Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@22:10:01 GMT

نقشه راه تجارت خارجی برای تسهیل صادرات ترسیم شد

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۴۴۶۲

نقشه راه تجارت خارجی برای تسهیل صادرات ترسیم شد

گروه استان‌ها_ معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت گفت: نقشه راه تجارت خارجی ترسیم شده و از سال بعد به صورت جدی‌تر اجرا می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، فرهاد نوری عصر امروز  در مراسم روز ملی صادرات با بیان اینکه رویکرد جدید دولت درباره توسعه تجارت متمرکز است، اظهارداشت: نقشه راه تجارت خارجی ترسیم شده و از سال بعد به صورت جدی‌تر اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دستورالعمل‌هایی برای تسهیل صادرات در خارج از کشور دنبال می‌‌شود، گفت: دیپلماسی اقتصادی و حضور در بازارهای بین‌المللی با کالاهای با ارزش افزوده بیشتر و در کشورهایی که صادرات در آن بهتر صورت بگیرد، از جمله این دستورالعمل‌ها است.

نوری با بیان اینکه در داخل کشور نیز سعی بر این است که بستر مناسب‌تری برای کسب و کار صادراتی ایجاد کند، افزود: ارتقا، بهبود تکنولوژی و افزایش کیفیت باید مورد پیگیری باشد تا کالای ایرانی با برند ویژه در بازارهای دنیا حضور پیدا کند.

معاون سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه اجرای این سیاست‌ها نیاز به زمان بیشتری دارد، بیان کرد: در 10 ماه سال گذشته صادرات فزاینده بوده، قیمت هر تن کالای صادراتی رو به بهبود است و بازارهای بهتری در دسترسی قرار گرفتند.

نوری همچنین گفت: به کارگیری ابزارهای نوین بانکی و مالی در دستور کار قرار دارد و به زودی عملیاتی می‌شود.

توسعه صادرات به معنی اشتغال‌پایدار است

مظفر علیخانی، معاون اتاق ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه صادرات کارکردهای مختلف دارد که از جمله می‌توان به توزیع ثروت، رنگین شدن سفره مردم، صدور فرهنگ و تمدن اسلامی و ملی به دنیا، رونق اشتغال و تولید اشاره کرد، اظهارداشت:
در سال‌های اخیر مهم‌ترین کارکرد صادرات کسب درامدهای ارزی دانسته‌اند اما در کشورهای دیگر صادرات را با ارزهای خود انجام می‌دهند در حالی که وقتی ما صادرات را با ریال انجام می‌شو به عنوان قاچاقچی با ما برخورد می‌کنند.

وی با بیان اینکه زمانی که در جنگ اقتصادی قرار داریم با سیاست‌ها و قوانین مختلف، صادرات و تولید را به چالش کشیده‌ایم، گفت: تحریم‌های داخلی بیش از تحریم‌های خارجی صادرات را به چالش کشیده است.

علیخانی با بیان اینکه شیب برگشت ارز به چرخه اقتصادی کشور بیش از گذشته است، افزود: در 9 ماهه به اندازه صادرات سال گذشته توانستیم صادرات را رشد دهیم.

وی عنوان کرد: با وجود اقداماتی که انجام شده اما صادرکنندگان با مشکلاتی از جمله عدم دسترسی به مواد و کالا، بی‌ثباتی قیمت‌ها، بالا بودن قیمت مواد اولیه‌، نبود سردخانه و تجهیزات و از همه مهم‌تر مشکلات ناشی از تعهدات ارزی و تعلیق کارت‌های بازرگانی روبه‌رو هستند.

وی با بیان اینکه نیازمند همدلی و همکاری هستیم، تصریح کرد: اتاق‌های بازرگانی، ایران و تعاون مشاور سه قوه هستند اما سیاست‌گذار نیستند و روز ملی صادرات  باید روزی باشد که صادرکنندگان با مشکل مواجه نباشد، روزی که صادرکننده دغدغه بخشنامه‌های خلق‌الساعه نداشته باشد.

حضور کالای با کیفیت ایرانی در بازارهای بین‌المللی به معنی شکست تحریم‌هاست

جمال رازقی، رئیس اتاق بازرگانی استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه با وجود بی‌مهری‌های سه سال گذشته صادرکنندگان سربازانی هستند که با شکست تحریم‌ها ثابت کردند حضور کالاهای ایرانی در بازار جهانی نشان از بی‌ثباتی تحریم‌ها دارد، گفت: عبور کالاهای ایرانی از مرزهای کشور مانند عمل سربازان در حراست از مرزها مقدس و قابل تکریم است.

وی با بیان اینکه بر خلاف آنچه به جامعه نشان داده می‌شود هزینه عقب افتادن صادرات را مردم ضعیف می‌دهند، گفت: در چند دهه اخیر تجارت خارجی وچار سردرگمی شده است و مشخص نیست که سیاستمداران بر چه اساس تصمیم می‌گیرند.

رازقی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار از طریق گفتمان با حاکمیت و تسهیل مسیر صادرکنندگان و فعالان اقتصادی از جمله رسالت‌های اتاق‌های بازرگانی است، بیان کرد: فساد گسترده و موانع بوروکراتیک، سرمایه‌گذاری و تولید را در ایران پرریسک کرده است؛ رواج کاغذبازی در کشور رایج مانع کارافرینی و سرمایه‌گذاری شده است و  برخلاف دستور رهبری درباره خصوصی‌سازی به نظر می‌رسد اندازه دولت در اقتصاد ایران بزرگتر شده و این یعنی سهم بخش خصوصی کمتر شده است.

تجارت خارجی ایران 80 میلیارد دلار شدعملیاتی شدن استفاده از رمزارز‌ها در تجارت خارجی کشور تا 2 هفته آینده4 مصوبه کارگروه ارزی وزارت صمت و بانک مرکزی برای تسهیل تجارت خارجی

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس با اشاره به اظهارات اخیر برخی از نمایندگان گفت: این بی‌عدالتی است که گسترش فقر و ناکارآیی اقتصاد کشور به گردن اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی گذاشته شود در صورتی که کارشکنی مجموعه بانک مرکزی و وزارت صمت مانع رشد صادرات در یک برهه که ارزش پول ملی کاهش یافته بود، شد.

انتهای پیام/424 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تجارت خارجی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۴۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور