Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان - استان سمنان با توجه به شرایط آب و هوایی و از سوی دیگر ساختار زمین شناسی که دارد، به قطب نمک در ایران تبدیل شده و بهترین معدن نمک در ایران را می‌توان در این استان، به ویژه در شهر گرمسار جستجو کرد.

شهرستان گرمسار ۶۰ درصد نمک کل کشور را تامین می‌کند.

۳۴ فقره پروانه بهره برداری نمک در استان وجود دارد که از این تعداد ۲۷ واحد فعال و ۷ واحد غیرفعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینطور که پیداست، برخی معادن به‌اندازه ارزششان مورد توجه قرار نمی‌گیرند؛ برای مثال ظرفیت معادن این استان استخراج ۱ و نیم میلیون تن در سال است و این درحالیست که استخراج واقعی معادن در سال گذشته ۷۰۰ هزار تن بوده است، درصورتی‌که با نگاه دلسوزانه به آن توجه شود می‌تواند زمینه اشتغال‌زایی و صادرات اصولی این محصول را فراهم کند.

گرمسار در پیج و خم پیگیری برای ایجاد مجتمع تخصصی نمک

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در گفت و گو با خبرنگار ما می‌گوید: شهرستان گرمسار تامین کننده ۶۰ درصد نمک کشور است که باتوجه به پتانسیل بالای آن درحال پیگیری هستیم تا مجتمع تخصصی نمک در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار راه اندازی شود تا از این ظرفیت عظیم استفاده بهینه انجام شود.

علیخانی می‌گوید: سمنان، قطب تولید نمک در کشور است و بیشترین میزان نمک تولیدی کشور در استان سمنان است که به شکل دانه بندی و بسته بندی شده و یا به صورت کلوخه به کشور‌های دیگر نیز صادر می‌شود.

به گفته معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان، نمک یک ماده اولیه است که در صنایع غذایی، چرم، پوست، صنایع شیمیایی کاربرد دارد که باتوجه به عیار و ناخالصی‌ها کاربرد آن مشخص می‌شود که باتوجه به ظرفیت معادن استان می‌توان با ایجاد صنایع مختلفی، چون کلرآلکالی‌ها و صنایع شیمیایی بر پایه نمک از این ظرفیت بهره برد.

۳۴ واحد فرآوری نمک در شهرستان گرمسار وجود دارد که ۵۴۰ نفر در این واحد‌ها مشغول به کارند.

معادن نمک استان سمنان جدا از این‌که بیش از نیمی از نیاز کشور به این ماده معدنی را مرتفع می‌کنند از پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری برخوردار هستند، پتانسیلی که اگرچه چند سالی است از آن بهره گرفته می‌شود، اما هنوز تا رسیدن به نقطه آرمانی و جایگاهی در خور، فاصله بسیار دارد.

گرمسار، شهری با میزبانی بهترین معدن نمک ایران و فرصت طلایی توسعه گردشگری

وقتی صحبت از معدن سنگ نمک می‌شود، ناخودآگاه شاید سنگ نمک و کارخانجات دانه‌بندی نمک، تنها چیز‌هایی باشند که به ذهن ما خطور می‌کنند. اما شاید جالب باشد که بدانید در شهرستان گرمسار که می‌توان آن را به عنوان قطب تولید سنگ معدن ایران در نظر گرفت، علاوه بر کاربرد صنعتی و تجاری که دارد، از پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری برخوردار اند، پتانسیلی که اگر کمی مورد توجه قرار گیرد تا رسیدن به نقطه آرمانی و جذب گردشگر و به دنبال آن اشتغال آفرینی فاصله بسیاری ندارد.

این معادن به صورت تونل پیچ در پیچ ۱.۵ کیلومتری در دل زمین امتداد دارد و دارای قندیل‌های زیبای نمکی است و هرساله نظر تعدادی از گردشگران را برای بازدید به خود جلب می‌کند و برخی از سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز در صدد توسعه این ظرفیت و بهره گیری در راستای نمک درمانی و  جاذبه‌های گردشگری این معادن هستند.

استفاده از معدن نمک گرمسار برای صنایع حفاری نفت

به دلیل کیفیت بالایی که معادن نمک این استان دارد، در حالت طبیعی سنگ نمک استخراج شده از معادن دارای خلوص تقریبا ۹۸ درصدی است. برای همین هم در صنعت و هم خوراک کاربرد فراوانی دارد.

بیشترین مصرف نمک صنعتی گرمسار در صنایع حفاری شرکت نفت استفاده می‌شود که از آن برای مستحکم کردن دیواره میادین نفتی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رونق اقتصادی اشتغال زایی شهرستان گرمسار استان سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است

ایسنا/زنجان نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان گفت: کسی که برای امرار معاش خود تلاش می‌کند به مصداق جهاد با دشمن است؛ چرا که فقر یکی از بزرگترین دشمنان به شمار می‌رود.

آیت‌الله علی خاتمی امروز (یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه) در مراسم گرامی‌داشت روز کار و کارگر که در معدن انگوران برگزار شد، با بیان اینکه تلاشی که برای آسایش جامعه انجام می‌شود در روشن شدن چراغ زندگی افراد موثر است و در دین اسلام ارزش دارد، اظهار کرد، اظهار کرد: کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و رونق و شکوفایی اقتصادی قرار دارند و تلاش‌های آن‌ها بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه نگاه به کار و کارگر در دنیا براساس منفعت اقتصادی و نظام سرمایه‌داری است، عنوان کرد: در اسلام، کار و تلاش از کرامت خاصی برخوردار بوده و بر اساس فرمایش قرآن، پیامبر و ائمه اطهار (ع)، بالاترین و بهترین دریافت و برداشت انسان در دنیا تلاش است.

خاتمی خاطرنشان کرد: مسئولان وظیفه دارند از زحمات این افراد قدردانی کنند و با تضمین امنیت شغلی، در راستای ایمنی محیط کار و ارتقای مهارت‌های شغلی بکوشند.

در ادامه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه معادن سهم بسزایی در ایجاد اشتغال دارند، اظهار کرد: ۲۳ درصد از سهم توسعه، عمران و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان زنجان تخصیص یافته است و در  این راستا سال گذشته بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن استان وصول شده است.

مجید گلشنی‌منفرد تصریح کرد: مطابق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن باید ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصول شده به استان، برای ایجاد رفاه و توسعه با اولویت‌بخشی که معدن در آن واقع شده اختصاص یابد که بر این اساس باید ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن سال گذشته به استان تخصیص می‌یافت، در حالی‌که هم اکنون شاهد اختصاص فقط ۵۳۰ میلیارد ریال به استان هستیم که پس از پیگیری‌های مکرر استاندار زنجان محقق شد.

وی تصریح کرد: این میزان تخصیص یافته تنها ۲۳ درصد از سهم توسعه و آبادانی حقوق دولتی معادن به استان است.

گلشنی اظهار امیدواری کرد: با تشدید پیگیری‌ها و وصول کامل سهم استان در این بخش، شاهد افزایش فعالیت‌های عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای مناطق معدنی استان باشیم.

این مقام مسئول با اشاره به تخصیص ۴۶۵ میلیارد ریال به شهرستان ماهنشان، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۸۵ درصد از میزان تخصیص یافته به استان، جهت توسعه و آبادانی شهرستان ماهنشان اختصاص یافته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در ادامه گفت: در استان ۲۰۲ معدن فعال و ۱۶۵ معدن غیرفعال داریم که دلیل اصلی غیرفعال بودن این معادن، اکتشاف نادرست و استفاده نکردن از ذخیره کامل معادن بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • شور و هیجان وصف ناشدنی در مسابقات کشتی نونهالان استان سمنان
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال