Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:09:51 GMT

تصاویر / قبیله‌ای آفریقایی با پاهای عجیب

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۰۶۳۱

دوما (Doma) یا وادوما (vaDoma) که تحت عنوان دما (Dema) نیز شناخته می‌شود، نام قبیله‌ای در دهکده Kanyemba در شمال زیمبابوه است. مشاهده اختلال اکتروداکتیلی یا همان اختلال موروثی دست و پا خرچنگی میان برخی از خانواده‌های این قبیله موجب شهرت آنها شده است! گفته می‌شود که حداقل ۲۵ درصد از اعضای این قبیله با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، «عصرایران» در ادامه نوشت: در اکتروداکتیلی مشکلات اندامی مشاهده می‌شود که معمولا در آن سه انگشت میانی وجود ندارد و دو انگشت خارجی به سمت داخل چرخانده شده‌اند. در نتیجه چنین اختلالی این جمعیت به قبیله «دو انگشتی» یا «پا شترمرغی» معروفند.

این مشکل یک وضعیت اتوزومال غالب است که به واسطه جهشی منفرد در کروموزوم شماره ۷ ایجاد می‌شود. گزارش شده که به عقیده قبیله مبتلایان به این بیماری معلول نیستند و حتی به خوبی نیز در جمع آنان پذیرفته می‌شوند.

در حالی که به نظر می‌رسد پای شترمرغ بالا رفتن از درخت را برای افراد قبیله تسهیل می‌کند، این وضعیت به دلیل وجود یک منبع ژنتیکی کوچک در وادوما غالب شده است و از آنجا که طبق قانون قبیله، ازدواج خارج از گروه برای اعضا ممنوع است، براحتی منتشر می‌شود.

این جهش ژنتیکی غالب ارثی تنها روی پای یک کودک از هر چهار کودک متولدشده در جمعیت وادوما تاثیر می‌گذارد.

با توجه به انزوای قبیله، اعضای وادوما به گونه‌ای به توسعه و حفظ اکتروداکتیلی طی زمان کمک کرده‌اند و مخزن ژن نسبتا کوچک آنها باعث شده است که شیوع این بیماری بسیار بیشتر از مناطق دیگر باشد.

قبیله‌ای در صحرای کالاهاری نیز تعدادی عضو با اکتروداکتیلی دارد که به گفته متخصصین ممکن است اجداد مشترکی با وادوما داشته باشند.

البته طبق افسانه‌ای قدیمی اعضای قبیله معتقدند که هزاران سال قبل موجوداتی از ستاره شباهنگ برای اولین بار در منظومه شمسی ما ساکن شدند و به زمین فرود آمدند. آنها که شباهت زیادی به پرندگان داشتند با انسان جفت شده و ازدواج کردند! نوادگان این پیوند ترکیبی یعنی اجداد وادوما، بخش بزرگی از DNA انسان را به ارث می‌برند اما در مورد پاها ژنتیک موجودات شباهنگ تاثیر خود را گذاشته است. دو انگشت پا که به سمت یکدیگر چرخیده‌اند، در انتهای پاها قرار می‌گیرند. این وضعیت انگشتان به آنها غریزه‌ای طبیعی برای بالا رفتن از درختان می‌دهد اما در دویدن یا راه رفتن مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. اعضای گروه به دلیل فرم پاهایشان قادر به پوشیدن کفش نیستند.

هر چند افراد قبیله به چنین افسانه‌ای اعتقاد دارند اما علت علمی این اختلال همان جهش رخ‌داده در کروموزوم شماره ۷ محسوب می‌شود.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آفريقايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۰۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی

حمیدرضا اینانلو افزود: ۲۰ کشور آفریقایی و ۲۰۰ تاجر در اجلاس اخیر اقتصادی تجاری ایران و آفریقا حضور داشتند که با توجه به ظرفیت‌های صنعتی بالای کشورمان زمینه همکاری با آنان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و بررسی شد.

وی با بیان توانمندی‌های ایران در عرصه سلامت، ادامه داد: ایران با توجه به پشتوانه بومی‌سازی که در حوزه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی داشته است می‌تواند توانمندی خود را به کشورهای دیگر ارائه دهد، همچنین در حوزه  خدماتی که برای تجهیز بیمارستان و بیمارستان سازی لازم است، آمادگی داریم  به کشورهای آفریقایی کمک کنیم و این مراکز را با صد در صد تجهیزات پزشکی به مرحله بهره برداری برسانیم.

به گفته اینانلو، زمینه همکاری در مورد انتقال تکنولوژی و مشاوره صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نیز با توسعه روابط با این کشورها امکان‌پذیر است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • مجازات دزد آفریقایی به یک سبک وحشتناک
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • چپ‌پاهای آماده در خدمت تیم مورایس! (عکس)
  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟