Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران در متن منتشر شده از سوی این استاد روزنامه‌نگاری آمده است:

حسن نمک‌دوست تهرانی:

 به‌نام مهربان‌ترین

اگر نقطه روشنی در زندگی راقم این سطور وجود داشته باشد همانا شاگردی پیشکسوتان و استادان عزیز و همکاری با جامعه گرانقدر روزنامه‌نگاری ایران است. این افتخار، و قدردانی نسبت  به آن، آشکار و بی‌نیاز از توضیح و توصیف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس، از این موضوع می‌گذرم و به استحضار می‌رسانم:

۱. سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات، نهادی افتخارآفرین در تاریخ مطبوعات ایران است؛ خانه امید روزنامه‌نگاران حرفه‌ای که زندگی خود را وقف اعتلای جامعه و سربلندی ایران عزیز کرده‌اند. من این بخت را داشته‌ام، که در مقام یک خبرنگار کارآموز، از نزدیک شاهد دو اعتصاب دوران‌ساز مطبوعات ایران، به مدیریت سندیکا و با هدف آزادی بیان، مخالفت با سانسور و دفاع از حقوق ملت باشم، تلاش‌هایی سرشار از احساس مسؤولیت، شجاعت و مردم‌دوستی.

سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات به‌ناحق، به‌دست حکومت، به تعلیق درآمد و نتیجه این اقدام، جز زیان و خسران علیه روزنامه‌نگاری ایران و مهم‌تر، جامعه ایران نبود. اگر فعالیت سندیکا ادامه می یافت قطعا ایران عزیز و همه ما، امروز در موقعیتی به‌مراتب بهتر قرار داشتیم، چرا که مطبوعات و رسانه‌های آزاد و نهادهای حرفه‌ای قدرتمند و متکی به اراده اعضا، به‌درستی و همواره، عامل، شاخص، و ثمره توسعه و پیشرفت همه جوامع به‌شمار می‌روند.  

۲.  انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران، پس از حدود ۱۸ سال تعلیق فعالیت سندیکای نویسندگان و خبرنگاران، شکل گرفت و از لحظه تولد، به اعتلا و ارتقای حرفه روزنامه‌نگاری، و ترویج و تحکیم ارزش‌های بنیادین حرفه و حرفه‌ای‌گری، از جمله آزادی واستقلال رسانه‌ها و ارتقای دانش و تجربیات روزنامه‌نگاری، اندیشید و همت گماشت. در عمل و به‌راستی نیز چنین کرد. وجدان‌های منصف و بیدار این تلاش از دل و جان را به رسمیت می‌شناسند و به حق بزرگ می‌شمرند.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران نیز از سال ۱۳۸۸ به ناروا به حالت تعلیق درآمده است و همین امر آسیب‌های فراوانی را متوجه رشد و توسعه حرفه‌ای‌گری در ایران و امید و دلبستگی روزنامه‌نگاران به شغل خود، که بن‌مایه آن جز اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و خیر اجتماعی نیست، کرده است.

۳.   انجمن صنفی روزنامه نگاران (تهران / سراسری) ماحصل امید و تلاش جامعه روزنامه‌نگاری از پس سال‌ها تحمل کژرفتاری و ناروایی حکومت نسبت به این حرفه اصیل، آزادی‌گرا، مردمی و توسعه‌خواه است؛ آن‌هم در روزگاری که تمامی نابهنجاری تحمیلی از سوی قدرتمندان در ۱۸۰ سال گذشته علیه فعالیت آزاد، مستقل و بسامان رسانه‌ها، عوارض و مصائب خود را یکجا و همه جانبه بروز داده است.

طییعی است اعمال چنان ناروایی‌ها و پدید آمدن چنین موقعیت بحرانی نامطلوبی، به بروز مشکلات در فرایندهای تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و اجرایی انجمن صنفی روزنامه نگاران، همانند همه نهادهای حرفه‌ای دیگر، دامن می‌زند، اما مسائل هرچه باشند و هر قدر پیچیده، انجمن صنفی، خانه روزنامه‌نگاران است و صاحبان آن روزنامه‌نگاران ایران. مدیران و هیأت‌های مدیره انجمن می‌آیند و می‌روند، آنچه باید باقی بماند ارزش‌ها و آرمان‌های قطعی و همیشگی روزنامه‌نگاری است که صورت‌بندی و تحقق آن‌ها نیازمند مشارکت، همدلی و تفاهم جمعی است؛ ارزش‌هایی چون آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی اطلاعات، استقلال حرفه‌ای، خدمت به مردم، پای بندی به حقیقت، حرفه‌ای‌گری، اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی، خیر اجتماعی و ....

امیدها و آرمان‌های‌مان وقتی چنین است، پس چراغ این خانه باید روشن بماند. و این سخنی روح‌نواز است که من به گوش خود بارها از زبان استادان پیشکسوت در سندیکا شنیده‌ام و این صحبتی است که از زبان استادان و همکارانم در انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران با فروتنی و مهربانی بیان شده است. به‌زعم بنده، بروز اختلاف در یک خانواده امری کاملا عادی است و ویژگی یک خانواده همدل و دلسوز این است که از تلخی‌ها درس می گیرد، و خود را اسیر و محصور در موقعیت‌های تلخ نمی‌کند؛ به گذشته می‌نگرد، اما حیات واقعی و راستین خود را در امروز و فردا می جوید و تحقق می‌بخشد. بر این اساس است که جسارتا عرض می‌کنم گره‌ای را که با دست می‌توان گشود نباید به دندان سپرد و گره‌ای که می‌توان با دندان باز کرد نباید به دست تیغ داد.

در این وضعیت، وظیفه خود می‌دانم، با اعلام استعفا از عضویت در هیأت مدیره انجمن صنفی (تهران / سراسری) * به محضر استادان، پیشکسوتان و همکاران عزیزم سهم ناچیزی را در گشوده شدن این گره ادا کنم. به این امید که هم‌دلی و هم‌صدایی بی‌نظیر اجتماع روزنامه‌نگاران در دفاع از استقلال حرفه‌ای چراغی فرا راه همه‌مان قرار داده باشد که بدانیم مسائل درون‌صنفی را باید با سازوکارهای اجماع‌گرایانه درون صنفی و از طریق گفت‌وگو و مفاهمه حل کرد و لاغیر.

و به‌مراتب مهمتر اینکه اولویت و ارزش اصلی و همیشه حرفه و اجتماع روزنامه‌نگاری ایران قطعا و بدون تردید اعتلای حرفه روزنامه‌نگاری و حفظ استقلال آن، به خصوص در برابر دخالت‌های حکومت و اصحاب قدرت است، و لاغیر.

با احترام قلبی و امید همیشگی

حسن نمک‌دوست تهرانی – روزنامه‌نگار

یکم اسفند ۱۴۰۰

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا انجمن صنفی روزنامه نگاران حسن نمکدوست افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا انجمن صنفی روزنامه نگاران روزنامه نگاران ایران روزنامه نگاری حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۰۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر کل استاندارد استان گفت: بازرسانی از کشور‌های آمریکا، کانادا، کره جنوبی، مکزیک و پاکستان شرایط آزمایشگاه‌های انطباق کشور را بررسی کردند و با ۹۷ درصد آرا گواهی انطباق برای ایران نیز صادر شد.
میر نظامی افزود: رفع موانع صادراتی برای تجار ایرانی، کاهش هزینه‌های صادرات و سرعت بخشیدن در صادرات و واردات از مزایای پیوستن ایران به این سازمان جهانی است.
او ادامه داد: تا قبل از این تجار و بازرگانان برای ارزیابی و انطباق محصولات صادراتی و وارداتی مجبور به استفاده از آزمایشگاه‌های ارزیابی و انطباق کشور ثالث بودند، اما هم اکنون می‌توانند از ظرفیت آزمایشگاه‌های همکار و انطباق استاندارد استفاده کنند.
هم اکنون ۴۱ آزمایشگاه همکار و انطباق در استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

دیگر خبرها

  • جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن
  • جنگ تن‌هاخ با روزنامه‌نگاران: حق سوال پرسیدن ندارید!
  • نکوداشت مبلّغ شهید و فقیه انقلابی دیارعلویان
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک