Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@02:29:01 GMT

پشت پرده گشت زنی هوایی روس‌ها در سوریه

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۶۳۱۶

پشت پرده گشت زنی هوایی روس‌ها در سوریه

آفتاب‌‌نیوز :

رزمناو موشکی گارد پاسیفیک واریاگ، ناو بزرگ ضد زیردریایی ادمیرال تریبوتس و نفتکش بزرگ دریایی بوریس بوتوما که اخیراً در سومین رزمایش مشترک با چین و ایران در دریای عمان شرکت کرده اند، از طریق دریای سرخ و سوئز به سمت سوریه می‌روند.

آنتون مرداسوف در المانیتور نوشت: کرملین همچنان به فشار بر غرب ادامه می‌دهد و خواستار تضمین‌های امنیتی در اروپا، استقرار نیروها در نزدیکی اوکراین و انجام مانورهای نظامی یکی پس از دیگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوریه نیز هر چند غیرمستقیم در تاکتیک های پوتین دخیل است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اسرائیل پس از گشت زنی مشترک جت های نظامی سوریه و روسیه در 24 ژانویه در امتداد حریم هوایی سوریه، از جمله منطقه بلندی های جولان نگران بود. اکنون ارتش اسرائیل در تلاش است تا از طریق همکاران روسی خود بفهمد که چرا آنها می خواستند گشت زنی در امتداد مرزهای جنوبی سوریه را سازماندهی کنند. اولین تفسیر این است که طرف روسی تلاش می کند بر فعالیت حملات هوایی اسرائیل به اهدافی در سوریه تأثیر بگذارد. تفسیر دوم این است که در بحبوحه تنش‌ها بر سر اوکراین، مسکو سیگنالی به ناتو می‌فرستد مبنی بر اینکه قابلیت‌های نظامی مسکو شامل خاورمیانه می‌شود.

ارتش روسیه نیز طی هفته های اخیر گشت زنی های زمینی را سازماندهی کرد. به ویژه، فرماندهی پایگاه هوایی حمیمیم روسیه در سوریه به دلیل تهدید حملات تروریستی، حملات شبانه روزی را در بندر دریایی لاذقیه آغاز کرد. به گفته دریابان اولگ ژوراولف، یک مقام ارتش روسیه در سوریه، این اقدام به درخواست دمشق و سرویس های اطلاعاتی آن مربوط می شود. در 15 ژانویه، افسران روسی نیز مانورهایی را با یک واحد پدافند هوایی نیروهای حکومت سوریه انجام دادند.

برخی کارشناسان معتقدند هدف از این اقدامات ممکن است اسرائیل باشد. در ماه دسامبر، ارتش اسرائیل دو بار به اهدافی در یک بندر که در 20 کیلومتری پایگاه حمیمیم است، حمله کرد. به گزارش روزنامه روسی کومرسانت، از سال 2018، اسرائیلی ها به اهدافی در منطقه تحت کنترل روسیه حمله نکرده بودند، اما اکنون این توافق ضمنی را نقض کرده اند.

البته ارتش روسیه درک می کند که اسرائیل فعالیت در نزدیکی مرزهای خود را به عنوان یک سیگنال تعبیر و تفسیر می کند، اما از سوی دیگر، مسکو نیز در حال حل و فصل یک سری امور عملی است.

اول، در اول دسامبر، روسیه دوره آموزشی زمستانی برای نیروهای خود را آغاز کرد. در این ارتباط، مانورهایی با حضور ارتش روسیه و یگان های ارتش سوریه در استان های مختلف این کشور از جمله در شمال آن برگزار می شود.

دوم، توضیح رسمی وزارت دفاع در مورد سازماندهی گشت های زمینی برای جلوگیری از حملات تروریستی همچنان واقع بینانه تر به نظر می رسد. با وجود توقف درگیری‌های فعال، سرویس‌های امنیتی اسد به طور دوره‌ای از جلوگیری از وقوع حملات تروریستی و خرابکاری‌ها حتی در مرکز دمشق عاجز هستند. در همین حال، بانیاس که بین طرطوس و لاذقیه قرار دارد، هنوز مرکز قاچاق غیرنظامی به شمار می رود. جابجایی محموله از جمله ترانزیت مواد مخدر تحت پوشش پلیس مخفی سوریه انجام می شود و بعید است که ارتش روسیه بارنامه ها را بررسی کند.

سوم، پرواز نمایشی مشترک مرحله ای از کار برای بازگرداندن اثربخشی رزمی نیروی هوایی سوریه بود. مسیر گشت هوایی نه تنها در نزدیکی بلندی‌های جولان، بلکه بر فراز شمال سوریه از جمله رود فرات بود. هواپیماهای روسی از پایگاه هوایی حمیمیم بلند شدند و سوری ها از فرودگاه های Seikal و Dumayr استفاده کردند.

علاوه بر این، ارتش روسیه احتمالاً مانورهای گشت هوایی مشترک را فقط برای اینکه از حمله مجدد اسرائیل به نیروهای نیابتی ایران جلوگیری کند، انجام نداده است. از این گذشته، مسکو بارها به هواپیماهای ایرانی اجازه فرود در حمیمیم و تخلیه محموله های نامعلومی را داده است.

با این حال، روسیه همچنین در تلاش است تا سیگنال های روشنی را به ایالات متحده و متحدانش ارسال کند. در 20 ژانویه، وزارت دفاع روسیه از برگزاری رزمایش دریایی با حضور بیش از 140 کشتی در تمامی مناطق تحت مسئولیت ناوگان خبر داد. این بدان معناست که تا فوریه تقریباً تمام کشتی‌ها، زیردریایی‌ها، قایق‌ها و کشتی‌های پشتیبانی آماده رزم به طور همزمان به محدوده‌های آموزشی در مدیترانه، دریای شمال، دریای اوخوتسک، شمال شرقی اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام منتقل خواهند شد.

در آینده نزدیک، کرملین نیروی بی‌سابقه‌ای را در دریای مدیترانه متمرکز خواهد کرد. اسکادران روسیه مستقر در بندر طرطوس سوریه و متشکل از 10 کشتی، با دو گروه بزرگ دیگر از کشتی‌های جنگی نیز به این طرح ملحق خواهند شد. شش فروند کشتی بزرگ از کانال مانش و تنگه جبل الطارق به سمت دریای مدیترانه می روند. رزمناو موشکی گارد پاسیفیک واریاگ، ناو بزرگ ضد زیردریایی ادمیرال تریبوتس و نفتکش بزرگ دریایی بوریس بوتوما که اخیراً در سومین رزمایش مشترک با چین و ایران در دریای عمان شرکت کرده اند، از طریق دریای سرخ و سوئز به سمت سوریه می روند.

در تمام تاریخ پس از فروپاشی شوروی، روسیه رزمایشی با این مقیاس برگزار نکرده است. به نظر می رسد مسکو از روش کلاسیک تشدید در مذاکرات استفاده می کند که متضمن موضع مطالبه گرانه ی حداکثری و تعدادی مواضع اضافی سازش است. اما در واقعیت، روشن نیست که کرملین واقعاً به چه نوع مصالحه ای نیاز دارد. باید توجه داشت که پس از الحاق کریمه در سال 2014، تلاش مقامات روسیه برای معرفی خود به عنوان یک قلعه محاصره شده غیرمنطقی است.

منبع: سایت انتخاب

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ولادیمیر پوتین سوریه اوکراین روسیه ارتش روسیه گشت زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۶۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

پنتاگون: نه تنها اف-۱۶، بلکه تسلیحات دیگر به اوکراین ارسال می‌کنیم

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت کشورهای غربی نه تنها جنگنده‌های اف-۱۶ بلکه تسلیحات دیگری را نیز به اوکراین ارسال خواهند کرد.

 «ژنرال چارلز براون» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده طی جلسه‌ای در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا عنوان کرد: «ما فقط قرار نیست اف-۱۶ها را به اوکراین ارسال کنیم؛ بلکه خلبانان را آموزش خواهیم داد، هم‌چنین بحث آموزش نگهداری این جنگنده‌ها و ارسال سیستم‌های تسلیحاتی دیگر نیز مطرح است.»

طبق گزارش خبرگزاری تاس، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه به برگزاری گفت‌وگوها درخصوص اف-۱۶ها اشاره کرد.

کی‌یف در اوایل ماه آوریل اعلام کرد پنج گروه از خلبانان اوکراینی در بریتانیا، دانمارک، ایالات متحده و فرانسه برای پرواز با جت‌های جنگنده اف-۱۶ آمریکا آموزش می‌بینند. در پایان اوت ۲۰۲۳، هلند اعلام کرد که ۴۲ فروند اف-۱۶ را به اوکراین منتقل خواهد کرد، در حالیکه کپنهاگ به کی‌یف وعده داده بود که ۱۹ دستگاه از این نوع را تحویل دهد. در این میان، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هم هشدار داد که اف-۱۶ می‌تواند حامل تسلیحات هسته‌ای باشد و مسکو این را در عملیات رزمی خود در نظر خواهد گرفت.

چند روز پیش روزنامه لیبراسیون نوشت ۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه

مقام‌های روسیه اعلام کردند اوکراین به چند منطقه در روسیه در ساعات پایانی شب گذشته حمله پهپادی داشت و رسانه‌های روسی نیز گزارش کردند که آتش سوزی در یک پالایشگاه نفت در نزدیکی مسکو رویت شده است.

«پاول مالکوف» فرماندار منطقه «ریازان» هم‌مرز با مناطق شمال غربی مسکو گفت در این حملات پهپادی کسی زخمی نشده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، کانال تلگرامی «Baza» روسیه نیز که با سرویس‌های امنیتی این کشور همکاری دارد گزارش کرد که این حمله به پالایشگاه نفت رایازان بوده است.

این پالایشگاه که به شرکت روس‌نفت روسیه تعلق دارد و توسط آن اداره می‌شود حدود ۵.۸ درصد از نفت خام این کشور را پالایش می‌کند و هدف مکرر حملات هوایی اوکراین است.

فرمانداران مناطق «کرسک» و «ورونژ» در جنوب غرب روسیه هم‌مرز با اوکراین هم گزارش حملات پهپادی را در اراضی خود داده و گفتند این حملات زخمی یا خساراتی نداشته است.

روسیه به ندرت اطلاعاتی در مورد تاثیر کامل حملات اوکراین بر قلمرو و زیرساخت‌های خود افشا می‌کند.

مقامات کی‌یف مدعی‌اند هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی، انرژی و حمل و نقل روسیه، تلاش‌های جنگی مسکو را تضعیف می‌کند.

 

دیگر خبرها

  • یمن از آغاز مرحله چهارم تشدید عملیات علیه اسرائیل خبر داد
  • یمن از آغاز مرحله چهارم تشدید عملیات‌ علیه اسرائیل خبر داد
  • 8 زخمی در حمله جدید اسرائیل به سوریه
  • حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق هشت زخمی برجای گذاشت
  • حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها