Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@22:53:24 GMT

کشف گونه جدید ویروس کرونا در قبرس

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۰۴۷۹

کشف گونه جدید ویروس کرونا در قبرس

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ویروس شناس قبرسی اظهار داشت، که سویه هیبریدی سارس-کوو-۲ "دلتاکرون" در قبرس شناسایی شده است.

 گروهی از دانشمندان دانشکده علوم زیستی دانشگاه قبرس، نوع جدیدی از کروناویروس دلتاکرون را کشف کردند که ترکیبی از گونه های دلتا و اومیکرون است.

پروفسور لئونتیوس کوسترریکیس اعلام کرد: تیم پژوهشی ما ۲۵ نمونه از سویه گرفته شده از بیماران را مورد مطالعه قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه، آنها گونه‌ای را پیدا کردند که برخی از جهش‌ های دلتا و اومیکرون را ادغام کرده بود.

همانطور که توسط پروفسور کوسترریکیس اشاره شد، این دستاورد علمی دانشگاه قبرس دارای اهمیت بالینی است که می تواند در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر قبرس در اوج موج جدید همه گیری قرار دارد، اما منحنی اپیدمیولوژیک از روز دوشنبه شروع به کاهش می کند و موج اومیکرون در سه هفته آینده آرام می شود. به نوبه خود، وزیر بهداشت قبرس میکالیس هادزیپاندلاس، گفت که "دلتاکرون" باعث نگرانی مقامات نمی شود. وی در بازدید از مرکز واکسیناسیون کودکان توضیح داد: ما هیچ نگرانی نداریم، زیرا این ترکیبی از دو جهش است که در حال حاضر در کشور ما وجود دارد. این خبر را خبرگزاری قبرس CNA گزارش داد.

سویه دلتای کروناویروس در اکتبر ۲۰۲۰ در هند شناسایی شد و پس از آن به سویه غالب در جهان تبدیل شد. در فهرست سازمان جهانی بهداشت، به عنوان گونه "نگران کننده" ذکر شده است - درست مانند "اومیکرون" و سه نوع دیگر سارس-کوو-۲. سویه اومیکرون یا بی.۱.۱.۵۲۹ در بوتسوانا و آفریقای جنوبی در بیستم نوامبر ۲۰۲۱ کشف شد، که حاوی ده ها جهش در پروتئین S است که پاتوژن برای آلوده کردن سلول ها به آن نیاز دارد.

به گفته محققان، بسیاری از تغییرات جدید در ژنوم سارس-کوو-۲ نشان‌ دهنده قابلیت انتقال بالای این نوع و مقاومت در برابر آنتی‌ بادی‌ های محافظ افرادی است که بیمار و واکسینه شده‌اند. اعتقاد بر این است که B.۱.۱.۵۲۹ در ابتدا در یک فرد نقص ایمنی، مانند فردی که به اچ آی وی آلوده شده است، ایجاد شده است.

همانطور که سازمان جهانی بهداشت در پایان دسامبر گزارش داد، اومیکرون قبلاً در ۱۱۰ کشور جهان شناسایی شده بود و همچنین این گونه سریعتر از دلتا پخش می شود.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا ویروس کرونا افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور

یکی از شرکت‌های فناور موفق به تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با یک بیستم قیمت نمونه‌های اروپایی شد.

به گزارش ایسنا، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی، مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی قیمت داشته و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند، از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند. این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفلوآنزا قابل استفاده است.

شیرعلی‌زاده افزود: تا پیش از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم، اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم. این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا  ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا ۵۰۰۰ واکنش نیز می‌رسید.

به نقل از ستاد نانو، وی با بیان اینکه در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است، ادامه داد: کیت‌های آموزشی نانویی تولیدی ما عرضه شده است. این کیت‌ها هم در محیط‌های آموزشی نظیر مدرسه و هم خانه قابل استفاده هستند. این کیت‌ها برای دو گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و همچنین بالای ۱۸ سال تولید می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • پشت پرده ساخت اسکله روی هزاران تن آوار خانه‌های فلسطینیان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • 7 دلیل که باید به قبرس شمالی سفر کنید