Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزیکشنبه دبیرخانه کانون‌های تفکر آب دانشگاه یزد، حسین ملکی‌نژاد در نشستی بر ضرورت تمرکز بخشی و حمایت از فناوری‌های نوین در این صنعت  تاکید کرد و افزود: بر این اساس محدودیت منابع آبی ما را بر آن می‌دارد تا با استفاده از فنون جدید و روش‌های نوین برای بهره‌برداری حداکثری از منابع آب، تلاش کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی که در یکصد و سومین نشست مجازی کانون تفکر آب این واحد دانشگاهی که با محوریت آشنایی با فناوری‌های نوین این صنعت در پارک علم ‌و فناوری یزد سخن می گفت، بر نقش صنایع در تولید حجم بالای پساب و آلودگی منابع آب‌ و هوا مطالبی را در  قالب طرح سئوال در  حمایت از صنایع آب بیان کرد.

همچنین رییس گروه تحقیق، پژوهش و نوآوری شرکت مدیریت منابع آب ایران به نقش مثبت پارک‌های علم فناوری در ایجاد اشتغال و نوآوری اشاره کرد و گفت: در راستای تصمیم شرکت و واحدهای تابعه مبنی بر مدیریت مصرف آب و افزایش بهره‌وری در سال ۱۳۹۹ آیین‌نامه‌ای در چارچوب مدیریت منابع آب تنظیم شد.

فریده کرم زاده، افزود: در این ارتباط کمیته راهبردی و تحقیقات فناوری با حضور استادان دانشگاه و اعضای پارک‌های علم و فناوری در راستای کوشش برای دستیابی به دانش و فناوری‌های نوین جهانی امور آب تشکیل شد.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد تعطیلی کمیته امور اجتماعی منابع آب هم، گفت: مباحث اجتماعی آب اهمیت بالایی دارد با تغییر ساختار سازمانی صورت گرفته در شرکت آب منطقه‌ای این مبحث تحت عنوان معاونت در حوزه‌های آبریز تعریف‌ شد تا بتواند به‌طور اختصاصی و به نحو بهتری مسایل اجتماعی این حوزه را پوشش دهد.

همچنین معاون فناوری و نوآوری پارک علم ‌و فناوری یزد با تأکید بر اهمیت مشکل استان در حوزه آب، اظهارکرد: با توجه به حساسیت موضوع حدود هشت سال است که این مجموعه به این حوزه ورود کرد و تمهیداتی اندیشیده شد تا زمینه فعالیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه آب را فراهم آورد.

شهرام شکوهی افزود: در حال حاضر ۳۰ شرکت در زمینه‌ فعالیت‌های متنوعی از جمله تصفیه آب، پلتفرم مدیریت آب، اندازه‌گیری دبی آن و دیگر موارد فعال است. 

همچنین معاون فناوری و نوآوری پارک علم‌ و فناوری یزد افزود: ایجاد پردیس فناوری آب و محیط‌زیست در راستای تقویت شرکت‌های فعال و ایجاد یک شهرک پسماند با کمک اداره کل حفاظت محیط‌زیست یزد از دیگر برنامه‌های این مجموعه است.

شکوهی در توضیح خدمات این مرکز به شرکت‌های نوآور هم، گفت: مرکز نوآوری و مراکز رشد از هر ایده‌ای حمایت می کند تا موردپذیرش قرار گیرد و با ارایه وام و خدمات با ارزش افزوده بالا،مشاوره و آموزش‌های لازم، رشد این شرکت‌ها را تسهیل کند ،هنگامی‌که شرکت مورد پذیرش قرار گرفت از ۴۲ حوزه حمایتی برخوردار می شود.

وی در ادامه ضمن گلایه از نبود حمایت دولت از این بخش، بیان کرد: در بخش عرضه و تقاضا نیازمند حمایت دولت هستیم تا با اعمال قوانین در راستای جایگزینی فناوری های نوین به‌جای روش‌های پرمصرف تلاش کند.

سعید عطار، رییس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد هم از ضعف‌ها و خلأهای عمده اکوسیستم نوآوری استان سخن گفت و اظهارکرد: به نظر می‌رسد مشکل عمده در این زمینه بحث عرضه و تقاضا باشد، به‌ویژه در حوزه تقاضا مشکل زیادی داریم زیرا محصول شرکت‌های دانش‌بنیان تقاضا محور نیست.

 در ادامه نشست یادشده حمید مطهری، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد تأسیس پردیس آب را نیاز ضروری استان دانست و وجود آن را موجب تمرکز بخشی به مطالعات حوزه آب عنوان کرد.

به گفته وی، فناوری‌های نوین در حوزه آب بسیار متنوع است بایستی سرمایه‌ گذاری در این حوزه متناسب با الگوی آب هوایی و ظرفیت های موجود یزد باشد به همین دلیل پارک علم ‌و فناوری یزد و پردیس فناوری آب و محیط زیست در صورت تأسیس می‌توانند نقش مهمی در این راستا داشته باشد.

همچین به گفته کمال امیدوار، عضو هیات علمی بخش برنامه‌ریزی محیطی دانشگاه یزد بایستی شرایطی فراهم شود تا فناوری‌های موجود در این حوزه به بهترین نحو معرفی و بسترهای به‌کارگیری آن‌ها فراهم شود.

وی به طرح ۲ پرسش در زمینه‌ جایگاه کانون تفکر آب در حل مشکل اکوسیستم آب استان و ترغیب دانشجویان برای ورود به مساله آب پرداخت.

همچنین علی‌اصغر سمسار یزدی، مدیرعامل سابق  شرکت آب منطقه ای یزد توضیح داد که مدیریت مصرف بهترین گزینه برای حل بحران آب استان است نه راه‌های دیگری همچون انتقال آب.

وی بیان کرد: برگزاری یک رویداد در زمینه‌ مدیریت مصرف با همکاری دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری می‌تواند نقش مؤثری در این زمینه داشته باشد.

مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در این نشست ضرورت حمایت صنایع و معادن فعال از فعالیت شرکت‌های نوآور در زمینه‌ آب،تأکید بر اهمیت تشکیل پردیس آب و محیط‌زیست و ضرورت تمرکز بخشی به فعالیت‌های حوزه آب اعلام شد.

لزوم برگزاری ایده شو و رویدادهایی با محورهای فناوری های نوین در صنعت آب، ضرورت تفاهم و تعامل هرچه بیشتر پارک علم فناوری با دانشگاه یزد و معرفی این مرکز به دانشجویان تأکید بر اهمیت تناسب مدیریت مصرف به‌عنوان بهترین گزینه برای حل مشکل آب از دیگر موارد مطرح شده است. 

همچنین مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای یزد امروز اعلام کرد که  از میان ۱۹ دشت استان که دارای آب با کیفیت است  ۱۶ دشت به علت برداشت اضافه از آبهای زیرزمینی در شرایط ممنوعه قرار دارد  و سه دشت آزاد باقی مانده نیز از نظر کیفی دارای آب شور هستند.

به گزارش امروز روابط عمومی این شرکت محمدعلی امیربیکی در مورد وضعیت افت آبخوان و کسری مخزن در استان با اشاره به اینکه متوسط بارندگی سالیانه یزد حدود ۹۵ میلیمتر و در مقایسه با متوسط بارندگی کشور حدود ۳۸ درصد است افزود: واقع شدن استان در کمربند بیابانی نیمکره شمالی، تحلیل سیستم های باران زای وارده به استان به علت دوری از منابع رطوبتی، تابش بالای نور خورشید و موقعیت توپوگرافی منطقه موجب شد تا شرایط اقلیمی استان به صورت خشک و خشن درآید.

وی با بیان اینکه بهره برداری از آب زیرزمینی از قدیم با چشمه و قنات در استان یزد رایج بود و در دشت های مختلف شبکه های وسیعی از قنات وجود داشت که آب مورد مصرف کشاورزی، شرب و بهداشت را تامین می کرد  افزود:بهره برداری با این سیستم مناسب ترین روش حفظ تعادل هیدرولوژیکی سفره های آب زیرزمینی بود.

برچسب‌ها صرفه جویی در مصرف آب بارندگی یزد دانشگاه یزد خشکسالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صرفه جویی در مصرف آب بارندگی یزد صرفه جویی در مصرف آب بارندگی یزد دانشگاه یزد خشکسالی فناوری های نوین فناوری یزد مدیریت مصرف دانشگاه یزد محیط زیست منابع آب پارک علم شرکت ها حوزه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری رویدادی با مشارکت معاونت علمی، جهاد دانشگاهی، صندوق نواوری و شکوفایی، کانون مدیریت مالکیت فکری و قوه قضائیه برگزار شد.

در این رویداد روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ضمن تاکید بر اینکه مالکیت فکری باید به صورت جدی در کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: معتقدیم اگر قرار باشد ساختمان و بنای اقتصاد دانش بنیان در کشور بنا شود نیاز به بن سازه‌ای دارد که این بن‌سازه فقط مالکیت فکری است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور مزیت نسبی اقتصاد دانش بنیان را ارزشی دانست که توسط علم و فناوری در مقابل دارایی‌های فکری ایجاد می‌کند و گفت: ما سال‌ها در حوزه اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کار کرده‌ایم ولی مشاهدات نشان می دهد حدود ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا مربوط به دارایی‌های نامشهود است.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که ان چیزی که برای شرکت‌ها ایجاد ارزش می‌کند، نیروهای‌ انسانی، فناوری‌ها، اعتبار و برند است، خاطرنشان کرد: در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم و باید با سرعت بسیار زیادی در حوزه مالکیت فکری، ارزیابی و اعتبار بخشی کاری کنیم.

معاون علمی رئیس جمهور همچنین از توافق با مدیر وایپو (سازمان جهانی مالکیت فکری) برای برگزاری دوره‌هایی در حوزه مالکیت فکری برای اعتباربخشی به مجموعه های کارگذاری در ایران خبر داد و گفت : امیدواریم به زودی چندین تجربه موفق را در حوزه دارایی های نامشهود شرکت های دانش بنیان داشته باشیم.

وی با بیان این مطلب که ۹۰ درصد دارایی‌های شرکت‌های دانش بنیان دارایی‌های نامشهود است، گفت: امیدوارم با توجه به عزم جدی که در مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری وجود دارد به زودی شاهد یک نظام کارا برای ارزیابی و اعتبار بخشی در کشور باشیم.

کد خبر 6090812 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای