Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@03:32:40 GMT

«جوان گرایی»، ترسی که باید ریخته شود!

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۲۷۳۷

«جوان گرایی»، ترسی که باید ریخته شود!

در دومین روز از چهلمین جشنواره فیلم فجر، نشست های متعدد فرهنگی برپا شد. نخستین نشست «سینما دانش» نام داشت، به صورت مجازی از دانشگاه هنر برگزار شد، موضوع جوان گرایی در سینما را بررسی کرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، نخستین نشست که به صورت مجازی برگزار شد، احمد بهرامی کارگردان و مسعود امینی تیرانی مدیرفیلمبرداری، موضوع جوان گرایی در سینما را زیر ذره بین گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع چالشی که بارها مطرح شده و با وجود علاقه مندان به سینما، کمتر به صورت جدی و در سطح کلان مورد بررسی قرار گرفته است. در روز دوم جشنواره خیلی موشکافانه با حضور دو کارشناس این اتفاق افتاد. اتفاق نظر دو کارشناس بر این بود که عدم ریسک پذیری در میان مدیران قدیمی فرهنگی برای اعتماد به جوانان، یکی از بزرگترین موانع برای ورود آن ها به سینماست. 

از نگاه دو کارشناس جلسه، جوان ها اصولا با هزینه های شخصی تولیدات سینمایی دارند و پشتوانه ای برای خود ندارند؛ حتی انجمن سینمای جوانان ایران هم نتوانسته چتر حمایتی خود را به روی همه جوانان دوستدار فعالیت در سینما باز کند. نکته تلخ تر از نگاه کارشناسان این بود که هنوز راه حلی برای رفع موانع فعالیت جوانان در سینما وجود ندارد.   

سینمای ایران و گفتمان انقلاب اسلامی، ضعف و قوت ها

نشست دومی که در روز دوم جشنواره برگزار شد، نشست تخصصی با عنوان، سینمای ایران و گفتمان انقلاب اسلامی در سالن شماره 4 برج میلاد بود. آثار فراوانی در حوزه انقلاب اسلامی در سینما ساخته شده است. آثاری که موافقان و مخالفانی داشته است. حتی جریان های انقلاب اسلامی بارها در جشنواره خودی نشان داده است اما کمتر مورد بحث و بررسی و حتی نقد قرار گرفته است. در نشست دوم جشنواره این اتفاق افتاد. دکتر مجید اسماعیلی مدرس حوزه دانشگاه و تهیه‌کننده سینما و سیدمحمد حسینی مدرس دانشگاه و مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس دو نفری بودند که حدود 50 دقیقه، ضعف و قوت وجود مضامین انقلاب اسلامی در سینمای کشور را بررسی کردند. اسماعیلی سعی کرد از بُعد آکادمیک به این موضوع بپردازد. او کمبود های موجود در محتوای سینمای ایران را بسیار مشهود دانست و تاکید کرد که باید رویداد بزرگی مثل انقلاب اسلامی و مفاهیم ایدئولوژیک مانند تفکر اسلامی به خوبی و با زبانی ساده بیان شود.

به عقیده این استاد دانشگاه، مدیریت کشور این مسئله را جدی نگرفته است و از طرفی دانشگاه، حوزه، مردم و نهادهای خصوصی آنچنان که باید روی این قضیه مانور نداده‌اند. حسینی هم معتقد بود در زمینه آرمان های انقلابی در سینما فقط شعار داده شده است و نه حمایتی از این موضوع صورت نگرفته است. حسینی معتقد بود عدم جذابیت در سینما آسیب دیگری است که باید مرتفع گردد و سوژه های جذاب انقلابی، راهش به فیلم های سینمایی باز شود.

عدالت خواهی، جزء جدایی ناپذیر هنرمند

سومین نشست روز دوم، نکوداشت «زنده یاد رحیم رحیمی پور» تحت عنوان دغدغه های یک فیلمساز عدالت خواه با حضور امیرحسن ندایی به عنوان مجری و هوشنگ توکلی پیشکسوت عرصه بازیگری در سالن شماره پنج بود.

در این نشست هوشنگ توکلی از شخصیت عدالت خواه رحیم رحیمی پور تمجید کرد و گفت: ابراهیم حاتمی کیا، رحیمی پور را شخصیت برجسته ای دانست که آرمان‌گرا و عدالت‌خواه بود و تا پایان عدالت‌خواه ماند. رحیمی‌پور جز استعدادهای ویژه‌ای بود که سینما را آموزش می‌دید، اما این کار را قبل از آموزش به صورت غریزی بلد بود، چراکه شاعر بود و اشعارش پر از طنز زندگی است.

«دیده بان» همچنان فیلم تازه حاتمی کیا

بارها شده است که آثار ماندگار سینما مورد بحث و بررسی قرار بگیرند اما در چهلمین جشنواره فجر، آثار ضمن بررسی فرم و محتوا، با اصلاحاتی در نمایش، مجدد اکران شد و روی پرده نقره ای رفت. نشست پایانی روز دوم مربوط به بخش قاب های ماندگار بود. بخشی که به نمایش و بررسی آثار گنجینه سینمای ایران اختصاص داشت. در نخستین شب این نشست، درباره «دیده بان» صحبت شد و این فیلم با اصلاحات در نسخه فیلم به نمایش درآمد. محمدعلی باشه آهنگر کارگردان و اکبر نبوی منتقد درباره این فیلم و شخصیت هنری ابراهیم حاتمی کیا با هم گفت و گو کردند. نکته مورد توجه در این بحث، کیفیت شگرفت فیلم با توجه به زمان تولید آن یعنی سال 67 بود. موضوع دیگر هم بحث هویت در فیلمساز حاتمی کیا. از منظر کارشناسان نشست، ابراهیم حاتمی کیا در تمامی شخصیت های فیلمش، به دنبال هویت واکنش گرایانه یا معترض و همچنین عرفانی است.

این موضوع در طول سی و سه سال فیلمسازی حاتمی کیا و در آثار مختلف وی نمود دارد. از «دیده بان» تا «خروج» حاتمی کیا قهرمانانی دارد که در مبارزه هستند. برخی اوقات مبارزه با خود و برخی اوقات مبارزه با دیگران.

انتهای پیام //

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر ایران انقلاب سینمای ایران انقلاب اسلامی برج میلاد دفاع مقدس فیلم های سینمایی انقلاب انقلاب اسلامی جشنواره فیلم فجر درآمد فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی سینمای ایران عدالت خواه حاتمی کیا رحیمی پور روز دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۲۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل

گرچه سازمان شانگهای تا پیش از درخواست ایران در بیست‌وسومین نشست سران در دی ماه سال گذشته به مسئله فلسطین ورود نداشته است، اما پرداختن کشورمان به موضوع اقدامات و جنایات اسراییل و شرایط بحرانی مردم فلسطین در نشست مذکور موجب سوق دادن توجهات اعضای سازمان شانگهای به جنایات اسراییل گردید. در همین راستا، روز جمعه وزرای دفاع کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای در بیست و یکمین اجلاس خود در آستانه پایتخت قزاقستان به محکومیت رژیم صهیونیستی و اقدامات بی ثبات کننده این رژیم در منطقه پرداختند. از همین منظر میتوان گفت سازمان شانگهای دارای ظرفیتهای بالقوه برای معطوف ساختن تلاشها و اجماع کشورها به حل مسئله فلسطین است.

در همین زمینه، دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با قدس اظهار کرد: بنیان سازمان شانگهای بر دو موضوع اصلی بنا شد، اول مبارزه با ناامنیهای درون منطقه آسیای مرکزی به ویژه در همسایگی با استان سین کیانگ چین که برای چینی‌ها اهمیت دارد و در واقع دروازه ورود این کشور به دنیای غرب است. اما در عین حال بعد دیگری هم دارد و ان همکاری متقابل چین و روسیه برای مقابله با یکجانبه گرایی امریکا است. به نظرم با درنظر داشتن این دو هدف بنیادی میتوان گفت سازمان همکاری شانگهای تا اندازه‌ای موفق بوده زیرا اگر امروزه سخن از جهان چند قطبی و پایان رهبری و سلطه امریکا بر جهان است، باید آنرا تا حد زیادی مدیون همکاریهای چین و روسیه دانست. زیرا سازمان شانگهای یکی از عرصه‌های همکاری این دو کشور محسوب میشود. همچنین این سازمان در زمینه مبارزه با تروریسم و ناامنی به ویژه در اسیای مرکزی اقداماتی انجام داده است. به هر حال این سازمان در رسیدن به اهداف محدود و ابتدایی خود موفق بوده اما برای دستیابی به اهداف فراتر از آن و تبدیل شدن به سازمان موفق اقتصادی و شناخته شدن به عنوان نهادی جهانی با کارایی امنیتی راه طولانی در پیش دارد.

برخورداری از وزن دیپلماتیک برای حل موضوع فلسطین

حسینی بیان کرد: اگرچه ساختار رسمی سازمان شانگهای به عنوان سازمانی اقتصادی و امنیتی در زمینه مبارزه با جدایی طلبی، تروریسم و افراط گرایی شناخته میشود، اما هنوز فاقد ساز و کارهایی است که بتواند خارج از این قلمرو و در حل و فصل تنشهای فعلی خاورمیانه ایفای نقش کند. بنابراین گرچه روسیه و چین در سازمان شانگهای مشارکت دارند اما تصور نمیکنم این سازمان در آینده نزدیک بتواند در خارج از قلمرو خود به ویژه در حل مسئله فلسطین و تحقق صلح آن نقش موثر داشته باشد.

وی گفت: حتی اثرگذاری و نقش شانگهای در ایجاد صلح در مناطق اسیای مرکزی و قفقاز هم عملاً محدود بوده و از ابزار لازم برای ایفای نقش در حفظ صلح در مقیاس بزرگتر برخوردار نبوده است. گرچه این مشکل مشاهده میشود اما سازمان شانگهای به لحاظ دیپلماتیک وزن قابل قابل توجهی برای رایزنی و حل موضوع فلسطین دارد و با مشارکت قدرتهای بزرگی همچون روسیه، چین، هند و قدرتهای منطقه‌ای همانند ایران و پاکستان میتواند منعکس کننده صدای بخش بزرگی از مردم جهان به ویژه قدرتهای در حال ظهور باشد. در مجموع از قدرت اجبارآمیز کافی برای ملزم ساختن کشورها به تامین صلح در منطقه خاورمیانه و پایان دادن به جنگ غزه برخوردار نیست و باید برای رفع این مسئله تلاش کند.

انتهای پیام/

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • گرایی بازهم به تیم ملی کشتی دعوت نشد!
  • شرایط ملی پوش شدن ۳ فرنگی کار استان فارسی
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • باقری: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد