Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصطلاح بیت‌کوین و ارز دیجیتال را بسیاری از ما شنیده‌ایم، اما به احتمال زیاد، اصطلاح «اعتیاد به ارز دیجیتال» به گوش بسیاری از ما ناآشناست. البته تعجبی هم ندارد چراکه این موضوع فقط چند ماهی است که مطرح شده، اما منظور از این اعتیاد چیست و چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند؟

نوعی اجبار برای تکرار خریدوفروش ارز‌های دیجیتال!

چند وقتی است که متخصصان متوجه رفتار‌های اعتیادی برخی افراد در بازار ارز‌های دیجیتال شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منظور از رفتار‌های اعتیادی این است که برخی افراد به رغم مشکلاتی که برایشان در این زمینه به وجود آمده، اما توان مقاومت در برابر وسوسه خرید دوباره را ندارند. در این افراد نوعی اجبار برای تکرار این خرید و فروش دیده می‌شود.

این افراد روزانه زمان زیادی را صرف پیگیری اخبار مربوط به آن می‌کنند، آن قدر که ممکن است زندگی روزمره فرد تحت تاثیر این موضوع با مشکلاتی روبه رو شود. این اعتیاد بسیار شبیه اعتیاد به قمار توصیف شده است و تا به حال مواردی که افراد در نتیجه این اعتیاد زندگی شخصی و خانوادگی‌شان به هم ریخته و از نظر مالی هم به شدت ضرر کرده‌اند، گزارش شده است. اما آیا هر کسی که در این زمینه به صورت مستمر فعال است، درگیر اعتیاد است؟

خطر در کمین ۷۰ درصد فعالان بازار ارز‌های دیجیتال

طبق برآورد‌ها از هر هزار نفر فعال در بازار ارز دیجیتال، ۹ نفر درگیر این اعتیاد هستند. البته برخی متخصصان می‌گویند این به معنی آن نیست که بقیه افراد در معرض خطر نیستند بلکه نزدیک به ۷۰ درصد افراد فعال در این زمینه، رفتار‌های پرخطری دارند که نشانه‌هایی از اعتیاد در آن‌ها دیده می‌شود، هر چند هنوز در گروه افراد درگیر اعتیاد به ارز دیجیتال در نظر گرفته نمی‌شوند.

چه‌کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟

به‌صورت کلی با توجه به استقبال بیشتر مردان جوان از این بازار، مشکلات رفتاری در ارتباط با آن هم بیشتر در این جمعیت دیده می‌شود. جدای از آن، اما برخی ویژگی‌ها می‌تواند هشدار دهنده باشد.

۱- وقتی فرد سابقه سوءمصرف مواد، اعتیاد به الکل و دیگر انواع اعتیاد را دارد، احتمال اعتیاد به این فضا هم در او بالاتر است.
۲- وقتی عضوی از خانواده درگیر اعتیاد (هر نوع اعتیادی) است، احتمال این که فردی که وارد بازار ارز دیجیتال شده، درگیر اعتیاد آن شود، افزایش می‌یابد.
۳- افرادی که در اولین خرید و فروش‌های خود، سود بالایی می‌کنند، احتمال این که درگیر رفتار‌های افراطی و بدون حساب و کتاب شوند، بالاتر است. متخصصان می‌گویند بخشی از ماجرا آن است که سیستم شناختی فرد تحت تاثیر قرار‌
می‌گیرد و احتمال رفتار‌های غیرمنطقی می‌تواند افزایش یابد. البته که رابطه بین پاداش و پاسخ هم در فرد دچار تغییراتی می‌شود.
۴- افراد درگیر با افسردگی، اختلالات اضطرابی و اختلال دوقطبی در معرض خطر بیشتری در این زمینه هستند.

آیا من به ارز دیجیتال معتاد شده‌ام؟

پرسش نامه خودسنجی که در ادامه می‌خوانید، می‌تواند پاسخ این سوال را به شما بدهد:

۱- آیا شما زمان زیادی از روز را به موضوع ارز دیجیتال و انواع آن فکر می‌کنید و درگیری ذهنی زیادی در این خصوص دارید؟
۲- آیا شما پول زیادی برای خرید و فروش ارز‌های دیجیتال صرف کرده‌اید؟
۳- آیا تا امروز تلاش‌های ناموفق متعدد برای کنار گذاشتن خرید و فروش ارز دیجیتال داشته‌اید؟
۴- اگر تصمیم بگیرید زمانی را که صرف پیگیری ارز‌های دیجیتال می‌کنید کاهش دهید، عصبی و تحریک‌پذیر می‌شوید؟
۵- آیا برای فرار از مشکلات زندگی و پیدا کردن حس و حال خوب، سراغ خرید و فروش ارز‌های دیجیتال می‌روید؟
۶- آیا بعد از این که در این بازار پول از دست داده‌اید، دوباره سراغ خرید و فروش در این بازار رفته‌اید؟
۷- آیا تا به حال به نزدیکان خود درباره میزان پول یا میزان زمانی که صرف ارز‌های دیجیتال می‌کنید، دروغ گفته‌اید و میزان آن را کمتر از میزان واقعی اعلام کرده‌اید؟ یا این که آیا تا به حال یواشکی و بدون اطلاع دیگران، از پولی که برای کار دیگری بوده، برای خرید ارز دیجیتال خرج کرده‌اید؟ (مثلا صرف پس‌انداز خانواده برای خرید ارز دیجیتال بدون اطلاع دیگر اعضا).
۸- آیا عادات مربوط به خرید و فروش ارز دیجیتال در شما، تاثیر منفی بر روابط یا شغل شما داشته است؟
۹- آیا تا به حال بعد از این که پول از دست داده‌اید سراغ بقیه رفته‌اید تا از آن‌ها پول برای خرید مجدد، قرض بگیرید؟

تفسیر نتیجه پرسش نامه

یک پاسخ مثبت| به نظر نمی‌رسد شما هنوز مشکلی داشته باشید، اما مراقب رفتار‌های خود باشید. بهتر است چند وقت دیگر دوباره به این پرسش نامه پاسخ دهید و وضعیت خود را ارزیابی کنید.

سه پاسخ مثبت| به نظر می‌رسد رفتار‌های اعتیادگونه در شما در حال شکل‌گیری است و موضوع تا حدی از کنترل شما خارج شده. بهتر است زودتر از متخصص کمک بگیرید.

پنج پاسخ مثبت و بیشتر| رفتار‌های اعتیادگونه شما در وضعیت بدی قرار دارد و به احتمال زیاد زندگی شما را هم تحت تاثیر قرار داده است. در اسرع وقت از متخصص کمک بگیرید.

نکته پایانی

پاییز امسال اولین مرکز درمان اعتیاد به ارز دیجیتال در یک کلینیک ترک اعتیاد در انگلستان آغاز به کار کرد. در ایران هم متخصصان اعتیاد به ارز‌های دیجیتال می‌توانند به افرادی که در این زمینه مشکل دارند، کمک کنند.

منبع: خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رمزارز ارز دیجیتال ارز های دیجیتال خرید و فروش ارز ارز دیجیتال اعتیاد به ارز درگیر اعتیاد معرض خطر بازار ارز برای خرید تا به حال ارز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۶۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند

اعتمادبه‌نفس، ویژگی‌ای است که همه‌ ما آن را تحسین می‌کنیم و آرزوی داشتنش را داریم.

به گزارش روزیاتو، اما بسیاری از ما برای دستیابی به آن به این جمله‌ معروف عمل می‌کنیم که «تا وقتی که نتوانسته‌ای چیزی را به واقعیت تبدیل کنی، به آن وانمود کن»؛ بنابراین تعجبی ندارد که در بحث اعتماد به نفس بسیاری از اوقات واقعیت آن چیزی نیست که به نظر می‌رسد. گاهی در زیر آن تصویر مطمئن به خودی که از یک شخص می‌بینیم، در حقیقت، فردی مردد به خود و طالب تأیید دیگران وجود دارد.

با این حال، تشخیص این موضوع ساده نیست. حتی کسانی که بسیار بااعتماد به نفس به نظر می‌رسند هم ممکن است در جنگی درونی درگیر باشند که ما از آن به کلی بی خبریم.

پس از کجا می‌توانیم متوجه این موضوع شویم؟ چند رفتار هست که این افراد اغلب از خود نشان می‌دهند.

در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- کمالگرا هستند

تصور کنید که با یکی از همکاران تان که به داشتن اعتماد به نفس بالا معروف است، بر روی پروژه‌ای کار می‌کنید. به نظر می‌رسد که او همه چیز را تحت کنترل دارد و همیشه کاری عالی از خود ارائه می‌دهند.

با این حال، در این همکاری نزدیک متوجه می‌شوید که او زمان زیادی را صرف بررسی کار خود، اصلاح ریزترین جزئیات و نگرانی برای نقص‌های جزئی‌ای می‌کند که کس دیگری متوجه آن‌ها نمی‌شود.

شاید عجیب به نظر برسد، اما این حد از کمالگرایی اغلب می‌تواند نشانه‌ی این باشد که یک شخص در ظاهر بااعتماد به نفس، اما در درون به دنبال تأیید دیگران است.

روانشناسان علت کمالگرایی را مطمئن نبودن از خود و ترس از تأیید نشدن، تمسخر شدن و طرد شدن می‌دانند.

به عقیده‌ی آن ها، فشار‌های درونی مانند میل به جلوگیری از شکست یا قضاوت منفی، افراد را به کمالگرایی سوق می‌دهد.

دلیل کمالگرایی گاهی می‌تواند تلاش برای اثبات ارزشمندی خود به دیگران و به دست آوردن تأیید آن‌ها باشد. نیاز به انجام بی عیب و نقص همه چیز ممکن است ریشه در ترس از قضاوت یا نقد شدن داشته باشد. افراد کمالگرا با مطمئن شدن از بی نقص بودن ریزترین جزئیات، امیدوارند که جلوی هر گونه بازخورد منفی‌ای که می‌تواند اعتماد به نفس آن‌ها را درهم بشکند را بگیرند؛ بنابراین اگر با شخصی رو به رو شدید که بااعتماد به نفس به نظر می‌رسید، اما وسواسی و سختگیر بود، ممکن است معنایش این باشد که اعتماد به نفس او صرفاً ظاهری است.

۲- همیشه پیش از تصمیم گیری به نظر دیگران نیاز دارند

تا به حال شخصی را دیده اید که با وجود اینکه بااعتماد به نفس به نظر می‌رسد، اما دائماً دنبال نظر یا تأیید دیگران است؟

همانطور که احتمالاً حدس زده اید، این نشانه‌ی ظریف، اما رایجی از مطمئن نبودن از خود است.

این نیاز به نظر یا تأیید دیگران می‌تواند در مورد شغل، تصمیمات یا حتی ظاهر باشد.

گرچه لزوماً چیز بدی نیست، چون همه‌ی ما گاهی به اندکی تأیید دیگران نیاز داریم. اما اگر این امر تبدیل الگویی مداوم شود، ممکن است به نیازی عمیق‌تر برای تأیید شدن اشاره داشته باشد.

۳- انتقادپذیر نیستند

برای بسیاری از افراد پذیرش انتقاد کاری دشواری است، اما نه لزوماً به این خاطر که آن‌ها نیازی به بهبود و اصلاح در خود نمی‌بینند، بلکه به این دلیل که در درون شان از هر انتقادی که ممکن است مؤید ترس آن‌ها از به اندازه‌ی کافی خوب بودن باشد، واهمه دارند.

روانشناسان می‌گویند کسانی که اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند، حساسیت شدیدی به هر نوعی از انتقاد، اصلاح یا نصیحت و توصیه دارند، حتی اگر چیزی که می‌گویید سازنده و کاملاً درست باشد.

۴- دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند

همه‌ی ما گهگاه به اندکی تحسین و تأیید دیگران نیاز داریم.

با این حال، برخی افراد به ظاهر بااعتماد به نفس، میل ناسالمی به این امر دارند؛ و اگر بخواهند که همیشه بااعتماد به نفس به نظر برسد، نمی‌توانند از همه‌ی اطرافیان شان طلب تأیید کنند. چرا که باعث برملا راز درونی شان می‌شود؛ بنابراین چطور باید این مشکل را حل کنند؟

احتمالاً با کمک بی نقص‌ترین وسیله‌ی ساخته شده تاکنون برای دریافت تأیید دیگران یعنی شبکه‌های اجتماعی.

شبکه‌های اجتماعی باعث عادی شدن رفتار‌های تأیید طلبانه‌ی نسبتاً ناسالم شده اند.

مادربزرگ خود را در جوانی تصور کنید که با وسواس زیادی عکسی از خود تهیه کند و نسخه‌های زیادی از آن عکس را با همراه این یادداشت برای تمام دوستانش ارسال کند: «دوستش داری؟ لطفاً باخبرم کن.»

عجیب به نظر می‌رسد، درست است؟ اما این در واقع همان کاری است که بسیاری از افراد امروزه در دنیای دیجیتال انجام می‌دهند.

شبکه‌های اجتماعی به ویژه برای کسانی که در درون شان به دنبال تأیید دیگران هستند می‌تواند فضایی برای دستیابی به این هدف فراهم کند. آن‌ها ممکن است که دائماً درمورد موفقیت ها، ماجراجویی‌ها یا حتی اتفاقات روزمره شان پست بگذارند، به این امید که بتوانند لایک و کامنت و شِیر دیگران را به دست آورند.

با این حال، روانشناسان معتقدند این امر می‌تواند باعث تشدید رفتار‌های تأیید طلبانه و تلاش‌های ناسالم برای گرفتن تأیید دیگران شود. به علاوه، این تأیید طلبی‌های افراطی مشکل اصلی و ریشه‌ای فرد را برطرف نمی‌کند، چرا که تأییدی که شخص به این شیوه از دیگران دریافت می‌کند، تأییدی بیرونی است.

پژوهش‌ها هم ارتباط میان فعالیت بیش از اندازه در شبکه‌های اجتماعی با پایین بودن اعتماد به نفس را اثبات کرده است؛ بنابراین اگر با شخصی مواجه شدید که دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارد، این امر ممکن است نه صرفاً میل او به اشتراک گذاری، بلکه شیوه‌ی او برای دریافت تأیید دیگران باشد.

دیگر خبرها

  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • پایان یک دهه قتل و تجاوز توسط 11 مرد خشن | این افراد خشن چه کسانی هستند؟
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید