Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@19:51:27 GMT

غرفه‌های ویژه واکسیناسیون کودکان در تبریز ایجاد شد

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۶۱۵۹

غرفه‌های ویژه واکسیناسیون کودکان در تبریز ایجاد شد

احمد مردی روز دوشنبه در مراسم رونمایی از این غرفه ها، با اشاره به اینکه این اقدام در راستای آسودگی خانواده‌ها جهت واکسیناسیون فرزندان خود انجام شده است، افزود: روزانه علاوه بر تزریق واکسن کرونا به کودکان زیر ۱۲ سال در تعداد 60 مرکز سلامت سطح شهرستان تبریز نیز تا پایان وقت اداری در غرفه‌های مخصوص کودکان پنج مرکز تجمیعی، واکسیناسیون انجام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی کودکان بدون استرس و اضطراب در این غرفه‌ها واکسن دریافت کرده و شکلات و بادکنک‌های رنگی هدیه می‌گیرند و حتی نقاشی‌ رسم می‌کنند.

مردی ادامه داد: پنج مرکز واکسیناسیون تبریز که دارای غرفه‌های مخصوص کودکان هستند، شامل مرکز شمیم پایداری (واقع در بلوار یاغچیان)، فرهنگسرای الغدیر (واقع در محله یکه دکان)، راه آهن (واقع در میدان راه آهن)، نصف راه و منبع آب (ساختمان قدیم مرکز بهداشت) بوده و کودکان زیر ۱۲ سال می‌توانند بدون انتظار نوبت، واکسن خود را در این غرفه‌ها دریافت کنند.

وی ضمن دعوت از تمامی اقشار مردم جهت تکمیل واکسیناسیون خود، بر لزوم واکسیناسیون کودکان در شرایط کرونایی کنونی تاکید و اضافه کرد: سویه امیکرون ویروس کرونا از زمان آغاز پیک ششم، سنین پایین را بیشتر درگیر کرده و اغلب تخت‌های بیمارستان‌های کودکان با کودکان مبتلا به کرونا پر شده است و حتی عده‌ای از این کودکان در بخش مراقبت‌های ویژه نیز بستری شده اند که موجب نگرانی خانواده‌ها می باشد.

مردی با بیان اینکه برای مقابله با این وضعیت، تکمیل واکسیناسیون کودکان کارآمد بوده و لازم است تا خانواده‌ها نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهند، یادآور شد: حانوارها می توانند کودکان متولد سال 1395 و قبل‌تر  را جهت تزریق واکسن به مراکز واکسیناسیون بیاورند.

وی  اهمیت واکسیناسیون کودکان را مورد تاکید قرار داد و گفت: کودکانی که واکسن دریافت نکرده‌اند، علاوه بر خطر جانی برای خودشان، می‌توانند ناقل ویروس کرونا و عامل انتقال آن به سایر اعضای خانواده خود باشند.

مردی با اشاره به بازگشایی مدارس و مهدکودک‌ها با تغییر وضعیت قرمز کرونایی تبریز به نارنجی، افزود: مدارس در وضعیت نارنجی، زرد و آبی بازگشایی شده اما خانواده‌ها نگران سلامتی فرزند خود هستند و در فرستادن کودکان به مدارس تردید دارند، در حالی که اگر این کودکان واکسن دریافت کنند، می‌توانند بدون بروز چنین نگرانی‌هایی و با خیال راحت به مهدکودک و مدارس بروند.

مردی ادامه داد: هر خانواده‌ای که اعضای ان علائم سرماخوردگی ندارند، می‌توانند در سریعترین زمان ممکن به مراکز واکسیناسیون محله خود مراجعه کنند و در صورت وجود علائم سرماخوردگی نیز بهتر است بعد از گذشت حدود 2 هفته تا ۲۰ روز از رفع علائم به مراکز مراجعه کنند.

وی واکسن در نظر گرفته شده برای کودکان را 2 نوع سینوفارم و پاستوکووک (واکسن تولید داخل و مخصوص سنین کودکان) اعلام و اضافه کرد: خانواده‌ها از بابت واکسن کودکان نگران نباشند، زیرا این‌ واکسن‌ها هیچ گونه عارضه‌ای نداشته و مورد تایید مراجع علمی کشور قرار گرفته است.
 
رئیس مرکز بهداشت تبریز یادآور شد: تنها مورد عارضه گزارش شده تزریق واکسن‌ها برای کودکان، بروز تب است که در تزریق سایر واکسن‌های دوره نوزادی هم امکان بروز آن وجود داشته و با مصرف استامینوفن برطرف می‌شود.

برچسب‌ها ویروس کرونا تبریز واکسیناسیون طب کودکان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا تبریز واکسیناسیون ویروس کرونا تبریز واکسیناسیون طب کودکان واکسیناسیون کودکان خانواده ها غرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۶۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن

پس از شکایت ده‌ها خانواده از شرکت آسترازنکا به دلیل عوارض جانبی واکسن این شرکت، آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد این واکسن در مواردی آسیب جدی به شخص وارد می‌کند.

به گزارش مشرق، آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن آن علیه ویروس کرونا می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده است، این غول داروسازی به دلیل ادعای اینکه واکسن آن که با دانشگاه آکسفورد ساخته شده است در ده‌ها مورد باعث مرگ و آسیب‌های جدی شده است، به همین دلیل در یک دادخواست دسته‌جمعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. وکلا می‌گویند که واکسن عوارض جانبی ایجاد کرد که تأثیر مخربی بر تعداد از انسان‌ها داشته است.

براساس گزارش الشرق الاوسط، اولین پرونده علیه آسترازنکا سال گذشته توسط پدر دو فرزند، جیمی اسکات، که پس از دریافت این واکسن در آوریل ۲۰۲۱ دچار خونریزی مغزی شد، به دادگاه ارائه شد. آسترازنکا این دعاوی را به چالش می‌کشد، اما در یک سند قانونی که در فوریه به دادگاه عالی ارائه شد، پذیرفت که واکسن این شرکت علیه کروناویروس در مواردی، باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خوان در افراد شده است.

۵۱ پرونده علیه آسترازنکا در دادگاه عالی مطرح شده است که قربانیان و بستگان آنها خواهان غرامتی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند هستند. اعتراف آسترازنکا که در دفاع قانونی از پرونده دادگاه عالی آقای اسکات بیان شد، در پی کشمکش‌های حقوقی شدید صورت گرفت. اگر شرکت دارو گواهی دهد که واکسن در موارد خاص قانونی باعث بیماری جدی و مرگ شده است، این می‌تواند منجر به پرداخت خسارت شود.

آسترازنکا در پاسخ نامه‌ای که در می ۲۰۲۳ به وکلای آقای اسکات ارسال شده است، ادعا کرد که واکسن در سطح کلی باعث لخته شدن خون نمی‌شود. اما در یک سند قانونی که در فوریه به دیوان عالی ارائه شد، این شرکت گفت: مشخص شده است که واکسن در موارد بسیار نادری می‌تواند باعث ایجاد لخته خوان شود. مکانیسم علت ناشناخته است. علاوه بر این، در غیاب واکسن آسترازنکا (یا هر واکسنی) نیز لخته می‌تواند ایجاد شود. در مقابل وکلا استدلال می‌کنند که واکسن آسترازنکا در افزایش سرعت لخته خوان بسیار فعال عمل کرده است، چیزی که شرکت به شدت آن را رد می‌کند.

چند ماه پس از معرفی واکسن آسترازنکا، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد که یک واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان