Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@15:29:39 GMT

غذا‌های فرآوری شده با بدن ما چه می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۳۲۶۷

غذا‌های فرآوری شده با بدن ما چه می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

بر کسی پوشیده نیست که غذا‌های فرآوری شده، جزء مواد غذایی هستند که کمترین خاصیت را برای بدن ما دارند و در صورتی رژیم غذایی را بر پایه مصرف این مواد غذایی بنا کنید، این امر می‌تواند به افزایش وزن و مشکلات دیگر منجر شود.

به گزارش  پایگاه آمریکایی shefinds، تا به حال فکر کرده اید زمانی که غذایی می‌خورید که اغلب مواد تشکیل دهنده آن به جای میوه، سبزی‌ها و غلات، از مواد غذایی فرآوری شده تشکیل شده اند، با بدن خود چه می‌کنید؟

در ابتدا مهم است توجه داشته باشید در هر رژیم غذایی که آن را دنبال می‌کنید، حتی اگر رژیم غذایی برای کاهش وزن نیز دارید، بخشی از رژیم خود را می‌توانید به غذا‌های فرآوری شده اختصاص دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند باید بدانید مواد غذایی فرآوری شده به طور کلی دارای مواد مغذی کم ارزش‌تری به نسبت مواد غذایی کاملی هستند که هیجان و نشاط را برای شما به ارمغان می‌آورند.

همان طوری که گفته شد، ۸۰ درصد از رژیم غذایی شما را باید غذا‌های کامل شکل دهند. باید بدانید غذا‌های کامل به طور کلی غذا‌هایی هستند که فرآوری و یا تصفیه نشده اند و مواد افزودنی به آن‌ها اضافه نشده است.

غذا‌های کامل شامل میوه ها، سبزی ها، حبوبات، آجیل، مغز دانه ها، غلات کامل، گوشت، ماهی و تخم مرغ هستند.

Jenn LaVardera، متخصص تغذیه در شرکت دیلی هاروست با هشدار در خصوص غذا‌های فرآوری شده گفت: غذا‌های فوق فرآوری شده معمولا دارای قند‌ها و روغن‌های تصفیه شده هستند و اغلب سدیم بالایی دارند.

غذا‌های فرآوری شده اغلب دارای مواد مغذی مفیدی مانند فیبر، ویتامین‌ها و یا مواد معدنی نیستند.

از آن جایی که غذا‌های فرآوری شده به طور کلی فاقد مواد مغذی هستند که به سیر شدن شما کمک می‌کنند، ممکن است خوردن آن‌ها حتی منجر به افزایش اشتها شود.

این متخصص تغذیه گفت: خوردن غذا‌های فوق فرآوری شده می‌تواند به بالا و پایین افتادن قند خون منجر شده و سبب شود شما احساس انرژی کمتری بکنید. آن‌ها سیر کننده نیستند، یعنی ممکن است شما اندکی بعد از خوردن این غذا‌های فرآوری شده، احساس گرسنگی بکنید.

او گفت: به طور کلی، این‌ها (غذا‌های فرآوری شده) غذا‌هایی نیستند که به بدن شما سوخت رسانی کنند.

چیپس

اما علاوه بر تاثیرات سریع و روزانه‌ای که ممکن است غذا‌های فرآوری شده به همراه داشته باشند، تاثیرات طولانی مدتی را نیز می‌توانند با خود به همراه بیاورند.

لاواردرا، متخصص تغذیه گفت: خوردن غذا‌های فوق فرآوری شده با افزایش خطر فشار خون، بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ مرتبط است.

تحقیقات در خصوص تاثیرات غذا‌های فرآوری شده بر سلامت انسان نسبتا جدید هستند. با افزایش تحقیقات، احتمالا نتایج منفی بیشتری در خصوص تاثیرات منفی این نوع غذاها، بر سلامت انسان آشکارتر می‌شود.

غذاهای فرآوری شده

البته مصرف این نوع مواد غذایی در حد اعتدال به بدن شما آسیب وارد نمی‌کند؛ اما وقتی غذا‌های فرآوری شده بیشتر وعده غذایی شما را تشکیل می‌دهند، می‌تواند تهدیدی برای سلامت شما تلقی شود.

درک این مسئله که چه چیزی غذا‌های فرآوری شده را تشکیل می‌دهد تا بتوانید از آن اجتناب کرده و یا دست کم مصرف آن را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید، امری ضروری است.

این متخصص تغذیه در این باره گفت: غذا‌های فرآوری شده اصولا دارای فرمولاسیون صنعتی هستند. مواد تشکیل دهنده آن‌ها بیش از آن که شبیه به دستور پخت غذایی باشد، یک فرمول شیمیایی است و شما قادر به تشخیص هیچ یک از عناصر از مواد غذایی کامل در محصول نهایی نیستید. به طور مثال تنقلات بسته بندی شده (مانند پفک و چیپس)، گوشت‌های فرآوری شده مانند ناگت‌های مرغ (و یا سوسیس و کالباس) از این دسته اند.

ذکر این نکته ضروری است که تمام گوشت هایی که دودی شده، نمک زده، پخته شده، خشک شده یا کنسرو شده اند، مواد غذایی فرآوری شده در نظر گرفته می شوند که در واقع، شامل سوسیس، هات داگ، سالامی، ژامبون و بیکن پخته شده می شوند.

خوشبختانه، تغییر رویه و روی آوردن به خوردن غذا‌های عمدتاً فرآوری نشده، می‌تواند بسیاری از آسیب‌هایی را که یک رژیم غذایی نامناسب می‌تواند به بدن وارد کند، جبران سازد.

تمرکز بر روی گنجاندن میوه‌ها، سبزی ها، غلات کامل و منابع پروتئین بدون چربی در عادات غذایی می‌تواند تفاوت‌هایی را ایجاد کند. این متخصص تغذیه می‌گوید تلاش کنید بشقاب خود را در درجه نخست و پیش از شروع به خوردن وعده غذایی خود، با میوه‌ها و سبزی ها پر کنید؛ چرا که این امر سبب می‌شود تا اطمینان حاصل کنید که بدنتان مواد مغذی که برای داشتن یک احساس خوب بدان نیاز دارد را دریافت کرده است. به همان میزانی که شما مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده را کاهش می‌دهید، متوجه خواهید شد در کمترین زمان، انرژی بیشتر و بدنی سالمتر خواهید داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: غذا های فرآوری شده سلامت بدن غذا های فرآوری شده فوق فرآوری شده متخصص تغذیه مواد غذایی رژیم غذایی طور کلی مواد مغذی سبزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۳۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟