Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@03:51:33 GMT

جزئیات پاداش مشترکان کم مصرف برق

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۶۰۶۰

جزئیات پاداش مشترکان کم مصرف برق

مشترکان برق در حالی با مصرف برق در چارچوب الگو از تعرفه یارانه‌ای برق بهره‌مند می‌شوند که درصورت کاهش مصرف در ماه‌های گرم سال، مشمول دریافت پاداش آن هم بر اساس "هزینه تامین برق" شده و این پاداش در زمان‌هایی خاص تا دو برابر نیز قابل افزایش خواهد بود.

به گزارش برنا به نقل از  وزارت نیرو، مصرف برق در ماه‌های گرم سال و با روشن شدن لوازم برقی سرمایشی اوج می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ایام عموما حداکثر انرژی الکتریکی یا برق از نیروگاه‌ها دریافت و اگر نیروگاه‌ها توان پاسخگویی به حجم بالای تقاضا را نداشته باشند، شبکه برق با خاموشی مواجه می‌شود.

این در شرایطی است که افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور بسیار زمان‌بر، سرمایه بر آثار مخرب آن بر محیط زیست قابل توجه است و از سویی با مدیریت مصرف و حذف مصارف غیرمتعارف، مدیریت ساعات اوج بار شبکه یا پیک مصرف، قابل مدیریت است.
عموما در ماه های گرم سال تقاضا از نیروگاه ها افزایش یافته و این فشار در ساعات اوج یا پیک بار مضاعف می شود. ساعات پیک مصرف عموما از ساعت ۱۲ تا ۱۸عصر و مجددا از ۲۰ تا ۲۳ شب را در ماه های گرم در برمی گیرد، و نیاز است در این ساعات، مشترکان تا حد امکان مصرف برق خود را مدیریت کنند.
آئین نامه ابلاغی هیئت وزیران درباره نحوه محاسبه تعرفه برق نیز این مسئله را از نظر دور نداشته و اقدام به سیاست گذاری های تشویقی برای مهار مصرف در ماه های گرم و ساعات پیک مصرف کرده  و در این رابطه آورده است: "با هدف تشویق مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند و مصرف خود را در ماه‌های گرم نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش می‌دهند، به میزان کاهش مصرف نسبت به الگوی مصرف یا مصرف دوره مشابه سال قبل ، پاداش صرفه جویی معادل هزینه تأمین برق پرداخت می‌شود. اعمال ضریب ۲ برای پاداش صرفه جویی در ساعات اوج بحرانی بلامانع است و برای فرهنگ سازی و تشویق به کاهش مصرف، وزارت نیرو مجاز به تعیین و اعمال تشویق (پرداخت پاداش) بیشتر و یا اهدای جوایز است."
بر این اساس چنانچه مشترکان برق بتوانند مصرفشان را در چارچوب الگو کاهش دهند، مشمول پاداش می شوند. اصولاً الگوی مصرف برق بر اساس میانگین مصرف عامه مردم و لوازم برقی که عموم مردم استفاده می کنند، طراحی شده است و برای ۸۰ درصد مشترکین کشور که در مناطق عادی به سر می برند ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه های غیرگرم سال و ۳۰۰ کیلووات ساعت برای ماه های گرم است، مناطق گرمسیر کشور نیز متناسب با شرایط آب و هوایی شان الگوی خاص خود را دارند که تا ۳۰۰۰ کیلووات ساعت افزایش می‌یابد.
بر این مبنا چنانچه مشترکان برق بتوانند در ماه های گرم سال "مصرف خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داده" و "به زیر الگوی مصرف" برسانند، به ازاء هر کیلووات ساعت کاهش مصرف، معادل هزینه تامین برق پاداش گرفته و در قبوض خود بستانکار می شوند، این در شرایطی است که دولت در چارچوب الگوی مصرف، برق را به نرخ یارانه ای و به طور میانگین کمتر از یک سوم این نرخ در اختیار مشترکین قرار می دهد و البته پاداش کاهش مصرف در زمان پیک و اوج بارشبکه، می‌تواند تا دو برابر قیمت تامین برق هم افزایش یابد.
علاوه بر این که آئین نامه هیات دولت پیش بینی کرده است تعرفه برق مشترکین تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی در صورت مصرف به میزان ۵۰ درصد الگو، رایگان در نظر گرفته شود.
بدون شک همه این امکان را خواهند داشت که با کمی توجه و مدیریت در نحوه استفاده از لوازم برقی و الکتریکی منزل، علاوه بر کمک به صنعت برق و حفظ منابع ملی کشور، در راستای کمک به اقتصاد خانواده گام بردارند، اقداماتی چون استفاده از نور روز و خاموش کردن روشنایی های اضافی در پیک مصرف، استفاده بیشتر از دور کندکولر و یا تنظیم کولر گازی روی دمای آسایش یا همان ۲۵ درجه، استفاده از وسایلی چون ماشین لباسشویی و اتو در ساعات اولیه صبح یا ساعات آخر شب، توجه به برچسب انرژِی هنگام خرید لوازم برقی و ....
بر این اساس می‌توان در راستای مصرف بهینه انرژی برق گام برداشت و از مزایای آن برخوردار شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا انرژی برق سرمایه محیط زیست صرفه جویی فرهنگ سازی وزارت نیرو شرایط آب و هوایی دولت یارانه پوشش کمیته امداد امام خمینی بهزیستی صنعت خانواده روشنایی مصرف بهینه انرژی برق بهزیستی روشنایی شرایط آب و هوایی یارانه ماه های گرم سال کیلووات ساعت لوازم برقی الگوی مصرف کاهش مصرف پیک مصرف مصرف برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند

به گزارش خبرآنلاین،‌ بسیاری از عادات غلط زندگی و یا برخی شرایط پزشکی در ابتلا به یبوست تاثیرگذارند؛ از قبیل عدم نوشیدن مایعات کافی، عدم ورزش، استرس بیش از حد، انسداد روده، بیماری روده مانند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، سرطان رکتوم و ... اما چگونه می‌توان این مشکل رایج گوارشی را برطرف کرد؟

ایسنا نوشت: اگر مواد غذایی خشک همچون برنج، نان سفید، نان باگت، غذاهای بریان شده و ادویه‌جات را به مقدار زیاد استفاده می‌کنید، حجم آن‌ها را کم کرده و از غذاهایی همچون سوپ کمی چرب، خوراک کدو، بورانی، آش چغندر، شیر برنج و فرنی استفاده کرده و کمی روغن بادام شیرین طبیعی، روغن زیتون و یا روغن کنجد به غذاها بیفزایید. بخاطر داشته باشید آب عدس و آب کلم ملین است ولی جرم خود عدس و کلم قابض است و از خوردن آن‌ها باید پرهیز کرد.

اگر در معرض هوای گرم و یا تعریق فراوان هستید نوشیدنی‌های خنک مثل شربت آلو، هندوانه، خیار، دوغ و ماء الشعیر مصرف کنید.

همچنین مصرف برخی از ویتامین‌ها می‌تواند در دور کردن این عارضه از شما تا حدی موثر باشد؛ البته قبل از مصرف هر نوع مکمل ویتامین یا خرید آن باید با پزشک‌تان مشورت کنید؛ چون بسیاری از ویتامین‌ها برای نوزادان، مبتلایان به بیماری‌های گوارشی، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و ... ممکن است مفید نباشند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف پنج ویتامین می‌تواند به کاهش علائم یبوست کمک کند که این ویتامین‌ها شامل موارد زیر است:

_ اسید فولیک: به عنوان فولات یا ویتامین ب ۹ نیز شناخته شده است. کمبود اسید فولیک گاهی اوقات باعث یبوست می‌شود. در صورت امکان به جای مصرف مکمل‌های اسید فولیک، غذاهای غنی از آن را مصرف کنید. غذاهای غنی از فولات عبارتند از اسفناج، نخود، غلات صبحانه و برنج غنی شده با اسید فولیک. حد بالای اسید فولیک که اکثر بزرگسالان می‌توانند تحمل کنند، ۱۰۰۰ میکروگرم است.

_ ویتامین ب ۱۲: کمبود این ویتامین می‌تواند باعث یبوست شود. اگر یبوست شما به دلیل کمبود ویتامین ب ۱۲ باشد، افزایش مصرف روزانه آن می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین ب ۱۲، سوای مکمل‌ها عبارتند از جگر گاو، ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی تن. اکثر بزرگسالان باید ۲.۴ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ در طول روز دریافت کنند.

_ ویتامین C : یک ویتامین محلول در آب است. چون بدن مقدار مشخصی ویتامین C را می‌تواند استفاده کند، دز زیاد آن می‌تواند سبب بروز اسهال شود. اما تنها در صورتی که یبوست داشته باشید این تاثیر به مزاق شما خوش می‌آید. توصیه می‌شود دز ۱۰۰۰ میلی گرمی از این ویتامین را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا حرکات روده‌تان افزایش یابد. با این حال مصرف بیش از حد مضر است و باعث حالت تهوع و گرفتگی معده می‌شود.

_ ویتامین ب ۵: یا اسید پانتوتنیک باعث تحریک انقباض ماهیچه‌ای در سیستم گوارشی شده و به عمل دفع کمک می‌کند. میزان توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین ب ۵، برای اکثر بزرگسالان ۵ میلی‌گرم است. بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلی‌گرم از این ویتامین را دریافت کنند.

_ ویتامین ب ۱: یا تیامین، به بهبود فرایند هضم کمک می‌کند و سطوح پایین آن با علائمی از قبیل یبوست همراه است. اکثر زنان باید روزانه ۱.۱ میلی گرم و مردان ۱.۲ میلی گرم ویتامین ب ۱ مصرف کنند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901924

دیگر خبرها

  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • نوشیدن این چای فشارتان را تنظیم می‌کند
  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • کدام فلفل‌ها از همه تندتر هستند؟
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد
  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟