Web Analytics Made Easy - Statcounter

بمباران خبری رسانه‌ها در عصر دیجیتال و رشد روزافزون خبررسانی لحظه‌ای و فوری به‌ویژه از طریق شبکه‌های اجتماعی باعث شده تا میزان استرس و اضطراب افراد بواسطه آگاهی آنی از اتفاقاتی که لزوما ارتباط مستقیمی با زندگی آن‌ها ندارند، افزایش یابد.

شنیدن اخبار هولناک و خبرهایی که ماهیتا استرس‌زا هستند حتی اگر در حوزه جغرافیایی دوری حادث شده باشند هم قابلیت تاثیرگذاری منفی بر قشر وسیعی از افراد را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش یورو نیوز؛ دریافت فزاینده اعلان‌های (نوتیفیکیشن) خبری بر روی گوشی‌های هوشمند که بعضا چندین‌بار در ساعت روی صفحه تلفن شما نمایان می‌شود، می‌تواند در بعضی از افراد اثرات ثانویه منفی به‌دنبال داشته باشد.

اما برای مدیریت اضطراب و استرس خبری که این‌روزها به‌نوعی به جزء لاینفک زندگی بشر مدرن تبدیل شده چه کارهایی می‌توان کرد؟

مایکل زیفرا، یکی از متخصصان روان‌شناسی گروهی پزشکی نورث‌وسترن آمریکا در یادداشتی که در ماه مارس و در بحبوحه حمله نظامی روسیه به اوکراین منتشر کرده، ۵ شیوه کارآمد را پیشنهاد کرده است:

۱. از موضوعات خبری تحریک‌آمیز دوری کنید
اگر بین شما و خبری که دنبال می‌کنید یک رابطه شخصی وجود داشته باشد، استرسی که حس می‌کنید دو چندان خواهد بود. اگر متوجه شده‌اید که برخی کانال‌های خبری و شبکه‌های تلویزیونی اخباری را پوشش می‌دهند که برای شما خوشایند نیست، بهتر است که دیگر این منابع خبری را دنبال کنید.

حتی این امکان در برخی از شبکه‌های اجتماعی فراهم است تا با مشخص کردن واژه‌هایی که نسبت به آن‌ها حساسیت دارید، خبرهای مرتبط با چنین واژه‌هایی را دریافت نکنید.


۲. زمان اختصاص یافته به اخبار را محدود کنید
با توجه به رشد تکنولوژی گوشی‌های هوشمند و تعدد اپلیکیشن‌های خبری شما هر روز بیشتر از گذشته در معرض حجم نامحدودی از اخبار قرار می‌گیرید.

درست است که اطلاع‌ داشتن از وقایع جاری در زندگی روزمره مهم است اما از یاد نبرید که اختصاص بیش از اندازه وقت به اخبار می‌تواند سلامت روانی شما را هم به مخاطره بیندازد.

هستند افرادی که به خواندن و پی‌گیری اخبار «اعتیاد» دارند و به‌زعم دکتر زیفرا برای این‌دسته از افراد عبور کردن از کنار وقایع خبری، کار آسانی نیست.

بهترین راه مدیریت علاقه‌های خود در مصرف زمان اختصاص یافته به اخبار و محدود کردن زمانی است که به دنبال کردن اخبار از روی وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌پردازید. بهترین قاضی خودتان است؛ بنابراین اگر خودتان فکر می‌کنید زمانی که به این‌کار اختصاص می‌دهید زیاد است، آن‌را محدود کنید.


۳. آگاهی نسبت به میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی
شبکه‌های اجتماعی این قابلیت را دارند که احساس شما از دنیای اخبار و اطلاعات را تشدید کنند. به اعتقاد دکتر زیفرا همیشه و همه‌وقت اخبار به شکلی از اشکال در شبکه‌های اجتماعی ظاهر می‌شوند و به‌صورت خودکار در معرض دید شما قرار می‌گیرند؛ موضوعی که می‌تواند برای برخی مشکل‌ساز شود.

در معرض مداوم و نامحدود محتوای خبری قرار داشتن، می‌تواند تمام توجه شما را معطوف خود کند. مسئله‌ای که همزمان امکان تمرکز شما بر موضوعات دیگر را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن‌را بشدت سخت می‌کند. بنابراین لازم است که نسبت به محتوای شبکه‌های اجتماعی هوشیار باشید و اپلیکیشن‌هایی که برای روانتان مضر هستند را سریعا از روی گوشی خود پاک کنید.


۴. تمرین مدیریت خوب استرس
دکتر زیفرا در مطالعات خود به این نتیجه رسیده که مدیریت صحیح و در عین حال مداوم استرس می‌تواند راهی آسان و موثر برای کمک به کاهش اضطراب خبری باشد.

ورزش منظم، خواب کافی و تغذیه مناسب از دیگر فاکتورهای لازم در مبارزه با استرس هستند. اگر فکر می‌کنید که تلفن شما باعث اضطرابتان می‌شود، خاموشش کنید و حتی برای مدت کوتاهی هم شده، بدون استفاده از برق و وسایل برقی زندگی کنید.


۵. درک کنید که این طبیعی است
صرفنظر از اینکه چه نامی بر آن می‌گذارید، امروزه اضطراب ناشی از خبر به پدیده خیلی رایجی تبدیل شده است. دکتر زیفرا می‌گوید ما در دوران نامطمئنی زندگی می‌کنیم و واقعیت این است که این عدم اطمینان خود به عامل اصلی اضطراب‌زایی بین مردم مبدل شده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۷۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برجای ماندن ده‌ها شهید و زخمی در بمباران شدید نوار غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه المیادین، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی خانه‌های مسکونی را در محله الشجاعیه واقع در شرق شهر غزه بمباران کردند. حمله‌های هوایی رژیم اشغالگر قدس غرب شهر رفح را نیز در برگرفت.

بمباران وحشیانه خانه‌های مسکونی در اردوگاه النصیرات واقع در مرکز نوار غزه نیز چهار شهید و ۳۰ زخمی برجای گذاشته است.

در جریان بمباران یک خانه مسکونی در محله السعودی واقع در غرب رفح دست کم پنج فلسطینی از جمله یک کودک به شهادت رسیده و چند تن دیگر زخمی شدند.

بمباران منطقه الجرادات واقع در شرق گذرگاه رفح در جنوب غزه نیز چندین زخمی در میان شهروندان بی گناه فلسطینی برجای گذاشت. خبرنگار شبکه الجزیره نیز گزارش داد که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی منطقه الزوایده واقع در مرکز نوار غزه را بمباران کردند.

علاوه بر این منطقه جنوبی شهر خان یونس نیز شاهد یک حمله هوایی شدید طی بامداد امروز بوده است.

وزارت بهداشت نوار غزه روز گذشته از افزایش شمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۳۴ هزار و ۳۵۶ نفر و شمار زخمی‌ها به ۷۷ هزار و ۳۶۸ نفر خبر داد.

وزارت بهداشت نوار غزه همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته مرتکب پنج جنایت کشتار جمعی در منطقه‌های مختلف نوار غزه شد که طی آن ۵۱ نفر شهید و ۷۵ نفر زخمی شدند.

پیکرهای شهدا و شماری از زخمی‌ها همچنان زیر آوار و در خیابان‌ها هستند و حمله‌های مستمر رژیم اشغالگر اجازه دسترسی نیروهای امدادی و هلال احمر را به آنها نمی‌دهد.

کد خبر 6089476

دیگر خبرها

  • پارک کردن یک خودرو به شیوه‌ای متفاوت + فیلم
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • بمباران بخش‌های مسکونی نوار غزه ادامه دارد
  • عملیات بمباران عقبه اوکراینی‌ها با بمب‌های نیم تنی
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی
  • فیلم/ کودکان همچنان در بانک اهداف بمباران‌های غزه
  • فیلم/ بمباران خونین شب گذشته در رفح
  • برجای ماندن ده‌ها شهید و زخمی در بمباران شدید نوار غزه
  • بمباران بامدادی مرکز و جنوب غزه/ ۹ فلسطینی به شهادت رسیدند
  • بیشترین خسارت سیل به راه‌های مواصلاتی خراسان جنوبی