Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس شیلات باور غلط مردم درباره ماهی خواری تیلاپیا را تشریح کرد.

امین محمودی، کارشناس شیلات، در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری برنا درباره پرورش ماهی تیلاپیا اظهار کرد: ماهی تیلاپیا دومین ماهی پرورشی در دنیاست که سرعت رشد آن در 30 سال اخیر به شدت گسترش پیدا کرده است. این ماهی، بومی کشور مصر است و گونه عمده پرورشی آن در سراسر جهان تیلاپیای نیل است که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق مطالعات انجام شده اداره بهداشت و محیط زیست جهانی تولید ماهی تیلاپیا را خالی از اشکال دانسته و تاکید بر خواص زیاد آن داشتند. این ماهی از حدود 2 هزار سال پیش به‌صورت انبوه در سراسر جهان تولید می‌شده که عمدتا در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مورد استفاده قرار می‌گرفته است همچنین کشور مصر و بخش‌هایی از فلسطین اشغالی به پرورش ماهی تیلاپیا اختصاص داده می‌شد.

محمودی به صرفه بودن قیمت این ماهی را از مزایای آن برشمرد و گفت: این ماهی در آب‌هایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرند مثل مناطق شور یا کویری و در عملیات شورورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از بهترین فرصت‌های توسعه کشاورزی و آبزی پروری در مناطق کویری و مرکزی ایران است که نیازی به آب با استانداردهای بالا ندارد. این ماهی بهترین ماهی است که در استخر بیشترین میزان تولید را به آبزی پرور می‌دهد همچنین گفتنی است طعم آن شبیه طعم مرغ است.

کارشناس شیلات با اشاره به اینکه عمدتا دو مطلب درباره ماهی تیلاپیا گفته می‌شود بیان کرد: تیلاپیا ماهی همه چیز خوار است؛ این تعریف درستی است اما این امر از منظر سازمان‌های بین‌المللی بدین معناست که همه چیزخوار بودن یعنی یک موجود زنده هم گوشتخوار و هم گیاهخوار باشد.

وی ادامه داد: تیلاپیا هم از پلانکتون‌ها و هم از گیاهان سطح استخر استفاده می‌کند اما اینکه گفته می‌شود این ماهی سایر ماهی‌ها را می‌خورد، باوری اشتباه است.

محمودی با اشاره به صحت مهاجم بودن ماهی تیلاپیا خاطرنشان کرد: مهاجم طبق تعریف بین‌المللی به این معناست که هرگونه زنده‌ای که از مبدا تولید خود به سمت مناطق دیگری آورده شود و در آنجا پرورش یابد طبعاتی را به دنبال خواهد داشت. برای مثال ماهی خاویار از مازندران به دزفول  آورده و در آنجا پرورش می‌دهیم بنابراین می‌توان آن را در زمره مهاجمان قرار داد.

کارشناس شیلات عنوان کرد: زمانی که قرار شد این ماهی در ایران پرورش پیدا کند بسیاری از افرادی که تولیدکنندگان سایر ماهی‌ها بودند در بازار خود احساس خطر و در رسانهها اعلام کردند تیلاپیا خطرات زیست محیطی دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه باتوجه به اینکه ما می‌توانیم ماهی خاویار را به جای تیلاپیا در کشور پرورش داده و با صادرات آن ارز آوری نیز داشته باشیم، گفت: هر ماهی اهمیت خاص خود را دارد. از مزیت برخی استان‌ها مانند کرمان، یزد، خراسان جنوبی، قم و یزد که دارای آب‌های راکد هستند می‌توان برای پرورش ماهی تیلاپیا استفاده و اشتغالزایی کرد.

محمودی ادامه داد: یکی از مزایای که دولت در کشاورزی به سمت آن رفته تولید محصولات شورورزی است تا بوسیله مناطق کویری و آب‌های شور بتوانیم به گسترش پرورش شتر، دام‌ها و پروژه پرورش ماهی در قفس توسعه یابد.

وی درباره ارزش غذایی تیلاپیا برابر سایر ماهی‌ها تصریح کرد: بدون شک خاصیت قزل آلا و خاویار از ماهی تیلاپیا بالاتر است. اما چه اشکالی دارد در ظرفیت خالی که نمی‌توان قزل آلا و خاویار را پرورش داد ماهی دیگری را پرورش دهیم؟ در 17سال اخیر آمارها حاکی از این است که استان‌های مختلف به پرورش غیرقانونی مشغول بودند و متوقف نشدند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست برنا پرورش ماهی رشد مصر جهان خاورمیانه فلسطین کشاورزی ایران استاندارد سازمان های بین المللی خاویار رسانه زیست محیطی یزد دولت استان های مختلف خاورمیانه محیط زیست ماهی قزل آلا ماهی تیلاپیا کارشناس شیلات استفاده قرار ماهی تیلاپیا پرورش ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند
  • آیت الله مکارم شیرازی: مردم از گرانی، فوق العاده رنج می‌برند
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی