Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-07@17:21:56 GMT

بودجه فرهنگ «صفر» شود!

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۵۹۱۷

بودجه فرهنگ «صفر» شود!

به گزارش «نماینده»، امیرابراهیم رسولی مدیرمسئول ماهنامه فرهنگ امروز در سرمقالۀ شماره 34 نوشت:

***

رهبرانقلاب: فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است...فرهنگ به معنی هوایی است که ما تنفس می‌کنیم و اگر این هوا تمییز باشدآثاری دارد در بدن شما و اگر کثیف باشد آثاردیگری دارد...

***

فصل، فصلِ بودجه است. فصلی برای برنامه‌ریزی و نگاه به عرصه‌های مختلف در یکسال آینده که در حقیقت می‌تواند مبنای حرکت در بخش‌های مختلف تلقی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایحه بودجه ۱۴۰۱روز یکشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شد. در این لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور از حیث منابع و مصارف بالغ بر۳۶ میلیون و۳۱۰ هزار و ۷۰۴ میلیارد و ۶۲۸ میلیون ریال است که از این مبلغ معادل ۲۲ هزار و۹۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای امور فرهنگی درنظر گرفته شده است که نسبت به کل بودجه یک‌ساله حدود ۶ دهم درصد است.

نکته جالب آن که در بودجه فرهنگی ۱۴۰۰ مبلغ معادل۲۳ هزار و۲۳۴ میلیارد بوده است که نشان از کاهش ۱.۳ درصدی حکایت دارد.

بودجه کل  افزایش۷ درصدی دارد اما اعتبار فرهنگی ۱.۳کاهش می‌یابد و این واقعیت امروز حوزه فرهنگ است.

امروز وقتی به سراغ مسائل اساسی مردم می‌رویم حتما معیشت و نان مردم در تنگناست اما وقتی هم به مشکلات می‌رسیم در بلندگوها و منبرها صحبت از فرهنگ‌سازی است. از صرفه‌جویی و انفاق و قناعت و کسب حلال و آداب و رفتار اجتماعی می‌گویند تا می‌رسند به اینترنت و فضای مجازی و صیانت و هزار باید و نباید که نسل نو با آن مواجه است؛ اما کسی نیست سوال کند با این امور چه باید کرد.

اگر این‌ها دغدغه است پس بودجه فرهنگی و اهمیت به آن کجاست و اگر مهم نیست چرا در بلندگوها فریاد می‌شود.

پژوهش و تحقیق و نظریه‌پردازی که هیچ، از جوان امروز انتظار مطالعه و اهمیت به کتابخوانی داریم اما چه کسی درباره هزینه‌های آن حرف می‌زند؟چه کسی پای درد دل چاپخانه‌دار و انتشاراتی می‌نشیند. چاپخانه‌ای که سال‌ها همین مجله فرهنگ امروز را چاپ می‌کرد، امروز تعطیل شده است تا حس کنیم نفس‌های‌مان به شماره افتاده است.

اهالی فرهنگ کم توقع‌اند واقعا اگر مشکلات کشور با کاهش بودجه فرهنگ حل می‌شود، کاهش چرا؟ بودجه فرهنگی صفر شود تا مشکلات مردم کامل حل گردد اما این روش و منش کنونی در مدیریت و استراتژی در مقولۀ فرهنگ بیشتر به لطیفه می‌ماند تا حل مسئله و عایدی جز سرخوردگی و ناامیدی برای اهل فرهنگ در پی ندارد.

و اما یک نکته بیشتر تامل برانگیز و البته تاسف برانگیز دیگر آن که میزان بودجه فرهنگی در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بسیار پایین است. از اسرائیل غاصب گرفته تا آلمان و ژاپن میزان بودجه فرهنگی صرف شده در ایران بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که قابل تصور باشد.

اهالی فرهنگ درک می‌کنند که مشکلات اصلی کشور، امروز درگیری در امور حوزه اقتصاد است اما خسرانی که در بی‌توجهی به مقوله بودجه فرهنگی اعمال شده اثراتی شگرف درسال‌های آتی خواهد داشت که چه بسا جبران شدنی نیست.

و در پایان نیز بار دیگر با سخنی از رهبر انقلاب گلایه خود را به عنوان رسانه‌ای فرهنگی اعلام می‌کنیم شاید مسئولین امر اندکی در ادامه مسیر تامل کنند:

«درکار فرهنگی نباید مسئله پول و بودجه یک مشکل عمده به حساب آید به این معنا که مشکلات و نقایص فرهنگی را در ردیف نیازهای بودجه‌ای و در آخر لیست قرار ندهیم، بلکه در اولویت لیست اگرنگوییم، در ردیف اول قرار بدهیم.»

منبع: نماینده

کلیدواژه: امیرابراهیم رسولی بودجه فرهنگی ماهنامه فرهنگ امروز نماینده بودجه فرهنگی بودجه فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۵۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین اعتبارات کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر

منتخب مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس با تأکید بر تأمین اعتبارات کتابخانه‌های عمومی گفت: اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی صنایع نفت و گاز به کمک کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر آورده می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، جعفر پورکبگانی ظهر امروز در نشست با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر با بیان اینکه فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی کتابخانه‌های عمومی نقش مهمی در تقویت فرهنگ عمومی جامعه دارند، اظهار داشت: حمایت همه‌جانبه از کتابخانه‌ها می‌تواند موجب ارتقای سطح فرهنگی در جامعه شود.

وی با تأکید بر حمایت از کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر افزود: حتما در اداره کردن کتابخانه‌های عمومی به شما کمک خواهیم کرد و در راستای کمک به این نهاد فرهنگی کارآمد، رایزنی‌های لازم را انجام می‌شود.

نماینده منتخب مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس با اشاره به بودجه فرهنگی صنایع نفت و گاز مستقر در استان بوشهر تأکید کرد: با پیگیری لازم، اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی صنایع نفت و گاز را به حوزه فرهنگ تزریق خواهیم کرد و آنها را پای کار فرهنگ به ویژه کتابخانه‌های عمومی آورده می‌شود.

حیدر راهب، در این دیدار ضمن ارائه توضیحات و تشریح آخرین وضعیت کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌های بوشهر، گناوه و دیلم و بیان نیازها و کمبودهای کتابخانه‌ای و تجهیزاتی در این سه شهرستان، خاطرنشان کرد: رویکرد جدید کتابخانه‌های عمومی تبدیل شدن به یک پایگاه فرهنگی و اجتماعی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر ادامه داد: در رویکرد نوین به کتابخانه‌ها از نگاه سنتی فاصله گرفته شده و طی آن توجه ویژه‌ای به بخش‌های کودک و نوجوان، زیباسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها، افزایش عضویت و امانت، انجام فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی و خدمات متنوع کتابخانه‌ای می‌شود.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • تأمین اعتبارات کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است