‌ای اعلام کنیم که به نفع ما باشد.


جهانشاهی اظهار داشت: در اوایل انقلاب حدود ۱۷۰ هزار دانشجو (البته این آمار صددرصد دقیق نیست) داشتیم که ۱۰۰ هزار نفر آن‌ها خارج از کشور تحصیل می‌کردند، اما حال از ۴ میلیون دانشجو تنها ۷۰ یا ۸۰ هزار دانشجو بیرون از ایران مشغول تحصیل هستند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 


وی ادامه داد: این تعداد از دید برخی‌ها آمار بالایی نیست و حتی اگر به کشور بازنگردند تنها ۲ درصد دانشجویان را شامل بودند، اما برخی دیگر معتقدند که این ۸۰ هزار نفر از نخبگان کشور هستند و ارزشمندند.


رییس سابق بنیاد ملی نخبگان استان مازندران عنوان کرد: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که اگر حتی یک نفر قصد بازگشت به کشور را داشت شرایط و فضا برایش فراهم باشد که البته معاونت علمی و فناوری در زمینه بازگشت نخبگان برنامه‌های ویژه‌ای را تدارک دیده است.


جهانشاهی اضافه کرد: در این خصوص نقدی وجود دارد آن هم اینکه فرض کنید معاونت علمی چند هزار از نخبگان را هم به کشور برگرداند و توانست چندسال هم آن‌ها را در کشور نگه دارد، اما آیا شرایط در کشور به‌گونه‌ای فراهم است که این افراد دائم در کشور بمانند و دیگر نروند؟ پس نخبه‌گماری اهمیت بالایی دارد که از توان معاونت علمی خارج است.


به گفته وی؛ متاسفانه در نخبه‌گماری بسیار ضعیف عمل کردیم و این موضوع به دست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یا بنیاد ملی نخبگان نیست، چون باید تمام نهاد‌ها و دستگاه‌های کشور برای آن برنامه داشته باشند.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای گفت: در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای آمار فاخری مستتر است که شاید کمتر کسی به آن توجه کرده باشد، حدود ۹۵ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در ایران مشغول تحصیل و کار هستند. این آمار مهمی است و حتی به لحاظ امنیتی هم می‌توان دید که دانشجویان ما با تمام فرازونشیب‌ها درس می‌خوانند و در کشور برای خدمت می‌مانند درواقع، چون بستر‌های لازم فراهم شده است، نوعی نخبه‌گماری کردیم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 


جهانشاهی تاکید کرد: همیشه با دوستان معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان این را بحث را داشتیم که نخبگی را نباید صرفا به کسانی که در مقاطع مختلف کنکور رتبه خوبی دارند نسبت دهید و باید به نخبگان مهارتی هم توجه شود.


وی ادامه داد: در ابتدا برای بحث مهاجرت، مهاجرت نخبگان دانشگاهی مطرح بود و حال موضوع به مهاجرت پزشکان رسیده است اگر نتوانیم نخبه‌گماری کنیم باید نگران موج بعدی مهاجرت یعنی مهاجرت کارآفرینان و نیرو‌های ماهر از کشور باشیم.

 

خارج از کشور درس خواندم و برگشتم!
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای درباره تحصیل خود در خارج از کشور و دلایل بازگشتش به کشور توضیح داد: اینکه فردی برای تحصیل به دانشگاه‌های خارج از کشور برود و دوباره به وطن خود برگردد هیچ ایرادی ندارد. من مقطع کارشناسی خود را در دانشگاه شیرازخواندم و با شرکت و اخذ رتبه در کنکور اعزام به خارج وزارت علوم در سال ۱۳۷۶ تحصیل خود را در دانشگاه انگلیس ادامه دادم.


وی افزود: در آن زمان برخی رشته‌ها در کشور هنوز به ترازعلمی مطلوبی نرسیده بود مثل رشته نانو فناوری که من برای آن به خارج از کشور رفتم. همکلاسی‌های من در آن زمان همانجا درس خواندند و ماندند، اما من در این فکر بودم که بعنوان سفیر کشورمان برای تحصیل به انگلیس آمده‌ام و بعد از اتمام کار برای خدمت به کشورم برمی‌گردم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 


جهانشاهی تصریح کرد: اینکه دانشجویان وفارغ‌التحصیلان بخاطر وثیقه‌های مالی مجبور به بازگشت شوند، صحیح نیست، چون همزمان با تحصیل درخارج می‌توان شغلی داشت و درآمدی کسب کرد که به واسطه آن تمام هزینه‌های وزارت علوم برای تحصیل در خارج از کشور را برگرداند.


وی پیشنهاد داد: به نظرم اگر بنیاد ملی نخبگان از معاونت علمی و فناوری جدا شود و بتواند مستقل فعالیت کند احتمالا در حوزه نخبه‌گماری و نگه‌داشت نخبگان در کشور عملکرد بهتری خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مهاجرت نخبگان کارآفرینان تحصیل در خارج از کشور معاونت علمی و فناوری بنیاد ملی نخبگان خارج از کشور نخبه گماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۰۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بزرگترین همایش ملی «رویکرد‌های نوین مهندسی و علوم انسانی» در شهرستان ممسنی با محور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی و همکاری شهرداری شهرستان ممسنی برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی در حاشیه این همایش به خبرنگار آنا گفت: به دلیل نگاه علمی نسبت به رفع مشکلات و انعقاد تفاهم‌نامه‌های متعدد و توجه به ظرفیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، حوزه پژوهش واحد ممسنی متعهد شد که با رویکرد فناوری، علمی و کاربردی و با مشارکت شهرداری در حوزه پشتیبانی، همایش ملی با موضوعات محوری و اولویت‌دار در سطح ملی و به صورت خاص شهرستانی برگزار کند.

علی کریمی به اشاره به اصل ایجاد دانشگاه مسئله‌محور و تحول در ساختار نظام آموزشی براساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی آماده تعامل برای انجام امور مشاوره‌ای و آموزشی برای حوزه مختلف شهرستان ممسنی در راستای رفع مشکلات است.

شهردار نورآباد ممسنی هم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تفاهم‌نامه شهرداری با دانشگاه آزاد اسلامی که موضوع آن «تهیه طرح دفع و جذب آب‌های سطحی شهر نورآباد» بود، اظهار کرد: در مدت زمان مشخص و معین شده این قرارداد آماده شد و ارزیابی ما در این باره بسیار مثبت است.

باقر گودرزی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه مسائل مختلف، تحقیق، تفحص و مسائل پیش رو جای تقدیر دارد، ادامه داد: شهرداری نورآباد برای به ثمر نشاندن طرح‌های در دست اقدام از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی ممسنی استفاده خواهد کرد.

وی متذکر شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی محیط علمی و شاداب بسیار خوبی دارد و با داشتن مدیر جوان، تأثیرگذار و استادان مجرب و مؤثر در رشته‌ها و گرایش‌های مختلف نظرات و پشنهادهای آنان سازنده خواهد بود.

شهردار نورآباد ممسنی تبیین کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی استادان خوب و برجسته علمی در رشته‌های مختلف دارد و جایگاه بسیار خوبی در سطح شهرستان و استان فارس دارد و از این منظر خدمات بسیار خوبی هم به مردم این دیار ارائه کرده است.

گودرزی متذکر شد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی با کمترین هزینه در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها به امر تحصیل مشغولند و مدرک مورد نظر خود را اخذ می‌کنند.

وی افزود: برگزاری چنین همایش‌های معتبر ملی در مسیر رشد و ترقی شهرستان ممسنی نقش بسزا و تأثیرگذاری ایفا می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/ اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟