Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@02:55:54 GMT

۵ برنامه دولت برای افزایش سهم تأمین مالی تولید از بورس

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۰۸۳۰

۵ برنامه دولت برای افزایش سهم تأمین مالی تولید از بورس

دولت سیزدهم در راستای تحقق حمایت از تولید، به دنبال تامین مالی تولید از بورس بوده و در این راستا برنامه‌های مختلفی را برای اجرا پیش‌بینی کرده است.

به گزارش مشرق، با گذشت بیش از ۶ ماه از فعالیت دولت سیزدهم، تیم اقتصادی دولت برای مشخص شدن برنامه توسعه اقتصادی کشور، سند تحول دولت مردمی را در بخش های مختلف ارائه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مسائلی که در این ‌سند تحول دولت مورد توجه است، موضوع تولید و حمایت از تولید از طریق بازار سرمایه ‌است، از جمله موضوعاتی که از سال‌های گذشته بازار سرمایه را با چالش جدی مواجه کرده است، مساله افزایش سهم تأمین مالی از بازار سرمایه در نظام تأمین مالی تولید بوده است.

* سهم ناچیز تولید از بازار سرمایه

بنابراین گزارش بنگاه‌های حاضر در بازار سهام باید توانایی تامین مالی تولید و به دست آوردن سرمایه در گردش خود را از این بازار داشته باشند تا بازار سرمایه هم برای سهامداران سودآور باشد و هم بنگاه‌های تولیدی بتوانند از بورس تامین مالی انجام دهند.

‌در سال‌های گذشته به دلیل سیاست‌های اشتباه دولتمردان در سیاست‌گذاری و تبدیل بورس به یک محل برای فروش اوراق بدهی دولتی و تامین مالی از آن برای بودجه جاری کشور، بنگاه‌ها و سهامداران حقیقی از رسیدن به اهداف خود بازماندند.

اما دولت سیزدهم با تغییر رویه در این مسیر، بورس را به سمت تامین مالی برای شرکت‌های حاضر در بازار سهام سوق داده است، یکی از چرخش‌های تحول آفرین در نظام سیاست‌گذاری درباره بورس در دولت فعلی به مساله جلوگیری از رقیب پنداشته شدن بازار بدهی با بازار سهام برمی‌گردد.

دولت در ماه‌های گذشته با اجرای این سیاست به دنبال عمق بخشی و توسعه متوازن دو بازار بدهی و سهام بوده است، در سال های گذشته بازار بدهی و فروش اوراق بدهی به یکی از راهکارهای دولت برای جبران کسری بودجه تبدیل شده بود.

* لایحه بودجه ۱۴۰۱ و کاهش ۳۰ درصدی تامین مالی دولت از اوراق بدهی

ارزیابی لایحه بودجه ۱۴۰۱ دولت بیانگر کاهش تمایل دولت سیزدهم به انتشار اوراق بدهی و تمرکز بر تأمین مالی بودجه از سایر ردیف‌های درآمدی به ویژه مالیات است؛ در لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور واگذاری دارایی‌های مالی با وجود آنکه نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است، حدود ۲۰ درصد بودجه عمومی دولت را در سال آینده تامین می کند. در عین حال این موضوع قابل توجه است که تأمین مالی از محل انتشار اوراق بدهی حدود ۲۹ درصد واگذاری دارایی‌ های مالی را پوشش می ‌دهد، واگذاری شرکت‌های دولتی ۲۴ درصد و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی ۴۶ درصد دیگر از منابع درآمدی حاصل از واگذاری دارایی های مالی را تشکیل می ‌دهند.

به طور کلی، در لایحه مزبور منابع پیش‌ینی شده از محل اوراق بدهی، ۸۸۰ هزار میلیارد ریال است و چنانچه، مبالغ پیش‌بینی شده از این محل برای شرکت ‌های دولتی و شهرداری ‌ها و بازپرداخت تهعدات گذشته نیز در نظر گرفته شود،   ۱۱۴۰ هزار میلیارد ریال خواهد بود.

* راهکارهای دولت برای تامین مالی تولید از بورس

کارشناسان اقتصادی دلیل عمده نقش پایین بازار سهام در تامین مالی تولید را ناکارآمدی فرایند تأمین مالی از بازار سرمایه می دانند، به نظر می رسد دولت و سازمان بورس باید برای برطرف کردن این مشکل به سمت کاهش هزینه‌ها و تسهیل فرایند انتشار اوراق بدهی و افزایش سرمایه شرکت ها حرکت کنند.

دولت در این زمینه راهکارهای خاصی را برای رسیدن به این هدف اجرایی کرده است‌ که طبق بررسی‌های انجام شده در سند، راهکارهای دولت به ترتیب به شرح زیر بوده است:

۱- ایجاد بازار اختصاصی عرضه اوراق بدهی به سرمایه‌گذاران نهادی با تسهیل فرایند انتشار اوراق و پیشنهاد قوانین لازم؛

۲- اختیاری کردن رکن بازارگردان برای انتشار اوراق بدهی؛

۳- اختیاری کردن رکن ضامن در انتشار اوراق رتبه بندی شده برای عرضه خصوصی به سرمایه گذاران نهادی بدون رتبه اعتباری؛

۴- شفاف‌سازی و هوشمندسازی فرایند بررسی درخواست‌های افزایش سرمایه شرکت‌ها و اعطای مجوز با اعتبار طولانی مدت برای انتشار تدریجی اوراق و افزایش سرمایه شرکت ها؛

۵- تسهیل تأمین مالی از بازار سهام با اقداماتی نظیر تسهیل ورود شرکت‌ها به بورس، امکان عرضه اولیه سهام با فروش سهام جدید و مانع زدایی از فرایند افزایش سرمایه، نظیر افزایش سرمایه با صرف سهام و سلب حق تقدم؛

بنابراین گزارش در صورتی که راهکارهای دولت که در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۰ بخشی از آن اجرایی شده است، تکمیل شود، می‌توان امیدوار به عمق بخشی به بازار سهام و بازار بدهی شده و از این طریق بنگاه‌های تولیدی حاضر در بورس خواهند توانست از طریق این بازار به تامین مالی تولیدات خود بپردازند.

در صورتی که از شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه به این شیوه حمایت شود، باید انتظار رشد اقتصادی ۸ درصدی در کشور را داشت، این شیوه حمایت از تولید بدون اینکه بار مالی بر روی دولت ایجاد کند، توانایی حل مشکلات بخش تولید را دارد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین راهنمای سفر نوروزی قیمت بازار سرمایه بورس بازار سهام دولت سیزدهم صندوق توسعه ملی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت انتشار اوراق بدهی تامین مالی تولید راهکارهای دولت افزایش سرمایه تأمین مالی بازار سرمایه دولت سیزدهم بازار سهام بازار بدهی بنگاه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۰۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!

به گزارش خبرآنلاین ،دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در پایان معاملات دومین روز هفته جاری، با افت ۰.۸۷ درصدی، معادل ۲۰ هزار و ۲۸۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۳۳ واحد قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت: رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۹۹ درصدی (معادل هفت هزار و ۵۳۶ واحد) در پله ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز یکشنبه، سه هزار و ۹۶ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز یکشنبه را ۶.۹ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج پول در پایان معاملات روز یکشنبه بورس، از خروج ۱۱۹.۵ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خبر می‌دهد.

پیش‌ بینی بورس دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه، در حالی که همه اهالی تالار شیشه‌ای منتظر یک شروع مثبت و قوی بودند، روز منفی دیگری را پشت سر گذاشت. قامت سرخ نقشه بازار بورس، نشان از منفی بودن ۸۰ درصدی تابلوهای بورسی داشت.

حجم و ارزش پایین معاملات در کنار توقف روند ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه، روایتگر روز معاملاتی فرسایشی برای سهامداران بود. روند نماگرهای سهامی نشان می‌دهد برخلاف انتظار، در روز یکشنبه خبری از حمایت حقوقی‌ها نبود و روند معاملات با بازگشت قدرت خریداران همراه نبود.

کارشناسان معتقدند، در صورتی که محرک‌های بازار از جمله دلار نیمایی تغییر چندان محسوسی پیدا نکند، روند نوسانی بازار ادامه خواهد یافت. صندوق‌های اهرمی نیز، در پایان معاملات دومین روز هفته، در سوی منفی دامنه نوسان خود قرار گرفتند؛ این موضوع مشخص می‌کند معامله‌گران و سرمایه‌گذاران امید چندانی به تغییر شرایط در بازار روز میانی هفته ندارند.

با وجود این، دو خبر مثبت به بازار سرمایه تزریق شده که می‌تواند حال و هوای معاملات را در روز میانی هفته تغییر دهد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «معافیت‌هایی که در حوزه بورس وجود داشته، به قوت خود باقی خواهد ماند. همچنین نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌ها به سطح ۲۰ درصدی بازگشت.»

از همین رو، در راستای پیش بینی بورس روز میانی هفته، می‌توان با توجه به اخبار مثبتی که به بازار سرمایه تزریق شده است، انتظار بازگشت نماگرهای سهامی به ریل مثبت را داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900717

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت