Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، چهل‌و‌هفت سال است که یک غول سیاه در قلب اهواز لانه کرده و هر باری که نفس می‌کشد، با بازدَمَش دوده می‌پراکند در هوای شهرمان. بلوار شهید هاشمی را که به سمت شرق اهواز طی کنی، چسبیده به محله کوی‌پلیس، خانه‌ی دود گرفته‌ی غول پیداست. خانه‌ای که میهمان ناخوانده‌ی این شهر است و بر سر درش نوشته‌اند: «شرکت کربن ایران».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم مناطق کوی پلیس، مستغلات، باهنر، رسالت، نبوت، سپیدار، صد‌دستگاه، فولادشهر و ترابری که در جوار شرکت کربن زندگی می‌کنند، سهم‌شان از فرآیند تولید در این کارخانه، ذرات آلاینده‌ی 10 میکرونی است که به حلق و ریه‌هاشان هجوم می‌آورد و در و دیوار کاشانه‌شان را انباشته از غبار می‌سازد.

خانه‌های خاکستری

آقای باقری کارمند است و ساکن کوی پلیس. بحث شرکت کربن بلک که به میان می‌آید، حرف را می‌کشاند به بدنه‌ی خودروی شخصی‌اش و می‌گوید: « یک لایه‌ی زرد رنگِ کدر روی بدنه و سقف ماشینم نشسته است که با هیچ شوینده‌ای پاک نمی‌شود. تمام زندگی ما تحت تاثیر فعالیت این شرکت قرار گرفته است. ذرات ریز برخاسته از فعالیت این واحد صنعتی در هوا معلق می‌مانند و از درب و پنجره وارد خانه می‌شوند و به موکت و مبل و پرده‌ها رنگ خاکستری می‌پاشند.

دل‌مان پر از غصه‌ی دوده است

خانم سلیمی در محله باهنر زندگی می‌کند. دل او هم از این ذرات کوچک سیاه پر از غصه است! او می‌گوید در و پنجره‌ها را هم که ببندیم، غبار سیاه از درزها عبور می‌کند و چاره‌ای نیست جز استمداد جستن از درزگیرهایی که خود نیز دو روزه عین قیر، سیاه می‌شوند. کار هر روزه‌مان شده زدودن گرد از دیوارها و سرامیک‌ها.

صبح‌هایی انباشته از ذرات کربن

آقای غرابی خانه‌شان دقیقا پشت کارخانه کربن در کوی فولاد‌شهر است. او هر صبح که قدم به کوچه و خیابان می‌گذارد آرزو می‌کند که ای کاش روزی بیاید که چشم‌انداز صبحگاهی‌اش انباشته از ذرات سمج آلاینده‌ای که بی‌محابا به همه چیز می‌چسبند، نباشد. آقای غرابی هر روز حیاط خانه را می‌شوید. کاری تکرار شونده، مداوم، زمان‌بر و بی‌حاصل.

کارخانه آلاینده‌ای با قدمت 47 سال در میان شهر اهواز

کارخانه شرکت کربن ایران از سال 1353 در اهواز مستقر شده است و برای صنعت‌هایی نظیر تایر خودرو، لاستیک، پلیمر و پلاستیک کربن سیاه یا دوده صنعتی تولید می‌کند.

کارشناسان محیط زیست بارها نسبت به آلودگی‌های ایجاد شده توسط شرکت کربن در سطح شهر اهواز هشدار داده‌اند اما هنوز نسبت به جابه‌جایی این شرکت به خارج از شهر اقدام قاطعی صورت نگرفته است.

تایید سهامدار عمده را نگرفته‌ایم!

مدیرعامل شرکت کربن اهواز  دی ماه 98 گفته بود یکی از دغدغه‌ها و مسائل اصلی ما، انتقال کارخانه به خارج از اهواز است اما اینکه چرا تاکنون این جابه‌جایی انجام نشده به دلیل این است که تاکنون تایید سهامدار عمده را نگرفته‌ایم.

 وی ادامه داده بود بحث جابه‌جایی و انتقال این شرکت طولانی شده است. زمانی که این کارخانه احداث شد، در حاشیه شهر بودیم اما اکنون با توجه به وسعت شهر، در درون شهر قرار داریم و باید هر چه سریع‌تر این کارخانه جابه‌جا شود.

شمس گفته بود نباید این پروژه به تاخیر بیافتد. اقدامات طرح توجیهی انجام شده و با بانک عامل صحبت کرده‌ایم و در مرحله تایید سهامدار عمده هستیم. 

سال ۸۹ قرار بود جابه جا شود!

اخلاق محمدیان مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفته است: در سال ۸۹ مقرر شده بود که زمینی به وسعت ۱۰ هکتار جهت احداث کارخانه جدید در شهرک صنعتی شماره ۲ اهواز به شرکت کربن اختصاص یابد. باید تعهدات ارزیابی زیست محیطی را هم انجام دهند که هیچکدام این تعهدات را انجام نداده‌اند. اکنون با توجه به واگذاری‌های انجام شده، امکان استقرار کارخانه در این شهرک وجود ندارد.

وی افزود: در شهرک صنعتی شماره ۲ دزفول، شرکت کربن مستقر شده که باعث آلودگی‌های زیادی شده است. به هیچ عنوان نباید اطراف واحدهای صنعتی و شهرک‌های صنعتی، این کارخانه احداث شود زیرا آلودگی زیادی برای ساکنین همجوار ایجاد خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان بیان کرد: شرکت‌های آلاینده با سلامت مردم سر و کار دارند. باید زمانی برای جابه‌جایی شرکت‌های آلاینده تعیین شود و در صورت عدم جابه‌جایی تعطیل شوند. 

اجرای قانون هوای پاک با خروج واحدهای صنعتی آلاینده از شهر

علی بنی‌عگبه رییس اداره محیط زیست شهرستان اهواز در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفت: بر اساس قانون هوای پاک شرکت‌های آلاینده موظف هستند از محدوده قانونی شهر خارج شوند و برای شرکت کربن نیز طبق این قانون باید تمهیدات لازم برای خروج از شهر اندیشیده شود.

وی افزود: این موضوع در کارگروه خروج صنایع آلاینده از محدوده شهری مورد بررسی قرار گرفته است و چندین محل نیز برای استقرار این شرکت در خارج از شهر جانمایی شده است که این محل‌ها از نظر شرایط و ضوابط زیست محیطی تحت بررسی قرار دارند.  

دوده صنعتی به صنایع مختلف کشور ارسال می‌شود

بنی‌عگبه با بیان اینکه شرکت کربن دارای دو خط تولید دوده صنعتی است، اضافه کرد: دوده صنعتی از ضایعات روغن تولید می‌شود و محصول نهایی این شرکت پس از بارگیری به صنایع مختلف در کشور که دوده صنعتی مصرف می‌کنند ارسال می‌شود.

کنترل آلودگی طی چندسال اخیر

رییس اداره محیط زیست شهرستان اهواز گفت: در چند سال اخیر مقدار آلایندگی این شرکت کنترل شده است. نشت آلودگی گاه در خط تولید و گاهی در زمان بارگیری و کیسه‌گیری مشاهده شد که بلافاصله از طریق شات‌دان کارخانه  از انتشار آلودگی جلوگیری به عمل آمد.  

شهروندان آلودگی‌های زیست محیطی را گزارش کنند

وی گفت: در صورت ارائه گزارش‌های مردمی در خصوص آلودگی هوا و صنایع آلوده‌کننده، کارشناسان اداره محیط زیست بلافاصله به محل اعزام می‌شوند و منشا آلودگی را ریشه یابی می‌کنند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن مداخله مناسب صورت بگیرد.

به گزارش فارس، در دهه ۵۰ این کارخانه در محدوده شهر احداث شد اما اکنون به دلیل توسعه شهر تقریبا در مرکز شهر اهواز قرار دارد افزایش آلاینده های صنعتی و نفتی  در سالهای اخیر همواره موجب گرفتاری ساکنین اهواز شده است. شرکت کربن نیز با توجه به نوع سوخت و مواد اولیه مصرفی تاثیر بسزایی در تشدید آلودگی هوای شهر اهواز دارد و جابه جایی این شرکت به امری ضروری تبدیل شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس اداره محیط زیست صنایع آلاینده دوده صنعتی شرکت کربن محیط زیست دوده صنعتی شهر اهواز محیط زیست جابه جایی شرکت کربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۹۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از یورونیوز، دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار یک اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند.

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

بیشتر بخوانید:

تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

کد خبر 847565 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی کره جنوبی تکنولوژی (فناوری) جواهرات و زیورآلات

دیگر خبرها

  • رونق ورزش کارگری نیاز به سرمایه‌گذاری کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی دارد
  • تقدیر از کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • آتش سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران (+فیلم و عکس)
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران
  • آتش‌سوزی بزرگ در کارخانه مبل شهرک صنعتی شمس‌آباد