Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان گفت: زمانیکه برچسب بی اعتمادی به محصولات کشاورزی ایران می‌خورد، این اتفاق می‌تواند چرخه صادرات را مختل کند.

احمدرضا همتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مشکل برگشت محصولات صادراتی کشاورزی به کشور، اظهار کرد: معتقدم که تحریم‌ها و همچنین تهاتر محصولات کشاورزی بین ایران و این کشورها، باعث بی‌توجهی به استانداردها و از دست دادن بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به‌عنوان مثال به دلیل پول‌های بلوکه شده ایران در هند، به جای پول از هند، چای وارد کشور می‌شود که در این شرایط به استانداردهای موجود توجه نمی‌کنیم.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در بحث مرجوع شدن محصولات کشاورزی از کشورهای مختلف به ایران اعلام شده که باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی بیش از استاندارد موجود است، گفت: اینکه کجا این بی‌دقتی صورت گرفته، مشخص نیست و ناشی از عدم نظارت درست بر تولید محصولات کشاورزی از کاشت تا برداشت است؛ به‌عنوان مثال از حدود ۴۰۰۰ هزار گلخانه موجود که شاید این بی دقتی از سوی ۳۰ درصد آنها صورت گرفته، اما بقیه کشاورزان و صادرکنندگان چوب بی دقتی را خورده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه به طور قطع نیازمند پالایش بیشتر بر روی محصولات صادراتی کشاورزی هستیم، افزود: مردم در داخل کشور معتقدند که خارجی‌ها محصولات کشاورزی ایران را به دلیل نداشتن استانداردها برگشت می‌زنند، اما همین محصولات بدون هیچ نظارتی بر نوع و میزان مصرف سموم، سر سفره‌شان می‌آید.

همتی ادامه داد: البته برخی از این مسائل سیاسی است، اما زمانی این شرایط نمود می‌کند که ما بهانه منطقی دست مصرف‌کنندگان بیرونی دهیم و آنها نیز به دلیل این نقطه ضعف‌مان محصولات کشاورزی ایران را آنالیز کرده و متوجه باقی مانده سموم بالا در آنها می‌شوند، بنابراین در این شرایط نه تنها به سلامت غذایی محصولات کشاورزی در داخل اهمیت نمی‌دهیم و به نوعی مرگ‌های خاموش کشور همچون انواع بیماری‌ها و سرطان‌ها، ناشی از عدم نظارت بر رعایت استانداردها در محصولات کشاورزی است، از سوی دیگر به دلیل مشکلات موجود و عدم رعایت استانداردها در مصرف سموم، به نوعی اعتماد بازارهای هدف صادراتی از ایران سلب می‌شود.

وی راه حل این مشکل را نظارت کافی و کامل دستگاه‌های متولی به خصوص وزارت جهاد کشاورزی بر میزان و کیفیت سموم وارداتی دانست و ادامه داد: از سوی دیگر باید از طریق گمرک به بهترین شکل ممکن محصولات هدایت و نظارت شود، همچنین بعد از کنترل و بررسی سموم و تطبیق آنها با استانداردهای بین‌المللی، آموزش و نظارت در مراکز تولید محصولات کشاورزی بسیار بااهمیت است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان با اعتقاد بر اینکه به دلیل بی‌دقتی و بی‌توجهی به استانداردهای محصولات کشاورزی، نه تنها بازارهای هدف صادراتی، بلکه کشاورزان داخل نیز دچار آسیب شده‌اند، اظهار کرد: زمانی می‌توانیم کشاورزان را مقصر این ماجرا بدانیم که از قبل کاشت، آموزش‌های لازم را درباره نحوه استفاده از سموم و ماندگاری سموم به آنها داده باشیم، بنابراین در اتفاق اخیر دستگاه‌های متولی مقصر هستند و تا زمانی که این بی‌توجهی ادامه یابد، باید هر روز شاهد این مسائل باشیم.

وی تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی و متولیان وزارت بهداشت باید نظارت بهتری بر بازارها داشته باشند، که در این اتفاق هر دو مشکل را گردن یکدیگر می‌اندازند که این نشان از نبود نظارت است.

به اعتقاد همتی، زمانی‌که برچسب بی اعتمادی به صادرات محصولات کشاورزی ایران می‌خورد، این اتفاق می‌تواند چرخه صادرات را مختل کند که به دنبال آن شاهد ضرر و زیان غیرقابل جبرانی خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کشاورزی سم و کود صادرات محصولات کشاورزی ایران محصولات کشاورزی بی دقتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، رضا افلاطونی در نشست با فرمانده و کارکنان یگان حفاظت اراضی کشاورزی افزود: تلاش داریم در طرح حفاظت از اراضی کشاورزی مردم و سایر دستگاه‌ها ونهاد‌ها با سازمان امور اراضی کشور همکاری و برای انجام این کار مردم باید اعتماد کنند.

رئیس سازمان امور اراضی کشور اظهارداشت: همچنین باید به نیاز‌های مردم در حوزه گردشگری توجه و مناطقی تحت عنوان شهرک‌های گردشگری در خارج از اراضی کشاورزی فراهم شود تا خسارتی به اراضی کشاورزی وارد نشود.

وی تصریح کرد: برون‌سپاری فعالیت‌ها در حوزه اجرای احکام تبصره دو، نظارت دقیق بر فعالیت یگان حفاظت استان‌ها، اجرای گشت مشترک یگان حفاظت با سایر دستگاه‌های متولی زمین، هوشمندسازی نظارت و پایش هوشمند اراضی کشاورزی از مهمترین برنامه‌های یگان حفاظت برای سال جدید است.

فرمانده یگان حفاظت در ۳۴ شهرستان جدید استقرار می‌یابد

سرهنگ اکبر امینی فرمانده یگان حفاظت از اراضی کشاورزی گفت: در سال جدید در ۳۴ شهرستان بحرانی کشور از بابت ساخت‌وساز‌های غیرمجاز، فرمانده یگان حفاظت اراضی منصوب خواهد شد.

وی افزود: تاکنون سامانه رصد و پایش هوشمند اراضی کشاورزی در ۳۱ استان راه‌اندازی شده و در سال جاری در استان سیستان و بلوچستان نیز راه‌اندازی خواهد شد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترجیح ترانزیت کالا بر صادرات محصولات کشاورزی توسط راه آهن ملی قزاقستان
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • ۶ قرارداد برای صادرات محصولات تولیدی همدان در نمایشگاه ایران اکسپو امضاء شد
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • کشف بیش از یک تن نان خشک در مشهد
  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم