Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@14:34:27 GMT

عوامل اصلی تخریب محیط زیست از زبان رئیس سازمان

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۸۷۸۳

عوامل اصلی تخریب محیط زیست از زبان رئیس سازمان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، علی سلاجقه روز پنجشنبه ۱۴ بهمن در مراسم روز جهانی تالاب‌ها که در شهرستان بختگان برگزار شد، گفت: مخالف توسعه نیستیم، اما توسعه باید با رعایت و حفاظت از محیط زیست باشد، اجازه نمی‌دهیم دستگاه‌های توسعه‌گر به محیط زیست تعرض کنند.

وی اظهار داشت: استان فارس به عنوان یک استان تالابی ظرفیت‌های زیادی دارد و عزمی استوار برای حفظ و ارتقای سطوح تالابی استان برداشته شده که در این زمینه این استان می‌تواند الگو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نخستین کنوانسیون محیط زیستی دنیا ۵۰ سال قبل در ایران رخ داد، گفت: این امر نشان از این دارد که پیشینه فرهنگ و آموزه‌های دینی ما فراتر از جهان است و باید تالاب‌ها حفظ شوند.

رئیس سازمان محیط زیست استان فارس با بیان اینکه به استانداران تاکید کردم که باید نگاهی مثبت به محیط زیست و حفظ و حراست از محیط زیست داشته باشند، عنوان کرد: از ۴۲ نوع تالاب در دنیا ۴۱ نوع تالاب در ایران قرار دارد و این امر یعنی چینش طبیعت متوازن است.

وی با بیان اینکه تمام فعل و انفعالات در حوزه آبریز تاثیر خود را در تالاب نشان می‌دهد، تصریح کرد:تالاب‌های دنیا برای یک میلیارد نفر اشتغال ایجاد کردند و ۲ میلیارد را غذا می‌دهند، اما امروز انسان با تالاب‌ها چه کرده است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: باید قیمت و ارزش تالاب‌ها مشخص شود و اگر قرار است صنعت استقرار پیدا کند، اگر قرار است معدن‌کاری انجام شود در کفه ترازو می‌گذاریم آن وقت خود شما قضاوت خواهید کرد چه چیزی باید حفظ شود.

سلاجقه با تاکید بر اینکه مخالف توسعه نیستیم، اما توسعه باید با رعایت و حفاظت از محیط زیست باشد، تصریح کرد: اجازه نمی‌دهیم دستگاه‌های توسعه‌گر به محیط زیست تعرض کنند.

وی با بیان اینکه امروز دیدگاهم نسبت به استان فارس تغییر کرد و احساس مسئولیت بیشتری به این استان کردم، گفت: مکلف هستیم که برای حفاظت تالاب‌ها دقت کنیم و ارتقا رفاه تالاب‌نشینان را انجام دهیم.

سلاجقه با اشاره به آزادسازی سواحل افزود: این موضوع در این دولت اقدام شده است و از قوه مجریه شروع شد؛ رودخانه کرج که ملک رانت‌خواران شده بود امروز آزادسازی می‌شود که این‌ها گام در جهت اصلاح زیرساخت‌های محیط زیست است.

وی با بیان اینکه نقشه راه محیط زیست مبنای عمل قرار گرفته است، گفت: نقشه آمایش سرزمینی مبنای بودجه‌ریزی قرار گرفته و نقشه توان اکوسیستم را مبنای توسعه قرار می‌دهیم در این راستا صنعت و دستگاه‌هایی که در زمینه توسعه وارد می‌شوند باید شاخص‌های محیط زیست را رعایت کنند.

سلاجقه با بیان اینکه دستگاه‌ها باید نگاه جامع به حوزه آبخیز داشته باشند، افزود: حوزه آبخیز تالاب باید مطالعه شود و توسعه بر مبنای این حوزه‌ها باشد.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه بر ما تکلیف است که ۵۰ سال آینده را ببینیم و این کاری است که انسان‌های فرهیخته باید انجام دهند، گفت: تنها در این صورت است که رویکرد محیط زیستی در توسعه داریم و رویکرد محیط زیستی یک رویکرد شعاری نیست.

وی با بیان اینکه ستاد ملی تالاب‌ها شکل گرفته است، گفت: ۳۴ تالاب در کنوانسیون رامسر ثبت شده و برنامه‌های مدون برای احیای آن‌ها اجرا می‌شود و استان فارس را در این زمینه به عنوان الگو قرار خواهد گرفت.

سلاجقه همچنین به تفاهم‌نامه با وزارت علوم اشاره کرد و گفت: بر این اساس دانشگاه‌ها در استان‌ها باید یک معضل از محیط زیست را با همکاری سازمان‌های محیط زیست حل کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر آیت الله صافی گلپایگانی سلاجقه سازمان محیط زیست تخریب محیط زیست دستگاه های اجرایی مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر آیت الله صافی گلپایگانی محیط زیست استان فارس دستگاه ها تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۸۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن