Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@22:43:36 GMT

عهدشکنی یک عضو و تعلیق حق رأی دیگری

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۱۴۴۱

عهدشکنی یک عضو و تعلیق حق رأی دیگری

ایران برای بار دوم از حق رأی خود در سازمان ملل متحد محروم ماند. اتفاقی که به دلیل تحریم‌های امریکا به عنوان عضوی از همان سازمان بین‌المللی رخ داده که تصمیم به عهدشکنی از یک توافق بین‌المللی چندجانبه گرفته است.

روزنامه ایران:ایران برای بار دوم از حق رأی خود در سازمان ملل متحد محروم ماند. اتفاقی که به دلیل تحریم‌های امریکا به عنوان عضوی از همان سازمان بین‌المللی رخ داده که تصمیم به عهدشکنی از یک توافق بین‌المللی چندجانبه گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«آنتونی گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد 21 دی ماه در نامه‌ای به مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که هشت کشور از جمله ایران به دلیل بدهی‌های پرداخت نکرده‌شان حق رأی خود را در سازمان ملل از دست داده‌اند. طبق گفته دبیرکل سازمان ملل ۱۱ کشور طبق ماده ۱۹ منشور ملل متحد در پرداخت حق عضویت خود تأخیر داشته‌اند. براساس ماده ۱۹ منشور ملل متحد تعلیق حق رأی کشورها در صورت رسیدن میزان بدهی آنها به رقمی معادل دو سال حق عضویت کامل یا بیشتر پیش‌بینی شده است. در همین چهارچوب حق رأی ایران در سازمان ملل تعلیق
شده است.
در همین راستا، سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام اینکه پرداخت‌های کشورمان برای دومین سال پیاپی و به دلیل تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی امریکا با مشکل مواجه شده است، گفت که ایران به عنوان یکی از اعضای پایه‌گذار و فعال سازمان ملل، خود را متعهد به پرداخت کامل و بموقع حق عضویت در سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌ها و آژانس‌های بین‌المللی می‌داند. خطیب‌زاده این را هم تأکید کرد که به رغم مضایق متعدد ایجاد شده، دولت جمهوری اسلامی ایران منابع لازم را برای پرداخت حق عضویت خود در سازمان ملل فراهم آورده و در حال انجام رایزنی‌های ضروری برای حل و فصل موضوع است. در عین حال تدارک کانالی امن جهت پرداخت سریع‌تر حق عضویت مد نظر است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین خواستار آن شد که دبیرکل سازمان ملل و دبیرخانه نیز شرایط ویژه کشورهای مواجه با تحریم‌های غیرقانونی را به طور خاص مد نظر قرار دهند و از مساعدت به این کشورها برای پرداخت سهمیه خود مضایقه ننمایند.
میزان بدهی ایران به سازمان ملل  بیش از ۶۵ میلیون دلار برآورد شده است که کشورمان در خردادماه امسال با پرداخت ۱۶ میلیون و 251 هزار و 298 دلار حق رأی خود را در مجمع عمومی مجدداً به دست آورد و اکنون باید بیش از ۱۸ میلیون دلار بپردازد.
پیداست که علت اصلی تأخیر ایران در پرداخت این بدهی به سازمان ملل به تحریم‌های غیر قانونی امریکا باز می‌گردد که با خروج یکجانبه از برجام، قطعنامه 2231 سازمان ملل را نیز که در تضمین این توافق چندجانبه از سوی شورای امنیت به تصویب رسیده بود، زیر پا گذاشته است. از این رو انتظار می‌رود سازمان ملل علیرغم رویه غالب خود در نادیده گرفتن حقوق ملت‌های مستقل، به این رویداد به صورت ویژه رسیدگی کند  و تأثیر اقدامات خودسرانه امریکا را که بر فعالیت ایران در سازمان ملل هم اثرگذار بوده، لحاظ نماید. خاصه آنکه جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب همواره عضوی فعال در سازمان ملل بوده و در طول این سال‌ها نسبت  به پرداخت حق عضویت خود در سازمان ملل متعهد بوده است.

انتهای پیام/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خود در سازمان ملل سازمان ملل متحد بین المللی حق رأی خود حق عضویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۱۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید روسیه بر لزوم عضویت فلسطین در سازمان ملل

نماینده دائم روسیه در نشست مجمع عمومی، با تاکید بر لزوم تحقیقات درباره کشف گورهای دسته جمعی در غزه، یادآور شد که برقراری آتش بس و پذیرش عضویت فلسطین در سازمان ملل اولین گام و شرط لازم برای حل و فصل مناقشه خاورمیانه است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در نشست مجمع عمومی این سازمان تاکید کرد که یکی از شروط دستیابی به حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در خاورمیانه، عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل است.

این دیپلمات گفت: «خشونت باعث خشونت می‌شود و این دور باطل تنها در صورتی می‌تواند شکسته شود که ما به آتش‌بس بی‌قید و شرط دست یابیم و بحث‌های جدی درباره احتمال دستیابی به یک راه‌حل سیاسی عادلانه را آغاز کنیم. برای این کار البته باید درگیری‌ها متوقف شود و شرایط خاصی فراهم شود. ما عمیقاً معتقدیم که عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد یکی از آنهاست. این مسئله مواضع طرفین برای آغاز مذاکرات را برابر خواهد کرد.»

نبنزیا توضیح داد که یکی از طرف‌های دیگر - اسرائیل، بلافاصله در سال 1949 چنین عضویتی را دریافت کرده و اکنون پذیرش فلسطین در سازمان ملل اولین گام عملی به سوی راه حل عادلانه مناقشه خاورمیانه خواهد بود.

در 18 آوریل، ایالات متحده در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه‌ای که در آن توصیه به پذیرش فلسطین به عنوان عضو کامل این سازمان شده بود، را مسدود کرد. 12 عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین به تصویب این سند رای مثبت دادند.

تاکید روسیه بر لزوم تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای دسته جمعی در غزه 

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی همچنین گفت که لازم است تحقیقات بین المللی انجام شود و اطمینان حاصل شود که افراد مسئول گورهای دسته جمعی در نوار غزه به دست عدالت سپرده می‌شوند .

واسیلی نبنزیا افزود: اخیراً گزارش‌های هولناکی از کشف گورهای دسته جمعی در این منطقه منتشر شده است. تحقیقات بین المللی مستقل برای اطمینان از اینکه عاملان آن به دست عدالت سپرده شوند، بسیار ضروری است.

این دیپلمات روس تاکید کرد: «طرف اسرائیلی تنها به راه حل نظامی برای مسئله فلسطین علاقه دارد و آمریکا نیز در این زمینه با دولت یهود همراهی می‌کند. روسیه به انجام هر کاری که لازم است ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که کشتار مردم غزه متوقف می‌شود و در آینده پارامترهای همزیستی اسرائیل با فلسطین مستقل که دارای وضعیت عضو کامل سازمان ملل است نه در میدان جنگ، بلکه بر سر میز مذاکرات و با حضور کشورهای عرب منطقه مشخص شود.»

در اواخر آوریل، خبرگزاری فلسطینی وفا گزارش داد که در نتیجه عملیات جستجو در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، امدادگران فلسطینی 392 جسد را در گورهای دسته جمعی کشف کردند. در برخی از اجساد آثار شکنجه دیده شد و حداقل 20 نفر زنده به گور شدند. ارتش رژیم صهیونیستی در 7 آوریل منطقه خان یونس را ترک کرد و این گور دسته جمعی دو هفته پس از آن در منطقه پیدا شد.

کشف گور دسته‌جمعی در بیمارستان الناصر خان‌یونساعلام خروج نیروهای زمینی ارتش اسرائیل از خان‌یونسفشار دولت اوکراین به مسلمانان برای سکوت در نسل‌کشی غزه + سند

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • برنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه ۸۰ سال طول می‌کشد
  • تاکید روسیه بر لزوم عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
  • سفیر ایران در سازمان ملل: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم/ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • سفیر ایران: شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نبوده ایم؛ حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • به هرگونه تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی خود پاسخ می‌دهیم
  • نماینده ایران: حق پاسخ به هرگونه تجاوز محفوظ است
  • ایروانی: شروع‌کننده جنگ علیه اسرائیل نبودیم
  • خواهان بررسی مجدد درخواست عضویت کامل خود در سازمان ملل هستیم
  • تعلیق فعالیت یکی از اعضای شورای شهر بندر امام (ره)