Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@21:03:43 GMT

تعارض منافع آفت بازار سرمایه

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۷۹۳۲

تعارض منافع آفت بازار سرمایه

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محسن علیزاده در تشریح نشست 4ساعته کمیته بازار سرمایه مجلس شورای اسلامی با جمعی از فعالان بازار، گفت: ما به‌دنبال این هستیم که نظرات و پیشنهادات فعالان بازار سرمایه درباره بهبود شرایط بازار را دریافت کنیم، همچنین مواد 10گانه‌ای که باید توسط دولت در لایحه بودجه 1401 اعمال می‌شد، تاکنون به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم سپیدان و بیضاء در مجلس شورای اسلامی درباره دغدغه فعالان بازار سرمایه مبنی بر ضرورت حذف قیمت‌گذاری دستوری و دامنه نوسان توضیح داد: ما درباره حذف قیمت‌گذاری دستوری قانون داریم و بارها بر حذف قیمت‌گذاری دستوری در خصوص کالاهایی که در بورس عرضه می‌شوند به دولت تأکید کردیم، دولت نیز در بخش‌هایی به تحقق این مهم کمک کرده است، اما در برخی بخش‌های دیگر متأسفانه این امر اجرایی نشده است.

علیزاده با تأکید به اینکه باید تمامی کالاهایی که در بورس عرضه می‌شوند از پروسه قیمت‌گذاری دستوری خارج شوند، ادامه داد: همچنین از تکالیف غیرقانونی که برای شرکت‌های بورسی مشخص می‌شود باید اجتناب شود.

رئیس کمیته بازار سرمایه با بیان "در نشست امروز پیشنهاداتی درباره حجم مبنا و دامنه نوسان مطرح شد"، تصریح کرد: شورای‌عالی بورس اختیار استفاده از این ابزار در زمان مناسب را به هیئت مدیره بورس داد، از هیئت مدیره بورس انتظار می‌رود که یک بار برای همیشه جرئت و جسارت لازم را به‌خرج دهد و دامنه نوسان را حذف کند تا بازار سرمایه ایران نیز مانند بازار سرمایه در سایر کشورها عمل کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تصریح به این‌که فرمول محاسبه شاخص کل بازار سرمایه باید اصلاح شود یا شاخص کل حذف شود و شاخص وزنی معیار سنجش بازار سرمایه شود تأکید کرد: ازآن‌جا که تعیین موضوعات مذکور در اختیار سازمان بورس است ما نیز باید این موضوعات را از سازمان بورس پیگیری کنیم تا این امور محقق شود.

وی تعارض منافع در تمامی ارکان از جمله شورای‌عالی بورس و هیئت مدیره بورس را یکی از مشکلات بازار سرمایه برشمرد و اضافه کرد: تعارض منافع آفت اساسی در بازار سرمایه و یکی از نگرانی‌های جدی فعالان بازار سرمایه است، زیرا با تعارض منافع فرصتی برای عده‌ای خاص ایجاد می‌شود و رانت اطلاعاتی شکل خواهد گرفت که سایر افراد از این داده‌ها بی‌خبر هستند، باید به تعارض منافع در تمامی سطوح خاتمه داد و ما از شورای‌عالی بورس و هیئت مدیره بورس می‌خواهیم این موضوع را سریع‌تر بررسی کنند، مکاتباتی در این خصوص انجام دادند که پاسخ‌های ارائه‌شده قانع‌کننده نبود بنابراین مجدداً این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: باید نهادی که ویژگی‌های مورد نظر را دارد مجوزهای مربوط به آموزش در بازار سرمایه را صادر کند و همچنین نظارت‌های پسینی را نیز انجام دهد، البته باید به این نکته دقت شود که در صدور مجوزها نباید سختگیری شود، ما نیز به‌دنبال این هستیم که فرآیند صدور مجوزها در همه موارد تسهیل و کوتاه شود.

علیزاده به خانه ملت گفت: برخی آموزش‌های موجود در حوزه بازار سرمایه اغواگری است و به‌زعم فعالان بازار اقتصادی رؤیافروشی است، این افراد موجب ضرر و زیان مردم و سهامداران می‌شوند و در هیچ جلسه‌ای حضور ندارند و پاسخگو نیز نیستند و تنها در فضای مجازی فعالیت می‌کنند. سازمان بورس باید به این موضوع رسیدگی و از فعالیت این افراد جلوگیری کند، باید فضای امنی ایجاد شود که مردم بتوانند از خدمات افراد دارای مجوز رسمی استفاده کنند. ما نیز این موضوع را در شورای‌عالی بورس دنبال می‌کنیم، امیدوارم دولت راهکارها و پیشنهاداتی را که پیش از این ارائه داده است عملیاتی کند تا از این طریق و همچنین با اجرای مصوبات خوب شورای‌عالی هماهنگی سران قوا، مجدداً اعتماد به این بازار بازگردد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1126696 برچسب‌ها بازار سرمایه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه قیمت گذاری دستوری هیئت مدیره بورس شورای عالی بورس فعالان بازار بازار سرمایه تعارض منافع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۷۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات

به گزارش قدس آنلاین، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه (۸ اردیبهشت) با رشد ۶۵۲ واحدی به ۲,۳۰۴,۹۷۸و احد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۳۹۵.۱۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات امروز ۸.۰۳۲ میلیارد سهم بود که طی ۳۶۸,۶۰۳ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۵,۲۹۴.۸۳۴ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۲۹,۵۰۲.۸۸۴ میلیارد ریال شد.

امروز فملی به تنهایی ۲ هزار و ۹۳۵ واحد شاخص را بالا کشید. رشد فملی متأثر از رشد قیمت جهانی مس است. پس از فملی، تاصیکو و سدشت نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای شپنا، شستا و وبملت از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای تجلی، حسینا و فجهان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای آریا، شگویا و خاور نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.

به نظر می‌رسد که با توجه به معاملات امروز، در بازار فردا نیز شاهد تابلوی قرمز در ابتدای آغاز معاملات بازار سرمایه باشیم. انتظار می‌رود در ادامه بازار، تقاضا افزایش یافته، و در انتها بازار متعادلی را شاهد باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت