Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه محمدبیگی گفت: متأسفانه شاهد کاهش ۴۰ درصدی ازدواج و کاهش ۳۰ درصدی فرزندآوری در چند سال گذشته هستیم، همچنین نرخ باروری نیز به کمترین عدد نسبت به سال‌های گذشته رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فاطمه محمدبیگی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با اشاره به بحران جمعیتی در کشور اظهار کرد: جمعیت و به ویژه قشر جوان به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه هر کشوری از اهمیت بسزایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه در دهه‌های گذشته نگاه خانواده‌محور که در اصل ۱۰ قانون اساسی بر آن تاکید شده، مورد غفلت از سوی مسئولان و سیاست‌گذاران قرار گرفت و امروز موضوع جمعیت را به یک مسئله بحرانی تبدیل کرده است.

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس گفت: شاهد گرایش خانواده‌ها به تک فرزندی هستیم که زنگ خطر جدی برای آینده کشور و ورود به سیاهچاله جمعیتی است.
 محمدبیگی تصریح کرد: متأسفانه شاهد کاهش ۴۰ درصدی ازدواج و کاهش ۳۰ درصدی فرزندآوری در چند سال گذشته هستیم، همچنین نرخ باروری نیز به کمترین عدد نسبت به سال‌های گذشته رسیده است و این عوامل موجب شده تا نسبت به این موضوع در مجلس سکوت نکرده و به صورت جدی ورود کنیم. 

شناسایی ۲۱ مانع ازدواج و فرزندآوری در کشور

دبیر کمیسیون بهداشت مجلس اضافه کرد: با شروع مجلس یازدهم موضوع بحران پیری جمعیت مورد توجه جدی جمعی از نمایندگان قرار گرفت تا راهکارهای لازم برای برون رفت کشور از این بحران در آینده شناسایی و قوانین لازم در این راستا تصویب شود.

محمدبیگی بیان کرد: در طول یک سال گذشته قانون جامع و تسهیلاتی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده نهایی و به دولت ابلاغ شد که در این قانون ۲۱ مانع ازدواج و فرزندآوری شناسایی و بر اساس هر کدام از آنها راهکارهایی در نظر گرفته شد.

وی عنوان کرد: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به دنبال حمایت از خانواده و ارتقاء سلامت مادر و کودک و همچنین افزایش نمای جوانی جمعیت هستیم، کما اینکه همه کشورها برای جوان نگه داشتن نمای جمعیت خود برنامه‌ریزی می‌کنند.

پیری جمعیت یک بحران بزرگ و پرچالش برای کشور محسوب می‌شود

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس ابراز کرد: برای جلوگیری از پیر شدن جمعیت در آینده که یک بحران بزرگ و پر چالش برای کشور محسوب می‌شود باید وارد الگوی ۳ فرزندی و بالاتر شویم و بستر آن را فراهم سازیم.

وی در پایان گفت: باید خانواده در اولویت قرار بگیرد و موانع حس دلنشین پدری و مادری برطرف شود؛ از این رو مسئولان و دولتمردان باید در کنار مجلس از فرصت پنجره جمعیتی استفاده کرده و مشکلات معیشتی، اقتصادی و اجتماعی و مشکلات حاکم بر جامعه که مانع تحقق این آرزوی والدین می‌شود را برطرف کنند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: حمایت از خانواده جوانی جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲

به گزارش قدس آنلاین، بابک نگاهداری با بیان اینکه اقدامات محرومیت زدایی در ۱۵ سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب شرقی کشور افزایش‌یافته، اظهار کرد: بررسی وضعیت محرومیت مناطق مختلف کشور نشان از آن دارد که محرومیت در مناطق مختلف کاهش یافته و این امر از سوی مردم هم محسوس بوده است. 

وی بیان کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد روند محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان شدت پیدا کرده و در بازه زمانی ۱۵ ساله، محرومیت زدایی در این استان از ۲۱ استان دیگر بیشتر بوده است. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: با این اقدامات ۲۱ درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان، یعنی بیش از ۵۸۰ هزار نفر، از محرومیت خارج‌ شده‌اند. 

وی توضیح داد: بررسی‌ها نشان‌می‌دهد این اقدامات تنها در مناطق شهری استان متمرکز نبوده و روستاها نیز در کانون توجه برنامه‌های محرومیت‌زدایی قرار داشته است.

نگاهداری اظهار کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ درصد از ساکنان مناطق روستایی و ۱۷ درصد از ساکنان مناطق شهری این استان، از محرومیت خارج شدند. 

وی با بیان اینکه محرومیت مناطق کشور یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سیاست‌گذاران و برنامه ریزان کشور محسوب‌می‌شود، گفت: این مهم هر ساله در قوانین بودجه سنواتی نیز مورد توجه قرار گیرد. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس استان سیستان و بلوچستان را می‌توان کانون توجه اعتبارات محرومیت‌زدایی در قوانین بودجه دانست، گفت: هرساله اعتبارات قابل توجهی به‌منظور رفع محرومیت مناطق کشور در نظر گرفته‌می‌شود که بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد سیستان و بلوچستان رتبه نخست این اعتبارات را در میان استان‌های کشور در دهه اخیر داشته است.

وی توضیح می‌دهد: به‌طور متوسط سهم اعتبارات این استان از بودجه محرومیت‌زدایی نسبت به سهم استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی از این اعتبارات به‌ترتیب حدود ۴، ۳ و ۲.۵ برابر است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: اعتبارات مصوب برای پروژه‌های محرومیت‌زدایی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده است که می‌توان گفت با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ مواجه بوده است. 

وی تصریح‌کرد: این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۶.۸ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته که نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است.

انتهای پیام

پایان پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از فراجا برای اجرای طرح عفاف و حجاب
  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر رسید
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • آخرین آمار از وضعیت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا | این ۶ استان کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی را داشته‌اند
  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۳۸۸ نفر رسید
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • برگزاری دومین رویداد جمعیت در پایان اردیبهشت