Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-29@01:39:47 GMT

پیامبر(ص)؛ الگوی موفق در مدیریت جامعه

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۹۱۶۲

پیامبر(ص)؛ الگوی موفق در مدیریت جامعه

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، امان‌الله مخدومی از فعالان فرهنگی و نویسندگان اهل سنت استان سیستان و بلوچستان، در یادداشتی پیرامون ویژگی ها و سیره نبی مکرم اسلام از دیدگاه مدیریت نوشت: خداوند متعال در کلام بی‌بدیلش بارها پیامبر مهربانی‌ها را تمجید کرده و شخصیتشان را گرامی داشته است. لایه‌های وجود سیره و آداب زندگی‌شان را متذکر شده و جهانیان را به تماشای سیرۀ ملکوتی و تابعیت و پیروی از این اسوۀ نیکو رهنمون کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بدون شک پیامبر خوبی‌ها صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم نمونۀ انسان کاملی است که اخلاق و سیرۀ مدیریتی‌اش در جامعه، الگویی از مدیری به‌تمام‌معنا و درعین‌حال موفق در رشد و تعالی مادی و معنوی جامعه را فراروی بشر قرار می‌دهد.
قرآن مجید پیامبر مهربانی‌ها را الگوی تمام‌نمای حق معرفی کرده و مسلمانان و به‌خصوص مدیران و رهبران جامعه را به الگوبرداری از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرامی‌خواند و او را سرمشقی برتر از تمامی انسان‌ها معرفی می‌کند: «لَّقَد كَانَ لَكُم فِي رَسُولِ ٱللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَة لِّمَن كَانَ يَرجُواْ ٱللَّهَ وَٱليَومَ ٱلأخِرَ وَذَكَرَ ٱللَّهَ كَثِيرا».


الگو بودن سرور قلب‌ها و آسودۀ دل‌ها در تمامی جنبه‌ها و ابعاد گسترش می‌یابد، عبادت و بندگی خداوند، اخلاص و توجه به‌سوی او، استقامت و شکیبایی در برابر مشکلات و ناهنجاری‌های روزگار، حسن اخلاق و رابطۀ نیکو با مردم، تواضع و فروتنی، عدالت و صداقت، مدیریت و رهبری جامعه.

جمع‌شدن همۀ این نیکی‌ها در رهبری توانا و حاکمی مقتدر باعث می‌شود که الگو بودنش برای همۀ دوران‌ها و آدم‌ها سرلوحه باشد و آن‌ها گفتار و کردار خویش را در آینۀ وجودش به تماشا بنشینند.


پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم با به‌دست‌گرفتن زمام مدیریت و رهبری چنان حکومتی عجین با اخلاق و معنویت و ارزش‌های والای انسانی همچون عدالت، صداقت، شرافت و کرامت تشکیل داد و آن را با دمیدن روح تقو‌‌ا و پرهیزگاری، رفق و مدارا، مهر و محبت آراست که در تاریخ بی‌نظیر بود؛ همچنین جامعۀ آن روزگار را با سعۀصدر و حمایت از مظلومان چنان رهبری کرد که در هر مرز‌وبوم نه‌تنها آدم‌ها احساس امنیت و آرامش می‌کردند، حیوان‌ها نیز در امنیت و آرامش زندگی می‌کردند. پیامبر اکرم صلی‌الله علیه‌وآله‌وسلم با گذشت و بردباری چنان از خود ظرفیتی نشان داد که بسیاری از انسان‌های حقیقت‌بین به اسلام گرویدند و توانستند از اندیشه‌ها و باورهای فرسودۀ گذشته دست بکشند و خود را به پذیرش دین اسلام متقاعد کنند؛ بنابراین در هر زمان اگر زندگی پیامبر مهربانی‌ها بی‌طرفانه و با تعمق کند‌‌وکاو شود، می‌تواند راهگشای جامعۀ بشری و به‌خصوص مدیران و رهبران قرار گیرد.

 در کل، شناخت سیرۀ مطهر رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم برای عموم و به‌خصوص برای مسئولان و مدیران عالی‌رتبۀ نظام و همچنین مدیرانی که رهبری جامعه را بر عهده ‌دارند، ضرورتی قرآنی و تاریخی و انسانی است؛ زیرا بدون شناخت راه‌ورسم زندگانی پیامبر رحمت، رسیدن به سعادت و رستگاری امکان‌پذیر نیست.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: یادداشت مدیریت پیامبر اسلام الگوی موفق اهل سنت اکرم صلی الله علیه وآله وسلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۹۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، ساسان زارع معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله در یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد با اشاره به مواجه مستقیم جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی ابراز کرد: در این مواجهه غول‌های تکنولوژی دنیا در حوزه پدافند در مقابل ما قرار گرفتند و یک جنگ تمدنی در حوزه تسلیحات نظامی شکل گرفت.

وی با اشاره به دلیل این که طرف مقابل مغلوب شد، اظهار کرد: یک بار کشورهای عربی جمع شدند تا کوچک‌ترین ضربه‌ای به اسرائیل بزنند؛ ولی با وجود این که تا بن دندان مسلح بودند و در زمان خود هیچ کسری تسلیحاتی نداشتند ولی شکست خورده جنگ را ترک کردند ولی دلیل اینکه امروز این پیروزی رقم خورد این بود که الگوی تهیه تسلیحات نظامی ما بومی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه وقتی کشوری یک اسلحه تولید می‌کند توان مقابله با آن را هم دارد، گفت: آن چیزی که امروز باعث شد که طرف مقابل مقهور و مغلوب شود این بود که با تسلیحات و تکنولوژی روبرو شد که هیچ اطلاعی از آن نداشت.

وی با بیان اینکه مشکل آمریکا با حاج قاسم این بود که با الگوی تصمیم گیری او آشنا نبودند و آن را نمی‌شناختند، گفت: هر ایده جدید حکمرانی که متولد می‌شود باید بتواند ساختارهای مخصوص به خود را گسترش دهد و سبک زندگی مختص خود را شکل دهد و اگر این کار را نکنند شکست می‌خورد.

زارع با بیان اینکه اگر ما نتوانیم ساختارهای زندگی برخاسته از ایده مرکزی ولایت فقیه و مردم سالاری دینی را شکل دهیم این ایده به تحقق نخواهد رسید، گفت: ما نمی‌توانیم یک سیستم غربی را وارد کشور کنیم و برداشت نهایی ما تمدن اسلامی باشد؛ بنابراین اگر ما نتوانیم ساختارهای بومی مبتنی بر مردم سالاری دینی را شکل دهیم هیچ گاه تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت.

وی موفقیت موشکی ایران در مواجهه با اسرائیل را نمونه کوچکی از بلوغ مردم سالاری دینی در حوزه امنیتی و تسلیحاتی دانست و گفت: وقتی تکنولوژی غرب را وارد می‌کنیم در حقیقت فکر، ارزش و چارچوب‌های فرهنگی آن کشور را وارد کرده ایم و همین مشکل ما با رژیم پهلوی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه این نکته تمدنی در دیگر حوزه‌ها هم باید شکل بگیرد، گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با دهه هشتادی‌ها به آنها فرمودند که شما ایران را در قله تمدن دنیا خواهید دید و در جای دیگر فرمودند این تمدن شکل نخواهد گرفت مگر با کشور مستقل، پیشرفته، معنوی و الهام بخش.

وی مأموریت ویژه جامعه قرآنی عصر را ارتقای ظرفیت‌های معنوی جامعه بر مبنای ترویج انس با قرآن دانست و گفت: الگوی تمدنی مردم سالاری دینی با حضور و نقش آفرینی مردم مؤمن به وجود آمده است و این حضور باید به صورت پر رنگ تر ادامه پیدا کند.

زارع با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به دو دلیل باید الگوی عمل در گام دوم انقلاب تغییر کند و یک حرکت عمومی شکل بگیرد، افزود: دلیل اول اینکه مسائل گام دوم انقلاب از جنس فرهنگی و غیر ملموس است و دلیل دوم اینکه حرکت‌های فرهنگی و نرم نیاز به استمرار و امتداد اجتماعی و اتخاذ یک سبک زندگی مجاهدانه دارد.

وی با بیان اینکه یک تمدن به صورت تدریجی شکل می‌گیرد و به اوج می‌رسد گفت: هر چه تعداد جلسات خانگی بیشتر شود جامعه اسلامی‌تر می‌شود و نباید از این کار خسته شویم بلکه باید به این فعالیت خود ادامه دهیم و نتایج آن را بعدها ببینیم.

کد خبر 6089237 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • عملیات پهپادی موفق حزب الله علیه مقر‌های فرماندهی صهیونیست‌ها
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • آیت‌الله خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران: حجاب نباید جامعه را دو قطبی کند/ دشمنی با ایران بازی با دم شیر است/ دشمنان ما در هر نقطه جهان که هستند بدانند رژیم صهیونیستی نابود شدنی است
  • همراهان منطقه‌ای آمریکا و اسرائیل صحنه را در «وعده صادق» باختند
  • اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب