Web Analytics Made Easy - Statcounter

گلستان با وجود ۱۳۰ کیلومتر نوار ساحلی از نظر برخورداری از زیر ساخت های گردشگری ساحلی شاکله ضعیفی دارد.

شاید به سبب باتلاقی بودن سواحل گلستان و انباشت سالانه گل و لای در کرانه های دریای خزر و خلیج گرگان امکان استقرار یا ایجاد زیرساخت های گردشگری در همه طول ساحل وجود نداشته باشد اما حدود ۱۰ درصد از کرانه‌های گلستان دارای سواحل کم عمق ماسه ای همچون سواحل خزر در استان گیلان و مازندران است که قابلیت اجرای طرح‌های گردشگری را دارند و می توان با ارتقای زیرساخت‌ها و معرفی جاذبه‌های دریایی این مناطق را به مقصد مسافران تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساحل چارقلی گمیشان به سبب داشتن بستر ماسه‌ای، آب زلال و عمق کم، محوطه رویایی و بکر، محیطی فرح بخش برای خانواده‌ها و بازی کودکان است تا ساعاتی را به دور از دغدغه‌های شهری در جوار مرغان دریایی و نغمه پرندگان مهاجر سپری کرده و به تماشای چشم انداز غروب دل انگیز دریا بنشینند.

این منطقه همچنین به سبب واقع شدن در پیرامون گرگانرود فرصت ماهی‌گیری تفریحی را هم برای گردشگران فراهم می‌کند.

 با وجود همه این ویژگی های منحصر بفرد و بکر اهتمام زیادی از سوی مسوولان برای معرفی این منطقه انجام نشده است .

البته برخی فعالیت های پراکنده عمرانی مانند احداث چند آلاچیق و بهسازی مناطق پیرامونی ساحل طی چند سال گذشته اجرا شد که توان پاسخگویی به نیاز گردشگران را ندارد و تا رسیدن به نقطه مطلوب برای جذب گردشگر فاصله زیادی دارد.

مستقرنشدن فروشگاه مواد غذایی، تامین‌نشدن آب و روشنایی ، نمازخانه و واحد  اطلاعات گردشگری  از جمله کمبودهای این منطقه است که در صورت رفع آن می‌تواند گردشگران زیادی را جذب کرده و از سفر گلستانی‌ها به استان دارای ساحل و دریا جلوگیری کند.

یکی دیگر از مباحثی که می‌تواند زمینه جذب گردشگر را در منطقه فراهم کند مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذار برای ارائه زیرساخت‌های خدماتی اولیه مانند واحدهای بوم گردی، آلاچیق و حتی ورزش‌های دریایی است که این پروژه سودآور با اندک توجه می‌تواند تحول اقتصادی در غرب گلستان را رقم بزند.

سید رضا هاشم نژاد یکی از فعالان گردشگری منطقه به خبرنگار ایرنا گفت : گلستان هرچند در زمره مناطق حاشیه خزر محسوب می‌شود اما طی سال‌های گذشته نتوانسته همانند استان‌های مجاور از فرصت موجود سواحل برای جذب گردشگر و رونق توریسم استفاده کنند.

وی گفت : گلستان نتوانسته همانند استان‌های مجاور خزر، از ظرفیت سواحل برای جذب گردشگر استفاده کند و نسبت به آن ها جایگاه به مراتب پایین تری دارد.

هاشم‌نژاد افزود : با وجود آنکه ساحل چارقلی از عرض کمی برخوردار است اما به سبب ماسه‌ای بودن و آب زلال، جاذبه لازم و کافی برای گردشگران را دارد.

وی گفت : با همه ویژگی‌های منحصر به فرد ساحل چارقلی، مسوولان حوزه گردشگری نتوانستند آن‌گونه که باید در معرفی منطقه موفق عمل کنند و بسیاری از مردم از وجود چنین فضایی اطلاع ندارند.

به گفته وی مهمترین نیاز ساحل چارقلی گمیشان ایجاد راه دسترسی مناسب است که در کنار توسعه زیرساخت‌هایی همچون آب شرب، برق و پوشش تلفن همراه می‌تواند در جذب گردشگر موفق عمل کند.

معاون فرماندار گمیشان در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت : ایجاد تفرجگاه ساحلی در چارقلی می‌تواند علاوه بر  توسعه صنعت گردشگری منطقه در حوزه حفظ محیط زیست و دریای خزر هم اثربخش باشد.

سید علیرضا حسینی افزود : رونق و توسعه ساحل چارقلی می‌تواند بازار مناسبی برای تولیدات و صنایع دستی اهالی گمیشان و بندرترکمن ایجاد کرده و درآمد ساحل نشینان را افزایش دهد.

وی گفت : همسایگی سواحل چارقلی با زیستگاه حیات وحش منطقه مانند تالاب بین‌المللی گمیشان، میانکاله و جزیره آشوراده سبب شده این منطقه میزبان طیف گسترده‌ای از انواع پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی باشد و این امر فرصت رشد صنعت پرنده‌نگری را فراهم می‌کند.

وی اضافه کرد: ضرورت دارد همزمان با توسعه زیرساخت‌ها در چارقلی، با استفاده از تبلیغ در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و دعوت از تورهای گردشگری، این ساحل زیبا را بیشتر معرفی کنیم.

معاون فرماندار گمیشان در خصوص اقدامات انجام شده برای چارقلی هم گفت: مسیر دسترسی به ساحل چارقلی تا حدود زیادی ایجاد شده و امسال کامل خواهد شد.

سیدعلیرضا حسینی یادآور شد: با همکاری دهیاری و بخشداری توماجلر و چارقلی کانکس‌هایی در این فضا تعبیه شده که گردشگران می‌توانند از آن استفاده کنند.

وی بیان کرد: کمپ این مکان به سرویس بهداشتی و حمام تجهیز شده و از موتور برق برای روشنایی فضا استفاده می‌کنیم.

حسینی از حضور سرمایه گذار در این منطقه استقبال کرد و گفت: سرمایه گذار بخش خصوصی می‌تواند با راه اندازی فضاهای گردشگری در مجاور ساحل و نگهداری از فضا، امکان استفاده در طول سال را برای مسافران فراهم کند.

وی بیان کرد: ساحل چارقلی با عمق کم و فضای بکر، محیطی جذاب برای خانواده‌ها و کودکان بوده که می‌توانند با احساس آرامش وقت خود را آنجا سپری کنند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان معتقد است : این استان از ظرفیت های بالقوه بسیاری در حوزه گردشگری بویژه سواحل برخوردار است که برای معرفی این جاذبه ها و ظرفیت های آن، نیازمند همکاری رسانه ها و شبکه های اجتماعی هستیم .

رحمان فرمانی گفت : بعد از ایجاد زیرساخت‌ها در ساحل چارقلی، به توسعه گردشگری در این منطقه فکر می‌کنیم زیرا اول باید زیرساخت‌ها فراهم شده و بعد برنامه‌های تبلیغی و نرم افزاری را آغاز کنیم.

 به گزارش ایرنا ساحل چارقلی گمیشان با داشتن چشم انداز بدیع در پس بی توجهی مسئولان مغفول مانده و می‌توان با اندک توجه به آن، سبب رونق گردشگری این شهرستان محروم شد.

برچسب‌ها استان گلستان گردشگری گمیشان سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان گلستان گردشگری گمیشان استان گلستان گردشگری گمیشان ساحل چارقلی گمیشان زیرساخت ها جذب گردشگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۵۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناپایداری های جوی و دریایی در هرمزگان

براساس اعلام اداره کل هواشناسی هرمزگان ،امروز در ساعات صبح جوی آرام حاکم است و شرایط دریا نیز جهت تردد‌های دریایی مساعد خواهد بود، اما در ساعات بعدازظهر و شب، تحت تاثیر فعالیت سامانه همرفتی در پاره‌ای نقاط استان ناپایداری‌های جوی و دریایی پیش بینی می‌شود.

 امروز در ساعات بعدازظهر و شب در پاره‌ای از نقاط استان بویژه ارتفاعات رشد ابر‌های همرفتی، رگبار پراکنده باران، رعد وبرق گاه تگرگ و تند باد لحظه‌ای پیش بینی می‌شود و سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها نیز دور از انتظار نیست. 

توصیه می‌شود از قرارگیری در حریم و بستر رودخانه‌های فصلی و صعود به ارتفاعات خودداری شود.

 در برخی نقاط ساحلی و مناطق دریایی استان نیز، وقوع ناپایداری‌های موقتی به صورت تند باد لحظه‌ای و گردوخاک دور از انتظار نیست.

 از روزیکشنبه در مناطق دریایی استان بویژه تنگه هرمز و شرق خلیج فارس افزایش باد شمال شرقی تا جنوب شرقی پیش بینی می‌شود و دریا طی ساعاتی نسبتامواج خواهد شد و به تناوب تا روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت تداوم خواهد داشت؛

لذا توصیه می‌شود در این مدت شناور‌های سبک صیادی و تفریحی از تردد خودداری کنندو تمهیدات لازم جهت تردد ایمن سایر شناور‌ها صورت پذیرد.

 به لحاظ دمایی، نوسانات ۱ تا ۲ درجه‌ای دما در استان مورد انتظار است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • رزمایش جهادی بسیجیان مخابرات گلستان بمنظور بازسازی شبکه مخابراتی گنبد کاووس
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • ناپایداری های جوی و دریایی در هرمزگان
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد