Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قیروکارزین، تغذیه مصنوعی، عملیاتی است که در آن با استفاده از روش های مختلف می توان آب های موجود در سفره های زیرزمینی را در شرایط خاص افزایش داد و به عبارتی وارد کردن آب در لایه ها و مخازن آب های زیرزمینی معادل تغذیه مصنوعی در لاتین است.

بر حسب نوع نیازها، ویژگی های جغرافیایی و نحوه استقرار تاسیسات تغذیه و نوع آن طرح های تغذیه مصنوعی و طرز کار آنان، بی اندازه  متغیر است و با توجه به این که هر سیستم و طرح تغذیه مصنوعی از یک سیستم آبدار ویک منبع تغذیه و بالاخره تاسیسات مربوطه تشکیل می شود، به خوبی می توان حدس زد که ابعاد این طرح ها تا چه اندازه می توانند متغیر باشند که این تغییرات می توانند هم از لحاظ زمانی و مکانی قابل اندازه گیری باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط مختلف پروژه های تغذیه مصنوعی نه تنها به عنوان مکانیزم حفاظت از خاک و آب های زیرزمینی را تدارک می بیند، بلکه به عنوان کمک برای حل مساله و جلوگیری از افت آب های زیرزمینی در سفره ها، در اثر استخراج بیش از حد عمل می کند.

نحوه اجرای طرح تغذیه مصنوعی

مسئول اداره آب و خاک جهاد کشاورزی قیروکارزین در گفت و گو با خبرنگار فارس بیان کرد:  بافت خاک درشت دانه که نفوذپذیری خوبی دارد، همچنین پستی ها و بلندی های موجود در آن و کم عرض بودن دشت ها باعث شده است تا موقعیت خوبی در قیر و کارزین، برای اجرای طرح های تغذیه مصنوعی فراهم شود.

حبیب کوهکن ادامه داد: این روان آب‌ها بعد از عبور از شهرستان وارد اراضی شور می شود که این موضوع، انگیزه کنترل سیلاب  و ایجاد طرح های آبخیزداری را دوچندان می کند زیرا اولویت اصلی کنترل سیلاب و نفوذ به سفره های آب زیرزمینی هستند.

وی اظهار داشت: به دلیل حفر چاه های زیادی در سالیان گذشته و برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی و هم چنین سیلابی بودن بارندگی های مناطق گرمسیری، احداث طرح های تغذیه مصنوعی بهترین راهکار برای کنترل سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک و تغذیه سفره های زیرزمینی است.

 اجرای ۲۶ طرح بزرگ آبخیزداری در شهرستان قیر و کارزین

مسئول اداره آب و خاک جهاد کشاورزی قیر و کارزین گفت: حدود ۲۶ طرح بزرگ آبخیزداری در شهرستان کار شده است که ۱۱ مورد آن توسط منابع طبیعی، ۷ مورد آن توسط جهاد کشاورزی و ۸ مورد آن توسط سازمان آب اجرا می شود که به صورت حوضچه های ذخیره، چکدم های سنگی ملاتی و پخش سیلاب است.

کوهکن ادامه داد: در روش حوضچه ای به روش خاکریز کردن مرزهای حوضچه و یا خاک برداری از منطقه مورد نظر، حوضچه ای را درست کرده و آب را داخل آن پخش می کنند که این آب ها نباید دارای ذرات زائد باشند، زیرا باعث کور شدن فضاهای خالی قابل نفوذ می شود.

پاک‌سازی هر ساله طرح تغذیه مصنوعی

وی افزود: مشکل اساسی در این طرح این است که نگهداری و مرمت از این طرح هر ساله با ورود بارندگی باید به صورت رسوب برداری و پاک‌سازی مسیر ورود و خروج انجام شود که این امر، نیاز به هزینه و مدیریت دارد و پیشنهاد اصلی ما این است که این حوضچه معمولی، به باغداران و بهره برداران ارائه گردد و همچنین آموزش های لازم به آنان برای نگهداری از طرح های آبخیزداری داده شود.

کوهکن اظهار داشت: اخیرا ۷۰ میلی متر بارندگی داشتیم که تقریبا ۷۰ لیتر در هر مترمربع می باشد؛ نعمت بسیار خوبی بوده و تمام حوضچه های تغذیه مصنوعی که توسط این مدیریت در شهرستان احداث گردیده بود، آبگیری شدند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: سیلاب تغذیه مصنوعی حفر چاه غیر مجاز حفاظت از آب و خاک طرح آبخیزداری بارش باران سفره های آب زیرزمینی طرح های تغذیه مصنوعی قیر و کارزین سفره ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد برارزاده ظهر شنبه در حاشیه بازدید از پروژه‌های اجرای شبکه‌های جمع آوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب با اشاره به عقب ماندگی خدمات فاضلاب در استان دلیل اصلی این مهم را عدم تأمین اعتبارات کافی برای انجام طرح‌های فاضلاب بیان کرد و گفت: رشد جمعیت در جهان عموماً و به خصوص در جهان سوم و محدودیت محیط و زمین برای زندگی، انسان‌ها را وادار کرده است که از طبیعت و هر آنچه در آن وجود دارد با دقت و احتیاط کامل استفاده کنند اما استفاده بی رویه از خوان گسترده طبیعت در طول سالیان متمادی، محیط زیست را با مشکل احیا مجدد روبرو ساخته و بسیاری از نعمت‌های موجود را با خطر نابودی مواجه کرده است.

وی افزود: ورود فاضلاب‌های خام انسانی از طریق چاه‌های جاذب به سفره آب‌های زیرزمینی و نیز از کانالهای روباز و سرپوشیده به آب‌های سطحی و در نهایت تخلیه به دریا و دریاچه‌ها، موجب آلوده شدن این منابع گشته و بشر را با خطر کمبود آب آشامیدنی سالم و نابودی اکوسیستم دریایی و سرانجام تخریب محیط زیست انسانی و طبیعی مواجه ساخته است.

مدیر عامل آبفا مازندران دفع غیر بهداشتی فاضلاب را علاوه بر آلودگی منابع آب، ایجاد مناظر ناخوشایند زیست محیطی و جلب حشرات ناقل موجب شیوع بیماری‌های متعدد گوارشی و سایر بیماری‌های میکروبی و انگلی خطرناک دانست.

برارزاده با اشاره به تصفیه فاضلاب از نقطه نظر اقتصادی که باعث کاهش هزینه‌های درمانی و هزینه‌های بهسازی محیط زیست خواهد شد، گفت: از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب‌ها نیز می‌توان در زمینه‌های مختلف از جمله آبیاری فضای سبز، کشاورزی و تغذیه آبخوان‌های زیرزمینی بهره برد در همین راستا به دلیل کمبود نزولات جوی در کشور، استفاده از پساب برای کشاورزی می‌تواند قسمتی از نیاز آبی استان را جبران کند.

وی تصریح کرد: قرارگیری بخش عمده سرزمینی استان مازندران در نوار ساحلی بزرگترین دریاچه دنیا، اهمیت و لزوم ساماندهی فاضلاب را دوچندان کرده در همین راستا ۱۸ پروژه فاضلاب در شهرهای استان مازندران و سه پروژه جمع آوری شبکه فاضلاب در روستاهای استان در دست اجراست که پس از بهره برداری ضمن حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب‌های زیرزمینی و نیز حفظ سلامت جامعه می‌توان از پساب حاصله بیشترین بهره را داشت.

کد خبر 6089866

دیگر خبرها

  • موتور پمپ‌های غیرمجاز روی رود قره آغاج قیر و کارزین جمع‌آوری شدند
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • مرمت بندهای تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد
  • لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان