Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@23:46:01 GMT

حداقل دستمزد کارگر ترکیه‌ای چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۲۹۸۴

حداقل دستمزد کارگر ترکیه‌ای چقدر است؟

یک فعال کارگری با اشاره به مبلغ دستمزد ۲۰۲۲ کارگران در ترکیه،تاکید کرد: تا زمانی که در خصوص تعریف خط فقر به اجماع واحدی در بین دستگاه‌ها و مراجع آماری نرسیم، نمی‌توانیم حداقل دستمزد کارگران را بر مبنای رقم خط فقر تعیین کنیم.

ناصر چمنی، درباره مبنا قرار دادن رقم خط فقر به جای رقم سبد معیشت در تعیین حداقل دستمزد کارگران ابراز عقیده کرد و به ایسنا، گفت: اگر قانون و ماده ۴۱ در مورد تعیین حداقل مزد به درستی اجرا شود، یقینا خط فقری که اعلام می‌کنند به رقم سبد معیشتی که از کمیته دستمزد شورای عالی کار بیرون می آید، نزدیک خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اینکه خط فقر، مبنای تعیین دستمزد قرار گیرد هیچ ایرادی ندارد اما به شرطی که خط فقر واقعی اعلام شود نه اینکه بر اساس شرایط اقتصاد یا وضعیت کارفرما و بنگاه آن را کم اعلام کنیم که به زیان جامعه کارگری تمام شود.

این فعال کارگری با بیان اینکه مرکز آمار رقم سبد معیشت خانوار را ۱۱ میلیون تومان اعلام کرده است، گفت: در حال حاضر غیر از مرکز آمار مراجع دیگری مثل بانک مرکزی، وزارت کار و مرکز پژوهش‌های مجلس هم هستند که این آمار را ارائه بدهند ولی آمار همه آنها متفاوت است؛ پس تا زمانی که به اجماع واحدی در خصوص رقم خط فقر نرسیم نمی‌توانیم حداقل دستمزد کارگران را بر اساس تعریف خط فقر تعیین کنیم.

چمنی در ادامه به حداقل دستمزد کارگران ترکیه در سال ۲۰۲۲ اشاره کرد و گفت: کشور ترکیه مثل ما با مشکل تورم شدید روبه رو است ولی آنها برای ۲۰۲۲ دستمزدها را ۵۰ درصد افزایش دادند و حداقل دستمزد کارگر ترکیه ای را ۴۲۵۰ لیر تصویب کردند. هر لیر ۲۰۵۰ تومان است که با محاسبه  آن حداقل حقوق کارگر در ترکیه  ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و نزدیک ۹ میلیون تومان شده که به خط فقر ما نزدیک است.

وی ادامه داد: در ترکیه هنگام تعیین دستمزد دلار حدودا ۱۷ لیر بود ولی با افزایش ۵۰ درصدی دستمزد، لیر خود را در برابر دلار آمریکا نشان داد و جالب اینکه باعث شد قیمت دلار در ترکیه حداقل پنج لیر پایین بیاید و ارزش لیر بالا رفت که به پول ما حدود ۱۰ هزار تومان می شود اما اگر این افزایش در کشور ما اتفاق می افتاد، می گفتند تورم ۵۰ درصدی به اقتصاد و کشور تحمیل شده است.

این فعال کارگری در پاسخ به این پرسش که چرا چنین اتفاقی در کشوری با تورم مشابه ایران رخ می دهد؟ اینطور پاسخ داد: سیاستی که آنها در قبال تورم اعمال می کنند قابل مقایسه با ما نیست. قطعاً تورم را لحظه به لحظه رصد و کنترل می‌کنند که افزایش دستمزد به نقدینگی و تورم در جامعه دامن نمی زند در حالی که ترکیه نه درآمد نفتی دارد و نه از نظر صنعتی همتراز کشور ما است.

وی ادامه داد: تعریف سبد معیشت کارگر چیست؟ سبد معیشت می گوید یک خانوار باید بتواند با پول و درآمدی که دریافت می‌کند خودش را در طول ماه اداره کند. در بحث سبد معیشت تنها مایحتاج و هزینه‌های اولیه مثل خوراکی ها و مسکن را می‌بینند و به خاطر شرایط اقتصادی چند سالی است که خیلی از اقلام مثل مسافرت در آن دیده نمی شود لذا معتقدم اگر رقم سبد معیشت به درستی دیده و قانون در تعیین دستمزد درست اجرا شود، یقینا با خط فقری که اعلام می شود، هیچ تفاوتی ندارد.

این فعال کارگری با بیان اینکه در مباحثی مثل معیشت، دستمزد و خط فقر از وزارت کار انتظار بسیاری داریم، اظهار کرد: اگر تاکید داریم افراد آشنا با مباحث حوزه روابط کار و کار وکارگر که به شرایط معیشت خانوارهای کارگری اطلاع و اشراف کامل دارند به بدنه ورود کنند به این دلیل است که مشکلات و مطالبات به معنای واقعی برطرف و پیگیری شود. بزرگترین مشکل و دغدغه جامعه کارگری عدم اطلاع تصمیم گیران و سیاست گذاران در حوزه روابط کار است. با سیاست دوگانه نمی توانیم دستمزد تعیین کنیم، از یک طرف بگوییم تابع قانون هستیم ولی قانون را درست اجرا نکنیم یا احیای کارخانه ها را در دستور کار قرار بدهیم ولی به معیشت و حقوق و مزد کارگر و نیروی شاغل در آن توجه نکنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه دستمزد کارگران کارگر ترکیه مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه حداقل دستمزد کارگران حداقل دستمزد کارگر رقم سبد معیشت فعال کارگری خط فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۲۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار

به گزارش همشهری آنلاین، مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با همشهری درباره اهمیت فرهنگ کار در سخنان رهبر معظم انقلاب اظهار داشت:همان طور که در فرهنگ دینی اسلام ، حرمت خاصی برای کار و کارگر قائل شده‌اند، قطعا در نگاه کشورمان و مخصوصا رهبر معظم انقلاب نیز این موضوع به صورت ویژه پیگیری می‌شود. حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با کارگران عزیز کشور، اهمیت کار و ارزش آن را به طور دقیق یادآور شدند. متاسفانه در برخی از بخش های کشور شاهد کمرنگ شدن فرهنگ کار هستیم. از سوی دیگر یکی از دلایلی که علاقه ی جوانان کشور به موضوع کار و کارگری را کاهش داده است، جا افتادن نگاه اشتباه و سطح پایین به کارگران کشور است. با ادامه داشتن چنین نگاهی، جوانان حق دارند وارد حوزه کار و کارگری نشوند و منتظر بمانند تا مسئولیت و جایگاهی در ادارات دولتی و خصوصی به دست آورند. لازمه نگاه جدید به فرهنگ کارگری در چند محور قابل تصور است؛اول، نگاه ویژه به معیشت کارگران و فراهم آوردن امنیت شغلی لازم برای کارگران است.یعنی همان موضوعی که رهبر معظم انقلاب به درستی هرچه تمام تر به آن اشاره فرمودند. بنابراین لازم است تا قوای سه گانه با همکاری های خود تلاش کنند تا در مقابل تورم سالیانه بایستند و مانع از تحت تاثیر قرار گرفتن معیشت مردم و به خصوص کارگران شوند. باید بپذیریم که در شرایط اقتصادی حال حاضر کشور، کارگران معیشت سختی دارند و این گونه، حل مشکلات کارگران در حد شعار باقی میماند و در عمل اتفاق خاصی نخواهد افتاد.

وی ادامه داد: بخش دوم، تجدیدنظر در فرهنگ نگاه به کارگر است. چرا که نشان دادن کارگر به عنوان طبقه ضعیف جامعه و کسانی که از نظر ظاهری و طبقه اجتماعی در سطح پایینی قرار دارند، امری اشتباه است و مانع از درک زحمات این قشر بزرگ می‌شود. برای موضوع سوم در حوزه قانون گذاری نیز باید تلاش کرد تا قوانینی مناسب و درخور برای معیشت و کسب و کار کارگران تهیه و اجرا شود. تا دیگر نگاه از بالا به پایین به جامعه کارگری و مولد وجود نداشته باشد. بنابراین هم مجلس شورای اسلامی وظیفه دارد تا برخی از قوانین را در حوزه کارگری اصلاح و به روزرسانی کند و در موضوع اجرا نیز دولت به خوبی همکاری های لازم را انجام دهد. البته حق کارفرمایان نیز نباید فراموشان شود. چهارم، نگاه ویژه به اموال کارگران و بازنشستگان؛ در مدیریت اموال کارگران بازنشسته متاسفانه در برخی از بخش های تابع صندوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی، شاهد مدیریت مسئولینی بی تجربه هستیم. همین موضوع باعث شده است در واگذاری برخی از اموال کارگران بازنشسته به نظرات کارگران و سهام داران توجه نشود.

یوسفی در پایان یادآور شد: مورد پنجم، اصلاح بخش واسطه گری در کشور است. متاسفانه سیستم بانکی در تامین منابع تولید به خوبی فعالیت نمیکند و رهبر انقلاب نیز به این موضوع اشاره کردند. بنابراین لازم است یک بازنگری جدی صورت بگیرد تا بانک ها از بنگاه داری به سوی تامین کننده منابع مالی برای شرکت های تولیدی قدم بردارند.این موارد از جمله موضوعاتی است که باید فارغ از شعار زدگی و در سطح عمل به آن پایبند بود تا نقش کارگر و اتحادیه های آنان را جدی تر ببینیم. در حقیقت اگر حق و حقوق کارگران به درستی و در زمانی که باید به آنان پرداخت شود، در این صورت فرمایشات دقیق رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگران محقق خواهد شد.

کد خبر 847032 برچسب‌ها کارگران رهبر معظم انقلاب مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل کمربند ایلخچی
  • رشد اقتصادی جامعه و رونق معیشت مردم مرهون تلاش کارگران است
  • حداقل سهم مازندران در هیئت دولت، حضور یک وزیر کشاورزی یا ورزش از نخبگان این استان است
  • عدم‌ پرداخت دستمزد و بیمه و نبود امنیت شغلی ظلم به کارگران است
  • سورپرایز بزرگ کارگران با دریافت پاداش روز کارگر | کارگران اردیبهشت ۲ تا حقوق می‌گیرند
  • تغییر مدیریت در کار نیست؛ مدیران سرخابی حداقل تا پایان فصل در استقلال می‌مانند
  • نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار
  • حال کارگران خوب است!
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • سومین درخواست وزارت ارتباطات برای رفع فیلترگوگل‌پلی/ رونمایی ماهواره‌های جدید تا یکی دو ماه دیگر