Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@00:21:47 GMT

خواص درمانی چغندر قند

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۷۹۱۴

باتوجه به اینکه چغندر ارزش غذایی زیادی ندارد نمی‌توان آن را جایگزین غذا کرد اما پخته و شیرین آن با تقویت سیستم‌ایمنی، بدن را در مقابل میکروب‌ها تقویت‌کرده و مصرف آن برای تمام افراد مفید است. ناطقان: چغندر، گیاهی با برگ‌های درشت و پهن است و از دیدگاه طب‌سنتی برگ‌های این گیاه در مقایسه با خود چغندر، خواص درمانی بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چغندر قرمز که در اصطلاح ‌لبو نامیده می‌شود و چغندر سفید که اغلب برای استحصال قند و شکر مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد در ایران بیشتر دیده می‌شود.

 بهترین چغندر، نوع شیرین و بدون ریشه آن است و نوع سفید آن اثر دارویی بیشتری دارد و برای اهداف درمانی بهتر از نوع قرمز است. در منابع طب‌سنتی، چغندرقرمز طبع متعادل و چغندر سفید، مزاج‌ رو به گرم و تری دارد.

باتوجه به اینکه چغندر ارزش غذایی زیادی ندارد نمی‌توان آن را جایگزین غذا کرد اما پخته و شیرین آن با تقویت سیستم‌ایمنی، بدن را در مقابل میکروب‌ها تقویت‌کرده و مصرف آن برای تمام افرادی که به نوع شدید بیماری‌های ویروسی تنفسی مبتلا می‌شوند، مفید است.

دیگر خواص چغندر: همچنین برگ چغندر برای درمان بیماری‌های ریوی نظیر التهاب‌ها و عفونت‌های پرده دور ریه و بافت ریه مفید و به تقویت سیستم‌ایمنی کمک می‌کند و سبب ایجاد خواب مطلوب در بیمارشده و خاصیت آرامش‌بخشی برای مغز و اعصاب دارد.

برگ پخته چغندر می‌تواند روی جوش‌های پوستی به‌صورت ضماد به‌کار برود و مصرف آن با حنا برای بهبود کیفیت و تقویت موها توصیه شده است. ماساژ دست و پا در آب برگ پخته‌شده و نیم‌گرم چغندر برای رفع ترک‌ خوردگی پوست به‌خصوص در فصول یا اقلیم‌های سرد و خشک بسیار مفید است.

شست‌وشوی سر با آب‌چغندر در صورتی که به آن حساسیت ندارید برای رفع شوره سر مفید و همچنین برای رفع التهاب‌های کلیه و سوزش مقعد قابل‌مصرف است و با کمک به دفع بلغم و رطوبت‌های زاید بدن به‌خصوص در فصول سرد سال باعث بهبود برخی از انواع درد مفاصل می‌شود.

کسانی که معده ضعیفی دارند باید از خوردن چغندر خام یا نیم‌پز پرهیز کنند زیرا باعث نفخ و گاهی یبوست می‌شود اما مصرف به‌اندازه چغندر شیرین و کاملا پخته‌، میل جنسی را تقویت‌کرده و به پاکسازی اعضای بدن و بهبود عملکرد آنها منجر می‌شود. افراد مبتلا به سوءهاضمه و مبتلایان به دیابت باید در مصرف چغندر احتیاط کنند.

علت تلخی چغندر چیست؟ تلخ‌شدن چغندر به دو علت است. گیاه‌ طی پرورش؛ آب کافی در اختیار نداشته و دچار تنش آبی‌شده یا اینکه گیاه با تاخیر برداشت شده است. در هر دو حالت غلظت مواد موجود در چغندر افزایش‌یافته و همین امر سبب تلخ‌شدن آن می‌شود.

مصرف چغندر تلخ نه‌تنها هیچ اشکالی نداشته و عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند بلکه به دلیل افزایش غلظت مواد درون آن می‌تواند مانند دارو عمل کند. با توجه به پرسشی که برخی خانواده‌ها در مورد نگهداری چغندر در فریزر کرده‌اند باید بدانید قابلیت انجماد و نگهداری طولانی‌مدت در فریزر را دارد اما بافت آن پس از یخ‌زدایی کیفیت چندانی نخواهد داشت اما می‌توان آب‌چغندر را منجمد کرد. منبع: مشرق برچسب ها: خواص درمانی ، چغندرقند ، تقویت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خواص درمانی چغندرقند تقویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟

آفتاب‌‌نیوز :

مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌کند که میوه‌ها را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند. با این حال، برخی از محصولات میوه مانند آب میوه‌ها و میوه‌های خشک دارای محتوای قند بالایی هستند. اجتناب از این میوه‌ها می‌تواند به کاهش خطر افزایش قندخون کمک کند.

ویتامین‌ها، فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری در بسیاری از میوه‌ها می‌توانند به بهبود سلامت کمک کنند و خوردن میوه‌ها و سبزیجات ممکن است فرد را کمتر در معرض خطر کمتر ابتلاء به بیماری قلبی و سرطان قرار دهد.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که خوردن میوه می‌تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند. با این حال، مهم است که از محتوای غذایی کامل میوه‌ها آگاه باشید و رژیم غذایی را بر اساس آن برنامه ریزی کنید.

میزان قند موجود در همه میوه‌ها یکسان نیست و برخی از آن‌ها به طور قابل‌توجهی محتوای قند بیشتری نسبت به بقیه دارند.

میوه‌های پُر قند

هندوانه

موز بیش از حد رسیده

آناناس

خوردن این میوه‌ها برای افراد دیابتی هنوز بی خطر است و نیازی به حذف آن‌ها از رژیم غذایی نیست. با این حال، مهم است که از محتوای قند آن‌ها آگاه باشید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

در حالی که این میوه‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی نیز هستند. اولویت دادن به میوه‌ها به عنوان منبع کربوهیدرات می‌تواند به شکل بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی مناسب دیابت کمک کند.

منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان می‌کند که نوشیدن آب میوه در طول وعده غذایی یا به تنهایی به سرعت سطح قند خون فرد را افزایش می‌دهد.

برخلاف خوردن میوه‌های تازه که حاوی فیبر هستند، آب میوه منبع غلیظی از قند است که می‌تواند به سرعت قند خون فرد را افزایش دهد.

یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ نشان داد که مصرف میوه‌های تازه خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را در افراد کاهش می‌دهد. محققان همچنین دریافتند افراد مبتلا به دیابت که به طور منظم میوه‌های تازه می‌خورند کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

افراد همچنین می‌توانند میوه‌های خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانند، البته به شرطی که با شکر اضافه خشک نشده باشند.

ترکیب میوه‌های خشک با آجیل نیز می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند. آجیل سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است. این سه ماده مغذی هضم را کند می‌کنند و می‌توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.

در مطالعه‌ای محققان ارتباط مثبتی بین مصرف آجیل و میوه‌های خشک و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پیدا کردند. با توجه به حذف آب در فرآیند خشک کردن، میوه‌های خشک از نظر حجم نسبت به میوه‌های تازه غلظت قند بسیار بالاتری دارند و انجمن دیابت آمریکا (ADA) تأیید می‌کند که خوردن میوه‌های خشک در حد متعادل می‌تواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.

این میوه‌های خشک قند بالایی دارند

زردآلو

آناناس

کشمش

نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد باید به دنبال کاهش سایر کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی خود باشند و میوه‌ها را به عنوان بخشی از برنامه غذایی عادی خود قرار دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • نوشیدن آب هنگام خوردن مفید است یا مضر؟ + فیلم
  • خواص درمانی گیاه عطسه
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند