Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پلیس راهور استان اصفهان با اشاره به ناایمن بودن برخی خودروها، گفت: ضریب ایمنی برخی از خودروهای ما به هیج عنوان قابل قبول نیست، این در حالی است که قوانین و مقررات نیز بازدارندگی لازم را ندارند. از سوی دیگر مدل رانندگی ایرانیان تهاجمی است که باید به مدل تدافعی تغییر کند.

سرهنگ محمدرضا محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه مدل رانندگی ایرانیان دارای مشکلات فراوانی است، اظهار کرد: توصیه ما تغییر شیوه رانندگی تهاجمی به رانندگی تدافعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما ایرانیان بدون ارتباط به شغل، جنسیت و طبقه اجتماعی و اقتصادی، به صورت تهاجمی رانندگی می‌کنیم، این در حالی است که در بیشتر کشورهای دنیا، مدل رانندگی، رانندگی تدافعی است.

رئیس پلیس راهور استان اصفهان ادامه داد: در مدل رانندگی تدافعی، راننده همواره هوشیار است تا چنانچه شرایط از کنترل او خارج شد بتواند وسیله نقلیه را کنترل کند اما در مدل رانندگی تهاجمی بیشتر افراد با ریسک بالا و بدون هیچ ترسی، سرنشینان را سوار بر خودروهایی می‌کنند که ایمنی لازم را ندارد.

شیوه رانندگی تدافعی چگونه است؟

وی افزود: برخی رانندگان در هر پیچ سبقت می‌گیرند، بدون هیچ دغدغه‌ای با سرعت غیرمجاز رانندگی می‌کنند و تجاوز به راست و راندن در میان خطوط را امری عادی می‌انگارند. به این مدل رانندگی، رانندگی تهاجمی گفته می‌شود. مدلی از رانندگی که سراسر ریسک و خطر است.

سرهنگ محمدی با بیان اینکه ما باید با مدل رانندگی تدافعی هماهنگ شویم، ادامه داد: باید همواره به فکر تمام خطرات احتمالی بود که شاید لاستیک وسیله نقلیه ما بترکد یا وسیله نقلیه دچار نقص فنی شود، یا حتی خودرویی از روبه‌رو منحرف شده و به سمت ما بیاید، بنابراین راننده باید آماده دفاع باشد تا بتواند خود و سرنشینان و وسایل نقلیه را به سلامت از واقعه بگذراند. این امر زمانی محقق می‌شود که رانندگی راننده تهاجمی نباشد، زیرا توان عکس‌العمل از راننده گرفته می‌شود.

وی افزود: نکته بعدی این است که علاوه بر پلیس راهور، نزدیک به ۳۰ سازمان دیگر نیز در موضوع کنترل ترافیک و تصادفات مسئول هستند که هشت سازمان به صورت مستقیم در این زمینه مسئولیت دارند و تنها یکی از آنها پلیس راهور است، با این حال، تمام تلاش ما برای کاهش تصادفات است و هرسال نیز آمار این کاهش یا افزایش را منتشر می‌کنیم.

رئیس پلیس راهور استان اصفهان تصریح کرد: با این وجود به نظر می‌رسد که نتیجه لازم را نمی‌گیریم، چون به ایمنی خودرو کم توجه هستیم و در کنار این بی‌توجهی، رانندگی ما نیز تهاجمی است بنابراین، پلیس راهور به تنهایی کاری از پیش نخواهد برد، چرا که تشدید جریمه و توقیف خودرو تاکنون کاری از پیش نبرده است.

منتقد وضعیت ایمنی برخی خودروهای داخلی هستیم

وی افزود: خودرویی که با یک واژگونی ساده موجب مرگ چندین نفر می‌شود پس نمی‌تواند ایمنی لازم را تأمین کند، وقتی با کوچک‌ترین خطای انسانی که همیشه و در همه جای دنیا بوده و اجتناب‌ناپذیر است، جان سرنشینان به خطر می‌افتد، نمی‌توانیم از راننده، خودرو و سرنشینان آن محافظت کنیم.

سرهنگ محمدی اظهار کرد: ایمنی خودرو می‌تواند کمک‌کننده باشد. ایمنی مسیر و راه هم در کاهش تصادفات مؤثر است ایمنی راه موجب کاهش خطرات است و اگر راننده مرتکب خطایی شد با ایمن، راه خطرات خفیف‌تر خواهد بود بنابراین راه نیز باید دارای ایمنی لازم باشد، با این حال بر بحث ایمنی خودرو، به طور جدی بحث داریم.

خودروی ناایمن آمار تصادف و مرگ را افزایش می‌دهد

وی ادامه داد: خودروهای ناایمنی که از استانداردهای روز دنیا فاصله دارند، آمار جان باختگان، مصدومان و تصادفات را افزایش می‌دهند و وجود تعداد بسیار افراد ضایعه نخاعی که به جا مانده از تصادفات هستند بیانگر این موضوع است.

رئیس پلیس راهور استان با اشاره به بازدید از یک خیریه‌های بیماران قطع نخاعی و اینکه آمار مصدومان این خیریه به اشتباه به عنوان آمار مصدومان قطع نخاعی استان استنباط شده بود، گفت: در این مرکز شاهد بیماران قطع نخاعی بودیم که سال‌های سال روی تخت خوابیده‌اند و قدرت انجام هیچ کاری را ندارند، حتی یکی از آنها نزدیک به چهل سال پیش بر اثر تصادف با خودرویی که هنوز هم در چرخه ترافیک شهر وجود دارد قطع نخاع شده است.

چگونه آمار تصادفات را کاهش دهیم؟

وی با تاکید بر لزوم وجود امنیت در خودروهای کشور، اظهار کرد: کشورهایی که ادعای کاهش تصادفات را دارند، نخست، خودروهای ایمن ساخته‌اند و دوم، رانندگی تدافعی و الزامات آن را به رانندگان آموخته‌اند همچنین مقررات بسیار سنگینی برای راهنمایی و رانندگی وضع کردند. به عنوان مثال، چنانچه سبقت نادرستی گرفته شود، جریمه آن مبالغ ناچیز ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان نیست که امکان اعتراض و بخشش و… را نیز به دنبال داشته باشد.

سرهنگ محمدی ادامه داد: در دیگر کشورها تنها یک سبقت غیرمجاز چنان جریمه‌ای دارد که کاربر خودرو سعی می‌کند هرگز مرتکب چنان خطایی نشود. به همین خاطر، اگر شاهد رانندگی استاندارد و کم خطری در این دسته از کشورها هستیم، به خاطر بازدارندگی قوانین و مجازات‌های موجود است.

در نوروز ایمن برانید، پلیس همه جا حاضر نیست

رئیس پلیس راهور استان اصفهان در پایان با اشاره به فرارسیدن عید نوروز و امکان تصادفات جاده‌ای، گفت: امیدواریم در نوروز شیوه رانندگی خود را تغییر دهیم و تخلفات رانندگی را کاهش دهیم. اگر نکات مهم رانندگی را در نظر گرفته و با مدل رانندگی تدافعی رانندگی کنیم، به طور حتم آمار تصادفات کاهش خواهد یافت.

وی ادامه داد: پلیس در همه جا حاضر و ناظر نیست، در عین حال فردی که قوانین راهنمایی و رانندگی را نقض می‌کند، حتی در حضور پلیس نیز این کار نادرست را انجام خواهد داد.

سرهنگ محمدی در خصوص اشتباه انتشار در خبر آمار بیماران آسیب نخاعی استان اصفهان گفت: در پی بازدید از انجمن حمایت از بیماران آسیب نخاعی اصفهان در خیابان آتشگاه، آمار ۶۰ درصدی بیماران قطع نخاعی این مرکز به اشتباه به عنوان آمار بیماران قطع نخاعی استان اصفهان منتشر شد و متأسفانه دیگر رسانه‌های استان نیز از این آمار نادرست استفاده کردند.

کد خبر 556793

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رئیس پلیس راهور استان اصفهان تصادفات جاده ای امدادرسانی در تصادفات جاده ای آمار تصادفات جاده ای اصفهان تلفات تصادفات جاده ای خسارت تصادفات جاده ای تلفات تصادفات جاده ای در ایران تصادفات شهری تصادفات نوروزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس پلیس راهور استان اصفهان بیماران قطع نخاعی رانندگی تهاجمی رانندگی تدافعی مدل رانندگی سرهنگ محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۸۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ درصد تصادفات موتورسیکلت سواران در معابر درون شهری رخ می‌دهد

ایسنا/زنجان رئیس اداره کنترل و نظارت بر عملیات جاده‌ای پلیس راه زنجان گفت: رغبت مردم به استفاده از موتورسیکلت بیش از گذشته افزایش یافته و همین مساله موجب بروز تصادفات در جاده‌ها به ویژه شهرها شده است و طبق آمارها ۲۰ درصد تصادفات موتورسیکلت سواران در معابر درون شهری رخ می دهد.

سرهنگ مهدی میناخانی امروز (شنبه ۸ اردیبهشت ماه) در مراسم گرامی‌داشت روز ایمنی و حمل نقل استان، اظهار کرد: استفاده از موتورسیکلت به دلیل مزیت‌ به ویژه سهولت دسترسی آن بیش از گذشته است و کارخانه‌های تولیدکننده موتورسیکلت نیز موتورسیکلت‌های متنوعی را تولید می‌کنند که در مقایسه با خودرو قیمت پایین‌تری دارد.

رئیس اداره کنترل و نظارت بر عملیات جاده‌ای پلیس راه زنجان با بیان اینکه در بررسی پرونده‌های پزشکی قانونی نیز صدمات وارده به سر در فوتی‌های تصادفات موتورسیکلت بیش از گذشته است، گفت: باید برنامه‌های پیشگیرانه در این خصوص عملیاتی شود.

وی با بیان اینکه جمعیت راکبان در روستاها بیشتر است و به همین دلیل فرهنگ‌سازی برای گروه‌های هدف انجام می‌شود، گفت: کلاه ایمنی در حدود ۷۵ درصد از صدمات سنگین در تصادفات پیشگیری می‌کند و امیدواریم شاهد رعایت نکات ایمنی از سوی کاربران جاده‌ای باشیم.

میناخانی با اشاره به اینکه طی سال گذشته چهار درصد از مجموع تصادفات کل استان در جاده‌ها مربوط به موتوسواران بود که اغلب این تصادفات نسبت به داخل شهر به فوت راکبان منجر شد، افزود: یکی از وسائلی که در کاهش صدماتهنگام تصادفات نقش اساسی دارد، استفاده از کلاه ایمنی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چند درصد جریمه های رانندگی اشتباهی است؟ ؛ توضیحات مهم رئیس پلیس راهور
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • امروز بازدارندگی و قدرت تهاجمی نیروهای مسلح برای همگان آشکار است
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • نقاط حادثه خیز جاده‌های گیلان شناسایی و رفع شود
  • ۲۰ درصد تصادفات موتورسیکلت سواران در معابر درون شهری رخ می‌دهد
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است